Druhá doba?!: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bojars (diskusia | príspevky)
d Vytvorená stránka „{{Infobox Album | Interpret = Richard Müller | Názov = Druhá doba?! | Typ = štúdiový album | Obráz…“
 
Matros (diskusia | príspevky)
dBez shrnutí editace
Riadok 21: Riadok 21:
'''''Druhá doba?!''''' je druhý štúdiový album [[Richard Müller (spevák)|Richarda Müllera]] a skupiny [[Banket (hudobná skupina)|Banket]], ktorý v roku 1988 vydalo hudobné vydavateľstvo [[Opus (slovenské hudobné vydavateľstvo)|Opus]].
'''''Druhá doba?!''''' je druhý štúdiový album [[Richard Müller (spevák)|Richarda Müllera]] a skupiny [[Banket (hudobná skupina)|Banket]], ktorý v roku 1988 vydalo hudobné vydavateľstvo [[Opus (slovenské hudobné vydavateľstvo)|Opus]].


Zoatava hudobného zoskupenia Banket je na tomto albume čitateľnejšia, tvoria ju: [[Richard Müller]], [[Andrej Šeban]], [[Svaťo Juřík]] a [[Emil Frátrik]]. Album ''Druhá doba?!'' je z väčšej časti spoločným dielom Richarda Müllera a gitaristu Andreja Šebana a preto oproti predchádzajúcemu albumu, ''[[Bioelektrovízia]]'' po hudobnej stránke dominujú gitarové aranžmány v elektronických, [[pop rock]]ových, niekedy šansónových skladbách. Medzi najznámejšie hity tohto albumu patria skladby „Zlaté časy“, „Plesový marš“ a hlavne „Slovenské tango“. V skladbe „Bytové jadro problému“ je krátka reminiscencia na hit predošlého albumu s názvom „Po schodoch“ („''... výťah opäť nechodí...''“).
Zostava hudobného zoskupenia Banket je na tomto albume čitateľnejšia, tvoria ju: [[Richard Müller]], [[Andrej Šeban]], [[Svaťo Juřík]] a [[Emil Frátrik]]. Album ''Druhá doba?!'' je z väčšej časti spoločným dielom Richarda Müllera a gitaristu Andreja Šebana a preto oproti predchádzajúcemu albumu, ''[[Bioelektrovízia]]'' po hudobnej stránke dominujú gitarové aranžmány v elektronických, [[pop rock]]ových, niekedy šansónových skladbách. Medzi najznámejšie hity tohto albumu patria skladby „Zlaté časy“, „Plesový marš“ a hlavne „Slovenské tango“. V skladbe „Bytové jadro problému“ je krátka reminiscencia na hit predošlého albumu s názvom „Po schodoch“ („''... výťah opäť nechodí...''“).


== Zoznam skladieb ==
== Zoznam skladieb ==

Verzia z 22:31, 1. máj 2009

Druhá doba?!
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
Dátum vydania 1988
2007
Žáner electronic, pop rock
Vydavateľstvo Opus
Richard Müller – chronológia
'Bioelektrovízia
(1986) '
'Druhá doba?!
(1988)
'Vpred ?
(1990) '

Druhá doba?! je druhý štúdiový album Richarda Müllera a skupiny Banket, ktorý v roku 1988 vydalo hudobné vydavateľstvo Opus.

Zostava hudobného zoskupenia Banket je na tomto albume čitateľnejšia, tvoria ju: Richard Müller, Andrej Šeban, Svaťo Juřík a Emil Frátrik. Album Druhá doba?! je z väčšej časti spoločným dielom Richarda Müllera a gitaristu Andreja Šebana a preto oproti predchádzajúcemu albumu, Bioelektrovízia po hudobnej stránke dominujú gitarové aranžmány v elektronických, pop rockových, niekedy šansónových skladbách. Medzi najznámejšie hity tohto albumu patria skladby „Zlaté časy“, „Plesový marš“ a hlavne „Slovenské tango“. V skladbe „Bytové jadro problému“ je krátka reminiscencia na hit predošlého albumu s názvom „Po schodoch“ („... výťah opäť nechodí...“).

Zoznam skladieb

Aranžmány: A. Šeban, R. Müller

  1. „Slaďák“ (A.Šeban/P.Uličný) - 3:11
  2. „Klaun v maske človeka“ (A.Šeban/P.Uličný) - 3:44
  3. „Kabaret viet“ (R.Müller/P.Uličný) - 3:16
  4. „Zlaté časy“ (R.Müller/R.Müller) - 3:00
  5. „Ona“ (A.Šeban) - 2:29
  6. „Nález na svedomí“ (R.Müller/D.Mikletič) - 6:00
  7. „Plesový marš“ (J.Strauss st./D.Mikletič) - 2:48
  8. „Bytové jadro problému“ (A.Šeban/D.Mikletič) - 3:22
  9. „Box“ (R.Müller/R.Müller) - 0:40
  10. „Svet tvojich predstáv“ (A.Šeban/P.Uličný) - 4:20
  11. „Slovenské tango“ (A.Šeban/R.Müller) - 3:19
  12. „Odvážny muž na písacom stroji“ (R.Müller/P.Uličný) - 3:07
  13. „Čo s tým?“ (R.Müller/R.Müller) - 3:43

Výroba albumu