Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Bernolákovo

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Bernolákovo v okrese Senec.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kaštieľ Nahrať súbor Kaštieľ
č. 1
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-384/1 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Eszterházyovský

Lit.: JURKOVIČ, Peter: Barokový kaštieľ v Bernolákove. In: Pamiatky a múzeá, roč. 67, 2018, č. 2, s. 45 – 49.
Kaplnka Nahrať súbor Kaplnka 2524,
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-384/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Anny; Kaplnka sv. Anny

Park Nahrať súbor Park
(Pri kaštieli)
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-384/3 Unifikovaný názov PO: park

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kaštieľsky park

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Vodojem (vardomb)
č. 1586
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-11933/0 Unifikovaný názov PO: vodojem (vardomb)

Bližšie určenie; zaužívaný názov: vežový - starý vodojem,Várdomb

Hrad Nahrať súbor Hrad
(Pri kostole)
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-11553/0 Unifikovaný názov PO: hrad

Bližšie určenie; zaužívaný názov: strážny, mýtny hrad

Pomník Nahrať súbor Pomník Bernolákova ul. 0,
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-383/0 Unifikovaný názov PO: pomník

Bližšie určenie; zaužívaný názov: A. Bernolák; 1762 - 1813, jazykoved.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pranier Bernolákova ul. 0,
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-385/0 Unifikovaný názov PO: pranier

Bližšie určenie; zaužívaný názov: stĺp hanby

Kostol
Nahrať súbor
Kostol Bernolákova ul.
(Nad obcou)
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-386/0 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Štefana; Kostol sv. Štefana

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka Gróbska ul. 0
(Na cintoríne)
KÚ: Bernolákovo

Poloha
108-10738/0 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: J. Eszterházy; kaplnka memoriálna

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty