Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Čierny Brod

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Čierny Brod v okrese Galanta.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Čierny Brod

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
202-4/1 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Čierny Brod

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
202-4/2 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Čierny Brod

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
202-4/3 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník
KÚ: Čierny Brod

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
202-4/4 Unifikovaný názov PO: náhrobník

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka Hlavná ul.
KÚ: Čierny Brod

Poloha
202-11298/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Kaplnka sv. Anny; Turzovská kaplnka

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kúria
č. 355
KÚ: Heď

Poloha
202-11494/0 Unifikovaný názov PO: kúria

Bližšie určenie; zaužívaný názov: solitér;

Dňa 29. 5. 2013 bol objekt vyradený zo zoznamu NKP.
Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 481
KÚ: Heď

Poloha
202-9/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Kostol Narodenia Panny Márie;

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka
č. 480
KÚ: Heď

Poloha
202-9/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie

Súsošie
Nahrať súbor
Súsošie
KÚ: Heď

Poloha
202-9/3 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária, Kristus-Pieta;

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty