Zoznam kultúrnych pamiatok v Galante

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v meste Galanta v okrese Galanta.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka pohrebná Cintorínska ul.3
KÚ: Galanta

Poloha
202-11077/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka pohrebná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: rod.Esterházy;Esterházyovcov

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Esterházyovcov ul.9
KÚ: Galanta

Poloha
202-2189/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Esterházy of Galanta Castle

Kostol Nahrať súbor Kostol Hlavná ul.12
KÚ: Galanta

Poloha
202-20/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Štefana;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha Hlavná ul.
KÚ: Galanta

Poloha
202-20/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Panna Mária s dieťaťom;Madona

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Fara Hlavná ul.10
KÚ: Galanta

Poloha
202-20/3 Unifikovaný názov PO: fara

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.;

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ Hlavná ul.18
KÚ: Galanta

Poloha
202-18/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Esterházy of Galanta Castle

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Park Hlavná ul.
KÚ: Galanta

Poloha
202-18/2 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov:

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Súsošie na pilieri-kópia
KÚ: Nebojsa

Poloha
202-22/1 Unifikovaný názov PO: súsošie na pilieri-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pieta-kópia,pilier-novotvar

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Súsošie
KÚ: Nebojsa

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
202-22/0 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: súsošie Piety-originál

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Podstavec
KÚ: Nebojsa

Poloha
202-23/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: podstavec sochy Immaculaty

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Nebojsa

Poloha
202-23/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: svätica;

Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ
č. 1
KÚ: Nebojsa

Poloha
202-2258/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nebojsa

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty