Zoznam kultúrnych pamiatok v Žarnovici

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Žarnovica v okrese Žarnovica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Veža obytná
Nahrať súbor
Veža obytná
KÚ: Revištské Podzámčie

Poloha
612-1261/1 Unifikovaný názov PO: veža obytná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: obytná veža,torzá S a Z múru

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový i.
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/2 Unifikovaný názov PO: múr hradbový i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: múr medzi S a J palácom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Bašta delová
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/3 Unifikovaný názov PO: bašta delová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: delová bašta

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Palác hradný i.
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/4 Unifikovaný názov PO: palác hradný i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: južný palác

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Palác hradný ii.
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/5 Unifikovaný názov PO: palác hradný ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: severný palác

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie hradné i.
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/6 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vnútorné nádvorie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Cisterna
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/7 Unifikovaný názov PO: cisterna

Bližšie určenie; zaužívaný názov: cisterna hradného jadra

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový ii.
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/8 Unifikovaný názov PO: múr hradbový ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradba I.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie hradné ii.
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/9 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradné nádvorie II.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Múr hradbový iii.
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/10 Unifikovaný názov PO: múr hradbový iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hradby II.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Nádvorie hradné iii.
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/11 Unifikovaný názov PO: nádvorie hradné iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nádvorie II.predhradia

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.

Nahrať súbor
Priekopa šijová
KÚ: Revištské Podzámčie

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
612-1261/12 Unifikovaný názov PO: priekopa šijová

Bližšie určenie; zaužívaný názov: šijová priekopa sever.predpoli

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec
KÚ: Žarnovica

Poloha
612-2705/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Žarnovica

Poloha
612-2705/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha sv.Jána Nepomuckého

Pomník Nahrať súbor Pomník SNP nám. 0
KÚ: Žarnovica

Poloha
612-1308/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sov.armáda

Palác hradný Nahrať súbor Palác hradný SNP nám. 27
KÚ: Žarnovica

Poloha
612-1281/0 Unifikovaný názov PO: palác hradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Bývalý hrad,kaštiel

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty