Zoznam kultúrnych pamiatok v Bytči

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Bytča v okrese Bytča.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria
č. 269
KÚ: Hliník nad Váhom

Poloha
501-1327/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaštieľ
č. 204
KÚ: Hrabové

Poloha
501-1342/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;dom dôchodcov

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ 3
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1322/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Kaštieľ Bytča,Zámok,archív

Palác sobášny
Nahrať súbor
Palác sobášny 4
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1322/2 Unifikovaný názov PO: palác sobášny

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;Sobášny palác

Dom meštiansky
Nahrať súbor
Dom meštiansky 4
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1322/3 Unifikovaný názov PO: dom meštiansky

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Vstupná budova

Múr hradbový
Nahrať súbor
Múr hradbový
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1322/4 Unifikovaný názov PO: múr hradbový

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kamenný

Park
Nahrať súbor
Park
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1322/5 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Budova Nahrať súbor Budova 2
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1322/6 Unifikovaný názov PO: budova

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zákl.um.škola

Kostol Nahrať súbor Kostol 4
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1321/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Barbory;cintorínsky kostol sv.Barbory

Synagóga
Nahrať súbor
Synagóga Sakalovej S. ul. 15
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-10498/0 Unifikovaný názov PO: synagóga

Bližšie určenie; zaužívaný názov: nárožná,solitér

Stĺp s podstavcom Nahrať súbor Stĺp s podstavcom Slovenskej republiky nám.
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1325/1 Unifikovaný názov PO: stĺp s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Socha Nahrať súbor Socha Slovenskej republiky nám.
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1325/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Nepomucký;socha Jána Nepomuckého

Oplotenie Nahrať súbor Oplotenie Slovenskej republiky nám.
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1325/3 Unifikovaný názov PO: oplotenie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kov

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Slovenskej republiky nám. 31
KÚ: Veľká Bytča

Poloha
501-1320/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Všetkých svätých;farský kostol Všetkých svätých

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (OOjs UI icon download-progressive.svgKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty