Zoznam reprezentačných gólov Neymara

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Neymar za Brazíliu strelil 64 gólov v 103 zápasoch.

Neymar da Silva Santos Júnior (* 5. február 1992, Mogi das Cruzes, Brazília), verejne známy ako Neymar alebo Neymar Jr., je brazílsky profesionálny futbalista. Je druhým najlepším strelcom brazílskeho národného tímu v histórii, s 64 gólmi v 103 zápasoch.

Zoznam gólov[upraviť | upraviť zdroj]

Skóre a výsledky Brazílie sú napísané ako prvé.

Kľúč
Označuje góly z penalty
Gól Dátum Miesto konania Zápas Súper Skóre Výsledok Súťaž
1. 10. august 2010 New Meadowlands Stadium, East Rutherford, Spojené štáty 1. USA Spojené štáty 1:0 2:0 Priateľský
2. 27. marec 2011 Emirates Stadium, Londýn, Anglicko 3. Škótsko Škótsko 1:0 2:0
3. 2:0†
4. 13. júl 2011 Estadio Mario Alberto Kempes, Córdoba, Argentína 8. Ekvádor Ekvádor 2:1 4:2 Copa América 2011
5. 4:2
6. 10. august 2011 Mercedes-Benz Arena, Stuttgart, Nemecko 10. Nemecko Nemecko 2:3 2:3 Priateľský
7. 28. september 2011 Estádio Olímpico do Pará, Belém, Brazília 13. Argentína Argentína 2:0 2:0 Superclásico de las Américas 2011
8. 8. október 2011 Estadio Nacional de Costa Rica, San José, Kostarika 14. Kostarika Kostarika 1:0 1:0 Priateľský
9. 30. máj 2012 FedExField, Landover, Spojené štáty 17. USA Spojené štáty 1:0† 4:1
10. 10. september 2012 Estádio do Arruda, Recife, Brazília 22. Čína Čína 2:0 8:0
11. 5:0
12. 6:0
13. 19. september 2012 Estádio Serra Dourada, Goiânia, Brazília 23. Argentína Argentína 2:1† 2:1 Superclásico de las Américas 2012
14. 11. október 2012 Swedbank Stadion, Malmö, Švédsko 24. Irak Irak 5:0 6:0 Priateľský
15. 16. október 2012 Stadion Miejski, Wrocław, Poľsko 25. Japonsko Japonsko 2:0 4:0
16. 3:0
17. 15. november 2012 MetLife Stadium, East Rutherford, Spojené štáty 26. Kolumbia Kolumbia 1:1 1:1
18. 6. apríl 2013 Estadio Ramón Tahuichi Aguilera, Santa Cruz de la Sierra, Bolívia 31. Bolívia Bolívia 2:0 4:0
19. 3:0
20. 24. apríl 2013 Estádio Mineirão, Belo Horizonte, Brazília 32. Čile Čile 2:1 2:2
21. 15. jún 2013 Estádio Nacional Mané Garrincha, Brasília, Brazília 35. Japonsko Japonsko 1:0 3:0 Pohár konfederácií FIFA 2013
22. 19. jún 2013 Estádio Castelão, Fortaleza, Brazília 36. Mexiko Mexiko 1:0 2:0
23. 22. jún 2013 Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador, Brazília 37. Taliansko Taliansko 2:1 4:2
24. 30. jún 2013 Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro, Brazília 39. Španielsko Španielsko 2:0 3:0
25. 7. september 2013 Estádio Nacional Mané Garrincha, Brasília, Brazília 41. Austrália Austrália 3:0 6:0 Priateľský
26. 10. september 2013 Gillette Stadium, Foxborough, Spojené štáty 42. Portugalsko Portugalsko 2:1 3:1
27. 12. október 2013 Seoul World Cup Stadium, Soul, Južná Kórea 43. Kórejská republika Južná Kórea 1:0 2:0
28. 5. marec 2014 FNB Stadium, Johannesburg, Južná Afrika 47. Južná Afrika Južná Afrika 2:0 5:0
29. 3:0
30. 5:0
31. 3. jún 2014 Estádio Serra Dourada, Goiânia, Brazília 48. Panama Panama 1:0 4:0
32. 12. jún 2014 Arena Corinthians, São Paulo, Brazília 50. Chorvátsko Chorvátsko 1:1 3:1 Majstrovstvá sveta 2014
33. 2:1†
34. 23. jún 2014 Estádio Nacional Mané Garrincha, Brasília, Brazília 52. Kamerun Kamerun 1:0 4:1
35. 2:1
36. 5. september 2014 Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Spojené štáty 55. Kolumbia Kolumbia 1:0 1:0 Priateľský
37. 14. október 2014 National Stadium, Kallang, Singapur 58. Japonsko Japonsko 1:0 4:0
38. 2:0
39. 3:0
40. 4:0
41. 12. november 2014 Şükrü Saracoğlu Stadium, Istanbul, Turecko 59. Turecko Turecko 1:0 4:0
42. 4:0
43. 26. marec 2015 Stade de France, Saint-Denis, Francúzsko 61. Francúzsko Francúzsko 2:1 3:1
44. 14. jún 2015 Estadio Municipal Germán Becker, Temuco, Čile 64. Peru Peru 1:1 2:1 Copa América 2015
45. 8. september 2015 Gillette Stadium, Foxborough, Spojené štáty 67. USA Spojené štáty 2:0 4:1 Priateľský
46. 4:0
47. 1. september 2016 Estadio Olímpico Atahualpa, Quito, Ekvádor 71. Ekvádor Ekvádor 1:0† 3:0 Kvalifikácia na Majstrovstvá sveta 2018
48. 6. september 2016 Arena da Amazônia, Manaus, Brazília 72. Kolumbia Kolumbia 2:1 2:1
49. 6. október 2016 Arena das Dunas, Natal, Brazília 73. Bolívia Bolívia 1:0 5:0
50. 10. november 2016 Estádio Mineirão, Belo Horizonte, Brazília 74. Argentína Argentína 2:0 3:0
51. 23. marec 2017 Estadio Centenario, Montevideo, Uruguaj 76. Uruguaj Uruguaj
3:1
4:1
52. 27. marec 2017 Arena Corinthians, São Paulo, Brazília 77. Paraguaj Paraguaj
2:0
3:0
53. 10. november 2017 Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d'Ascq, Francúzsko 82. Japonsko Japonsko
1:0
3:1
Priateľský
54. 3. jún 2018 Anfield, Liverpool, Anglicko 84. Chorvátsko Chorvátsko
1:0
2:0
55. 10. jún 2018 Ernst-Happel-Stadion, Viedeň, Rakúsko 85. Rakúsko Rakúsko
2:0
3:0
56. 22. jún 2018 Krestovsky Stadium, Petrohrad, Rusko 87. Kostarika Kostarika
2:0
2:0
Majstrovstvá sveta 2018
57. 2. júl 2018 Samara Arena, Samara, Rusko 89. Mexiko Mexiko
1:0
2:0
58. 7. september 2018 MetLife Stadium, East Rutherford, Spojené štáty 91. USA Spojené štáty 2:0† 2:0 Priateľský
59. 11. september 2018 FedExField, Landover, Spojené štáty 92. Salvádor Salvádor 1:0† 5:0
60. 16. november 2018 Emirates Stadium, Londýn, Anglicko 95. Uruguaj Uruguaj 1:0† 1:0
61. 6. september 2019 Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Spojené štáty 98. Kolumbia Kolumbia 2:2 2:2
62. 14. október 2020 Estadio Nacional, Lima, Peru 103. Peru Peru 1:1† 4:2 Kvalifikácia na Majstrovstvá sveta 2022
63. 3:2†
64. 4:2

Štatistiky[upraviť | upraviť zdroj]

K 14. októbru 2020.
Góly podľa roku
Rok Záp. Góly
2010 2 1
2011 13 7
2012 12 9
2013 19 10
2014 14 15
2015 9 4
2016 6 4
2017 8 3
2018 13 7
2019 5 1
2020 2 3
Celkovo 103 64
Góly podľa súťaže
Competition Goals
Priateľský 42
Kvalifikácia na Majstrovstvá sveta 9
Majstrovstvá sveta 6
Pohár konfederácií FIFA 4
Copa América 3
Celkovo 64
Góly súperom
Súper Góly
Japonsko Japonsko 8
USA Spojené štáty 5
Kolumbia Kolumbia 4
Peru Peru 4
Argentína Argentína 3
Bolívia Bolívia 3
Čína Čína 3
Ekvádor Ekvádor 3
Chorvátsko Chorvátsko 3
Južná Afrika Južná Afrika 3
Kamerun Kamerun 2
Kostarika Kostarika 2
Mexiko Mexiko 2
Škótsko Škótsko 2
Turecko Turecko 2
Uruguaj Uruguaj 2
Austrália Austrália 1
Čile Čile 1
Francúzsko Francúzsko 1
Irak Irak 1
Kórejská republika Južná Kórea 1
Nemecko Nemecko 1
Panama Panama 1
Paraguaj Paraguaj 1
Portugalsko Portugalsko 1
Rakúsko Rakúsko 1
Salvádor Salvádor 1
Španielsko Španielsko 1
Taliansko Taliansko 1
Celkovo 64

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku List of international goals scored by Neymar na anglickej Wikipédii.