Zoznam kultúrnych pamiatok v Turčianskych Tepliciach

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Zoznam kultúrnych pamiatok v meste Turčianske Teplice v okrese Turčianske Teplice.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Most železničný
KÚ: Dolná Štubňa

Poloha
509-12287/1 Unifikovaný názov PO: most železničný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železničný viadukt "Na vode"

Zvonica
Nahrať súbor
Zvonica Matičná ul.
KÚ: Diviaky

Poloha
509-538/0 Unifikovaný názov PO: zvonica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ Matičná ul. 23
KÚ: Diviaky

Poloha
509-539/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér; Platthyovský kaštieľ

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Matičná ul. 23
KÚ: Diviaky

Poloha
509-539/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Prievidzská ul. 26
KÚ: Diviaky

Poloha
509-540/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér

Park Nahrať súbor Park Prievidzská ul. 0
KÚ: Diviaky

Poloha
509-540/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kostol Nahrať súbor Kostol SNP ul. 46
KÚ: Dolná Štubňa

Poloha
509-550/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Anny;filiálny kostol

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pomník
KÚ: Turčianske Teplice

Poloha
509-688/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí a obete v SNP-115;Padlí a obete represií

Sirotinec s kaplnkou
Nahrať súbor
Sirotinec s kaplnkou 9.mája ul. 1
KÚ: Turčianske Teplice

Poloha
509-635/0 Unifikovaný názov PO: sirotinec s kaplnkou

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Jána Nepomuckého; katolícka fara s kaplnkou

Vila pamätná Nahrať súbor Vila pamätná Kollárova ul. 74
KÚ: Turčianske Teplice

Poloha
509-3237/1 Unifikovaný názov PO: vila pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Galanda M.; Galéria M. Galandu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná Kollárova ul. 74
KÚ: Turčianske Teplice

Poloha
509-3237/2 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Galanda Mikuláš; 1895-1938, výtvarník

Dom kúpeľný
Nahrať súbor
Dom kúpeľný SNP ul. 85
KÚ: Turčianske Teplice

Poloha
509-634/1 Unifikovaný názov PO: dom kúpeľný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový; Modrý kúpeľ

Park Nahrať súbor Park SNP ul.
KÚ: Turčianske Teplice

Poloha
509-634/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kúpeľný park

Škola
Nahrať súbor
Škola SNP ul. 116
KÚ: Turčianske Teplice

Poloha
509-12019/1 Unifikovaný názov PO: škola

Bližšie určenie; zaužívaný názov: chodbový, solitér - pedagogická škola

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Aleja SNP ul.
KÚ: Turčianske Teplice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
509-12019/2 Unifikovaný názov PO: aleja

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pagaštanová aleja

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada SNP ul.
KÚ: Turčianske Teplice

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
509-12019/3 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov: záhrada

Kostol
Nahrať súbor
Kostol SNP ul. 176
KÚ: Turčiansky Michal

Poloha
509-633/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Michala; farský kostol sv. Michala

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (OOjs UI icon download-progressive.svgKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty