Zoznam kultúrnych pamiatok v Novej Bani

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Nová Baňa v okrese Žarnovica.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Hradisko
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-2239/1 Unifikovaný názov PO: hradisko

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zámcisko

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-2600/0 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rod.Kijáczy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-2601/0 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pettyko Andreas - Dobrý pastier

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Vŕšky 30
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-3033/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubový

Súsošie Nahrať súbor Súsošie Bernolákova ul.
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-1255/0 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Trojica - Súsošie sv. Trojice

Radnica
Nahrať súbor
Radnica Bernolákova ul. 2
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-1253/0 Unifikovaný názov PO: radnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Kmeťa A. ul.
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-2252/1 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Florián

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec Kmeťa A. ul.
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-2252/2 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec sochy sv.Floriána

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Kmeťa A. ul. 18
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-1251/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Narodenia Panny Márie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom ľudový Moyzesova ul. 1
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-3032/0 Unifikovaný názov PO: dom ľudový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubový

Pomník Nahrať súbor Pomník Slobody nám.
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-11104/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí a umučení - Pomník padlým a umučeným

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec Školská ul. 7
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-1254/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha i. Školská ul. 7
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-1254/2 Unifikovaný názov PO: socha i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha sv.Jána Npomuckého

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha ii. Školská ul. 7
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-1254/3 Unifikovaný názov PO: socha ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha anjela

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Školská ul. 3
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-1252/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Alžbety - Dolný kostol

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Dom pamätný Štúrova ul. 47
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-3026/1 Unifikovaný názov PO: dom pamätný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Holéczy Ervín - Rodný dom E. Holéczyho

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabula pamätná Štúrova ul. 47
KÚ: Nová Baňa

Poloha
612-3026/2 Unifikovaný názov PO: tabula pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Holéczy Ervín - 1897-1972, lekár, spisovateľ

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty