Zoznam ocenení a nominácií získaných skupinou Volbeat

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Ocenenia a nominácie skupiny Volbeat
Volbeat naživo na festivale Summer Breeze Open Air 17. augusta 2007
Ocenenia a nominácie
Cena Víťazstvá Nominácie
Danish Metal Awards
5 16
Danish Music Awards
0 5
Grammy Awards
0 1
MTV Europe Music Awards
0 1
P3 Guld
2 2
Steppeulven
1 4
Zulu Awards
1 2
Spolu
Počet víťazstiev 9
Počet nominácií 33

Zoznam ocenení a nominácií získaných skupinou Volbeat predstavuje zoznam cien dánskej heavy metalovej skupiny Volbeat. Skupina získala 10 nominácií v Danish Metal Awards a vyhrala tri trofeje. Mali tiež štyri nominácie v Danish Music Awards, ale cenu nezískali. Vyhrali tiež cenu Steppeulven v roku 2006, cenu P3 Guld v roku 2007 a cenu Zulu v roku 2008.

Volbeat je štvorčlenná dánska heavy metalová skupina, ktorá vznikla v Kodani v roku 2001. Od roku 2016, ich formácia pozostáva z vokalistu a gitaristu Michaela Poulsena, gitaristu Roba Caggiana, basgitaristu Kaspara Boye Larsena a bubeníka Jon Larsen. Skupina vydala šesť štúdiových albumov, dvadsaťtri singlov, päť DVD a dva demo albumy.

Danish Metal Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Danish Metal Awards je každoročné odovzdávanie cien založené v roku 2004 rôznymi dánskymi metalovými časopismi and TV reláciami. Skupina Volbeat získala päť cien zo šestnástich nominácií.[1][2][3][4][5]

Rok Nominácia/práca Kategória Výsledok
2004 Volbeat Najlepší live akt Nominácia
2005 The Strength / The Sound / The Songs Metalový album roka Nominácia
Metalový debutový album roka Víťaz
Metalový obal albumu roka Nominácia
Volbeat Metalová live skupina roka Nominácia
2006 Volbeat Metalová live hudobná skupina roka Víťaz
2007 Rock the Rebel / Metal the Devil Metalový album roka Víťaz
Metalová produkcia roka Nominácia
Metalový obal albumu roka Nominácia
„Radio Girl“ Metalové hudobné video roka Nominácia
Volbeat Metalová live hudobná skupina roka Nominácia
2008 Guitar Gangsters & Cadillac Blood Metalový album roka Víťaz
Metalová produkcia roka Víťaz
Metalový obal albumu roka Nominácia
Maybellene i Hofteholder Metalové video roka Nominácia
2009 „We“ Metalové video roka Nominácia

Danish Music Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Danish Music Awards je každoročné odovzdávanie cien založené v roku 1989 dánskym oddelením IFPI. Skupina Volbeat získala päť nominácií, ale cenu nezískala.[6]

Rok Nominácia/práca Kategória Výsledok
2008 Rock the Rebel / Metal the Devil Najlepší dánsky album roka Nominácia
Najlepší dánsky rockový album roka Nominácia
Volbeat Najlepšia dánska hudobná skupina roka Nominácia
Michael Poulsen Najlepší spevák Nominácia
2009[7] Volbeat Najlepšia dánska hudobná skupina roka Nominácia
Guitar Gangsters & Cadillac Blood Najlepší dánsky rockový album Nominácia
2013[8] Volbeat Najlepšia dánska hudobná skupina roka Víťaz
Outlaw Gentlemen & Shady Ladies Najlepší dánsky rockový album Víťaz

Grammy Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Ceny Grammy sú každoročne udeľované organizáciou National Academy of Recording Arts and Sciences v Spojených štátoch. Skupina Volbeat bola nominovaná na Najlepší metalový výkon.

Rok Nominácia/práca Cena Výsledok
2014 Room 24 Najlepší metalový výkon Nominácia

iHeartRadio Music Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Rok Nominácia/práca Cena Výsledok
2017 Volbeat Rockový umelec roka Nominácia
"The Devil's Bleeding Crown" Rocková skladba roka Nominácia

MTV Europe Music Awards[upraviť | upraviť zdroj]

MTV Europe Music Awards je každoročné odovzdávanie cien založené v roku 1994 televíznou stanicou MTV Europe. Skupina Volbeat bola nominovaná ako Najlepší dánsky akt.

Rok Nominácia/práca Cena Výsledok
2007 Volbeat Najlepší dánsky akt Nominácia
2008 Volbeat Najlepší dánsky akt Nominácia

P3 Guld[upraviť | upraviť zdroj]

Ceny P3 Guld je každoročné odovzdávanie cien založené dánskou rozhlasovou stanicou DR P3. Skupina Volbeat vyhrala dve ceny.[9]

Rok Nominácia/práca Cena Výsledok
2007 The Garden's Tale Poslucháčov favorit roka Víťaz
2008 Maybellene i Hofteholder Poslucháčov favorit roka Víťaz

Steppeulven[upraviť | upraviť zdroj]

Ceny Steppeulven sú každoročné odovzdávanie cien Asociáciou dánskych hudobných kritikov. Skupina Volbeat vyhrala jednu cenu zo štyroch nominácií.[10][11][12]

Rok Nominácia/Práca Cena Výsledok
2006 Volbeat Nádej roka Víťaz
Michael Poulsen Spevák roka Nominácia
Skladateľ roka Nominácia
2009 Volbeat Hudobná skupina roka Nominácia

Zulu Awards[upraviť | upraviť zdroj]

Ceny Zulu sú každoročné odovzdávanie cien najväčšou dánskou komerčnou TV stanicou TV 2. Skupina Volbeat vyhrala jednu cenu.[13]

Rok Nominácia/práca Cena Výsledok
2008 Michael Poulsen Dánsky spevák roka Víťaz
2009 Michael Poulsen Dánsky spevák roka Nominácia

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. VINDERE OG NOMINEREDE I 2005 [online]. dmea.dk, [cit. 2008-09-02]. Dostupné online. (po dánsky)
  2. Vindere og nominerede i 2006 [online]. dmea.dk, [cit. 2008-09-02]. Dostupné online. (po dánsky)
  3. VINDERE OG NOMINEREDE I 2007 [online]. dmea.dk, [cit. 2008-09-02]. Dostupné online. (po dánsky)
  4. METALLICA, VOLBEAT, SCAMP Honored At DANISH METAL AWARDS [online]. Blabbermouth.net, [cit. 2008-11-16]. Dostupné online.
  5. DANISH METAL AWARDS: Nominees Announced [online]. Blabbermouth.net, [cit. 2009-11-14]. Dostupné online.
  6. VOLBEAT Nominated In Four Categories At DANISH MUSIC AWARDS [online]. Blabbermouth.net, [cit. 2008-09-02]. Dostupné online.
  7. DMA Nomineringer klar. Musiknyt.dk. Retrieved 29 September 2015
  8. Årets Danish Music Awards-vindere er fundet. GAFFA. Retrieved 29 September 2015
  9. VETO struck gold at P3 award show [online]. Allscandinavian.com, [cit. 2009-02-28]. Dostupné online.
  10. VOLBEAT Breaks Danish Top 20 [online]. Blabbermouth.net, [cit. 2008-09-02]. Dostupné online.
  11. ...og de nominerede 2006 er: [online]. steppeulv.dk, [cit. 2008-09-20]. Dostupné online. (po dánsky)
  12. ...og de nominerede 2009 er: [online]. steppeulv.dk, [cit. 2009-10-04]. Dostupné online. (po dánsky)
  13. Vindere [online]. TV 2, [cit. 2009-01-07]. Dostupné online. (po dánsky)

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku List of awards and nominations received by Volbeat na anglickej Wikipédii.