Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Pusté Úľany

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Pusté Úľany v okrese Galanta.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Podstavec
Nahrať súbor
Podstavec Hlavná ul.
KÚ: Pusté Úľany

Poloha
202-11398/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: erby G.Farkasa a M.Baloghovej

Socha
Nahrať súbor
Socha Hlavná ul.
KÚ: Pusté Úľany

Poloha
202-11398/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Florián

Podstavec s tabuľami
Nahrať súbor
Podstavec s tabuľami Hlavná ul.
KÚ: Pusté Úľany

Poloha
202-11400/1 Unifikovaný názov PO: podstavec s tabuľami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tabule s menami 52 padlých

Socha
Nahrať súbor
Socha Hlavná ul.
KÚ: Pusté Úľany

Poloha
202-11400/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha sv.Jána Nepomuckého

Podstavec s tabuľami
Nahrať súbor
Podstavec s tabuľami Pavlická ul.
KÚ: Pusté Úľany

Poloha
202-11399/1 Unifikovaný názov PO: podstavec s tabuľami

Bližšie určenie; zaužívaný názov: tabule s menami 52 padlých

Stĺp
Nahrať súbor
Stĺp Pavlická ul.
KÚ: Pusté Úľany

Poloha
202-11399/2 Unifikovaný názov PO: stĺp

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stĺp s erbom rodu Farkas

Ukrižovaný kristus
Nahrať súbor
Ukrižovaný kristus Pavlická ul.
KÚ: Pusté Úľany

Poloha
202-11399/3 Unifikovaný názov PO: ukrižovaný kristus

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ukrižovaný Kristus;pomník padlým v I.SV.V.

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty