Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Marianka

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Marianka v okrese Malacky v Bratislavskom kraji.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kaplnka mariánska i. Nahrať súbor Kaplnka mariánska i. (pútnický areál - Sväté údolie)
KÚ: Marianka

Poloha
106-460/1 Unifikovaný názov PO: kaplnka mariánska i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: P.M.Tálenská;reliéf PM+J.,sv.Jozefa,Jána Kr

Kaplnka mariánska ii. Nahrať súbor Kaplnka mariánska ii. (pútnický areál - Sväté údolie)
KÚ: Marianka

Poloha
106-460/2 Unifikovaný názov PO: kaplnka mariánska ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Narodenie P.M.;Anna,Joachym,P.M.,Boh-Otec+DS

Kaplnka mariánska iii. Nahrať súbor Kaplnka mariánska iii. (pútnický areál - Sväté údolie)
KÚ: Marianka

Poloha
106-460/3 Unifikovaný názov PO: kaplnka mariánska iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zvestovanie P.M.;maľ.anjel,PM,Duch Svätý,anjeli

Kaplnka mariánska iv. Nahrať súbor Kaplnka mariánska iv. (pútnický areál - Sväté údolie)
KÚ: Marianka

Poloha
106-460/4 Unifikovaný názov PO: kaplnka mariánska iv.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Navštívenie P.M.;maľba-2 ženy,svätci s perom+kn

Kaplnka mariánska v. Nahrať súbor Kaplnka mariánska v. (pútnický areál - Sväté údolie)
KÚ: Marianka

Poloha
106-460/5 Unifikovaný názov PO: kaplnka mariánska v.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Nanebovzatie P.M.;vízia P.M.-Magnificat

Kaplnka mariánska vi. Nahrať súbor Kaplnka mariánska vi. (pútnický areál - Sväté údolie)
KÚ: Marianka

Poloha
106-460/6 Unifikovaný názov PO: kaplnka mariánska vi.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Očisťovanie P.M.;Uvedenie Ježiša do chrámu

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka (pútnický areál - Sväté údolie)
KÚ: Marianka

Poloha
106-457/1 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Svätá studňa;Svätá studňa,zázračná studňa

Socha-kópia Nahrať súbor Socha-kópia (Pred svätou studňou)
KÚ: Marianka

Šablóna:CoordinateError17.064781_N_17.064781_E_region:SK-BL_type:landmark&title=SOCHA-K%C3%93PIA%2C+%28Pred+sv%C3%A4tou+stud%C5%88ou%29 Poloha
106-457/3 Unifikovaný názov PO: socha-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Pavol Pustovník; originál v zbierkach SNG

Socha-kópia Nahrať súbor Socha-kópia
(Pred svätou studňou)
KÚ: Marianka

Poloha
106-457/2 Unifikovaný názov PO: socha-kópia

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Anton Pustovník; originál v zbierkach SNG

Kaplnka
Nahrať súbor
Kaplnka 4.apríla nám.
(Pri kostole)
KÚ: Marianka

Poloha
106-454/3 Unifikovaný názov PO: kaplnka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. sv. Anny; kaplnka sv. Anny

Kláštor paulínov Nahrať súbor Kláštor paulínov 4.apríla nám. 18,
KÚ: Marianka

Poloha
106-454/1 Unifikovaný názov PO: kláštor paulínov

Bližšie určenie; zaužívaný názov: paulínsky

Kostol
Nahrať súbor
Kostol 4.apríla nám. 20,
KÚ: Marianka

Poloha
106-454/2 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k. Narodenia Panny Márie; paulínsky

Socha
Nahrať súbor
Socha 4.apríla nám.
(Za kostolom)
KÚ: Marianka

Poloha
106-454/4 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Ján Nepomucký; socha sv. Jána Nepomuckého

Socha
Nahrať súbor
Socha 4.apríla nám.
(Pri kaplnke sv. Anny)
KÚ: Marianka

Poloha
106-454/5 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Pavol Pustovník; socha sv. Pavla Pustovníka

Podstavec
Nahrať súbor
Podstavec Bystrická ul.
(koniec obce)
KÚ: Marianka

Poloha
106-10667/1 Unifikovaný názov PO: podstavec

Bližšie určenie; zaužívaný názov: štvorboký,kamenný;volútový podstavec

Socha
Nahrať súbor
Socha Bystrická ul.
(koniec obce)
KÚ: Marianka

Poloha
106-10667/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv. Anton Padovský; socha sv. Antona Padovského

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty