Zoznam NGC objektov 1251-1500

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 1001-1250 | Zoznam NGC objektov 1251-1500 | Zoznam NGC objektov 1501-1750 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 1251 dvojhviezda 3h 14m 9,1s +1° 27' 25" - Veľryba 25. január 1860 Phillip Sidney Coolidge
NGC 1252 otvorená hviezdokopa 3h 10m 44s -57° 45' 30" - Hodiny 4. december 1834 John Herschel
NGC 1253 galaxia 3h 14m 9,2s -2° 49' 23" 11,7 Eridanus 20. september 1784 William Herschel
NGC 1254 galaxia 3h 14m 23,8s +2° 40' 40" 14,3 Veľryba 9. september 1864 Albert Marth
NGC 1255 galaxia 3h 13m 32s -25° 43' 28" 10,7 Pec 30. august 1883 Edward Emerson Barnard
NGC 1256 galaxia 3h 13m 58,1s -21° 59' 11" 13,6 Eridanus 13. november 1835 John Herschel
NGC 1257 dvojhviezda 3h 16m 59,5s +41° 31' 46" - Perzeus 19. október 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 1258 galaxia 3h 14m 5,4s -21° 46' 28" 13,3 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1259 galaxia 3h 17m 17,3s +41° 23' 8" 14,7 Perzeus 21. október 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 1260 galaxia 3h 17m 27,2s +41° 24' 19" 13,3 Perzeus 19. október 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 1261 guľová hviezdokopa 3h 12m 15,3s -55° 12' 59" 8,3 Hodiny 28. september 1826 James Dunlop
NGC 1262 galaxia 3h 15m 33,6s -15° 52' 48" 14,3 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1263 galaxia 3h 15m 39,5s -15° 5' 54" 14,1 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1264 galaxia 3h 17m 59,5s +41° 31' 13" 14,3 Perzeus 19. október 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 1265 galaxia 3h 18m 15,8s +41° 51' 28" 12,2 Perzeus 14. november 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 1266 galaxia 3h 16m 0,7s -2° 25' 36" 13 Eridanus 20. september 1784 William Herschel
NGC 1267 galaxia 3h 18m 44,8s +41° 28' 3" 13,1 Perzeus 14. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1268 galaxia 3h 18m 45,2s +41° 29' 21" 13,8 Perzeus 14. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1269 galaxia 3h 17m 18,3s -41° 6' 26" 8,5 Eridanus 1. november 1836 John Herschel
NGC 1270 galaxia 3h 18m 58,1s +41° 28' 13" 13,3 Perzeus 14. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1271 galaxia 3h 19m 11,2s +41° 21' 13" 14,2 Perzeus 14. november 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 1272 galaxia 3h 19m 21,3s +41° 29' 26" 12 Perzeus 14. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1273 galaxia 3h 19m 26,8s +41° 32' 24" 13,3 Perzeus 14. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1274 galaxia 3h 19m 40,6s +41° 32' 58" 14,1 Perzeus 4. december 1875 Lawrence Parsons
NGC 1275 galaxia 3h 19m 48,1s +41° 30' 41" 11,7 Perzeus 14. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1276 dvojhviezda 3h 19m 51,1s +41° 38' 33" - Perzeus 12. december 1876 John Dreyer
NGC 1277 galaxia 3h 19m 51,4s +41° 34' 27" 13,8 Perzeus 4. december 1875 Lawrence Parsons
NGC 1278 galaxia 3h 19m 54,1s +41° 33' 49" 12,6 Perzeus 17. október 1786 William Herschel
NGC 1279 galaxia 3h 19m 59,1s +41° 28' 47" 15 Perzeus 12. december 1876 John Dreyer
NGC 1280 galaxia 3h 17m 57s -0° 10' 8" 13,4 Veľryba 19. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1281 galaxia 3h 20m 6,3s +41° 37' 47" 13,8 Perzeus 12. december 1876 John Dreyer
NGC 1282 galaxia 3h 20m 12s +41° 22' 1" 12,7 Perzeus 23. október 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 1283 galaxia 3h 20m 15,5s +41° 23' 55" 13,8 Perzeus 23. október 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 1284 galaxia 3h 17m 45,4s -10° 17' 19" 13,8 Eridanus 10. december 1798 William Herschel
NGC 1285 galaxia 3h 17m 53,4s -7° 17' 51" 12,8 Eridanus 28. október 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1286 galaxia 3h 17m 48,5s -7° 36' 59" 13,8 Eridanus 10. november 1885 Lewis A. Swift
NGC 1287 galaxia 3h 18m 33,3s -2° 43' 50" 13,9 Eridanus 20. september 1784 William Herschel
NGC 1288 galaxia 3h 17m 13,2s -32° 34' 35" 12,1 Pec 19. november 1835 John Herschel
NGC 1289 galaxia 3h 18m 49,8s -1° 58' 23" 12,5 Eridanus 1. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 1290 galaxia 3h 19m 25,1s -13° 59' 21" 14,8 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1291 galaxia 3h 17m 18,3s -41° 6' 26" 8,5 Eridanus 2. september 1826 James Dunlop
NGC 1292 galaxia 3h 18m 14,8s -27° 36' 38" 12 Pec 1826 Edward Emerson Barnard
NGC 1293 galaxia 3h 21m 36,4s +41° 23' 36" 13,5 Perzeus 17. október 1786 William Herschel
NGC 1294 galaxia 3h 21m 40s +41° 21' 38" 13,4 Perzeus 17. október 1786 William Herschel
NGC 1295 galaxia 3h 20m 3,2s -13° 59' 52" 14,3 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1296 galaxia 3h 18m 49,7s -13° 3' 44" 14,2 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1297 galaxia 3h 19m 14s -19° 6' 0" 11,8 Eridanus 1886 Edward Emerson Barnard
NGC 1298 galaxia 3h 20m 13s -2° 6' 49" 13,8 Eridanus 4. január 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1299 galaxia 3h 20m 9,6s -6° 15' 43" 13 Eridanus 27. január 1785 William Herschel
NGC 1300 galaxia 3h 19m 40,7s -19° 24' 41" 10,3 Eridanus 11. december 1835 John Herschel
NGC 1301 galaxia 3h 20m 35,4s -18° 42' 57" 13,3 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1302 galaxia 3h 19m 51,1s -26° 3' 38" 10,7 Pec 1886 Edward Emerson Barnard
NGC 1303 galaxia 3h 20m 40,7s -7° 23' 39" 13,8 Eridanus 28. október 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1304 galaxia 3h 21m 12,7s -4° 35' 1" 13,5 Eridanus 5. október 1785 William Herschel
NGC 1305 galaxia 3h 21m 22,9s -2° 18' 59" 12,4 Eridanus 4. január 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1306 galaxia 3h 21m 3s -25° 30' 44" 12,8 Pec 1886 Ormond Stone
NGC 1307 galaxia 3h 21m 12,7s -4° 35' 1" 13,5 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1308 galaxia 3h 22m 28,5s -2° 45' 26" 13,7 Eridanus 30. september 1786 William Herschel
NGC 1309 galaxia 3h 22m 6,3s -15° 24' 0" 11,5 Eridanus 3. október 1785 William Herschel
NGC 1310 galaxia 3h 21m 3,5s -37° 6' 8" 12,1 Pec 22. október 1835 John Herschel
NGC 1311 galaxia 3h 20m 6,7s -52° 11' 14" 12,8 Hodiny 24. december 1837 John Herschel
NGC 1312 dvojhviezda 3h 23m 41,8s +1° 11' 4" - Býk 16. december 1859 Phillip Sidney Coolidge
NGC 1313 galaxia 3h 18m 16s -66° 29' 43" 9,1 Sieť 27. september 1826 James Dunlop
NGC 1314 galaxia 3h 22m 41,1s -4° 11' 11" 14,2 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1315 galaxia 3h 23m 6,5s -21° 22' 29" 12,6 Eridanus 13. november 1835 John Herschel
NGC 1316 galaxia 3h 22m 41,4s -37° 12' 28" 8,4 Pec 2. september 1826 James Dunlop
NGC 1317 galaxia 3h 22m 44,2s -37° 6' 12" 11,1 Pec 24. november 1826 James Dunlop
NGC 1318 galaxia 3h 22m 44,2s -37° 6' 12" 11,1 Pec 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1319 galaxia 3h 23m 56,5s -21° 31' 38" 12,9 Eridanus 13. november 1835 John Herschel
NGC 1320 galaxia 3h 24m 48,6s -3° 2' 33" 12,5 Eridanus 20. september 1784 William Herschel
NGC 1321 galaxia 3h 24m 48,6s -3° 0' 55" 13,6 Eridanus 20. september 1784 William Herschel
NGC 1322 galaxia 3h 24m 54,6s -2° 55' 7" 13,4 Eridanus 5. október 1836 John Herschel
NGC 1323 galaxia 3h 24m 56s -2° 49' 18" 15,1 Eridanus 19. december 1849 William Parsons Rosse
NGC 1324 galaxia 3h 25m 1,7s -5° 44' 43" 12,7 Eridanus 5. október 1785 William Herschel
NGC 1325 galaxia 3h 24m 25,5s -21° 32' 35" 11,4 Eridanus 19. december 1798 William Herschel
NGC 1326 galaxia 3h 23m 56,4s -36° 27' 51" 10,6 Pec 29. november 1837 John Herschel
NGC 1327 galaxia 3h 25m 23,2s -25° 40' 46" 14,8 Pec 1886 Ormond Stone
NGC 1328 galaxia 3h 25m 39s -4° 7' 28" 14 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1329 galaxia 3h 26m 2,5s -17° 35' 30" 12,6 Eridanus 11. december 1835 John Herschel
NGC 1330 otvorená hviezdokopa 3h 29m 4,4s +41° 40' 32" - Perzeus 14. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1331 galaxia 3h 26m 28,2s -21° 21' 20" 13,4 Eridanus 19. december 1799 William Herschel
NGC 1332 galaxia 3h 26m 17s -21° 20' 4" 10,3 Eridanus 9. december 1784 William Herschel
NGC 1333 reflexná hmlovina 3h 29m 18s +31° 25' 0" - Perzeus 31. december 1855 Eduard Schönfeld
NGC 1334 galaxia 3h 30m 1,7s +41° 49' 57" 13,8 Perzeus 14. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1335 galaxia 3h 30m 19,4s +41° 34' 24" 14,4 Perzeus 14. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1336 galaxia 3h 26m 32s -35° 42' 48" 12,1 Pec 22. október 1835 John Herschel
NGC 1337 galaxia 3h 28m 5,6s -8° 23' 18" 11,9 Eridanus 10. november 1885 Lewis A. Swift
NGC 1338 galaxia 3h 28m 54,4s -12° 9' 11" 12,9 Eridanus 15. december 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1339 galaxia 3h 28m 6,5s -32° 17' 8" 11,5 Pec 18. november 1835 John Herschel
NGC 1340 galaxia 3h 28m 19,5s -31° 4' 5" 10,4 Pec 19. november 1835 John Herschel
NGC 1341 galaxia 3h 27m 58,3s -37° 8' 58" 11,5 Pec 29. november 1837 John Herschel
NGC 1342 otvorená hviezdokopa 3h 31m 38s +37° 22' 36" 6,7 Perzeus 28. december 1799 William Herschel
NGC 1343 galaxia 3h 37m 49,8s +72° 34' 17" 12,8 Kasiopeja 11. október 1787 William Herschel
NGC 1344 galaxia 3h 28m 19,5s -31° 4' 5" 10,4 Pec október 1790 William Herschel
NGC 1345 galaxia 3h 29m 31,5s -17° 46' 45" 13,5 Eridanus 11. december 1835 John Herschel
NGC 1346 galaxia 3h 30m 13,2s -5° 32' 35" 13,6 Eridanus 15. december 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1347 galaxia 3h 29m 41,8s -22° 16' 45" 13 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1348 otvorená hviezdokopa 3h 34m 6s +51° 24' 30" - Perzeus 28. december 1790 William Herschel
NGC 1349 galaxia 3h 31m 27,4s +4° 22' 53" 13,2 Býk 20. december 1886 Lewis A. Swift
NGC 1350 galaxia 3h 31m 7,9s -33° 37' 38" 10,4 Pec 24. november 1826 James Dunlop
NGC 1351 galaxia 3h 30m 34,9s -34° 51' 12" 11,5 Pec 19. október 1835 John Herschel
NGC 1352 galaxia 3h 31m 32,9s -19° 16' 40" 13,3 Eridanus 11. december 1835 John Herschel
NGC 1353 galaxia 3h 32m 3,1s -20° 49' 8" 11,5 Eridanus 9. december 1784 William Herschel
NGC 1354 galaxia 3h 32m 29,2s -15° 13' 15" 12,3 Eridanus 30. december 1785 William Herschel
NGC 1355 galaxia 3h 33m 23,5s -4° 59' 54" 13,3 Eridanus 8. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1356 galaxia 3h 30m 40,7s -50° 18' 33" 13 Hodiny 23. december 1837 John Herschel
NGC 1357 galaxia 3h 33m 17,1s -13° 39' 52" 11,6 Eridanus 1. február 1785 William Herschel
NGC 1358 galaxia 3h 33m 39,7s -5° 5' 20" 12,1 Eridanus 5. október 1785 William Herschel
NGC 1359 galaxia 3h 33m 47,8s -19° 29' 27" 12 Eridanus 12. október 1836 John Herschel
NGC 1360 planetárna hmlovina 3h 33m 14,6s -25° 52' 16" 9,4 Pec 12. január 1868 August Winnecke
NGC 1361 galaxia 3h 34m 17,7s -6° 15' 52" 13,9 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1362 galaxia 3h 33m 53s -20° 16' 56" 12,7 Eridanus 19. december 1799 William Herschel
NGC 1363 galaxia 3h 34m 49,5s -9° 50' 32" 13,1 Eridanus 1877 Sherburne Wesley Burnham
NGC 1364 galaxia 3h 34m 59s -9° 50' 20" 14,7 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1365 galaxia 3h 33m 36,7s -36° 8' 27" 9,5 Pec 2. september 1826 James Dunlop
NGC 1366 galaxia 3h 33m 53,6s -31° 11' 36" 11 Pec 9. október 1790 William Herschel
NGC 1367 galaxia 3h 35m 1,2s -24° 56' 0" 10,7 Pec 1886 Ormond Stone
NGC 1368 galaxia 3h 34m 58,8s -15° 39' 20" 14,3 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1369 galaxia 3h 36m 45,2s -36° 15' 20" 12,9 Eridanus 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1370 galaxia 3h 35m 14,4s -20° 22' 24" 12,4 Eridanus 21. september 1786 William Herschel
NGC 1371 galaxia 3h 35m 1,2s -24° 56' 0" 10,7 Pec 17. november 1784 William Herschel
NGC 1372 galaxia 3h 36m 59,7s -15° 52' 54" 14,3 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1373 galaxia 3h 34m 59,1s -35° 10' 16" 12,4 Pec 29. november 1837 John Herschel
NGC 1374 galaxia 3h 35m 16,6s -35° 13' 33" 11 Pec 29. november 1837 John Herschel
NGC 1375 galaxia 3h 35m 16,8s -35° 15' 57" 12,2 Pec 29. november 1837 John Herschel
NGC 1376 galaxia 3h 37m 6s -5° 2' 34" 12,1 Eridanus 28. január 1785 William Herschel
NGC 1377 galaxia 3h 36m 39s -20° 54' 5" 12,4 Eridanus 19. december 1799 William Herschel
NGC 1378 neexistujúci objekt 3h 35m 58,2s -35° 12' 40" - Pec 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1379 galaxia 3h 36m 3,8s -35° 26' 27" 10,7 Pec 25. december 1835 John Herschel
NGC 1380 galaxia 3h 36m 27,5s -34° 58' 31" 9,9 Pec 2. september 1826 James Dunlop
NGC 1381 galaxia 3h 36m 31,8s -35° 17' 43" 11,5 Pec 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1382 galaxia 3h 37m 9s -35° 11' 44" 12,9 Pec 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1383 galaxia 3h 37m 39,2s -18° 20' 22" 12,5 Eridanus 11. december 1835 John Herschel
NGC 1384 galaxia 3h 39m 13,5s +15° 49' 10" 14,8 Býk 20. október 1864 Albert Marth
NGC 1385 galaxia 3h 37m 28,6s -24° 30' 10" 10,9 Pec 17. november 1784 William Herschel
NGC 1386 galaxia 3h 36m 46,3s -35° 59' 56" 11,2 Eridanus 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1387 galaxia 3h 36m 57,2s -35° 30' 21" 10,8 Pec 25. december 1835 John Herschel
NGC 1388 galaxia 3h 38m 12s -15° 53' 58" 13,8 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1389 galaxia 3h 37m 11,7s -35° 44' 44" 11,4 Eridanus 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1390 galaxia 3h 37m 52,2s -19° 0' 27" 14 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1391 galaxia 3h 38m 52,9s -18° 21' 16" 13,4 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1392 neexistujúci objekt 3h 37m 30,3s -37° 8' 5" - Eridanus 13. február 1887 Lewis A. Swift
NGC 1393 galaxia 3h 38m 38,4s -18° 25' 43" 12 Eridanus 6. október 1785 William Herschel
NGC 1394 galaxia 3h 39m 6,7s -18° 17' 32" 12,8 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1395 galaxia 3h 38m 29,6s -23° 1' 38" 9,8 Eridanus 17. november 1784 William Herschel
NGC 1396 galaxia 3h 38m 6,5s -35° 26' 23" 13,8 Pec 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1397 galaxia 3h 39m 47,1s -4° 40' 11" 13,7 Eridanus 30. september 1786 William Herschel
NGC 1398 galaxia 3h 38m 52s -26° 20' 14" 9,8 Pec 17. december 1868 August Winnecke
NGC 1399 galaxia 3h 38m 28,9s -35° 26' 59" 9,4 Pec 22. október 1835 John Herschel
NGC 1400 galaxia 3h 39m 30,7s -18° 41' 17" 10,9 Eridanus 20. september 1786 William Herschel
NGC 1401 galaxia 3h 39m 21,8s -22° 43' 28" 12,1 Eridanus 9. december 1784 William Herschel
NGC 1402 galaxia 3h 39m 30,4s -18° 31' 37" 13,3 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1403 galaxia 3h 39m 10,8s -22° 23' 20" 12,7 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1404 galaxia 3h 38m 51,7s -35° 35' 34" 10 Eridanus 28. november 1837 John Herschel
NGC 1405 galaxia 3h 40m 19s -15° 31' 51" 14,1 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1406 galaxia 3h 39m 23s -31° 19' 20" 11,7 Pec 18. november 1835 John Herschel
NGC 1407 galaxia 3h 40m 11,8s -18° 34' 49" 9,7 Eridanus 6. október 1785 William Herschel
NGC 1408 neexistujúci objekt 3h 39m 20s -35° 31' 30" - Pec 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1409 galaxia 3h 41m 10,4s -1° 18' 7" 13,7 Býk 6. január 1785 William Herschel
NGC 1410 galaxia 3h 41m 10,8s -1° 17' 55" 14 Býk 17. január 1855 William Parsons Rosse
NGC 1411 galaxia 3h 38m 44,9s -44° 6' 2" 11,3 Hodiny 24. október 1835 John Herschel
NGC 1412 galaxia 3h 40m 29,3s -26° 51' 43" 12,5 Pec 20. november 1835 John Herschel
NGC 1413 galaxia 3h 40m 11,5s -15° 36' 37" 14,3 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1414 galaxia 3h 40m 57s -21° 42' 48" 13,8 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1415 galaxia 3h 40m 56,9s -22° 33' 51" 11,9 Eridanus 9. december 1784 William Herschel
NGC 1416 galaxia 3h 41m 2,8s -22° 43' 9" 13,1 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1417 galaxia 3h 41m 57,2s -4° 42' 19" 12,1 Eridanus 5. október 1785 William Herschel
NGC 1418 galaxia 3h 42m 16,2s -4° 43' 54" 13,6 Eridanus 5. október 1785 William Herschel
NGC 1419 galaxia 3h 40m 42s -37° 30' 40" 12,5 Eridanus 22. október 1835 John Herschel
NGC 1420 trojhviezda 3h 42m 40s -5° 51' 8" - Eridanus 28. október 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1421 galaxia 3h 42m 29,4s -13° 29' 16" 11,4 Eridanus 1. február 1785 William Herschel
NGC 1422 galaxia 3h 41m 31,3s -21° 40' 51" 13,2 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1423 galaxia 3h 42m 40,1s -6° 22' 54" 14,1 Eridanus 31. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1424 galaxia 3h 43m 14s -4° 43' 49" 13,8 Eridanus 8. december 1850 William Parsons Rosse
NGC 1425 galaxia 3h 42m 11,5s -29° 53' 39" 10,6 Pec 9. október 1790 William Herschel
NGC 1426 galaxia 3h 42m 49,3s -22° 6' 28" 11,3 Eridanus 9. december 1784 William Herschel
NGC 1427 galaxia 3h 42m 19,2s -35° 23' 34" 10,8 Pec 28. november 1837 John Herschel
NGC 1428 galaxia 3h 42m 22,9s -35° 9' 14" 12,8 Pec 19. január 1865 Julius Schmidt
NGC 1429 neexistujúci objekt 3h 44m 4,1s -4° 43' 5" - Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1430 hviezda 3h 43m 25,2s -18° 13' 28" - Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1431 galaxia 3h 44m 40,7s +2° 50' 8" 14,2 Býk 6. september 1864 Albert Marth
NGC 1432 reflexná hmlovina 3h 45m 49,5s +24° 22' 6" - Býk 16. november 1885 Paul a Prosper Henry
NGC 1433 galaxia 3h 42m 1,2s -47° 13' 19" 9,8 Hodiny 28. september 1826 James Dunlop
NGC 1434 galaxia 3h 46m 12,8s -9° 40' 59" 14,3 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1435 reflexná hmlovina 3h 46m 10s +23° 45' 54" - Býk 19. október 1859 Wilhelm Tempel
NGC 1436 galaxia 3h 43m 37,1s -35° 51' 15" 11,7 Eridanus 9. január 1836 John Herschel
NGC 1437 galaxia 3h 43m 37,1s -35° 51' 15" 11,7 Eridanus 28. november 1837 John Herschel
NGC 1438 galaxia 3h 45m 17,1s -23° 0' 8" 12,3 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1439 galaxia 3h 44m 49,8s -21° 55' 13" 11,3 Eridanus 9. december 1784 William Herschel
NGC 1440 galaxia 3h 45m 2,9s -18° 15' 59" 11,6 Eridanus 6. október 1785 William Herschel
NGC 1441 galaxia 3h 45m 43s -4° 5' 30" 13,1 Eridanus 30. september 1786 William Herschel
NGC 1442 galaxia 3h 45m 2,9s -18° 15' 59" 11,6 Eridanus 20. september 1786 William Herschel
NGC 1443 hviezda 3h 45m 53,1s -4° 3' 8" - Eridanus 1882 Wilhelm Tempel
NGC 1444 otvorená hviezdokopa 3h 49m 25s +52° 39' 30" 6,6 Perzeus 18. december 1788 William Herschel
NGC 1445 galaxia 3h 44m 56,2s -9° 51' 21" 14 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1446 hviezda 3h 45m 57,5s -4° 6' 42" - Eridanus 8. január 1877 John Dreyer
NGC 1447 galaxia 3h 45m 47,1s -9° 1' 6" 14,7 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1448 galaxia 3h 44m 31,3s -44° 38' 45" 10,7 Hodiny 14. december 1835 John Herschel
NGC 1449 galaxia 3h 46m 3s -4° 8' 17" 13,5 Eridanus 9. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1450 galaxia 3h 45m 36,5s -9° 14' 5" 14,1 Eridanus 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 1451 galaxia 3h 46m 7,1s -4° 4' 9" 13,4 Eridanus 9. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 1452 galaxia 3h 45m 22,3s -18° 37' 59" 11,9 Eridanus 6. október 1785 William Herschel
NGC 1453 galaxia 3h 46m 27,2s -3° 58' 8" 11,6 Eridanus 30. september 1786 William Herschel
NGC 1454 hviezda 3h 45m 59,3s -20° 39' 6" - Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1455 galaxia 3h 45m 22,3s -18° 37' 59" 11,9 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1456 dvojhviezda 3h 48m 8,3s +22° 33' 30" - Býk 1886 Gerhard Lohse
NGC 1457 galaxia 3h 44m 31,3s -44° 38' 45" 10,7 Hodiny 24. október 1835 John Herschel
NGC 1458 neexistujúci objekt 3h 46m 58,3s -18° 14' 28" - Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1459 galaxia 3h 46m 57,9s -25° 31' 17" 12,8 Pec 1886 Ormond Stone
NGC 1460 galaxia 3h 46m 13,6s -36° 41' 48" 12,5 Eridanus 28. november 1837 John Herschel
NGC 1461 galaxia 3h 48m 27,1s -16° 23' 34" 11,8 Eridanus 6. október 1785 William Herschel
NGC 1462 galaxia 3h 50m 23,4s +6° 58' 23" 14,4 Býk 13. september 1864 Albert Marth
NGC 1463 galaxia 3h 46m 15,5s -59° 48' 37" 13,3 Sieť 6. október 1834 John Herschel
NGC 1464 galaxia 3h 51m 24,4s -15° 24' 8" 14,6 Eridanus 1. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 1465 galaxia 3h 53m 31,9s +32° 29' 34" 13,8 Perzeus 25. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 1466 guľová hviezdokopa 3h 44m 33,4s -71° 40' 18" 11,4 Vodný had 26. november 1834 John Herschel
NGC 1467 galaxia 3h 51m 52,7s -8° 50' 16" 14,1 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1468 galaxia 3h 52m 12,5s -6° 20' 55" 14,2 Eridanus 19. december 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1469 galaxia 4h 0m 27,8s +68° 34' 39" 13,2 Žirafa 24. február 1886 Lewis A. Swift
NGC 1470 galaxia 3h 52m 9,8s -9° 0' 0" 14,2 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1471 galaxia 3h 51m 24,4s -15° 24' 8" 14,6 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1472 galaxia 3h 53m 47,3s -8° 34' 5" 14,4 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1473 galaxia 3h 47m 26,2s -68° 13' 14" 13 Vodný had 2. november 1834 John Herschel
NGC 1474 galaxia 3h 54m 30,3s +10° 42' 25" 13,9 Býk 5. október 1864 Albert Marth
NGC 1475 hviezda 3h 53m 49,7s -8° 8' 3" - Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1476 galaxia 3h 52m 8,6s -44° 31' 56" 13,1 Hodiny 14. december 1835 John Herschel
NGC 1477 galaxia 3h 54m 2,8s -8° 34' 28" 14,2 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1478 galaxia 3h 54m 7,3s -8° 33' 18" 14,8 Eridanus 1886 Ormond Stone
NGC 1479 neexistujúci objekt 3h 54m 20,4s -10° 12' 31" - Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1480 neexistujúci objekt 3h 54m 32s -10° 15' 30" - Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1481 galaxia 3h 54m 28,9s -20° 25' 36" 13,8 Eridanus 13. november 1835 John Herschel
NGC 1482 galaxia 3h 54m 38,9s -20° 30' 7" 12,2 Eridanus 19. december 1799 William Herschel
NGC 1483 galaxia 3h 52m 47,7s -47° 28' 42" 12,3 Hodiny 2. september 1826 James Dunlop
NGC 1484 galaxia 3h 54m 17,4s -36° 58' 15" 12,8 Eridanus 28. november 1837 John Herschel
NGC 1485 galaxia 4h 5m 3,4s +70° 59' 48" 12,8 Žirafa 24. február 1886 Lewis A. Swift
NGC 1486 galaxia 3h 56m 18,8s -21° 49' 15" 14,4 Eridanus 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 1487 galaxia 3h 55m 45s -42° 22' 4" 11,6 Eridanus 29. október 1826 James Dunlop
NGC 1488 dvojhviezda 4h 0m 4,7s +18° 34' 0" - Býk 24. november 1854 Edward Joshua Cooper
NGC 1489 galaxia 3h 57m 38,1s -19° 13' 2" 13,8 Eridanus 1886 Frank Muller
NGC 1490 galaxia 3h 53m 34,1s -66° 1' 5" 12,4 Sieť 2. november 1834 John Herschel
NGC 1491 emisná hmlovina 4h 3m 13,5s +51° 18' 58" - Perzeus 28. december 1790 William Herschel
NGC 1492 galaxia 3h 58m 13,1s -35° 26' 45" 13,4 Eridanus 28. november 1837 John Herschel
NGC 1493 galaxia 3h 57m 27,5s -46° 12' 42" 11,1 Hodiny 2. september 1826 James Dunlop
NGC 1494 galaxia 3h 57m 42,5s -48° 54' 34" 11,6 Hodiny 28. december 1834 John Herschel
NGC 1495 galaxia 3h 58m 21,4s -44° 27' 57" 12,6 Hodiny 24. október 1835 John Herschel
NGC 1496 otvorená hviezdokopa 4h 4m 31,8s +52° 39' 41" 9,6 Perzeus 8. november 1831 John Herschel
NGC 1497 galaxia 4h 2m 6,8s +23° 8' 0" 13,3 Býk 11. december 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1498 trojhviezda 4h 0m 19,4s -12° 1' 10" - Eridanus 8. február 1784 William Herschel
NGC 1499 emisná hmlovina 4h 3m 14s +36° 22' 0" - Perzeus 3. november 1885 Edward Emerson Barnard
NGC 1500 galaxia 3h 58m 14s -52° 19' 42" 13,7 Mečiar 24. december 1837 John Herschel