Zoznam NGC objektov 3501-3750

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 3251-3500 | Zoznam NGC objektov 3501-3750 | Zoznam NGC objektov 3751-4000 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 3501 galaxia 11h 2m 47,3s +17° 59' 23" 13 Lev 23. apríl 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3502 galaxia 10h 58m 55,4s -14° 57' 40" 13 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3503 emisná hmlovina s otvorenou hviezdokopou 11h 1m 17,2s -59° 50' 50" - Kýl 1. apríl 1834 John Herschel
NGC 3504 galaxia 11h 3m 11,1s +27° 58' 23" 10,9 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3505 galaxia 11h 2m 59,7s -16° 17' 19" 13,2 Pohár 7. máj 1836 John Herschel
NGC 3506 galaxia 11h 3m 12,8s +11° 4' 37" 12,6 Lev 11. marec 1784 William Herschel
NGC 3507 galaxia 11h 3m 25,5s +18° 8' 5" 11,9 Lev 14. marec 1784 William Herschel
NGC 3508 galaxia 11h 2m 59,7s -16° 17' 19" 13,2 Pohár 31. december 1785 William Herschel
NGC 3509 galaxia 11h 4m 24,4s +4° 49' 42" 13 Lev 30. december 1786 William Herschel
NGC 3510 galaxia 11h 3m 43,7s +28° 53' 5" 12,6 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3511 galaxia 11h 3m 23,7s -23° 5' 11" 10,8 Pohár 21. december 1786 William Herschel
NGC 3512 galaxia 11h 4m 2,7s +28° 2' 15" 12,3 Malý lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3513 galaxia 11h 3m 45,8s -23° 14' 39" 11,1 Pohár 21. december 1786 William Herschel
NGC 3514 galaxia 11h 3m 59,9s -18° 46' 50" 12,8 Pohár 22. marec 1835 John Herschel
NGC 3515 galaxia 11h 4m 37,3s +28° 13' 41" 13,9 Malý lev 20. apríl 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3516 galaxia 11h 6m 47,5s +72° 34' 9" 11,5 Veľká medvedica 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 3517 galaxia 11h 5m 36,9s +56° 31' 31" 13 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3518 galaxia 10h 4m 1,9s -6° 28' 29" 12,7 Sextant 1886 Ormond Stone
NGC 3519 otvorená hviezdokopa 11h 4m 2,7s -61° 22' 5" 7,7 Kýl 14. marec 1834 John Herschel
NGC 3520 galaxia 11h 7m 8,7s -18° 1' 29" 13,3 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3521 galaxia 11h 5m 48,8s -0° 2' 13" 9,2 Lev 22. február 1784 William Herschel
NGC 3522 galaxia 11h 6m 40,4s +20° 5' 10" 13,1 Lev 26. apríl 1883 Lewis A. Swift
NGC 3523 galaxia 11h 3m 6,7s +75° 6' 57" 12,8 Drak 2. apríl 1801 William Herschel
NGC 3524 galaxia 11h 6m 32,1s +11° 23' 6" 12,6 Lev 11. marec 1784 William Herschel
NGC 3525 galaxia 11h 7m 18,1s -19° 28' 17" 11,6 Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3526 galaxia 11h 6m 56,4s +7° 10' 24" 13,1 Lev 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 3527 galaxia 11h 7m 18,3s +28° 31' 40" 14 Veľká medvedica 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3528 galaxia 11h 7m 18,1s -19° 28' 17" 11,6 Pohár 22. marec 1835 John Herschel
NGC 3529 galaxia 11h 7m 19,2s -19° 33' 22" 13,1 Pohár 22. marec 1835 John Herschel
NGC 3530 galaxia 11h 8m 40,3s +57° 13' 49" 13,8 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3531 galaxia 11h 6m 56,4s +7° 10' 24" 13,1 Lev 1881 Edward Singleton Holden
NGC 3532 otvorená hviezdokopa 11h 5m 40s -58° 45' 0" 3 Kýl 1751 Nicolas-Louis de Lacaille
NGC 3533 galaxia 11h 7m 7,5s -37° 10' 23" 13 Kentaur 22. apríl 1835 John Herschel
NGC 3534 galaxia 11h 8m 55,5s +26° 36' 37" 14,5 Lev 18. marec 1869 Otto Struve
NGC 3535 galaxia 11h 8m 33,9s +4° 49' 57" 13,5 Lev 18. apríl 1784 William Herschel
NGC 3536 galaxia 11h 8m 51,2s +28° 28' 34" 14,1 Veľká medvedica 24. december 1827 John Herschel
NGC 3537 galaxia 11h 8m 26,5s -10° 15' 24" 12,8 Pohár 7. február 1878 Wilhelm Tempel
NGC 3538 dvojhviezda 11h 11m 32,9s +75° 34' 16" - Drak 15. september 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3539 galaxia 11h 9m 8,8s +28° 40' 21" 14,6 Veľká medvedica 13. apríl 1831 John Herschel
NGC 3540 galaxia 11h 9m 16s +36° 1' 17" 13,8 Veľká medvedica 11. marec 1831 John Herschel
NGC 3541 galaxia 11h 8m 32,2s -10° 29' 31" 14,5 Pohár 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3542 galaxia 11h 9m 55,6s +36° 56' 47" 14,3 Veľká medvedica 26. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3543 galaxia 11h 10m 56,5s +61° 20' 49" 14,2 Veľká medvedica 9. apríl 1793 William Herschel
NGC 3544 galaxia 11h 11m 30,4s -18° 17' 24" 12,2 Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3545 galaxia 11h 10m 13,1s +36° 58' 1" 13,9 Veľká medvedica 26. marec 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3546 galaxia 11h 9m 46,7s -13° 22' 49" 13,4 Pohár 1886 Frank Muller
NGC 3547 galaxia 11h 9m 55,9s +10° 43' 15" 12,3 Lev 11. marec 1784 William Herschel
NGC 3548 galaxia 11h 9m 16s +36° 1' 17" 13,8 Veľká medvedica 7. február 1832 John Herschel
NGC 3549 galaxia 11h 10m 56,8s +53° 23' 17" 12,1 Veľká medvedica 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 3550 galaxia 11h 10m 38,3s +28° 46' 4" 13,2 Veľká medvedica 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3551 galaxia 11h 9m 44,3s +21° 45' 33" 13,5 Lev 24. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 3552 galaxia 11h 10m 42,8s +28° 41' 35" 14,5 Veľká medvedica 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3553 galaxia 11h 10m 40,3s +28° 41' 9" 14,1 Veľká medvedica 13. marec 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 3554 galaxia 11h 10m 47,8s +28° 39' 38" 14,2 Veľká medvedica 24. december 1827 John Herschel
NGC 3555 galaxia 11h 9m 50,2s +21° 48' 38" 14,7 Lev 24. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 3556 galaxia 11h 11m 29,4s +55° 40' 22" 9,9 Veľká medvedica 16. február 1781 Pierre Méchain
NGC 3557 galaxia 11h 9m 57,4s -37° 32' 22" 10,6 Kentaur 21. apríl 1835 John Herschel
NGC 3558 galaxia 11h 10m 55,9s +28° 32' 37" 13,8 Veľká medvedica 15. apríl 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3559 galaxia 11h 10m 45,1s +12° 0' 59" 12,8 Lev 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 3560 galaxia 11h 10m 45,1s +12° 0' 59" 12,8 Lev 6. apríl 1831 John Herschel
NGC 3561 galaxia 11h 11m 13,2s +28° 41' 48" 13,8 Veľká medvedica 30. marec 1827 John Herschel
NGC 3562 galaxia 11h 12m 58,4s +72° 52' 45" 12,2 Drak 3. apríl 1785 William Herschel
NGC 3563 galaxia 11h 11m 25,2s +26° 57' 51" 13,5 Lev 18. marec 1869 Otto Struve
NGC 3564 galaxia 11h 10m 36,2s -37° 32' 54" 12,2 Kentaur 21. apríl 1835 John Herschel
NGC 3565 galaxia 11h 7m 47,94s -20° 1' 20,5" 14,6 Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3566 galaxia 11h 7m 47,64s -20° 1' 17,6" 14,6 Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3567 galaxia 11h 11m 18,7s +5° 50' 11" 13,3 Lev 13. apríl 1784 William Herschel
NGC 3568 galaxia 11h 10m 48,4s -37° 26' 56" 12,3 Kentaur 21. apríl 1835 John Herschel
NGC 3569 galaxia 11h 12m 8s +35° 27' 7" 13,3 Veľká medvedica 27. apríl 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3570 galaxia 11h 12m 3,3s +27° 35' 25" 13,8 Lev 15. marec 1877 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3571 galaxia 11h 11m 30,4s -18° 17' 24" 12,2 Pohár 8. marec 1790 William Herschel
NGC 3572 otvorená hviezdokopa 11h 10m 23s -60° 14' 54" 6,6 Kýl 14. marec 1834 John Herschel
NGC 3573 galaxia 11h 11m 18,1s -36° 52' 32" 12,4 Kentaur 20. apríl 1835 John Herschel
NGC 3574 galaxia 11h 12m 12,1s +27° 37' 31" 15,2 Lev 1877 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3575 galaxia 10h 13m 31,5s +22° 44' 14" 11,4 Lev 21. február 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3576 emisná hmlovina 11h 11m 32,7s -61° 21' 44" - Kýl 16. marec 1834 John Herschel
NGC 3577 galaxia 11h 13m 44,8s +48° 16' 24" 13,8 Veľká medvedica 1. apríl 1788 William Herschel
NGC 3578 neexistujúci objekt 11h 12m 51,7s -15° 57' 21" - Pohár 16. december 1827 John Herschel
NGC 3579 emisná hmlovina 11h 11m 59,6s -61° 14' 35" - Kýl 14. marec 1834 John Herschel
NGC 3580 galaxia 11h 13m 16s +3° 39' 27" 14 Lev 1877 Wilhelm Tempel
NGC 3581 emisná hmlovina 11h 12m 1,9s -61° 18' 6" - Kýl 14. marec 1834 John Herschel
NGC 3582 emisná hmlovina 11h 12m 11,9s -61° 16' 24" - Kýl 14. marec 1834 John Herschel
NGC 3583 galaxia 11h 14m 11s +48° 19' 6" 11,2 Veľká medvedica 5. február 1788 William Herschel
NGC 3584 emisná hmlovina 11h 12m 19,8s -61° 13' 42" - Kýl 16. marec 1834 John Herschel
NGC 3585 galaxia 11h 13m 17,3s -26° 45' 18" 9,9 Hydra 9. december 1784 William Herschel
NGC 3586 emisná hmlovina 11h 12m 29,9s -61° 21' 8" - Kýl 14. marec 1834 John Herschel
NGC 3587 planetárna hmlovina 11h 14m 47,7s +55° 1' 10" 9,9 Veľká medvedica 16. február 1781 Pierre Méchain
NGC 3588 galaxia 11h 14m 2,4s +20° 23' 11" 14,4 Lev 26. apríl 1883 Lewis A. Swift
NGC 3589 galaxia 11h 15m 13,3s +60° 42' 2" 13,7 Veľká medvedica 9. apríl 1793 William Herschel
NGC 3590 otvorená hviezdokopa 11h 12m 58,9s -60° 47' 20" 8,2 Kýl 4. február 1835 John Herschel
NGC 3591 galaxia 11h 14m 3,2s -14° 5' 12" 13,3 Pohár 27. marec 1786 William Herschel
NGC 3592 galaxia 11h 14m 27,5s +17° 15' 34" 13,9 Lev 4. marec 1865 Albert Marth
NGC 3593 galaxia 11h 14m 37s +12° 49' 6" 11 Lev 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 3594 galaxia 11h 16m 13,9s +55° 42' 17" 14,3 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 3595 galaxia 11h 15m 25,4s +47° 26' 49" 12,1 Veľká medvedica 5. február 1788 William Herschel
NGC 3596 galaxia 11h 15m 6,1s +14° 47' 13" 10,9 Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3597 galaxia 11h 14m 42s -23° 43' 38" 12,7 Pohár 21. marec 1835 John Herschel
NGC 3598 galaxia 11h 15m 11,5s +17° 15' 45" 12,3 Lev 4. marec 1865 Albert Marth
NGC 3599 galaxia 11h 15m 26,8s +18° 6' 37" 11,8 Lev 14. marec 1784 William Herschel
NGC 3600 galaxia 11h 15m 52s +41° 35' 28" 11,7 Veľká medvedica 14. január 1788 William Herschel
NGC 3601 galaxia 11h 15m 33,2s +5° 6' 56" 13,6 Lev 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3602 galaxia 11h 15m 48,3s +17° 24' 58" 15 Lev 4. marec 1865 Albert Marth
NGC 3603 otvorená hviezdokopa 11h 15m 6,6s -61° 15' 40" 9,1 Kýl 14. marec 1834 John Herschel
NGC 3604 galaxia 11h 17m 30,1s +4° 33' 19" 11,9 Lev 30. december 1786 William Herschel
NGC 3605 galaxia 11h 16m 46,6s +18° 1' 3" 12,1 Lev 14. marec 1784 William Herschel
NGC 3606 galaxia 11h 16m 15,6s -33° 49' 39" 12,4 Hydra 20. apríl 1835 John Herschel
NGC 3607 galaxia 11h 16m 54,5s +18° 3' 8" 9,9 Lev 14. marec 1784 William Herschel
NGC 3608 galaxia 11h 16m 59s +18° 8' 53" 10,7 Lev 14. marec 1784 William Herschel
NGC 3609 galaxia 11h 17m 50,6s +26° 37' 31" 13,3 Lev 18. marec 1869 Otto Struve
NGC 3610 galaxia 11h 18m 24,9s +58° 47' 12" 10,7 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3611 galaxia 11h 17m 30,1s +4° 33' 19" 11,9 Lev 27. január 1786 William Herschel
NGC 3612 galaxia 11h 18m 14,7s +26° 37' 14" 14,2 Lev 16. marec 1869 Otto Struve
NGC 3613 galaxia 11h 18m 35,9s +58° 0' 2" 10,8 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3614 galaxia 11h 18m 21,6s +45° 44' 55" 11,6 Veľká medvedica 5. február 1788 William Herschel
NGC 3615 galaxia 11h 18m 6,5s +23° 23' 51" 12,8 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3616 hviezda 11h 18m 8,6s +14° 45' 58" - Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3617 galaxia 11h 17m 50,8s -26° 8' 2" 12,6 Hydra 22. marec 1836 John Herschel
NGC 3618 galaxia 11h 18m 32,4s +23° 28' 8" 13,6 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3619 galaxia 11h 19m 21,5s +57° 45' 30" 11,5 Veľká medvedica 18. marec 1790 William Herschel
NGC 3620 galaxia 11h 16m 5s -76° 13' 2" 13,5 Chameleón 31. marec 1837 John Herschel
NGC 3621 galaxia 11h 18m 15,8s -32° 48' 40" 9,4 Hydra 17. február 1790 William Herschel
NGC 3622 galaxia 11h 20m 12,2s +67° 14' 31" 12,8 Veľká medvedica 6. apríl 1793 William Herschel
NGC 3623 galaxia 11h 18m 55,6s +13° 5' 27" 9,2 Lev 1. marec 1780 Pierre Méchain
NGC 3624 galaxia 11h 18m 50,9s +7° 31' 15" 13,9 Lev 27. december 1827 John Herschel
NGC 3625 galaxia 11h 20m 31,2s +57° 46' 52" 13,1 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3626 galaxia 11h 20m 3,6s +18° 21' 24" 10,9 Lev 22. február 1784 William Herschel
NGC 3627 galaxia 11h 20m 15,1s +12° 59' 24" 8,9 Lev 1. marec 1780 Pierre Méchain
NGC 3628 galaxia 11h 20m 16,7s +13° 35' 24" 9,6 Lev 8. apríl 1784 William Herschel
NGC 3629 galaxia 11h 20m 31,7s +26° 57' 46" 12,2 Lev 6. apríl 1785 William Herschel
NGC 3630 galaxia 11h 20m 16,9s +2° 57' 52" 12,1 Lev 7. apríl 1828 John Herschel
NGC 3631 galaxia 11h 21m 2,7s +53° 10' 11" 10,1 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 3632 galaxia 11h 20m 3,6s +18° 21' 24" 10,9 Lev 22. február 1784 William Herschel
NGC 3633 galaxia 11h 20m 26,2s +3° 35' 8" 13,5 Lev 23. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 3634 galaxia 11h 20m 30,3s -9° 0' 49" 14,5 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3635 galaxia 11h 20m 31,3s -9° 0' 47" 14,5 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3636 galaxia 11h 20m 25s -10° 16' 55" 12,4 Pohár 4. marec 1786 William Herschel
NGC 3637 galaxia 11h 20m 39,6s -10° 15' 25" 12,7 Pohár 4. marec 1786 William Herschel
NGC 3638 galaxia 11h 20m 9,9s -8° 6' 20" 14,2 Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3639 galaxia 11h 21m 35,5s +18° 27' 31" 13,3 Lev 21. január 1855 William Parsons Rosse
NGC 3640 galaxia 11h 21m 6,7s +3° 14' 5" 10,3 Lev 23. február 1784 William Herschel
NGC 3641 galaxia 11h 21m 8,8s +3° 11' 41" 13,1 Lev 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3642 galaxia 11h 22m 17,5s +59° 4' 30" 10,8 Veľká medvedica 18. marec 1790 William Herschel
NGC 3643 galaxia 11h 21m 24,9s +3° 0' 51" 14,1 Lev 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3644 galaxia 11h 21m 32,9s +2° 48' 37" 14,2 Lev 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3645 galaxia 11h 20m 16,9s +2° 57' 52" 12,1 Lev 23. február 1784 William Herschel
NGC 3646 galaxia 11h 21m 43,2s +20° 10' 9" 10,8 Lev 15. február 1784 William Herschel
NGC 3647 galaxia 11h 21m 38,6s +2° 53' 29" 14,3 Lev 22. marec 1865 Albert Marth
NGC 3648 galaxia 11h 22m 31,3s +39° 52' 37" 12,5 Veľká medvedica 18. marec 1831 John Herschel
NGC 3649 galaxia 11h 22m 14,8s +20° 12' 31" 13,7 Lev 23. február 1784 William Herschel
NGC 3650 galaxia 11h 22m 35,4s +20° 42' 17" 13,9 Lev 5. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 3651 galaxia 11h 22m 26,3s +24° 17' 56" 13,6 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3652 galaxia 11h 22m 39s +37° 45' 54" 12,1 Veľká medvedica 23. marec 1789 William Herschel
NGC 3653 galaxia 11h 22m 30s +24° 16' 47" 13,7 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3654 galaxia 11h 24m 10,9s +69° 24' 46" 12,7 Veľká medvedica 6. apríl 1793 William Herschel
NGC 3655 galaxia 11h 22m 54,7s +16° 35' 23" 11,6 Lev 30. december 1783 William Herschel
NGC 3656 galaxia 11h 23m 38,6s +53° 50' 32" 12,3 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 3657 galaxia 11h 23m 55,4s +52° 55' 16" 12,3 Veľká medvedica 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 3658 galaxia 11h 23m 58,5s +38° 33' 49" 12,1 Veľká medvedica 23. marec 1789 William Herschel
NGC 3659 galaxia 11h 23m 45,1s +17° 49' 1" 12,2 Lev 14. marec 1784 William Herschel
NGC 3660 galaxia 11h 23m 32,2s -8° 39' 31" 12,2 Pohár 22. február 1787 William Herschel
NGC 3661 galaxia 11h 23m 38,3s -13° 49' 51" 13,1 Pohár 27. marec 1786 William Herschel
NGC 3662 galaxia 11h 23m 46,4s -1° 6' 19" 13 Lev 22. február 1784 William Herschel
NGC 3663 galaxia 11h 23m 59,9s -12° 17' 48" 12,5 Pohár 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3664 galaxia 11h 24m 24,4s +3° 19' 35" 12,6 Lev 16. marec 1879 Wilhelm Tempel
NGC 3665 galaxia 11h 24m 43,6s +38° 45' 47" 10,7 Veľká medvedica 23. marec 1789 William Herschel
NGC 3666 galaxia 11h 24m 26,2s +11° 20' 32" 11,7 Lev 15. marec 1784 William Herschel
NGC 3667 galaxia 11h 24m 16,9s -13° 51' 24" 13 Pohár 27. marec 1786 William Herschel
NGC 3668 galaxia 11h 25m 30,3s +63° 26' 47" 12,3 Veľká medvedica 20. marec 1790 William Herschel
NGC 3669 galaxia 11h 25m 26,5s +57° 43' 17" 12,4 Veľká medvedica 18. marec 1790 William Herschel
NGC 3670 galaxia 11h 24m 49,6s +23° 56' 44" 13,6 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3671 galaxia 11h 25m 52,5s +60° 28' 48" 14,8 Veľká medvedica 9. apríl 1793 William Herschel
NGC 3672 galaxia 11h 25m 2,3s -9° 47' 41" 11,4 Pohár 4. marec 1786 William Herschel
NGC 3673 galaxia 11h 25m 12,7s -26° 44' 12" 11,5 Hydra 22. marec 1836 John Herschel
NGC 3674 galaxia 11h 26m 26,3s +57° 2' 55" 12,2 Veľká medvedica 8. apríl 1793 William Herschel
NGC 3675 galaxia 11h 26m 8,1s +43° 35' 11" 10 Veľká medvedica 14. január 1788 William Herschel
NGC 3676 galaxia 11h 25m 37,4s -11° 8' 21" 13,7 Pohár 1886 Frank Muller
NGC 3677 galaxia 11h 26m 17,6s +46° 58' 28" 12,6 Veľká medvedica 19. marec 1828 John Herschel
NGC 3678 galaxia 11h 26m 15,7s +27° 52' 1" 13,5 Lev 13. apríl 1831 John Herschel
NGC 3679 galaxia 11h 21m 47,9s -5° 45' 28" 13,6 Lev 24. apríl 1784 William Herschel
NGC 3680 otvorená hviezdokopa 11h 25m 38s -43° 14' 36" 7,6 Kentaur 7. máj 1826 James Dunlop
NGC 3681 galaxia 11h 26m 29,7s +16° 51' 50" 11,6 Lev 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 3682 galaxia 11h 27m 41,3s +66° 35' 27" 12,4 Drak 6. apríl 1793 William Herschel
NGC 3683 galaxia 11h 27m 31,7s +56° 52' 40" 12,5 Veľká medvedica 18. marec 1790 William Herschel
NGC 3684 galaxia 11h 27m 11,1s +17° 1' 51" 11,5 Lev 17. marec 1831 John Herschel
NGC 3685 galaxia 11h 28m 16,2s +4° 19' 39" 14,1 Lev 11. december 1877 David Peck Todd
NGC 3686 galaxia 11h 27m 44,1s +17° 13' 24" 11,2 Lev 14. marec 1784 William Herschel
NGC 3687 galaxia 11h 28m 0,5s +29° 30' 40" 12,1 Veľká medvedica 22. február 1789 William Herschel
NGC 3688 galaxia 11h 27m 44,4s -9° 9' 54" 14,3 Pohár 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3689 galaxia 11h 28m 10,8s +25° 39' 41" 12,3 Lev 6. apríl 1785 William Herschel
NGC 3690 galaxia 11h 28m 32,6s +58° 33' 52" 10,9 Veľká medvedica 18. marec 1790 William Herschel
NGC 3691 galaxia 11h 28m 9,4s +16° 55' 12" 12,4 Lev 14. marec 1784 William Herschel
NGC 3692 galaxia 11h 28m 23,8s +9° 24' 28" 12,1 Lev 15. apríl 1784 William Herschel
NGC 3693 galaxia 11h 28m 11,5s -13° 11' 39" 12,7 Pohár 27. marec 1786 William Herschel
NGC 3694 galaxia 11h 28m 54s +35° 24' 50" 12,7 Veľká medvedica 11. marec 1831 John Herschel
NGC 3695 galaxia 11h 29m 17,3s +35° 34' 32" 14 Veľká medvedica 31. marec 1867 Robert Stawell Ball
NGC 3696 galaxia 11h 28m 43,9s -11° 16' 59" 14,1 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3697 galaxia 11h 28m 50,4s +20° 47' 42" 13,3 Lev 24. február 1827 John Herschel
NGC 3698 galaxia 11h 29m 17,3s +35° 34' 32" 14 Veľká medvedica 18. marec 1876 John Dreyer
NGC 3699 planetárna hmlovina 11h 27m 57,2s -59° 57' 27" 11,3 Kentaur 1. apríl 1834 John Herschel
NGC 3700 galaxia 11h 29m 38,5s +35° 30' 54" 14,1 Veľká medvedica 31. marec 1867 Robert Stawell Ball
NGC 3701 galaxia 11h 29m 28,8s +24° 5' 37" 12,7 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3702 galaxia 11h 30m 13,4s -8° 51' 44" 13,1 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3703 galaxia 11h 29m 9s -8° 26' 47" 14,7 Pohár 1886 Ormond Stone
NGC 3704 galaxia 11h 30m 4,6s -11° 32' 45" 12,9 Pohár 23. február 1878 Wilhelm Tempel
NGC 3705 galaxia 11h 30m 7,6s +9° 16' 34" 11 Lev 18. január 1784 William Herschel
NGC 3706 galaxia 11h 29m 44,2s -36° 23' 29" 11,4 Kentaur 1. máj 1834 John Herschel
NGC 3707 galaxia 11h 30m 11,5s -11° 32' 34" 14,7 Pohár 23. február 1878 Wilhelm Tempel
NGC 3708 neexistujúci objekt 11h 30m 39,2s -3° 13' 21" - Lev 1886 Ormond Stone
NGC 3709 neexistujúci objekt 11h 30m 39,2s -3° 15' 21" - Lev 1886 Ormond Stone
NGC 3710 galaxia 11h 31m 6,9s +22° 46' 7" 13,1 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3711 galaxia 11h 29m 25,5s -11° 4' 47" 14,7 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3712 galaxia 11h 31m 53,6s +28° 21' 31" 13,3 Veľká medvedica 26. marec 1827 John Herschel
NGC 3713 galaxia 11h 31m 41,9s +28° 9' 14" 13,3 Lev 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3714 galaxia 11h 31m 53,6s +28° 21' 31" 13,3 Veľká medvedica 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 3715 galaxia 11h 31m 32,2s -14° 13' 52" 12,5 Pohár 27. marec 1786 William Herschel
NGC 3716 galaxia 11h 31m 41,2s +3° 29' 17" 13,5 Lev 6. apríl 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3717 galaxia 11h 31m 32s -30° 18' 30" 11,4 Hydra 29. apríl 1834 John Herschel
NGC 3718 galaxia 11h 32m 34,7s +53° 4' 2" 10,6 Veľká medvedica 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 3719 galaxia 11h 32m 13,5s +0° 49' 9" 12,8 Lev 15. marec 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3720 galaxia 11h 32m 21,6s +0° 48' 14" 12,8 Lev 15. marec 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 3721 galaxia 11h 34m 7,8s -9° 28' 0" 14,5 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3722 galaxia 11h 34m 23,2s -9° 40' 46" 14,1 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3723 galaxia 11h 32m 30,5s -9° 58' 8" 13,3 Pohár 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3724 galaxia 11h 34m 28,7s -9° 39' 34" 14,1 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3725 galaxia 11h 33m 40,7s +61° 53' 20" 13,1 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 3726 galaxia 11h 33m 20,8s +47° 1' 40" 10,2 Veľká medvedica 5. február 1788 William Herschel
NGC 3727 galaxia 11h 33m 40,9s -13° 52' 42" 14,1 Pohár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 3728 galaxia 11h 33m 15,7s +24° 26' 51" 14 Lev 10. apríl 1785 William Herschel
NGC 3729 galaxia 11h 33m 49,2s +53° 7' 35" 11 Veľká medvedica 12. apríl 1789 William Herschel
NGC 3730 galaxia 11h 34m 16,9s -9° 34' 34" 13 Pohár 1880 Andrew Ainslie Common
NGC 3731 galaxia 11h 34m 11,6s +12° 30' 46" 13,1 Lev 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 3732 galaxia 11h 34m 13,9s -9° 50' 43" 12,5 Pohár 4. marec 1786 William Herschel
NGC 3733 galaxia 11h 35m 1,7s +54° 51' 1" 11,8 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 3734 galaxia 11h 34m 40,6s -14° 4' 52" 13,9 Pohár 19. apríl 1794 William Herschel
NGC 3735 galaxia 11h 35m 57,1s +70° 32' 8" 11,9 Drak 7. december 1801 William Herschel
NGC 3736 galaxia 11h 35m 41,7s +73° 27' 9" 14,9 Drak 1884 Ralph Copeland
NGC 3737 galaxia 11h 35m 36,2s +54° 56' 56" 12,8 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 3738 galaxia 11h 35m 48,2s +54° 31' 26" 11,5 Veľká medvedica 14. apríl 1789 William Herschel
NGC 3739 galaxia 11h 35m 37,5s +25° 5' 19" 14,5 Lev 16. marec 1869 Otto Struve
NGC 3740 galaxia 11h 36m 12,1s +59° 58' 36" 14,1 Veľká medvedica 19. marec 1790 William Herschel
NGC 3741 galaxia 11h 36m 6s +45° 17' 3" 13,6 Veľká medvedica 19. marec 1828 John Herschel
NGC 3742 galaxia 11h 35m 32,1s -37° 57' 22" 12,2 Kentaur 21. apríl 1835 John Herschel
NGC 3743 galaxia 11h 35m 57,3s +21° 43' 23" 14,4 Lev 18. marec 1874 Ralph Copeland
NGC 3744 galaxia 11h 35m 57,8s +23° 0' 44" 14,4 Lev 11. apríl 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 3745 galaxia 11h 37m 44,5s +22° 1' 16" 15,2 Lev 5. apríl 1874 Ralph Copeland
NGC 3746 galaxia 11h 37m 43,6s +22° 0' 35" 14 Lev 9. február 1874 Ralph Copeland
NGC 3747 galaxia 11h 32m 31,2s +74° 22' 44" 15 Drak 2. apríl 1801 William Herschel
NGC 3748 galaxia 11h 37m 49,1s +22° 1' 35" 14,8 Lev 5. apríl 1874 Ralph Copeland
NGC 3749 galaxia 11h 35m 53s -37° 59' 51" 12,9 Kentaur 21. apríl 1835 John Herschel
NGC 3750 galaxia 11h 37m 51,6s +21° 58' 29" 13,9 Lev 9. február 1874 Ralph Copeland