Zoznam poslancov Žilinského samosprávneho kraja (2005 – 2009)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Zoznam poslancov Žilinského samosprávneho kraja zvolených vo volebnom období 2005–2009.

Meno Volebný obvod Politická príslušnosť Volebná koalícia Počet hlasov Poznámka
František Adamčák Tvrdošín KDH DS,KDH,SDKÚ 1 666
Katarína Adamicová Martin OKS OKS 1 600
Ladislav Andreánsky Liptovský Mikuláš SMER ANO,HZD,SNS,SMER 1 670
Ľubomír Bažík Žilina nezávislý nezávislý 3 171
Peter Belica Martin KDH DS,KDH,SDKÚ 1 893
Peter Belinský Žilina KDH DS,KDH,SDKÚ 3 803
Stanislav Bella Ružomberok KDH DS,KDH,SDKÚ 2 451
Ladislav Bevilaqua Martin KDH DS,KDH,SDKÚ 2 058
Ivan Budiak Dolný Kubín SMER ANO,HZD,SNS,SMER 1 996
Jozef Djubek Námestovo SMER ANO,HZD,SNS,SMER 1 696
Peter Dobeš Žilina KDH DS,KDH,SDKÚ 4 132
Pavol Faktor Čadca KDH DS,KDH,SDKÚ 1 642
Mária Gašicová Žilina KDH DS,KDH,SDKÚ 4 248
Jozef Grapa Čadca HZD ANO,HZD,SNS,SMER 1 765
Milan Gura Čadca KDH DS,KDH,SDKÚ 1 732
Pavol Holeštiak Čadca SNS ANO,HZD,SNS,SMER 1 494
Ivan Chaban Žilina DS DS,KDH,SDKÚ 4 218
Jozef Choluj Žilina SDKÚ DS,KDH,SDKÚ 3 417 vzdal sa funkcie poslanca
Jozef Kanaba Čadca SMER ANO,HZD,SNS,SMER 1 683
Ján Kapala Dolný Kubín KDH DS,KDH,SDKÚ 1 493
Peter Kašuba Martin nezávislý nezávislý 1 582
Ján Kožák Čadca SDKÚ DS,KDH,SDKÚ 1 658
Milan Kružliak Liptovský Mikuláš KDH DS,KDH,SDKÚ 1 438
Ján Kuska Liptovský Mikuláš SDKÚ DS,KDH,SDKÚ 1 382
Dušan Lauko Ružomberok SNS ANO,HZD,SNS,SMER 1 927
Alexander Lilge Martin SMER ANO,HZD,SNS,SMER 2 674
Milan Litva Turčianske Teplice SMER ANO,HZD,SNS,SMER    863
Viliam Majda Martin KDH DS,KDH,SDKÚ 1 598
Jozef Marec Čadca nezávislý nezávislý 1 747
Juraj Marko Žilina KDH DS,KDH,SDKÚ 3 667
Tibor Mintál Žilina SDKÚ DS,KDH,SDKÚ 3 589
Milan Očko Kysucké Nové Mesto ĽS-HZDS ĽS-HZDS,PSNS,ZSNS 1 656
Ján Ondrejka Ružomberok KDH DS,KDH,SDKÚ 2 598
Jozef Országh Martin SMER ANO,HZD,SNS,SMER 1 666
Pavel Pavlásek Žilina KDH DS,KDH,SDKÚ 3 683
Peter Pethö Liptovský Mikuláš SMER ANO,HZD,SNS,SMER 1 616
Rudolf Piták Tvrdošín ĽS-HZDS ĽS-HZDS,P SNS,ZSNS 1 839
Ján Podmanický Čadca SMER ANO,HZD,SNS,SMER 2 664
Ján Pokrivka Kysucké Nové Mesto KDH DS,KDH,SDKÚ 1 251
František Poleta Námestovo nezávislý nezávislý 1 956
Štefan Pucko Bytča ĽS-HZDS ĽS-HZDS,P SNS,ZSNS    771
Jozef Repaský Liptovský Mikuláš DS DS,KDH,SDKÚ 1 936
Jozef Rizman Ružomberok KDH DS,KDH,SDKÚ 2 112
Ján Sága Žilina SDKÚ DS,KDH,SDKÚ 3 216
Alexander Slafkovský Liptovský Mikuláš DS DS,KDH,SDKÚ 2 402
Michal Slašťan Ružomberok KDH DS,KDH,SDKÚ 2 749
Ján Slota Žilina SNS ANO,HZD,SNS,SMER 4 385
Andrej Sočuvka Žilina KDH DS,KDH,SDKÚ 6 187
Jozef Straka Námestovo KDH DS,KDH,SDKÚ 2 537
Jana Svrčková Kysucké Nové Mesto nezávislý nezávislý 1 523
Ivan Šaško Tvrdošín SNS ANO,HZD,SNS,SMER 2 399
Ján Škombár Námestovo KDH DS,KDH,SDKÚ 3 010
Peter Šulej Dolný Kubín SDKÚ DS,KDH,SDKÚ 1 484
Viktor Vallo Žilina SDKÚ DS,KDH,SDKÚ 3 167 náhradník za Jozefa Choluja
Milan Vrábeľ Námestovo ĽS-HZDS ĽS-HZDS,P SNS,ZSNS 2 068
František Výrostko Martin ĽS-HZDS ĽS-HZDS,P SNS,ZSNS 2 129
Peter Weber Bytča KDH DS,KDH,SDKÚ    948
Štefan Zelník Žilina SNS ANO,HZD,SNS,SMER 3 807