Zoznam planétok 2251 – 2500

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


Predchádzajú:
Zoznam planétok 2001 – 2250
Zoznam planétok
2251 – 2500
Nasledujú:
Zoznam planétok 2501 – 2750



Planétka Abs.
mag.
Elementy dráhy Typ
obj.
Objavená
Číslo a meno Prov. ozn. a (AU) e i (°) P (roky) kedy kde kým
2251 Tikhov 1977 SU1 11,4 2,710 0,149 7,44 4,461 MBA 19. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2252 CERGA 1978 VT 11,9 2,617 0,072 4,24 4,234 MBA 1. november 1978 Caussols K. Tomita
2253 Espinette 1932 PB 12,9 2,285 0,278 3,88 3,453 MBA 30. júl 1932 Williams Bay G. Van Biesbroeck
2254 Requiem 1977 QJ1 12,5 2,342 0,150 5,05 3,585 MBA 19. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2255 Qinghai 1977 VK1 11,3 3,096 0,157 14,21 5,448 MBA 3. november 1977 Nanking Purple Mountain Observatory
2256 Wisniewski 4519 P-L 11,8 3,092 0,175 00,47 5,435 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2257 Kaarina 1939 QB 12,9 2,488 0,239 5,06 3,925 MBA 18. august 1939 Turku H. Alikoski
2258 Viipuri 1939 TA 11,4 2,694 0,082 1,49 4,421 MBA 7. október 1939 Turku Y. Vaisala
2259 Sofievka 1971 OG 12,6 2,295 0,187 4,69 3,475 MBA 19. júl 1971 Krym–Naučnyj B. A. Burnasheva
2260 Neoptolemus 1975 WM1 9,31 5,190 0,044 17,79 11,83 JUT 26. november 1975 Nanking Purple Mountain Observatory
2261 Keeler 1977 HC 12,8 2,378 0,239 22,72 3,666 MBA 20. apríl 1977 Mount Hamilton A. R. Klemola
2262 Mitidika 1978 RB 12,6 2,588 0,280 13,42 4,162 MBA 10. september 1978 Zimmerwald P. Wild
2263 Shaanxi 1978 UW1 10,9 3,014 0,117 11,43 5,232 MBA 30. október 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
2264 Sabrina 1979 YK 10,5 3,134 0,170 00,16 5,548 MBA 16. december 1979 Anderson Mesa E. Bowell
2265 Verbaandert 1950 DB 13,1 2,620 0,209 19,80 4,240 MBA 17. február 1950 Uccle S. J. Arend
2266 Tchaikovsky 1974 VK 10,80 3,396 0,186 13,25 6,256 MBA 12. november 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2267 Agassiz 1977 RF 13,9 2,218 0,139 1,96 3,302 MBA 9. september 1977 Harvard Harvard Observatory
2268 Szmytowna 1942 VW 11,4 2,944 0,112 3,31 5,051 MBA 6. november 1942 Turku L. Oterma
2269 Efremiana 1976 JA2 10,5 3,125 0,089 15,39 5,525 MBA 2. máj 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2270 Yazhi 1980 ED 10,9 3,163 0,127 2,13 5,625 MBA 14. marec 1980 Anderson Mesa E. Bowell
2271 Kiso 1976 UV5 11,1 2,759 0,062 3,39 4,581 MBA 22. október 1976 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
2272 Montezuma 1972 FA 13,94 1,867 0,091 24,33 2,551 MBA 16. marec 1972 Palomar T. Gehrels
2273 Yarilo 1975 EV1 13,3 2,451 0,165 00,40 3,836 MBA 6. marec 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2274 Ehrsson 1976 EA 12,3 2,408 0,232 2,26 3,737 MBA 2. marec 1976 Kvistaberg C.-I. Lagerkvist
2275 Cuitlahuac 1979 MH 13,2 2,296 0,171 6,40 3,479 MBA 16. jún 1979 La Silla H.-E. Schuster
2276 Warck 1933 QA 12,9 2,376 0,171 2,47 3,661 MBA 18. august 1933 Uccle E. Delporte
2277 Moreau 1950 DS 12,2 2,600 0,127 11,55 4,192 MBA 18. február 1950 Uccle S. J. Arend
2278 Gotz 1953 GE 13,6 2,453 0,150 4,22 3,841 MBA 7. apríl 1953 Heidelberg K. Reinmuth
2279 Barto 1968 DL 12,97 2,459 0,159 2,99 3,854 MBA 25. február 1968 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2280 Kunikov 1971 SL2 13,5 2,180 0,141 3,57 3,218 MBA 26. september 1971 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2281 Biela 1971 UQ1 13,7 2,189 0,146 1,49 3,238 MBA 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
2282 Andres Bello 1974 FE 13,2 2,204 0,080 4,99 3,271 MBA 22. marec 1974 Cerro El Roble C. Torres
2283 Bunke 1974 SV4 12,7 2,249 0,088 6,74 3,373 MBA 26. september 1974 Krym–Naučnyj L. V. Zhuravleva
2284 San Juan 1974 TG1 12,7 2,326 0,051 5,28 3,546 MBA 10. október 1974 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
2285 Ron Helin 1976 QB 14,3 2,221 0,207 5,33 3,310 MBA 27. august 1976 Palomar S. J. Bus
2286 Fesenkov 1977 NH 13,0 2,193 0,094 1,35 3,248 MBA 14. júl 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2287 Kalmykia 1977 QK3 13,0 2,240 0,171 5,29 3,353 MBA 22. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2288 Karolinum 1979 UZ 11,0 2,910 0,158 14,58 4,963 MBA 19. október 1979 Kleť L. Brozek
2289 McMillan 6567 P-L 13,6 2,634 0,147 2,16 4,273 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2290 Helffrich 1932 CD1 12,2 2,591 0,236 11,55 4,169 MBA 14. február 1932 Heidelberg K. Reinmuth
2291 Kevo 1941 FS 10,8 3,045 0,064 24,48 5,312 MBA 19. marec 1941 Turku L. Oterma
2292 Seili 1942 RM 11,7 2,621 0,237 14,54 4,242 MBA 7. september 1942 Turku Y. Vaisala
2293 Guernica 1977 EH1 10,9 3,133 0,135 00,60 5,544 MBA 13. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2294 Andronikov 1977 PL1 11,5 2,583 0,118 6,30 4,151 MBA 14. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2295 Matusovskij 1977 QD1 12,0 2,906 0,092 2,51 4,952 MBA 19. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2296 Kugultinov 1975 BA1 11,3 3,180 0,169 1,26 5,669 MBA 18. január 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2297 Daghestan 1978 RE 11,0 3,161 0,135 1,61 5,619 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2298 Cindijon A915 TA 12,9 2,407 0,173 5,17 3,733 MBA 2. október 1915 Heidelberg M. F. Wolf
2299 Hanko 1941 SZ 13,3 2,586 0,296 5,26 4,158 MBA 25. september 1941 Turku Y. Vaisala
2300 Stebbins 1953 TG2 11,9 2,838 0,080 2,33 4,780 MBA 10. október 1953 Brooklyn Indiana University
2301 Whitford 1965 WJ 10,8 3,169 0,220 11,77 5,641 MBA 20. november 1965 Brooklyn Indiana University
2302 Florya 1972 TL2 12,1 2,646 0,195 12,08 4,304 MBA 2. október 1972 Krym–Naučnyj N. E. Kurochkin
2303 Retsina 1979 FK 11,0 2,997 0,117 18,95 5,186 MBA 24. marec 1979 Zimmerwald P. Wild
2304 Slavia 1979 KB 12,4 2,615 0,132 13,58 4,227 MBA 18. máj 1979 Kleť A. Mrkos
2305 King 1980 RJ1 11,8 2,786 0,031 7,47 4,649 MBA 12. september 1980 Harvard Harvard Observatory
2306 Bauschinger 1939 PM 11,4 2,735 0,062 4,23 4,521 MBA 15. august 1939 Heidelberg K. Reinmuth
2307 Garuda 1957 HJ 10,9 3,046 0,062 7,73 5,315 MBA 18. apríl 1957 La Plata La Plata Observatory
2308 Schilt 1967 JM 11,8 2,548 0,174 14,19 4,068 MBA 6. máj 1967 El Leoncito C. U. Cesco; A. R. Klemola
2309 Mr. Spock 1971 QX1 11,3 3,014 0,088 10,99 5,232 MBA 16. august 1971 El Leoncito J. Gibson
2310 Olshaniya 1974 SU4 11,3 3,149 0,157 2,65 5,588 MBA 26. september 1974 Krym–Naučnyj L. V. Zhuravleva
2311 El Leoncito 1974 TA1 10,52 3,641 0,051 6,64 6,948 MBA 10. október 1974 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
2312 Duboshin 1976 GU2 10,18 3,978 0,147 5,19 7,934 HLD 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2313 Aruna 1976 TA 12,9 2,458 0,191 1,84 3,853 MBA 15. október 1976 Anderson Mesa H. L. Giclas
2314 Field 1977 VD 13,6 2,261 0,025 5,74 3,399 MBA 12. november 1977 Harvard Harvard Observatory
2315 Czechoslovakia 1980 DZ 10,7 3,009 0,109 10,74 5,220 MBA 19. február 1980 Kleť Z. Vavrova
2316 Jo-Ann 1980 RH 12,7 2,452 0,166 1,82 3,839 MBA 2. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
2317 Galya 2524 P-L 13,42 2,523 0,167 4,18 4,007 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2318 Lubarsky 6521 P-L 13,8 2,252 0,132 3,60 3,380 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2319 Aristides 7631 P-L 12,2 2,906 0,095 2,98 4,952 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2320 Blarney 1979 QJ 10,5 3,173 0,125 11,51 5,651 MBA 29. august 1979 Zimmerwald P. Wild
2321 Luznice 1980 DB1 11,5 3,005 0,064 7,82 5,209 MBA 19. február 1980 Kleť Z. Vavrova
2322 Kitt Peak 1954 UQ2 12,7 2,293 0,042 2,41 3,471 MBA 28. október 1954 Brooklyn Indiana University
2323 Zverev 1976 SF2 10,7 3,140 0,152 4,64 5,563 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2324 Janice 1978 VS4 11,3 3,093 0,174 00,41 5,439 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
2325 Černych 1979 SP 11,9 3,148 0,169 1,92 5,586 MBA 25. september 1979 Kleť A. Mrkos
2326 Tololo 1965 QC 11,1 2,861 0,159 15,14 4,838 MBA 29. august 1965 Brooklyn Indiana University
2327 Gershberg 1969 TQ4 13,9 2,369 0,131 4,04 3,645 MBA 13. október 1969 Krym–Naučnyj B. A. Burnasheva
2328 Robeson 1972 HW 12,5 2,342 0,145 10,01 3,584 MBA 19. apríl 1972 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2329 Orthos 1976 WA 14,9 2,405 0,658 24,43 3,729 APL 19. november 1976 La Silla H.-E. Schuster
2330 Ontake 1977 DS3 11,3 3,179 0,043 8,67 5,668 MBA 18. február 1977 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
2331 Parvulesco 1936 EA 12,2 2,425 0,224 3,72 3,776 MBA 12. marec 1936 Uccle E. Delporte
2332 Kalm 1940 GH 10,6 3,073 0,060 14,60 5,387 MBA 4. apríl 1940 Turku L. Oterma
2333 Porthan 1943 EP 11,5 2,646 0,137 11,93 4,304 MBA 3. marec 1943 Turku Y. Vaisala
2334 Cuffey 1962 HD 13,5 2,269 0,075 4,09 3,417 MBA 27. apríl 1962 Brooklyn Indiana University
2335 James 1974 UB 13,8 2,124 0,360 36,34 3,095 MBA 17. október 1974 Palomar E. F. Helin
2336 Xinjiang 1975 WL1 11,4 3,197 0,149 2,79 5,717 MBA 26. november 1975 Nanking Purple Mountain Observatory
2337 Boubin 1976 UH1 12,0 2,594 0,170 14,35 4,178 MBA 22. október 1976 Zimmerwald P. Wild
2338 Bokhan 1977 QA3 11,9 2,834 0,059 3,21 4,769 MBA 22. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2339 Anacreon 2509 P-L 13,49 2,526 0,198 4,86 4,015 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2340 Hathor 1976 UA 19,2 ,844 0,450 5,86 ,776 ATN PHA 22. október 1976 Palomar C. T. Kowal
2341 Aoluta 1976 YU1 12,5 2,212 0,153 4,08 3,290 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2342 Lebedev 1968 UQ 11,7 3,228 0,132 00,35 5,799 MBA 22. október 1968 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2343 Siding Spring 1979 MD4 13,4 2,334 0,257 1,77 3,566 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
2344 Xizang 1979 SC1 12,1 2,758 0,187 3,90 4,579 MBA 27. september 1979 Nanking Purple Mountain Observatory
2345 Fucik 1974 OS 10,80 3,015 0,079 9,15 5,235 MBA 25. júl 1974 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2346 Lilio 1934 CB 11,9 2,372 0,156 5,94 3,651 MBA 5. február 1934 Heidelberg K. Reinmuth
2347 Vinata 1936 TK 11,3 3,094 0,209 13,08 5,443 MBA 7. október 1936 Flagstaff H. L. Giclas
2348 Michkovitch 1939 AA 12,4 2,398 0,171 4,68 3,712 MBA 10. január 1939 Bělehrad M. B. Protitch
2349 Kurchenko 1970 OG 11,9 2,771 0,118 17,47 4,613 MBA 30. júl 1970 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2350 von Lude 1938 CG 13,4 2,243 0,127 5,08 3,358 MBA 6. február 1938 Heidelberg A. Bohrmann
2351 O’Higgins 1964 VD 12,8 2,529 0,188 3,75 4,021 MBA 3. november 1964 Brooklyn Indiana University
2352 Kurchatov 1969 RY 11,1 3,113 0,111 14,77 5,492 MBA 10. september 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2353 Alva 1975 UD 11,8 2,804 0,115 4,81 4,694 MBA 27. október 1975 Zimmerwald P. Wild
2354 Lavrov 1978 PZ3 11,8 2,731 0,106 3,27 4,512 MBA 9. august 1978 Krym–Naučnyj L. I. Černych; N. S. Černych
2355 Nei Monggol 1978 UV1 11,4 3,019 0,119 10,02 5,244 MBA 30. október 1978 Nanking Purple Mountain Observatory
2356 Hirons 1979 UJ 10,8 3,239 0,041 15,61 5,828 MBA 17. október 1979 Anderson Mesa E. Bowell
2357 Phereclos 1981 AC 8,94 5,192 0,044 2,67 11,83 JUT 1. január 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2358 Bahner 1929 RE 11,0 3,025 0,096 9,72 5,261 MBA 2. september 1929 Heidelberg K. Reinmuth
2359 Debehogne 1931 TV 12,9 2,426 0,116 4,34 3,779 MBA 5. október 1931 Heidelberg K. Reinmuth
2360 Volgo-Don 1975 VD3 12,4 2,672 0,195 3,40 4,368 MBA 2. november 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2361 Gogol 1976 GQ1 11,7 3,135 0,144 1,63 5,551 MBA 1. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2362 Mark Twain 1976 SH2 13,7 2,196 0,194 3,96 3,253 MBA 24. september 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2363 Cebriones 1977 TJ3 9,11 5,161 0,035 32,20 11,73 JUT 4. október 1977 Nanking Purple Mountain Observatory
2364 Seillier 1978 GD 10,7 3,175 0,139 10,72 5,655 MBA 14. apríl 1978 La Silla H. Debehogne
2365 Interkosmos 1980 YQ 11,7 2,545 0,115 5,34 4,060 MBA 30. december 1980 Kleť Z. Vavrova
2366 Aaryn 1981 AC1 13,8 2,241 0,128 1,09 3,355 MBA 10. január 1981 Anderson Mesa N. G. Thomas
2367 Praha 1981 AK1 13,2 2,207 0,100 1,88 3,278 MBA 8. január 1981 Kleť A. Mrkos
2368 Beltrovata 1977 RA 15,21 2,105 0,414 5,24 3,054 AMR 4. september 1977 Zimmerwald P. Wild
2369 Chekhov 1976 GC8 11,8 2,784 0,045 2,64 4,643 MBA 4. apríl 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2370 van Altena 1965 LA 12,6 2,715 0,183 8,28 4,472 MBA 10. jún 1965 El Leoncito A. R. Klemola
2371 Dimitrov 1975 VR3 12,5 2,441 0,014 1,78 3,814 MBA 2. november 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2372 Proskurin 1977 RA8 11,6 3,108 0,185 2,75 5,478 MBA 13. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2373 Immo 1929 PC 12,5 2,795 0,174 10,09 4,671 MBA 4. august 1929 Heidelberg M. F. Wolf
2374 Vladvysotskij 1974 QE1 11,5 3,096 0,207 15,02 5,448 MBA 22. august 1974 Krym–Naučnyj L. V. Zhuravleva
2375 Radek 1975 AA 10,61 3,173 0,217 15,00 5,652 MBA 8. január 1975 Bergedorf L. Kohoutek
2376 Martynov 1977 QG3 10,9 3,207 0,109 3,85 5,743 MBA 22. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2377 Shcheglov 1978 QT1 12,0 2,882 0,053 1,01 4,891 MBA 31. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2378 Pannekoek 1935 CY 10,7 2,888 0,144 14,26 4,907 MBA 13. február 1935 Johannesburg H. van Gent
2379 Heiskanen 1941 ST 10,90 3,166 0,276 00,47 5,633 MBA 21. september 1941 Turku Y. Vaisala
2380 Heilongjiang 1965 SN 13,2 2,192 0,060 1,93 3,245 MBA 18. september 1965 Nanking Purple Mountain Observatory
2381 Landi 1976 AF 11,4 2,611 0,168 13,61 4,218 MBA 3. január 1976 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
2382 Nonie 1977 GA 11,4 2,762 0,330 30,98 4,588 MBA 13. apríl 1977 Bickley Perth Observatory
2383 Bradley 1981 GN 13,4 2,218 0,105 3,58 3,304 MBA 5. apríl 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2384 Schulhof 1943 EC1 12,2 2,610 0,122 13,55 4,216 MBA 2. marec 1943 Nice M. Laugier
2385 Mustel 1969 VW 13,2 2,243 0,161 4,08 3,359 MBA 11. november 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2386 Nikonov 1974 SN1 12,2 2,816 0,158 9,09 4,724 MBA 19. september 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2387 Xi’an 1975 FX 11,3 3,024 0,074 10,98 5,257 MBA 17. marec 1975 Nanking Purple Mountain Observatory
2388 Gase 1977 EA2 12,9 2,450 0,183 2,22 3,834 MBA 13. marec 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2389 Dibaj 1977 QC1 12,9 2,444 0,233 7,83 3,821 MBA 19. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2390 Nezarka 1980 PA1 12,2 2,620 0,146 10,35 4,241 MBA 14. august 1980 Kleť Z. Vavrova
2391 Tomita 1957 AA 12,4 2,441 0,135 3,01 3,814 MBA 9. január 1957 Heidelberg K. Reinmuth
2392 Jonathan Murray 1979 MN1 13,2 2,345 0,154 3,37 3,591 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
2393 Suzuki 1955 WB 10,5 3,229 0,190 10,24 5,802 MBA 17. november 1955 Nice M. Laugier
2394 Nadeev 1973 SZ2 11,6 3,182 0,208 1,63 5,674 MBA 22. september 1973 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2395 Aho 1977 FA 12,6 3,081 0,050 00,31 5,406 MBA 17. marec 1977 Harvard Harvard Observatory
2396 Kochi 1981 CB 11,6 2,793 0,074 12,61 4,668 MBA 9. február 1981 Geisei T. Seki
2397 Lappajarvi 1938 DV 10,9 3,084 0,180 10,31 5,414 MBA 22. február 1938 Turku Y. Vaisala
2398 Jilin 1965 UD2 13,6 2,393 0,237 3,74 3,700 MBA 24. október 1965 Nanking Purple Mountain Observatory
2399 Terradas 1971 MA 13,2 2,240 0,169 5,13 3,353 MBA 17. jún 1971 El Leoncito C. U. Cesco
2400 Derevskaya 1972 KJ 11,9 3,001 0,103 10,40 5,199 MBA 17. máj 1972 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2401 Aehlita 1975 VM2 12,2 2,773 0,058 4,34 4,617 MBA 2. november 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2402 Satpaev 1979 OR13 13,2 2,222 0,132 5,17 3,312 MBA 31. júl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2403 Sumava 1979 SQ 12,5 2,547 0,131 3,31 4,063 MBA 25. september 1979 Kleť A. Mrkos
2404 Antarctica 1980 TE 11,4 3,122 0,140 2,70 5,516 MBA 1. október 1980 Kleť A. Mrkos
2405 Welch 1963 UF 12,09 3,210 0,126 2,24 5,752 MBA 18. október 1963 Brooklyn Indiana University
2406 Orelskaya 1966 QG 13,5 2,193 0,164 2,32 3,247 MBA 20. august 1966 Krym–Naučnyj Crimean Astrophysical Observatory
2407 Haug 1973 DH 10,77 2,922 0,221 2,48 4,995 MBA 27. február 1973 Bergedorf L. Kohoutek
2408 Astapovich 1978 QK1 12,5 2,637 0,244 17,69 4,282 MBA 31. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2409 Chapman 1979 UG 13,2 2,268 0,191 3,51 3,414 MBA 17. október 1979 Anderson Mesa E. Bowell
2410 Morrison 1981 AF 13,0 2,216 0,063 2,40 3,298 MBA 3. január 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2411 Zellner 1981 JK 12,75 2,226 0,087 1,62 3,321 MBA 3. máj 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2412 Wil 3537 P-L 12,0 2,679 0,151 7,14 4,384 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2413 van de Hulst 6816 P-L 10,8 3,021 0,110 10,64 5,251 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2414 Vibeke 1931 UG 11,7 3,200 0,127 16,77 5,724 MBA 18. október 1931 Heidelberg K. Reinmuth
2415 Ganesa 1978 UJ 12,0 2,659 0,040 2,38 4,336 MBA 28. október 1978 Anderson Mesa H. L. Giclas
2416 Sharonov 1979 OF13 11,4 3,014 0,041 10,52 5,232 MBA 31. júl 1979 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2417 McVittie 1964 CD 11,8 3,187 0,220 3,11 5,688 MBA 15. február 1964 Brooklyn Indiana University
2418 Voskovec-Werich 1971 UV 12,5 3,119 0,167 1,33 5,507 MBA 26. október 1971 Bergedorf L. Kohoutek
2419 Moldavia 1974 SJ 13,6 2,296 0,093 6,40 3,479 MBA 19. september 1974 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2420 Ciurlionis 1975 TN 12,2 2,560 0,134 14,63 4,096 MBA 3. október 1975 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2421 Nininger 1979 UD 10,8 3,240 0,048 10,17 5,832 MBA 17. október 1979 Anderson Mesa E. Bowell
2422 Perovskaya 1968 HK1 13,7 2,329 0,199 6,41 3,554 MBA 28. apríl 1968 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2423 Ibarruri 1972 NC 13,2 2,189 0,284 4,06 3,238 MBA 14. júl 1972 Krym–Naučnyj L. V. Zhuravleva
2424 Tautenburg 1973 UT5 12,9 2,350 0,135 8,92 3,603 MBA 27. október 1973 Tautenburg F. Borngen; K. Kirsch
2425 Shenzhen 1975 FW 11,1 2,999 0,099 10,88 5,192 MBA 17. marec 1975 Nanking Purple Mountain Observatory
2426 Simonov 1976 KV 11,4 2,911 0,120 8,49 4,966 MBA 26. máj 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2427 Kobzar 1976 YQ7 12,8 2,745 0,164 4,16 4,547 MBA 20. december 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2428 Kamenyar 1977 RZ6 11,0 3,168 0,092 9,34 5,638 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2429 Schurer 1977 TZ 12,2 2,572 0,102 15,05 4,123 MBA 12. október 1977 Zimmerwald P. Wild
2430 Bruce Helin 1977 VC 12,24 2,363 0,214 23,45 3,633 MBA 8. november 1977 Palomar E. F. Helin; E. M. Shoemaker
2431 Skovoroda 1978 PF3 12,8 2,644 0,284 2,98 4,298 MBA 8. august 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2432 Soomana 1981 FA 12,8 2,352 0,113 6,78 3,606 MBA 30. marec 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2433 Sootiyo 1981 GJ 11,8 2,604 0,224 10,39 4,202 MBA 5. apríl 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2434 Bateson 1981 KA 11,1 3,081 0,171 15,63 5,408 MBA 27. máj 1981 Lake Tekapo A. C. Gilmore; P. M. Kilmartin
2435 Horemheb 4578 P-L 14,9 2,204 0,205 3,97 3,272 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2436 Hatshepsut 6066 P-L 12,1 3,173 0,110 4,09 5,652 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2437 Amnestia 1942 RZ 13,1 2,189 0,149 2,95 3,239 MBA 14. september 1942 Turku M. Vaisala
2438 Oleshko 1975 VO2 12,9 2,244 0,109 4,91 3,362 MBA 2. november 1975 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2439 Ulugbek 1977 QX2 11,5 3,128 0,165 00,28 5,531 MBA 21. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2440 Educatio 1978 VQ4 13,1 2,216 0,164 4,11 3,298 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
2441 Hibbs 1979 MN2 13,9 2,409 0,193 3,74 3,739 MBA 25. jún 1979 Siding Spring E. F. Helin; S. J. Bus
2442 Corbett 1980 TO 12,8 2,388 0,118 5,09 3,689 MBA 3. október 1980 Kleť Z. Vavrova
2443 Tomeileen A906 BJ 10,2 3,007 0,060 11,45 5,212 MBA 24. január 1906 Heidelberg M. F. Wolf
2444 Lederle 1934 CD 11,8 2,728 0,133 15,13 4,506 MBA 5. február 1934 Heidelberg K. Reinmuth
2445 Blazhko 1935 TC 12,3 2,270 0,147 6,08 3,420 MBA 3. október 1935 Krym–Simeis P. F. Shajn
2446 Lunacharsky 1971 TS2 12,9 2,355 0,161 3,32 3,614 MBA 14. október 1971 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2447 Kronstadt 1973 QY1 13,0 2,537 0,265 8,79 4,041 MBA 31. august 1973 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2448 Sholokhov 1975 BU 10,4 2,794 0,113 17,72 4,669 MBA 18. január 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2449 Kenos 1978 GC 14,26 1,909 0,169 24,99 2,638 MBA 8. apríl 1978 Cerro Tololo W. Liller
2450 Ioannisiani 1978 RP 11,3 3,117 0,111 2,52 5,501 MBA 1. september 1978 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2451 Dollfus 1980 RQ 12,1 2,724 0,153 8,58 4,496 MBA 2. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
2452 Lyot 1981 FE 11,9 3,157 0,122 11,82 5,607 MBA 30. marec 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2453 Wabash A921 SA 11,2 3,019 0,114 10,33 5,245 MBA 30. september 1921 Heidelberg K. Reinmuth
2454 Olaus Magnus 1941 SS 13,5 2,252 0,203 4,73 3,380 MBA 21. september 1941 Turku Y. Vaisala
2455 Somville 1950 TO4 11,7 2,728 0,088 7,54 4,505 MBA 5. október 1950 Uccle S. J. Arend
2456 Palamedes 1966 BA1 9,6 5,139 0,074 13,91 11,65 JUT 30. január 1966 Nanking Purple Mountain Observatory
2457 Rublyov 1975 TU2 12,7 2,641 0,064 6,27 4,292 MBA 3. október 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2458 Veniakaverin 1977 RC7 11,8 3,135 0,136 2,09 5,551 MBA 11. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2459 Spellmann 1980 LB1 12,0 3,025 0,066 9,68 5,261 MBA 11. jún 1980 Palomar C. S. Shoemaker
2460 Mitlincoln 1980 TX4 12,5 2,258 0,110 3,74 3,391 MBA 1. október 1980 Socorro L. G. Taff; D. Beatty
2461 Clavel 1981 EC1 11,4 3,189 0,158 2,51 5,693 MBA 5. marec 1981 La Silla H. Debehogne; G. DeSanctis
2462 Nehalennia 6578 P-L 14,1 2,410 0,141 2,99 3,740 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2463 Sterpin 1934 FF 11,8 2,602 0,153 13,40 4,196 MBA 10. marec 1934 Williams Bay G. Van Biesbroeck
2464 Nordenskiold 1939 BF 11,5 3,167 0,214 00,86 5,634 MBA 19. január 1939 Turku Y. Vaisala
2465 Wilson 1949 PK 12,0 2,753 0,077 3,87 4,568 MBA 2. august 1949 Heidelberg K. Reinmuth
2466 Golson 1959 RJ 12,1 2,639 0,165 5,10 4,286 MBA 7. september 1959 Brooklyn Indiana University
2467 Kollontai 1966 PJ 13,0 2,214 0,161 5,80 3,293 MBA 14. august 1966 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2468 Repin 1969 TO1 12,4 2,327 0,156 5,73 3,550 MBA 8. október 1969 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2469 Tadjikistan 1970 HA 11,6 3,113 0,134 9,68 5,492 MBA 27. apríl 1970 Krym–Naučnyj T. M. Smirnova
2470 Agematsu 1976 UW15 12,0 2,888 0,012 3,11 4,908 MBA 22. október 1976 Kiso H. Kosai; K. Hurukawa
2471 Ultrajectum 6545 P-L 11,9 3,001 0,086 10,30 5,199 MBA 24. september 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2472 Bradman 1973 DG 13,1 2,266 0,094 5,11 3,410 MBA 27. február 1973 Bergedorf L. Kohoutek
2473 Heyerdahl 1977 RX7 13,2 2,242 0,135 5,19 3,357 MBA 12. september 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2474 Ruby 1979 PB 11,8 2,687 0,217 7,50 4,405 MBA 14. august 1979 Kleť Z. Vavrova
2475 Semenov 1972 TF2 11,2 3,037 0,108 9,10 5,292 MBA 8. október 1972 Krym–Naučnyj L. V. Zhuravleva
2476 Andersen 1976 JF2 10,9 3,021 0,121 10,84 5,251 MBA 2. máj 1976 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2477 Biryukov 1977 PY1 12,4 2,559 0,151 6,10 4,093 MBA 14. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2478 Tokai 1981 JC 12,8 2,226 0,069 4,14 3,321 MBA 4. máj 1981 Tokai T. Furuta
2479 Sodankylä 1942 CB 13,1 2,389 0,198 2,93 3,693 MBA 6. február 1942 Turku Y. Vaisala
2480 Papanov 1976 YS1 12,8 2,226 0,121 2,93 3,320 MBA 16. december 1976 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2481 Burgi 1977 UQ 13,8 2,571 0,263 2,27 4,121 MBA 18. október 1977 Zimmerwald P. Wild
2482 Perkin 1980 CO 12,7 2,931 0,061 3,13 5,017 MBA 13. február 1980 Harvard Harvard Observatory
2483 Guinevere 1928 QB 10,8 3,968 0,276 4,50 7,904 HLD 17. august 1928 Heidelberg M. F. Wolf
2484 Parenago 1928 TK 14,0 2,343 0,256 1,20 3,586 MBA 7. október 1928 Krym–Simeis G. N. Neujmin
2485 Scheffler 1932 BH 12,8 3,218 0,215 2,79 5,772 MBA 29. január 1932 Heidelberg K. Reinmuth
2486 Metsahovi 1939 FY 12,4 2,269 0,081 8,41 3,417 MBA 22. marec 1939 Turku Y. Vaisala
2487 Juhani 1940 RL 13,2 2,399 0,183 2,82 3,714 MBA 8. september 1940 Turku H. Alikoski
2488 Bryan 1952 UT 13,9 2,265 0,224 6,90 3,409 MBA 23. október 1952 Brooklyn Indiana University
2489 Suvorov 1975 NY 12,0 3,103 0,159 1,79 5,466 MBA 11. júl 1975 Krym–Naučnyj L. I. Černych
2490 Bussolini 1976 AG 11,9 2,610 0,132 12,99 4,215 MBA 3. január 1976 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
2491 Tvashtri 1977 CB 13,68 1,878 0,055 22,87 2,574 MBA 15. február 1977 Palomar W. Sebok
2492 Kutuzov 1977 NT 11,3 3,187 0,143 00,84 5,689 MBA 14. júl 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2493 Elmer 1978 XC 12,5 2,789 0,173 8,73 4,656 MBA 1. december 1978 Harvard Harvard Observatory
2494 Inge 1981 LF 10,6 3,158 0,072 11,57 5,611 MBA 4. jún 1981 Anderson Mesa E. Bowell
2495 Noviomagum 7071 P-L 15,5 1,918 0,103 21,13 2,656 MBA 17. október 1960 Palomar C. J. van Houten; I. van Houten-Groeneveld; T. Gehrels
2496 Fernandus 1953 TC1 13,5 2,171 0,034 00,92 3,198 MBA 8. október 1953 Brooklyn Indiana University
2497 Kulikovskij 1977 PZ1 12,9 2,543 0,228 5,84 4,055 MBA 14. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2498 Tsesevich 1977 QM3 12,0 2,921 0,082 1,24 4,992 MBA 23. august 1977 Krym–Naučnyj N. S. Černych
2499 Brunk 1978 VJ7 12,1 3,107 0,122 00,75 5,475 MBA 7. november 1978 Palomar E. F. Helin; S. J. Bus
2500 Alascattalo 1926 GC 12,8 2,241 0,100 7,00 3,354 MBA 2. apríl 1926 Heidelberg K. Reinmuth

Poznámky: Prov. ozn. - prvé označenie planétky; Abs. mag. - absolútna hviezdna veľkosť; a - veľká polos v astronomických jednotkách; e - excentricita; i - uhol sklonu dráhy v stupňoch; P - doba obehu v rokoch; - Typ obj. - klasifikácia objektu do rodiny alebo skupiny, kódy pre označenie tried: AMR - Skupina Amor, APL - Skupina Apollo, ATN - Skupina Aten, BIN - binárna planétka, CBW - kubewano, CNT - Centauri, HLD - Skupina Hilda, JUT - Jupiterov trójan, MBA - planétka v hlavnom páse, NET - Neptúnov trójan, PHA - potencionálne nebezpečná planétka, PLT - plutíno, SDO - objekt z Kuiperovho pásu, TNO - iné transneptúnske telesá, TNR - transneptúnske telesá na rezonančných dráhach.


Predchádzajú:
Zoznam planétok 2001 – 2250
Zoznam planétok
2251 – 2500
Nasledujú:
Zoznam planétok 2501 – 2750



Dáta použité s dovolením / Data used with permission © IAU: Minor Planet Center.