Zoznam koncertných turné skupiny Big Bang

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Juhokórejská hip-hopová skupina Big Bang mala 15 koncertných turné, z ktorých 2 boli svetové a 5 ich bolo japonských. Svoj prvý koncert s názvom 1st Live Concert - The R.E.A.L mala skupina v decembri 2006. Počas svojej kariéry mali členovia okrem spoločných aj sólové koncerty. Skupina Big Bang na svojich turné zhromaždila už viac ako 3,5 milióna fanúšikov.

1st Live Concert - The R.E.A.L[upraviť | upraviť kód]

1st Live Concert - The R.E.A.L
InterpretBig Bang
MiestoSoul
AlbumBigbang Vol.1
Počet vystúpení1 v Kórejskej republike
Chronológia
Toto turné Nasledujúce turné

1st Live Concert - The R.E.A.L
(2006)
Want You Tour
(2007)

The 1st Concert: The Real, známy aj ako The R.E.A.L, bol debutovým koncertom juhokórejskej skupiny Big Bang, ktorý bol usporiadaný na propagáciu ich debutového albumu Bigbang Vol.1 a troch single albumov, Bigbang, Bigbang Is V.I.P a Bigbang 03, z ktorých sa v Južnej Kórei predalo dokopy viac ako 300 000 kópií. Koncert bol natočený a 8. februára 2007 vydaný na CD a DVD nosičoch.

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
30. december 2006 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena 12 000


Want You Tour[upraviť | upraviť kód]

Want You Tour
InterpretBig Bang
MiestoInčchon, Tägu, Čchangwon, Čondžu, Pusan
AlbumBigbang Vol.1
Dátum začatia15. máj 2007
Dátum ukončenia15. júl 2007
Počet vystúpení5 v Kórejskej republike
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
1st Live Concert - The R.E.A.L
(2006)
Want You Tour
(2007)
The G.R.E.A.T
(2007)

Want You Tour bolo prvé koncertné turné v Kórei, ktoré trvalo od mája do júla 2007.

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Počet divákov
15. máj 2007 Inčchon Kórejská republika 64 000
25. máj 2007 Tägu
30. máj 2007 Čchangwon
17. jún 2007 Čondžu
15. júl 2007 Pusan


The G.R.E.A.T[upraviť | upraviť kód]

The G.R.E.A.T
InterpretBig Bang
MiestoSoul
AlbumAlways
Hot Issue
Dátum začatia28. december 2007
Dátum ukončenia30. december 2007
Počet vystúpení3 v Kórejskej republike
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Want You Tour
(2007)
The G.R.E.A.T
(2007)
Global Warning Tour
(2008)

The G.R.E.A.T, známe aj ako Bigbang is GREAT, bolo tretie koncertné turné skupiny. Prišlo po veľkom úspechu singlov „Lies“ a „Last Farewell“. Všetky lístky sa vypredali v priebehu 10 minút.[1][2] Napriek úspechu musela byť po turné väčšina členov hospitalizovaná kvôli celkovému vyčerpaniu, prepracovaniu a zraneniam.[3]

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
28. december 2007 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena 36 000
29. december 2007
30. december 2007

Global Warning Tour[upraviť | upraviť kód]

Global Warning Tour
InterpretBig Bang
AlbumFor the World
Dátum začatia28. marec 2008
Dátum ukončenia16. júl 2008
Počet vystúpení13 v Kórejskej republike
2 v Japonsku
1 v Thajsku
1 v Singapure
1 v Indonézii
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
The G.R.E.A.T
(2007)
Global Warning Tour
(2008)
Stand Up Tour
(2008)

Global Warning Tour bolo prvé zahraničné turné skupiny, ktoré sa konalo v 5 krajinách – Kórejskej republike, Japonsku, Thajsku, Singapure a Indonézii.

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
28. marec 2008 Tokio Japonsko Tokyo Dome City Hall 216 000
29. marec 2008
12. apríl 2008 Pusan Kórejská republika Busan Exhibition and Convention Center
27. apríl 2008 Kwangdžu Kim Daejung Convention Center Station
11. máj 2008 Wondžu Wonju Chiak Gymnasium
28. máj 2008 Tägu Daegu Exhibition and Convention Center
7. jún 2008 Bangkok Thajsko Huamark Indoor Stadium
21. jún 2008 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena
22. jún 2008
1. júl 2008 Singapur Singapur Jalan Besar Stadium
3. júl 2008 Bandung Indonézia Jalak Harupat Soreang Stadium
5. júl 2008 Pusan Kórejská republika Sajik Arena
7. júl 2008 Kapchjong Cheongshim Peace Arena
9. júl 2008 Čchongdo Cheongdo Bullfighting Arena
11. júl 2008
13. júl 2008 Pusan Asiad Main Stadium
15. júl 2008
16. júl 2008

Stand Up Tour[upraviť | upraviť kód]

Stand Up Tour
InterpretBig Bang
MiestoOsaka, Nagoja, Tokio
AlbumNumber 1
Dátum začatia28. október 2008
Dátum ukončenia1. november 2008
Počet vystúpení3 v Japonsku
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Global Warning Tour
(2008)
Stand Up Tour
(2008)
Big Show 2009
(2009)

Stand Up Tour bolo prvé japonské turné, ktoré bolo usporiadané na propagáciu japonského debutového albumu Number 1. Posledný koncert bol natočený a 17. marca 2010 vydaný na CD a DVD nosičoch.

Špeciálni hostia[upraviť | upraviť kód]

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
28. október 2008 Osaka Japonsko Osaka-jō Hall 30 000
29. október 2008 Nagoja Nagoya University
1. november 2008 Tokio Tokyo Dome City Hall

Big Show 2009[upraviť | upraviť kód]

Big Show 2009
InterpretBig Bang
MiestoSoul
AlbumStand Up
Remember
Dátum začatia30. január 2009
Dátum ukončenia3. február 2009
Počet vystúpení2 v Kórejskej republike
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Stand Up Tour
(2008)
Big Show 2009
(2009)
Big Show 2010
(2010)

Big Show 2009 bol prvým ročníkom každoročného koncertného turné Big Show v Južnej Kórei. Oba koncerty boli natočené a 22. apríla 2009 vydané. Predalo sa viac ako 60 000 kópií.

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
30. január 2009 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena 24 000
3. február 2009


Big Show 2010[upraviť | upraviť kód]

Big Show 2010
InterpretBig Bang
MiestoSoul
Dátum začatia30. január 2010
Dátum ukončenia1. február 2010
Počet vystúpení3 v Kórejskej republike
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Big Show 2009
(2009)
Big Show 2010
(2010)
Electric Love
(2010)

Big Show 2010 bol 2. ročníkom každoročného koncertného turné Big Show v Južnej Kórei. Koncert bol natočený a 19. augusta 2010 vydaný. Predalo sa viac ako 40 000 kópií. Dokopy bolo na troch koncertoch viac ako 50 000 divákov a príjem presiahol 4 miliardy ₩ (takmer 3 milióny €).[4][5]

Špeciálny hosť[upraviť | upraviť kód]

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
30. január 2010 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena 52 000
31. január 2010
1. február 2010

Electric Love[upraviť | upraviť kód]

Electric Love
InterpretBig Bang
MiestoJokohama, Kóbe, Tokio
Dátum začatia10. február 2010
Dátum ukončenia17. február 2010
Počet vystúpení6 v Japonsku
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Big Show 2010
(2010)
Electric Love
(2010)
Big Show 2011
(2011)

Electric Love bolo druhé japonské turné skupiny. Náklady na celé turné boli okolo 300 miliónov ¥ (2,2 miliónov €). Turné stanovilo rekord pre idolovú skupinu, ktorá vystúpila v aréne Budokan za najkratší čas od debutu (4 mesiace).[6] Na koncerty prišli japonské celebrity ako Ajaka Nišiwaki, hlásateľ Šiho Watanabe, Ajaka Umeda a Jukari Sató zo skupiny AKB48, Reina Tanaka zo skupiny Morning Musume, W-inds,[7] Erena Mizusawa, Mika Nakašima, Thelma Aojama, Aja Matsuura, Akira a Makidai zo skupiny Exile, Eriko Imai zo skupiny Speed, Kumi Kóda, Činacu Wakacuki, Asami, Acuko Maeda, Tomomi Kasai, Minami Takahaši a niektorí členovia skupiny SuG. Hneď po koncerte začali celebrity, ktoré na ňom boli, zverejňovať fotografie a zážitky na svojich blogoch.[8] 28. apríla 2010 vyšlo DVD s názvom Electric Love Tour 2010, ktoré sa v japonskom rebríčku Oricon umiestnilo na 6. mieste s viac ako 40 000 predanými kópiami.

Špeciálni hostia[upraviť | upraviť kód]

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
10. február 2010 Jokohama Japonsko Yokohama Arena 60 000
11. február 2010
13. február 2010 Kóbe World Memorial Hall
14. február 2010
16. február 2010 Tokio Nippon Budokan
17. február 2010

Big Show 2011[upraviť | upraviť kód]

Big Show 2011
InterpretBig Bang
MiestoSoul
AlbumTonight
Dátum začatia25. január 2011
Dátum ukončenia27. január 2011
Počet vystúpení3 v Kórejskej republike
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Electric Love
(2010)
Big Show 2011
(2011)
Love and Hope Tour
(2011)

Big Show 2011 bol 3. ročníkom každoročného koncertného turné Big Show v Južnej Kórei. Skupina sa vrátila po takmer dvojročnej pauze s novým albumom Tonight.[9] Koncertný album vyšiel 17. júna 2011, v juhokórejskom týždennom rebríčku Gaon[10] sa umiestnil na prvom a v japonskom Oricone na druhom mieste. Predaných bolo viac ako 50 000 kópií.

Kritika[upraviť | upraviť kód]

I Su-jon z Newsen opísala predstavenie ako „zmyselné, elegantné a luxusné“,[11] Jonhap zase ako „svieže a odvážne“, a že „skupine Big Bang sa podaril brilantný návrat“.[12] Star News pochválil skupinu za použitie mnohých rekvizít, vystúpenie označil za „presvedčivé a výbušne“ a vyhlásil, že „Big Bang sa vrátili silnejší ako kedykoľvek predtým“.[13] Koncert mal sledovanosť 5.7%, čo bolo vyššie ako očakávaných 4.9%.[14] Výnosom z koncertu bolo údajne 43 miliárd ₩ (35,3 miliónov €).[15]

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
25. január 2011 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena 42 000
26. január 2011
27. január 2011

Love and Hope Tour[upraviť | upraviť kód]

Love and Hope Tour
InterpretBig Bang
MiestoOsaka, Čiba, Nagoja
AlbumBig Bang 2
Dátum začatia10. máj 2011
Dátum ukončenia19. máj 2011
Počet vystúpení8 v Japonsku
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Big Show 2011
(2011)
Love and Hope Tour
(2011)
Big Show 2012
(2012)

Love and Hope Tour bolo tretie japonské turné skupiny, ktoré zhromaždilo viac ako 100 000 fanúšikov. Bolo usporiadané na propagáciu tretieho japonského štúdiového albumu Big Bang 2. Pôvodne sa turné malo volať Love & Pain, ale názov sa kvôli zemetraseniu a cunami v Tóhoku zmenil. Časť výťažku šla na pomoc po katastrofe.[16]

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
10. máj 2011 Osaka Japonsko Osaka-jō Hall 110 000
11. máj 2011
13. máj 2011 Čiba Makuhari Messe
14. máj 2011
15. máj 2011
17. máj 2011 Nagoja Nippon Gaishi Hall
18. máj 2011
19. máj 2011

Big Show 2012[upraviť | upraviť kód]

Big Show 2012
InterpretBig Bang
MiestoSoul
AlbumAlive
Dátum začatia2. marec 2012
Dátum ukončenia4. marec 2012
Počet vystúpení3 v Kórejskej republike
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Love and Hope Tour
(2011)
Big Show 2012
(2012)
Big Bang Alive Galaxy Tour 2012
(2012 – 2013)

Big Show 2012 bol 4. ročníkom každoročného koncertného turné Big Show v Južnej Kórei. Big Bang ním oficiálne odštartovali svoje prvé svetové turné Big Bang Alive Galaxy Tour 2012.

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
2. marec 2012 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena 52 000
3. marec 2012
4. marec 2012

Big Bang Alive Galaxy Tour 2012[upraviť | upraviť kód]

Bližšie informácie v hlavnom článku: Big Bang Alive Galaxy Tour 2012

Japan Dome Tour[upraviť | upraviť kód]

Bližšie informácie v hlavnom článku: Japan Dome Tour

Japan Dome Tour X[upraviť | upraviť kód]

BIGBANG JAPAN DOME TOUR 2014~2015 “X”
InterpretBig Bang
MiestoJaponsko
Dátum začatia15. november 2014
Dátum ukončenia18. január 2015
Počet vystúpení15
Chronológia
Predchádzajúce turné Toto turné Nasledujúce turné
Japan Dome Tour
(2013 – 2014)
BIGBANG JAPAN DOME TOUR 2014~2015 “X”
(2014 – 2015)
MADE 2015 World Tour
(2015 – 2016)

BIGBANG JAPAN DOME TOUR 2014~2015 “X” bolo piate a druhé po sebe idúce japonské turné skupiny Big Bang.[17] Odštartovalo 15. novembra 2014 v Nagoji a skončilo sa 18. januára 2015 v Osake. Big Bang sa stali prvým zahraničným interpretom, ktorý mal koncertné turné na 5 japonských štadiónoch 2 roky po sebe.[18] V roku 2014 bolo na ich koncertoch viac ako milión fanúšikov.[19] Výnosom z koncertu bolo údajne 110 miliárd ₩ (83 miliónov €).[20]

Produkcia[upraviť | upraviť kód]

Náklady na prípravu koncertov predstavovali okolo 3 miliárd ¥ (22,23 miliónov €). Režisérom turné bol Jamie King, ktorý predtým spolupracoval aj s Michaelom Jacksonom, Madonnou a Britney Spearsovou. Roy Bennett mal na starosti osvetlenie javiska a Veneno sa staral o videá. Na turné pracovali ľudia na svetovej úrovni. Využili 30-metrové centrálne pódium aj šesť 50-metrových vyčnievajúcich pódií, ktoré vychádzali z hlavného ako lúče. Väčšina osvetlenia a vybavenia bola privezená zo zahraničia. Na vyčnievajúcich pódiách boli nainštalované špičkové LED obrazovky a reproduktory MLA poskytli na koncertoch divákom vysokokvalitný zvuk.[21][22]

Zoznam piesní[upraviť | upraviť kód]

Tento zoznam piesní reprezentuje ich prvý koncert v Nagoji.[23]

  1. „Fantastic Baby“
  2. „Tonight“
  3. „Stupid Liar“
  4. „Blue“
  5. „Haru Haru“
  6. „Gara Gara Go!!“
  7. „Top Of The World“
  8. „Number 1“
  9. „Knock Out“ (GD & TOP)
  10. „High High“ (GD & TOP)
  11. „Bad Boy“
  12. „Tell Me Goodbye“
  13. „Cafe“
  14. „Lies“
  15. „Love Song“
  16. „Hands Up“
  17. „Feeling“
  18. „My Heaven“
  19. „Koe o Kikasete“
Prídavok
  1. „Last Farewell“
  2. „Bad Boy“
  3. „Feeling“
  4. „Fantastic Baby“

Zoznam vystúpení[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Predskokan Počet divákov
15. november 2014 Nagoja Japonsko Nagoya Dome iKON [24] 81 000
16. november 2014
20. november 2014 Osaka Kyocera Dome 200 000
21. november 2014
22. november 2014
23. november 2014
6. december 2014 Fukuoka Fukuoka Dome 80 000
7. december 2014
20. december 2014 Sapporo Sapporo Dome 40 000
25. december 2014 Tokio Tokyo Dome 150 000
26. december 2014
27. december 2014
16. január 2015 Osaka Kyocera Dome 150 000
17. január 2015
18. január 2015

Personál[upraviť | upraviť kód]

Výroba[upraviť | upraviť kód]

  • Organizátor turné: Avex Group, YG Entertainment
  • Výkonní producenti: Jang Hjon-sok (YG Entertainment), Max Macuura (Avex Group)
  • Generálny producent: Kacumi Kuroiwa (Avex Group)
  • Producent turné: Veneno
  • Režisér turné: Jamie King
  • Štylisti: Čchö Ju-ni, Kim Kjong-mi, Sharon Park
  • Vlasy: Kim Tä-kjon, Päk Sang-hi, I So-jon
  • Mejkap: Kim Jun-kjong, Sin Mi-suk, I Čun-hi
  • Osvetlenie: Roy Bennett

Kapela[upraviť | upraviť kód]

  • Big Bang (G-Dragon, T.O.P, Tchäjang, Däsong, Sungri) – vokály
  • Gil Smith II (Hudobný režisér/klávesy 1)
  • Omar Dominick (AMD/basgitara)
  • Dante Jackson (Klávesy 2)
  • Justin Lyons (Gitara)
  • Bennie Rodgers II (Bicie)
  • Adrian „AP“ Porter (Pro Tools programátor)

Tanečníci[upraviť | upraviť kód]

  • HI-TECH (Pak Čong-hon, I Jong-sang, Čo Sung-min, I Han-sol, Kim Bjong-gon, Čong U-rjun, Kwon Jong-duk, Kwon Jong-don)
  • CRAZY (Kim Hi-čong, Won A-jon, Pak Un-jong, Kim Min-čong, Kim Hi-jun, Čchö Sä-bom, Pä Čung-in, Čchö Hje-čin, Pä Hjo-čung, I Či-won, Rju Čä-hi, Ju Či-jong)

MADE 2015 World Tour[upraviť | upraviť kód]

Bližšie informácie v hlavnom článku: MADE 2015 World Tour

Pridružené turné[upraviť | upraviť kód]

YG Family 15th Anniversary Concert (2011–2012)[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
3. december 2011 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena 126 000
4. december 2011
7. január 2012 Osaka Japonsko Kyocera Dome
8. január 2012
21. január 2012 Saitama Saitama Super Arena

YG Family World Tour: Power (2014)[upraviť | upraviť kód]

Dátum Mesto Štát Miesto konania Počet divákov
12. apríl 2014 Osaka Japonsko Kyocera Dome 400 000+ [25]
13. apríl 2014
3. máj 2014 Tokio Tokyo Dome
4. máj 2014
15. august 2014 Soul Kórejská republika Olympic Gymnastics Arena
30. august 2014 Šanghaj Čína Shanghai Stadium
13. september 2014 Singapur Singapur Singapore Indoor Stadium
14. september 2014
19. október 2014 Peking Čína Workers Stadium
25. október 2014 Tchao-jüan Taiwan Taoyuan County Stadium

Referencie[upraviť | upraviť kód]

  1. 빅뱅, 단독콘서트 티켓 또 10분만에 매진 [online]. Star News, 20. november 2007, [cit. 2008-02-01]. Dostupné online. (po kórejsky)
  2. KIM, Hyung Woo. 빅뱅 단독콘서트 티켓 5천석 10분 만에 매진 [online]. Newsen, 20. november 2007, [cit. 2008-02-01]. Dostupné online. (po kórejsky)
  3. KIM, Wong Young. 빅뱅, 멤버들 줄부상에 일시 활동중단 [online]. Star News, 31. december 2007, [cit. 2008-02-20]. Dostupné online. (po kórejsky)
  4. HAN, Sang-hee. Big Bang to Hold Big Show in January [online]. The Korea Times, 16. december 2009, [cit. 2010-01-11]. Dostupné online.
  5. HAN, Sang-hee. Idol Group Big Bang to Offer Big Show [online]. The Korea Times, 5. január 2010, [cit. 2015-09-04]. Dostupné online.
  6. BIGBANG to Perform in Budokan 4 Months after Debut: Fastest Record for an Idol Group of the 21st Century! [online]. Music Japan Plus, 14. august 2009, [cit. 2015-06-16]. Dostupné online.
  7. w-inds.×G-DRAGON(BIGBANG) Performing at Yokohama Arena! [online]. Music Japan Plus, 17. február 2010, [cit. 2015-06-16]. Dostupné online.
  8. 빅뱅 일본 콘서트에 현지 연예인 총출동 눈길! [online]. Sports Kyonghyang, 17. február 2010, [cit. 2015-06-16]. Dostupné online. (po kórejsky)
  9. KIM, Sunny. Big Bang's Concert 2011 Big Show To Be Held In February! [online]. MTV Korea, 6. december 2010, [cit. 2011-02-23]. Dostupné online.
  10. 2011년 26주차 Album Chart [online]. Korea Music Content Industry Association, [cit. 2015-09-04]. Dostupné online. (po kórejsky)
  11. LEE, Soo-yeon. 컴백 빅뱅, 엠넷 ‘빅뱅TV 라이브’ 전격 방송 ‘6곡 최초 공개’ [online]. Newsen, 26. február 2011, [cit. 2011-02-27]. Dostupné online. (po kórejsky)
  12. 빅뱅, 화려한 컴백 공연..4만팬 집결 [online]. Yonhap News, 27. február 2011, [cit. 2011-02-27]. Dostupné online.
  13. PARK, Young-gun. 돌아온 빅뱅, 더 강해졌다..'빅쇼' 1만4000팬 열광 [online]. Star News, 25. február 2011, [cit. 2011-02-27]. Dostupné online. (po kórejsky)
  14. LEE, Jeon-Hyuk. '더빅뱅쇼', 시청률 5.7% 기록. 화려한 무대와 폭풍 웃음 선사 [online]. Sports Chosun, 28. február 2011. Dostupné online. (po kórejsky)
  15. KIL, Hyeseung. '첫방도 안한' 빅뱅, 컴백 6일만에 매출 '70억 [online]. Star News, 2. marec 2011, [cit. 2011-03-03]. Dostupné online. (po kórejsky)
  16. BIGBANG Presents 2011 Japan Tour Love & Hope [online]. YG Entertainment Japan, [cit. 2011-04-17]. Dostupné online. (po japonsky)
  17. Group Big Bang To Hold Another Japan 5 Dome Tour This Fall [online]. KpopStarz, 28. júl 2014, [cit. 2015-09-03]. Dostupné online.
  18. BIGBANG Is First Foreign Artist to Hold 5 Dome Concerts in Japan for 2 Consecutive Years [online]. Soompi, 26. júl 2014, [cit. 2015-09-03]. Dostupné online.
  19. Big Bang Ranks First Place For Having The Most Fans Attend Their Concerts In Japan This Year [online]. KpopStarz, 7. november 2014, [cit. 2015-09-03]. Dostupné online.
  20. Big Bang draws most Japanese concertgoers in K-pop [online]. Koreaherald, 7. november 2014, [cit. 2015-02-22]. Dostupné online.
  21. HONG, Jung Won. Big Bang Wraps Up Japan 5-Dome Tour After Gathering Over 741,000 Fans [online]. CJ E&M, 19. január 2015, [cit. 2015-09-05]. Dostupné online.
  22. BIGBANG、74万人動員ドームツアー終演&今年アルバムでカムバック約束 [online]. Natalie, 19. január 2015, [cit. 2015-09-05]. Dostupné online. (po japonsky)
  23. BIG BANG “X” TOUR @ NAGOYA DOME DAY 1 [online]. Bigbangupdates, 15. november 2014, [cit. 2015-02-22]. Dostupné online.
  24. BIGBANG’s 2nd Japan’s Dome Tour Kicks Off in Success: 40,000 fans Left in Awe [online]. YG Entertainment, 16. november 2014, [cit. 2015-02-22]. Dostupné online.
  25. YG Family successfully completes their “2014 Galaxy Tour” in Taiwan! [online]. Koreaboo, 26. október 2014, [cit. 2015-09-05]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť kód]

Zdroj[upraviť | upraviť kód]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku List of Big Bang concert tours na anglickej Wikipédii.