Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Tatranská Javorina

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Tatranská Javorina v okrese Poprad.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Horáreň Nahrať súbor Horáreň
č. 13
KÚ: Tatranská Javorina

Poloha
706-11615/0 Unifikovaný názov PO: horáreň

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubová+murovaná; lesovňa

Kaštieľ
Nahrať súbor
Kaštieľ
č. 28
KÚ: Tatranská Javorina

Poloha
706-11602/0 Unifikovaný názov PO: kaštieľ

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubový,solitér; poľovnícky zámoček Hohenlohe

Lit.: SEMANČÍK, Maroš: Pamiatky drevenej architektúry v Tatranskej Javorine. In: Pamiatky a múzeá, roč. 65, 2016, č. 1, s. 33 - 37.
Kostol drevený Nahrať súbor Kostol drevený
č. 96
KÚ: Tatranská Javorina

Poloha
706-4498/1 Unifikovaný názov PO: kostol drevený

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.sv.Anny - filiálny kostol sv.Anny

Márnica Nahrať súbor Márnica
č. 0
KÚ: Tatranská Javorina

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
706-4498/2 Unifikovaný názov PO: márnica

Bližšie určenie; zaužívaný názov: zrubová - drevená márnica

Kaplnka pohrebná Nahrať súbor Kaplnka pohrebná
č. 0
KÚ: Tatranská Javorina

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
706-4498/3 Unifikovaný názov PO: kaplnka pohrebná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: murovaná - kaplnka rod.Kegelovcov

Hrob s náhrobkom Nahrať súbor Hrob s náhrobkom
č. 0
KÚ: Tatranská Javorina

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
706-4498/4 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Hohenlohe Kristian Kraft - 1848-1926,knieža

Hrob s náhrobníkom Nahrať súbor Hrob s náhrobníkom
č. 0
KÚ: Tatranská Javorina

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
706-4498/5 Unifikovaný názov PO: hrob s náhrobníkom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Votruba Jaroslav - 1889-1971,výtv.,Maliar Tatier

Úprava sadovnícka Nahrať súbor Úprava sadovnícka
č. 0
KÚ: Tatranská Javorina

Poloha
706-4498/6 Unifikovaný názov PO: úprava sadovnícka

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sadovnícka úprava

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.

Iné projekty