Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Báč

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Báč v okrese Dunajská Streda.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR).[1]

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/1 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pilát odsudzuje Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kristus berie kríž

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/3 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 1.pád Krista pod krížom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/4 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Stretnutie Krista s P.M

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/5 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Šimon pomáha Kristovi

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/6 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kristus a Veronika

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/7 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 2.pád Krista pod krížom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/8 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kristus napomína plačúce ženy

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/9 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: 3.pád Krista pod krížom

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/10 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Vyzliekanie Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/11 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Pribíjanie Krista na kríž

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/12 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ukrižovanie Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/13 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Snímanie Krista z kríža

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka krížovej cesty
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/14 Unifikovaný názov PO: kaplnka krížovej cesty

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Ukladanie Krista do hrobu

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kríž s korpusom
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/15 Unifikovaný názov PO: kríž s korpusom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha Krista na kríži

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Kaplnka
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/16 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kaplnka Piety

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha i.
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/17 Unifikovaný názov PO: socha i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha anjela

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha ii.
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/18 Unifikovaný názov PO: socha ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: socha anjela

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr ohradný
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-65/18 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ohradný múr kalvárie

Konvent
Nahrať súbor
Konvent
č. 2
KÚ: Báč

Poloha
201-66/1 Unifikovaný názov PO: konvent

Bližšie určenie; zaužívaný názov: františkánsky konvent

Kostol
Nahrať súbor
Kostol
č. 1
KÚ: Báč

Poloha
201-66/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Antona Paduánskeho;františkánsky

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Úprava sadovnícka
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-66/3 Unifikovaný názov PO: úprava sadovnícka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sadovnícka úprava

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Záhrada
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-66/4 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kláštorná záhrada východná

Záhrada
Nahrať súbor
Záhrada
KÚ: Báč

Poloha
201-66/5 Unifikovaný názov PO: záhrada

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kláštorná záhrada západná

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Múr ohradný
KÚ: Báč

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
201-66/6 Unifikovaný názov PO: múr ohradný

Bližšie určenie; zaužívaný názov: ohrada východnej záhrady-fragm

Pilier
Nahrať súbor
Pilier
KÚ: Báč

Poloha
201-67/1 Unifikovaný názov PO: pilier

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Anton Paduánsky;Sv.Anton

Socha na stĺpe
Nahrať súbor
Socha na stĺpe
KÚ: Báč

Poloha
201-67/2 Unifikovaný názov PO: socha na stĺpe

Bližšie určenie; zaužívaný názov: pilier pod sochou sv.Antona Pa

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty