Zoznam sezón Athletic Club

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Toto je zoznam všetkých sezón Athletica Club odohraných v španielskom a európskom futbale od roku 1898 až po poslednú úplne odohranú sezónu.

Athletic Club vyhral Primera División 8-krát, španielsky pohár 24-krát, španielsky superpohár 1-krát a Pohár Evy Duarte tiež 1-krát.

Legenda[upraviť | upraviť kód]

Legenda k La Lige:

  • P = Konečné poradie
  • Z = Odohrané zápasov
  • V = Výhry
  • R = Remízy
  • P = Prehry
  • S = Strelené góly
  • O = Obdržané góly
  • B = Body

Legenda k pohárovým súťažiam:

  • V = Víťaz
  • F = Finále
  • SF = Semifinále
  • ŠF = Štvrťfinále
  • OF = Osemfinále
  • 16F = Šestnásťfinále
  • K5 = Piate kolo
  • K4 = Štvrté kolo


  • K3 = Tretie kolo
  • K2 = Druhé kolo
  • K1 = Prvé kolo
  • SK = Skupinová fáza
  • PEM = Pohár európskych majstrov
  • PVP = Pohár víťazov pohárov
  • PVM = Pohár veľtržných miest
Majster 2. miesto Pichichi

Sezóny[upraviť | upraviť kód]

Sezóna Liga Pohár Európa Iné súťaže Najlepší strelec
Divízia P Z V R P S O B Meno Góly
1898/99 Nehrala sa La Liga
1899/00
1900/01
1901/02 V
1902/03 V
1903/04 V
1904/05 F
1905/06 F
1906/07
1907/08
1908/09
1909/10 V
1910/11 V
1911/12
1912/13 F
1913/14 V Regionálne majstrovstvá V
1914/15 V Regionálne majstrovstvá V
1915/16 V Regionálne majstrovstvá V
1916/17 Regionálne majstrovstvá
1917/18 Regionálne majstrovstvá
1918/19 Regionálne majstrovstvá
1919/20 F Regionálne majstrovstvá V
1920/21 V Regionálne majstrovstvá V
1921/22 Regionálne majstrovstvá
1922/23 V Regionálne majstrovstvá V
1923/24 SF Regionálne majstrovstvá V
1924/25 SK Regionálne majstrovstvá
1925/26 GS Regionálne majstrovstvá V
1926/27 SK Regionálne majstrovstvá
1927/28 GS Regionálne majstrovstvá V
1928/29 Primera 3. 18 8 4 6 43 33 20 SF Regionálne majstrovstvá V Víctor Unamuno 14
1929/30 Primera 1. 18 12 6 0 63 28 30 V Regionálne majstrovstvá Guillermo Gorostiza 19
1930/31 Primera 1. 18 11 0 7 73 33 22 V Regionálne majstrovstvá V Bata 27
1931/32 Primera 2. 18 11 3 4 47 23 25 V Regionálne majstrovstvá V Guillermo Gorostiza 12
1932/33 Primera 2. 18 13 0 5 63 30 26 V Regionálne majstrovstvá V Bata 15
1933/34 Primera 1. 18 11 2 5 61 27 24 ŠF Regionálne majstrovstvá V Guillermo Gorostiza 16
1934/35 Primera 4. 22 11 3 8 60 37 25 OF Baskický pohár V Bata 16
1935/36 Primera 1. 22 14 3 5 59 33 31 ŠF Baskický pohár Bata 22
1936–37 Španielska občianska vojna
1937–38
1938–39
1939/40 Primera 3. 22 11 4 7 57 44 26 K2 Víctor Unamuno 26
1940/41 Primera 2. 22 13 5 4 49 24 31 OF Víctor Unamuno 11
1941/42 Primera 7. 26 10 7 9 55 41 27 F Telmo Zarra 18
1942/43 Primera 1. 26 16 4 6 73 38 36 V Telmo Zarra 16
1943/44 Primera 10. 26 10 5 11 47 51 25 V Telmo Zarra 11
1944/45 Primera 6. 26 14 2 10 54 41 30 V Telmo Zarra 20
1945/46 Primera 3. 26 15 5 7 63 38 33 OF Copa de Oro Argentina F Telmo Zarra 24
1946/47 Primera 2. 26 15 4 7 72 38 34 SF Telmo Zarra 33
1947/48 Primera 6. 26 12 4 10 56 44 28 OF Panizo 17
1948/49 Primera 6. 26 11 2 13 61 63 24 F Telmo Zarra 22
1949/50 Primera 6. 26 12 5 9 72 66 29 V Telmo Zarra 23
1950/51 Primera 7. 30 15 3 12 88 56 33 SF Copa Eva Duarte V Telmo Zarra 38
1951/52 Primera 2. 30 17 6 7 78 46 40 OF Venancio 18
1952/53 Primera 6. 30 14 4 12 83 52 32 F Telmo Zarra 25
1953/54 Primera 6. 30 12 8 10 54 44 32 ŠF Eneko Arieta 12
1954/55 Primera 3. 30 15 9 6 78 39 39 V Eneko Arieta 20
1955/56 Primera 1. 30 22 4 4 79 31 48 V Latinský pohár F Artetxe 15
1956/57 Primera 4. 30 16 5 9 59 45 37 OF PEM ŠF Markaida 12
1957/58 Primera 6. 30 14 4 12 56 48 32 V Artetxe 14
1958/59 Primera 3. 30 17 2 11 72 33 36 OF Uribe 16
1959/60 Primera 3. 30 19 1 10 74 45 39 SF Eneko Arieta 19
1960/61 Primera 7. 30 12 6 12 42 41 30 ŠF Eneko Arieta 12
1961/62 Primera 5. 30 12 8 10 52 38 32 ŠF Koldo Aguirre 11
1962/63 Primera 10. 30 10 8 12 41 40 28 OF Mentxaka 8
1963/64 Primera 8. 30 12 5 13 43 40 29 K2 Eneko Arieta 8
1964/65 Primera 7. 30 13 6 11 36 41 32 SF PVM ŠF Antón Arieta 12
1965/66 Primera 5. 30 14 6 10 43 32 34 F Ormaza 13
1966/67 Primera 7. 30 11 9 10 43 36 31 F PVM K1 Pequeña Copa del Mundo de Clubes V Argoitia 11
1967/68 Primera 7. 30 11 10 9 51 28 32 ŠF PVM ŠF Fidel Uriarte 22
1968/69 Primera 11. 30 10 8 12 42 46 28 V PVM ŠF Fidel Uriarte 7
1969/70 Primera 2. 30 17 7 6 44 20 41 SF PVP K1 Zubiaga 12
1970/71 Primera 5. 30 14 7 9 40 31 35 OF PVM K1 Fidel Uriarte 11
1971/72 Primera 9. 34 15 4 15 39 32 34 SF Pohár UEFA K2 Fidel Uriarte 12
1972/73 Primera 9. 34 12 9 13 41 38 33 V Rojo 7
1973/74 Primera 5. 34 15 7 12 35 31 37 K5 PVP K2 Gisasola 5
1974/75 Primera 10. 34 13 7 14 40 42 33 SF Carlos Ruiz 19
1975/76 Primera 5. 34 14 11 9 43 38 39 K4 Dani 14
1976/77 Primera 3. 34 15 8 11 55 45 38 F Pohár UEFA F Dani 16
1977/78 Primera 3. 34 16 8 10 62 36 40 OF Pohár UEFA K3 Dani 20
1978/79 Primera 9. 34 12 10 12 56 46 34 OF Pohár UEFA K1 Dani 13
1979/80 Primera 7. 34 15 5 14 52 44 35 OF Dani 21
1980/81 Primera 9. 34 14 7 13 64 53 35 SF Dani 17
1981/82 Primera 4. 34 18 4 12 63 41 40 ŠF Manu Sarabia 13
1982/83 Primera 1. 34 22 6 6 71 36 50 ŠF Pohá UEFA K1 Dani 18
1983/84 Primera 1. 34 20 9 5 53 30 49 V PEM K2 Supercopa de España F Manu Sarabia 9
1984/85 Primera 3. 34 13 15 6 39 26 41 F PEM K1 Supercopa de España V Dani 8
1985/86 Primera 3. 34 17 9 8 44 31 43 SF Pohár UEFA K3 Manu Sarabia 7
1986/87 Primera 13. 34 11 9 14 39 40 31 SF Pohár UEFA K2 Manu Sarabia 11
1987/88 Primera 4. 38 17 12 9 50 43 46 OF Peio Uralde 15
1988/89 Primera 7. 38 15 12 11 45 35 42 OF Pohár UEFA K2 Peio Uralde 13
1989/90 Primera 12. 38 11 15 12 37 39 37 OF Peio Uralde 6
1990/91 Primera 12. 38 15 6 17 41 50 36 K5 Ernesto Valverde 14
1991/92 Primera 14. 38 13 7 18 38 58 33 ŠF Cuco Ziganda 10
1992/93 Primera 8. 38 17 6 15 53 49 40 K3 Cuco Ziganda 16
1993/94 Primera 5. 38 16 11 11 61 47 43 K4 Cuco Ziganda 18
1994/95 Primera 8. 38 16 10 12 39 42 42 ŠF Pohár UEFA K3 Julen Guerrero 13
1995/96 Primera 15. 42 11 15 16 44 55 48 OF Joseba Etxeberria 7
1996/97 Primera 6. 42 16 16 10 72 57 64 K4 Cuco Ziganda 17
1997/98 Primera 2. 38 17 14 7 52 42 65 ŠF Pohár UEFA K2 Joseba Etxeberria 11
1998/99 Primera 8. 38 17 9 12 53 47 60 OF Liga majstrov SK Ismael Urzaiz 16
1999/00 Primera 11. 38 12 14 12 47 57 50 K2 Joseba Etxeberria 10
2000/01 Primera 13. 38 11 10 17 44 60 43 OF Ismael Urzaiz 10
2001/02 Primera 9. 38 14 11 13 54 66 53 SF Ismael Urzaiz 16
2002/03 Primera 7. 38 15 10 13 63 61 55 K2 Ismael Urzaiz 14
2003/04 Primera 5. 38 15 11 12 53 53 56 K2 Fran Yeste 11
2004/05 Primera 9. 38 14 9 15 59 54 51 SF Pohár UEFA 16F Ismael Urzaiz 12
2005/06 Primera 12. 38 11 12 15 40 46 45 OF Pohár Intertoto K2 Aritz Aduriz 6
2006/07 Primera 17. 38 10 10 18 44 62 40 K4 Ismael Urzaiz 8
2007/08 Primera 11. 38 13 11 14 40 43 50 ŠF Fernando Llorente 11
2008/09 Primera 13. 38 12 8 18 47 62 44 F Fernando Llorente 14
2009/10 Primera Európska liga Supercopa de España F