Mlynská dolina: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d interwiki
d rado sa stalo... už je dávno otvorený
Riadok 16: Riadok 16:
V Mlynskej doline, v blízkosti Slovenskej televízie sa nachádza aj jediná [[Bratislavská zoologická záhrada|zoologická záhrada v Bratislave]].
V Mlynskej doline, v blízkosti Slovenskej televízie sa nachádza aj jediná [[Bratislavská zoologická záhrada|zoologická záhrada v Bratislave]].


V bezprostrednej blízkosti Mlynskej doliny prechádza úsek [[diaľnica|diaľnice]] [[D2 (diaľnica)|D2]], čo je najnovší a posledný chýbajúci úsek tejto dôležitej diaľnice európskeho významu, ktorý má byť dokončený v júni [[2007]].
V bezprostrednej blízkosti Mlynskej doliny prechádza úsek [[diaľnica|diaľnice]] [[D2 (diaľnica)|D2]], čo je najnovší úsek tejto dôležitej diaľnice európskeho významu, ktorý bol dokončený v júni [[2007]].


== Firmy a iné inštitúcie ==
== Firmy a iné inštitúcie ==

Verzia z 11:30, 3. júl 2007

Najvyššou budovou v Mlynskej doline je budova STV.

Mlynská dolina je časť (jeden z 9 sektorov) bratislavskej mestskej časti Karlova Ves v okrese Bratislava IV. Zahŕňa štvrť Slávičie údolie.

Mlynská dolina je aj názov ulice tvoriacej východnú hranicu tejto štvrte nadväzujúcej na Most Lafranconi.

Dôležité objekty

V Mlynskej doline je sídlo Slovenskej televízie a je to jedna z najvyšších budov na Slovensku s výškou 108 m. Oproti Slovenskej televízii je cintorín Slávičie údolie, jeden z najväčších cintorínov v Bratislave. V Mlynskej doline sa tiež nachádza Fakulta elektrotechniky a informatiky STU, ako aj Fakulta informatiky a informačných technológií STU, pričom obe fakulty sídlia v jednej budove na Ilkovičovej ulici.

Študentské domovy a internáty

Mlynská dolina je aj synonymom pre najväčší komplex študentských domovov a internátov v strednej Európe, pretože počet ubytovaných študentov v tomto komplexe predstavuje každoročne okolo 10 000 - 15 000 študentov z celého Slovenska i zahraničia, čím pripomína menšie mesto.

Komplex študentských domovov pozostáva z mnohých samostatných komplexov a budov, najznámejším komplexom sú Študentské domovy a jedálne Ľudovíta Štúra a Študentský domov Mladosť.

Ostatné objekty

V Mlynskej doline, v blízkosti Slovenskej televízie sa nachádza aj jediná zoologická záhrada v Bratislave.

V bezprostrednej blízkosti Mlynskej doliny prechádza úsek diaľnice D2, čo je najnovší úsek tejto dôležitej diaľnice európskeho významu, ktorý bol dokončený v júni 2007.

Firmy a iné inštitúcie

Priamo v komplexe študentských domovov pri manželských internátoch a internáte Mladosť má sídlo viacero firiem, ako aj štátna inštitúcia Ústav informácií a prognóz školstva, čo je podriadená inštitúcia Ministerstva školstva SR. V rovnakej budove sídli aj Štátna školská inšpekcia.

Externé odkazy