Zoznam NGC objektov 6751-7000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie


… | Zoznam NGC objektov 6501-6750 | Zoznam NGC objektov 6751-7000 | Zoznam NGC objektov 7001-7250 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 6751 planetárna hmlovina 19h 5m 55,5s -5° 59' 30" 11,9 Orol 20. júl 1863 Albert Marth
NGC 6752 guľová hviezdokopa 19h 10m 51,8s -59° 58' 53" 5,3 Páv 30. jún 1826 Dunlop
NGC 6753 galaxia 19h 11m 23,7s -57° 2' 56" 11,1 Páv 5. júl 1836 John Herschel
NGC 6754 galaxia 19h 11m 25s -50° 38' 31" 12,1 Ďalekohľad 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6755 otvorená hviezdokopa 19h 7m 49s +4° 15' 59" 7,5 Orol 30. júl 1785 William Herschel
NGC 6756 otvorená hviezdokopa 19h 8m 42,5s +4° 42' 21" 10,6 Orol 21. august 1791 William Herschel
NGC 6757 galaxia 19h 5m 6,1s +55° 43' 3" 13 Drak 15. august 1884 Lewis A. Swift
NGC 6758 galaxia 19h 13m 52,5s -56° 18' 34" 11,6 Ďalekohľad 9. jún 1836 John Herschel
NGC 6759 galaxia 19h 6m 57s +50° 20' 54" 14,3 Drak 16. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6760 guľová hviezdokopa 19h 11m 12,1s +1° 1' 52" 9 Orol 30. marec 1845 Hind
NGC 6761 galaxia 19h 15m 4,7s -50° 39' 25" 13,2 Ďalekohľad 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6762 galaxia 19h 5m 37s +63° 56' 3" 13,4 Drak 30. apríl 1884 Lewis A. Swift
NGC 6763 galaxia 19h 5m 37s +63° 56' 3" 13,4 Drak 30. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 6764 galaxia 19h 8m 16,6s +50° 55' 59" 11,9 Labuť 4. júl 1885 Lewis A. Swift
NGC 6765 planetárna hmlovina 19h 11m 6,5s +30° 32' 47" 12,9 Lýra 28. jún 1864 Albert Marth
NGC 6766 planetárna hmlovina 20h 10m 23,7s +46° 27' 42" 10,9 Labuť 8. máj 1883 Pickering
NGC 6767 dvojhviezda 19h 11m 34s +37° 43' 34" - Lýra 1886 Lohse
NGC 6768 galaxia 19h 16m 32,7s -40° 12' 31" 12,2 Južná koruna 4. august 1834 John Herschel
NGC 6769 galaxia 19h 18m 22,8s -60° 30' 3" 11,6 Páv 11. august 1836 John Herschel
NGC 6770 galaxia 19h 18m 37s -60° 29' 46" 12 Páv 11. august 1836 John Herschel
NGC 6771 galaxia 19h 18m 39,4s -60° 32' 47" 12,6 Páv 11. august 1836 John Herschel
NGC 6772 planetárna hmlovina 19h 14m 36,4s -2° 42' 22" 12,7 Orol 21. júl 1784 William Herschel
NGC 6773 otvorená hviezdokopa 19h 15m 8s +4° 51' 24" - Orol 13. august 1830 John Herschel
NGC 6774 otvorená hviezdokopa 19h 16m 18s -16° 15' 0" - Strelec 27. júl 1830 John Herschel
NGC 6775 otvorená hviezdokopa 19h 16m 42s -0° 55' 58" - Orol 19. júl 1828 John Herschel
NGC 6776 galaxia 19h 25m 19,1s -63° 51' 36" 12,1 Páv 20. jún 1835 John Herschel
NGC 6777 dvojhviezda 19h 26m 32s -71° 27' 52" - Páv 1751 Lacaille
NGC 6778 planetárna hmlovina 19h 18m 24,9s -1° 35' 45" 12,3 Orol 25. jún 1863 Albert Marth
NGC 6779 guľová hviezdokopa 19h 16m 35,5s +30° 11' 7" 8,4 Lýra 19. január 1779 Messier
NGC 6780 galaxia 19h 22m 50,8s -55° 46' 33" 12,6 Ďalekohľad 9. jún 1836 John Herschel
NGC 6781 planetárna hmlovina 19h 18m 28,3s +6° 32' 25" 11,4 Orol 30. júl 1788 William Herschel
NGC 6782 galaxia 19h 23m 57,9s -59° 55' 20" 11 Páv 12. júl 1834 John Herschel
NGC 6783 galaxia 19h 16m 47,5s +46° 1' 5" 14,4 Labuť 4. august 1872 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6784 galaxia 19h 26m 31,2s -65° 37' 36" 13,9 Páv 23. jún 1835 John Herschel
NGC 6785 planetárna hmlovina 19h 18m 24,9s -1° 35' 45" 12,3 Orol 21. máj 1825 John Herschel
NGC 6786 galaxia 19h 10m 53,8s +73° 24' 39" 13 Drak 3. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 6787 galaxia 19h 16m 10,5s +60° 25' 3" 13,9 Drak 10. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 6788 galaxia 19h 26m 49,7s -54° 57' 2" 12,1 Ďalekohľad 9. júl 1834 John Herschel
NGC 6789 galaxia 19h 16m 41,7s +63° 58' 19" 13,1 Drak 30. august 1883 Lewis A. Swift
NGC 6790 planetárna hmlovina 19h 22m 57s +1° 30' 49" 10,5 Orol 16. júl 1882 Pickering
NGC 6791 otvorená hviezdokopa 19h 20m 53s +37° 46' 18" 9,5 Lýra 16. december 1853 Winnecke
NGC 6792 galaxia 19h 20m 57,3s +43° 7' 56" 12,5 Lýra 1886 Lohse
NGC 6793 otvorená hviezdokopa 19h 23m 14s +22° 8' 30" - Líška 18. júl 1789 William Herschel
NGC 6794 galaxia 19h 28m 3,8s -38° 55' 7" 13,1 Strelec 24. august 1834 John Herschel
NGC 6795 trojhviezda 19h 26m 19,2s +3° 30' 46" - Orol 24. august 1827 John Herschel
NGC 6796 galaxia 19h 21m 31s +61° 8' 42" 12,7 Drak 5. júl 1885 Lewis A. Swift
NGC 6797 dvojhviezda 19h 29m 0,6s -25° 39' 59" - Strelec 1860 Christian Heinrich Friedrich Peters
NGC 6798 galaxia 19h 24m 3,1s +53° 37' 27" 13,2 Labuť 5. august 1885 Lewis A. Swift
NGC 6799 galaxia 19h 32m 16,7s -55° 54' 28" 12 Ďalekohľad 9. júl 1834 John Herschel
NGC 6800 otvorená hviezdokopa 19h 27m 7,6s +25° 8' 11" - Líška 10. september 1784 William Herschel
NGC 6801 galaxia 19h 27m 35,9s +54° 22' 21" 13,9 Labuť 5. august 1886 Lewis A. Swift
NGC 6802 otvorená hviezdokopa 19h 30m 36s +20° 15' 42" 8,8 Líška 11. júl 1784 William Herschel
NGC 6803 planetárna hmlovina 19h 31m 16,3s +10° 3' 26" 11,4 Orol 17. september 1882 Pickering
NGC 6804 planetárna hmlovina 19h 31m 35,4s +9° 13' 33" 12 Orol 25. august 1791 William Herschel
NGC 6805 galaxia 19h 36m 45,8s -37° 33' 14" 13,3 Strelec 24. august 1834 John Herschel
NGC 6806 galaxia 19h 37m 4,8s -42° 17' 45" 13 Strelec 5. september 1834 John Herschel
NGC 6807 planetárna hmlovina 19h 34m 33,5s +5° 41' 4" 12 Orol 4. september 1882 Pickering
NGC 6808 galaxia 19h 43m 54,4s -70° 37' 56" 11,6 Páv 27. jún 1835 John Herschel
NGC 6809 guľová hviezdokopa 19h 39m 59,4s -30° 57' 42" 6,3 Strelec 1751 Lacaille
NGC 6810 galaxia 19h 43m 34,3s -58° 39' 22" 11,6 Páv 10. júl 1834 John Herschel
NGC 6811 otvorená hviezdokopa 19h 37m 18s +46° 23' 18" 6,8 Labuť 29. august 1829 John Herschel
NGC 6812 galaxia 19h 45m 23,9s -55° 20' 49" 12,6 Ďalekohľad 9. júl 1834 John Herschel
NGC 6813 emisná hmlovina 19h 40m 24s +27° 18' 34" - Líška 7. august 1864 Albert Marth
NGC 6814 galaxia 19h 42m 40,5s -10° 19' 28" 11,3 Orol 2. august 1788 William Herschel
NGC 6815 otvorená hviezdokopa 19h 40m 44s +26° 45' 32" - Líška 18. august 1828 John Herschel
NGC 6816 galaxia 19h 44m 2,4s -28° 24' 3" 12,7 Strelec 30. júl 1834 John Herschel
NGC 6817 galaxia 19h 37m 23,5s +62° 23' 2" 15 Drak 10. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 6818 planetárna hmlovina 19h 43m 57,8s -14° 9' 9" 9,3 Strelec 8. august 1787 William Herschel
NGC 6819 otvorená hviezdokopa 19h 41m 18s +40° 11' 0" 7,3 Labuť 1824 Harding
NGC 6820 emisná hmlovina 19h 42m 28s +23° 5' 15" - Líška 7. august 1864 Albert Marth
NGC 6821 galaxia 19h 44m 24,2s -6° 50' 4" 13,1 Orol 8. august 1863 Albert Marth
NGC 6822 galaxia 19h 44m 56,6s -14° 48' 23" 8,7 Strelec 17. august 1884 Barnard
NGC 6823 otvorená hviezdokopa 19h 43m 9,8s +23° 18' 0" 7,1 Líška 17. júl 1785 William Herschel
NGC 6824 galaxia 19h 43m 40,5s +56° 6' 32" 12,2 Labuť 16. september 1792 William Herschel
NGC 6825 galaxia 19h 41m 54,5s +64° 4' 24" 14,3 Drak 18. september 1884 Edward D. Swift
NGC 6826 planetárna hmlovina 19h 44m 48,2s +50° 31' 32" 8,8 Labuť 6. september 1793 William Herschel
NGC 6827 otvorená hviezdokopa 19h 48m 54s +21° 13' 0" - Líška 16. október 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6828 otvorená hviezdokopa 19h 50m 17s +7° 54' 14" - Orol 30. júl 1788 William Herschel
NGC 6829 galaxia 19h 47m 7,5s +59° 54' 26" 14,1 Drak 3. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 6830 otvorená hviezdokopa 19h 50m 59,5s +23° 6' 0" 7,9 Líška 19. júl 1784 William Herschel
NGC 6831 galaxia 19h 47m 57,2s +59° 53' 35" 13,3 Drak 3. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 6832 otvorená hviezdokopa 19h 48m 15s +59° 25' 20" - Labuť 11. august 1831 John Herschel
NGC 6833 planetárna hmlovina 19h 49m 46,6s +48° 57' 42" 12,1 Labuť 8. máj 1883 Pickering
NGC 6834 otvorená hviezdokopa 19h 52m 12,5s +29° 24' 29" 7,8 Labuť 17. júl 1784 William Herschel
NGC 6835 galaxia 19h 54m 32,8s -12° 34' 3" 12,5 Strelec 2. august 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6836 galaxia 19h 54m 40,3s -12° 41' 18" 12,9 Strelec 2. august 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6837 otvorená hviezdokopa 19h 53m 8s +11° 41' 54" 12 Orol 4. september 1784 William Herschel
NGC 6838 guľová hviezdokopa 19h 53m 46,1s +18° 46' 44" 8,4 Šíp 1745 Cheseaux de
NGC 6839 otvorená hviezdokopa 19h 54m 33s +17° 56' 20" - Šíp 18. august 1784 William Herschel
NGC 6840 otvorená hviezdokopa 19h 55m 17s +12° 7' 18" - Orol 4. september 1784 William Herschel
NGC 6841 galaxia 19h 57m 49,1s -31° 48' 39" 12,7 Strelec 28. september 1834 John Herschel
NGC 6842 planetárna hmlovina 19h 55m 2,3s +29° 17' 23" 13,1 Líška 28. jún 1863 Albert Marth
NGC 6843 otvorená hviezdokopa 19h 56m 6s +12° 9' 52" - Orol 29. júl 1829 John Herschel
NGC 6844 galaxia 20h 2m 50s -65° 13' 44" 12,7 Páv 22. jún 1835 John Herschel
NGC 6845 galaxia 20h 0m 58s -47° 4' 12" 13 Ďalekohľad 7. júl 1834 John Herschel
NGC 6846 otvorená hviezdokopa 19h 56m 28,1s +32° 20' 58" 14,2 Labuť 17. august 1873 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6847 neexistujúci objekt 19h 57m 9s +29° 21' 12" - Labuť 17. júl 1784 William Herschel
NGC 6848 galaxia 20h 2m 46,9s -56° 5' 25" 11,6 Ďalekohľad 9. júl 1834 John Herschel
NGC 6849 galaxia 20h 6m 15,6s -40° 11' 54" 12 Strelec 4. september 1834 John Herschel
NGC 6850 galaxia 20h 3m 29,8s -54° 50' 43" 12,6 Ďalekohľad 9. jún 1836 John Herschel
NGC 6851 galaxia 20h 3m 34,3s -48° 17' 4" 11,7 Ďalekohľad 5. september 1836 John Herschel
NGC 6852 planetárna hmlovina 20h 0m 39,2s +1° 43' 43" 12,6 Orol 25. jún 1863 Albert Marth
NGC 6853 planetárna hmlovina 19h 59m 36,3s +22° 43' 18" 7,4 Líška 12. júl 1764 Messier
NGC 6854 galaxia 20h 5m 38,6s -54° 22' 30" 12,3 Ďalekohľad 9. júl 1834 John Herschel
NGC 6855 galaxia 20h 6m 49,7s -56° 23' 23" 12,9 Ďalekohľad 10. júl 1834 John Herschel
NGC 6856 otvorená hviezdokopa 19h 59m 17,1s +56° 7' 53" - Labuť 24. september 1829 John Herschel
NGC 6857 emisná hmlovina 20h 1m 48s +33° 31' 30" - Labuť 5. september 1784 William Herschel
NGC 6858 otvorená hviezdokopa 20h 3m 0s +11° 15' 36" - Orol 29. júl 1829 John Herschel
NGC 6859 trojhviezda 20h 3m 49,1s +0° 26' 38" - Orol 24. november 1852 Bond
NGC 6860 galaxia 20h 8m 47,1s -61° 5' 59" 12,9 Páv 11. august 1836 John Herschel
NGC 6861 galaxia 20h 7m 19,4s -48° 22' 10" 11,1 Ďalekohľad 30. júl 1826 Dunlop
NGC 6862 galaxia 20h 8m 54,5s -56° 23' 30" 12,7 Ďalekohľad 9. júl 1834 John Herschel
NGC 6863 otvorená hviezdokopa 20h 5m 7,3s -3° 33' 16" - Orol 25. júl 1827 John Herschel
NGC 6864 guľová hviezdokopa 20h 6m 4,8s -21° 55' 15" 8,6 Strelec 27. august 1780 Mechain
NGC 6865 galaxia 20h 5m 56,4s -9° 2' 26" 15 Orol 28. jún 1863 Albert Marth
NGC 6866 otvorená hviezdokopa 20h 3m 55,1s +44° 9' 33" 7,6 Labuť 11. september 1790 William Herschel
NGC 6867 galaxia 20h 10m 30s -54° 47' 3" 13,1 Ďalekohľad 9. jún 1836 John Herschel
NGC 6868 galaxia 20h 9m 54s -48° 22' 48" 10,6 Ďalekohľad 7. júl 1834 John Herschel
NGC 6869 galaxia 20h 0m 42,3s +66° 13' 41" 12,1 Drak 26. august 1884 Lewis A. Swift
NGC 6870 galaxia 20h 10m 10,4s -48° 17' 12" 12,4 Ďalekohľad 7. júl 1834 John Herschel
NGC 6871 otvorená hviezdokopa 20h 5m 59s +35° 46' 38" 5,2 Labuť 1825 W. Struve
NGC 6872 galaxia 20h 16m 57s -70° 46' 4" 11,7 Páv 27. jún 1835 John Herschel
NGC 6873 otvorená hviezdokopa 20h 7m 13s +21° 6' 8" - Šíp 1825 W. Struve
NGC 6874 otvorená hviezdokopa 20h 7m 33s +38° 14' 50" - Labuť 15. september 1792 William Herschel
NGC 6875 galaxia 20h 13m 12,3s -46° 9' 41" 12 Ďalekohľad 1. júl 1834 John Herschel
NGC 6876 galaxia 20h 18m 19,1s -70° 51' 30" 10,7 Páv 27. jún 1835 John Herschel
NGC 6877 galaxia 20h 18m 35,9s -70° 51' 10" 12,2 Páv 27. jún 1835 John Herschel
NGC 6878 galaxia 20h 13m 53,2s -44° 31' 36" 12,6 Strelec 27. júl 1834 John Herschel
NGC 6879 planetárna hmlovina 20h 10m 26,6s +16° 55' 25" 12,5 Šíp 8. máj 1883 Pickering
NGC 6880 galaxia 20h 19m 29,6s -70° 51' 34" 12,3 Páv 27. jún 1835 John Herschel
NGC 6881 planetárna hmlovina 20h 10m 52,5s +37° 24' 44" 13,9 Labuť 25. november 1881 Pickering
NGC 6882 otvorená hviezdokopa 20h 11m 58s +26° 29' 0" 8,1 Líška 10. september 1784 William Herschel
NGC 6883 otvorená hviezdokopa 20h 11m 20s +35° 49' 55" 8 Labuť 19. august 1828 John Herschel
NGC 6884 planetárna hmlovina 20h 10m 23,7s +46° 27' 42" 10,9 Labuť 20. september 1884 Copeland
NGC 6885 otvorená hviezdokopa 20h 11m 58s +26° 29' 0" 8,1 Líška 9. september 1784 William Herschel
NGC 6886 planetárna hmlovina 20h 12m 42,8s +19° 59' 24" 11,4 Šíp 17. september 1884 Copeland
NGC 6887 galaxia 20h 17m 17s -52° 47' 50" 12 Ďalekohľad 24. júl 1835 John Herschel
NGC 6888 emisná hmlovina 20h 12m 6,5s +38° 21' 18" - Labuť 15. september 1792 William Herschel
NGC 6889 galaxia 20h 18m 53,3s -53° 57' 24" 12,9 Ďalekohľad 9. jún 1836 John Herschel
NGC 6890 galaxia 20h 18m 18s -44° 48' 23" 12,2 Strelec 1. júl 1834 John Herschel
NGC 6891 planetárna hmlovina 20h 15m 8,9s +12° 42' 17" 10,5 Delfín 22. september 1884 Copeland
NGC 6892 štvorhviezda 20h 16m 57,1s +18° 1' 12" - Šíp 19. júl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6893 galaxia 20h 20m 49,6s -48° 14' 22" 11,7 Ďalekohľad 7. júl 1834 John Herschel
NGC 6894 planetárna hmlovina 20h 16m 24s +30° 33' 57" 12,3 Labuť 17. júl 1784 William Herschel
NGC 6895 neexistujúci objekt 20h 16m 32s +50° 14' 24" - Labuť 30. september 1790 William Herschel
NGC 6896 dvojhviezda 20h 18m 3,6s +30° 38' 26" - Labuť 16. apríl 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6897 galaxia 20h 21m 1,3s -12° 15' 18" 14 Kozorožec 28. jún 1863 Albert Marth
NGC 6898 galaxia 20h 21m 8s -12° 21' 32" 13,6 Kozorožec 28. jún 1863 Albert Marth
NGC 6899 galaxia 20h 24m 22,3s -50° 26' 1" 12,6 Ďalekohľad 24. júl 1835 John Herschel
NGC 6900 galaxia 20h 21m 35,1s -2° 34' 11" 13,5 Orol 1. október 1863 Albert Marth
NGC 6901 galaxia 20h 22m 21,6s +6° 25' 47" 14 Orol 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6902 galaxia 20h 24m 27,9s -43° 39' 11" 10,9 Strelec 2. september 1836 John Herschel
NGC 6903 galaxia 20h 23m 44,9s -19° 19' 33" 11,9 Kozorožec 14. júl 1830 John Herschel
NGC 6904 otvorená hviezdokopa 20h 21m 48s +25° 44' 32" - Líška 18. august 1828 John Herschel
NGC 6905 planetárna hmlovina 20h 22m 23s +20° 6' 18" 11,1 Delfín 16. september 1784 William Herschel
NGC 6906 galaxia 20h 23m 34s +6° 26' 40" 12,4 Orol 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6907 galaxia 20h 25m 6,6s -24° 48' 33" 11,1 Kozorožec 12. júl 1784 William Herschel
NGC 6908 galaxia 20h 25m 9s -24° 48' 10" 14,6 Kozorožec 24. september 1864 Albert Marth
NGC 6909 galaxia 20h 27m 38,8s -47° 1' 38" 11,6 Ďalekohľad 1. júl 1834 John Herschel
NGC 6910 otvorená hviezdokopa 20h 23m 12s +40° 46' 43" 7,4 Labuť 17. október 1786 William Herschel
NGC 6911 galaxia 20h 19m 38,3s +66° 43' 44" 14,5 Drak 9. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 6912 galaxia 20h 26m 52,1s -18° 37' 3" 13,6 Kozorožec 14. august 1881 Holden
NGC 6913 otvorená hviezdokopa 20h 23m 58s +38° 30' 30" 6,6 Labuť 29. júl 1764 Messier
NGC 6914 reflexná hmlovina 20h 24m 43s +42° 29' 0" - Labuť 29. august 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6915 galaxia 20h 27m 46s -3° 4' 36" 12,3 Orol 24. júl 1863 Albert Marth
NGC 6916 galaxia 20h 23m 33,1s +58° 20' 39" 14,1 Labuť 26. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 6917 galaxia 20h 27m 28,4s +8° 5' 50" 13,2 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6918 galaxia 20h 30m 46,9s -47° 28' 27" 13,6 Indián 1. júl 1834 John Herschel
NGC 6919 galaxia 20h 31m 38s -44° 13' 0" 12,9 Mikroskop 2. september 1836 John Herschel
NGC 6920 galaxia 20h 43m 57,1s -80° 0' 1" 11,5 Oktant 21. júl 1835 John Herschel
NGC 6921 galaxia 20h 28m 28,9s +25° 43' 26" 13,5 Líška 6. september 1863 Albert Marth
NGC 6922 galaxia 20h 29m 52,8s -2° 11' 30" 13,4 Orol 24. júl 1863 Albert Marth
NGC 6923 galaxia 20h 31m 39s -30° 49' 55" 11,9 Mikroskop 31. júl 1834 John Herschel
NGC 6924 galaxia 20h 33m 19,1s -25° 28' 28" 12,6 Kozorožec 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 6925 galaxia 20h 34m 20,5s -31° 58' 48" 11,3 Mikroskop 31. júl 1834 John Herschel
NGC 6926 galaxia 20h 33m 5,9s -2° 1' 44" 12,5 Orol 21. júl 1784 William Herschel
NGC 6927 galaxia 20h 32m 38,1s +9° 55' 1" 14,8 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6928 galaxia 20h 32m 50,1s +9° 55' 39" 12,5 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6929 galaxia 20h 33m 21,6s -2° 2' 12" 13,6 Orol 21. júl 1827 John Herschel
NGC 6930 galaxia 20h 32m 58,8s +9° 52' 26" 13 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6931 galaxia 20h 33m 41,4s -11° 22' 8" 13,7 Kozorožec 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 6932 galaxia 20h 42m 8,6s -73° 37' 8" 12,4 Páv 29. jún 1835 John Herschel
NGC 6933 dvojhviezda 20h 33m 38,2s +7° 23' 16" - Delfín 14. september 1865 Schultz
NGC 6934 guľová hviezdokopa 20h 34m 11,6s +7° 24' 17" 8,9 Delfín 24. september 1785 William Herschel
NGC 6935 galaxia 20h 38m 20s -52° 6' 37" 11,9 Indián 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6936 galaxia 20h 35m 56,3s -25° 16' 48" 12,8 Kozorožec 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 6937 galaxia 20h 38m 45,8s -52° 8' 38" 12,8 Indián 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6938 otvorená hviezdokopa 20h 34m 42s +22° 13' 2" - Líška 18. júl 1784 William Herschel
NGC 6939 otvorená hviezdokopa 20h 31m 30s +60° 39' 43" 7,8 Cefeus 9. september 1798 William Herschel
NGC 6940 otvorená hviezdokopa 20h 34m 26s +28° 17' 0" 6,3 Líška 17. júl 1784 William Herschel
NGC 6941 galaxia 20h 36m 23,5s -4° 37' 8" 12,8 Orol 1. september 1872 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6942 galaxia 20h 40m 37,9s -54° 18' 8" 11,7 Indián 9. jún 1836 John Herschel
NGC 6943 galaxia 20h 44m 33,7s -68° 44' 53" 11,3 Páv 27. jún 1835 John Herschel
NGC 6944 galaxia 20h 38m 23,8s +6° 59' 49" 13,8 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6945 galaxia 20h 39m 0,5s -4° 58' 20" 13,4 Vodnár 12. júl 1864 Albert Marth
NGC 6946 galaxia 20h 34m 52,1s +60° 9' 12" 9 Labuť 9. september 1798 William Herschel
NGC 6947 galaxia 20h 41m 15s -32° 29' 11" 13,5 Mikroskop 28. september 1834 John Herschel
NGC 6948 galaxia 20h 43m 28,9s -53° 21' 26" 12,9 Indián 24. júl 1835 John Herschel
NGC 6949 galaxia 20h 35m 7s +64° 48' 12" 13,8 Cefeus 20. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 6950 otvorená hviezdokopa 20h 41m 5s +16° 37' 20" - Delfín 15. október 1784 William Herschel
NGC 6951 galaxia 20h 37m 14s +66° 6' 21" 11 Cefeus 14. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 6952 galaxia 20h 37m 14s +66° 6' 21" 11 Cefeus 1877 Coggia
NGC 6953 otvorená hviezdokopa 20h 37m 46s +65° 45' 56" - Cefeus 14. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 6954 galaxia 20h 44m 3,3s +3° 12' 34" 13,2 Delfín 28. jún 1863 Albert Marth
NGC 6955 galaxia 20h 44m 17,9s +2° 35' 43" 13,8 Delfín 28. jún 1863 Albert Marth
NGC 6956 galaxia 20h 43m 53,7s +12° 30' 44" 12,4 Delfín 19. október 1784 William Herschel
NGC 6957 galaxia 20h 44m 47,7s +2° 34' 50" 14,5 Delfín 28. jún 1863 Albert Marth
NGC 6958 galaxia 20h 48m 42,6s -37° 59' 52" 11,3 Mikroskop 24. august 1834 John Herschel
NGC 6959 galaxia 20h 47m 7,2s +0° 25' 49" 13,8 Vodnár 22. september 1884 Guillaume Bigourdan
NGC 6960 zvyšok supernovy 20h 45m 42s +30° 43' 0" - Labuť 7. september 1784 William Herschel
NGC 6961 galaxia 20h 47m 10,4s +0° 21' 50" 13,6 Vodnár 27. august 1857 William Parsons Rosse
NGC 6962 galaxia 20h 47m 18,9s +0° 19' 19" 12,2 Vodnár 12. august 1785 William Herschel
NGC 6963 dvojhviezda 20h 47m 19s +0° 30' 33" - Vodnár 12. august 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 6964 galaxia 20h 47m 24,2s +0° 18' 5" 12,9 Vodnár 12. august 1785 William Herschel
NGC 6965 galaxia 20h 47m 20,5s +0° 29' 3" 14 Vodnár 27. august 1857 William Parsons Rosse
NGC 6966 dvojhviezda 20h 47m 26,7s +0° 22' 5" - Vodnár 26. júl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 6967 galaxia 20h 47m 34s +0° 24' 44" 13,5 Vodnár 27. august 1857 William Parsons Rosse
NGC 6968 galaxia 20h 48m 32,4s -8° 21' 35" 13,3 Vodnár 11. august 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 6969 galaxia 20h 48m 27,6s +7° 44' 25" 14,1 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6970 galaxia 20h 52m 9,4s -48° 46' 41" 12,3 Indián 2. október 1834 John Herschel
NGC 6971 galaxia 20h 49m 23,7s +5° 59' 43" 13,8 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6972 galaxia 20h 49m 58,9s +9° 53' 59" 13,2 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6973 hviezda 20h 52m 6s -5° 53' 39" - Vodnár 5. júl 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 6974 emisná hmlovina 20h 51m 4s +31° 49' 54" - Labuť 20. august 1873 Lawrence Parsons
NGC 6975 galaxia 20h 52m 25,9s -5° 46' 17" 14 Vodnár 23. september 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 6976 galaxia 20h 52m 25,9s -5° 46' 17" 14 Vodnár 12. júl 1864 Albert Marth
NGC 6977 galaxia 20h 52m 29,6s -5° 44' 45" 13,3 Vodnár 20. júl 1863 Albert Marth
NGC 6978 galaxia 20h 52m 35,4s -5° 42' 40" 13,3 Vodnár 20. júl 1863 Albert Marth
NGC 6979 emisná hmlovina 20h 50m 30s +32° 1' 36" - Labuť 7. september 1784 William Herschel
NGC 6980 hviezda 20h 52m 48,9s -5° 50' 13" - Vodnár 5. júl 1886 Guillaume Bigourdan
NGC 6981 guľová hviezdokopa 20h 53m 27,9s -12° 32' 11" 9,2 Vodnár 30. august 1780 Mechain
NGC 6982 galaxia 20h 57m 18,3s -51° 51' 46" 13,4 Indián 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6983 galaxia 20h 56m 43,5s -43° 59' 10" 13,4 Mikroskop 2. september 1836 John Herschel
NGC 6984 galaxia 20h 57m 54,2s -51° 52' 15" 12,5 Indián 8. júl 1834 John Herschel
NGC 6985 galaxia 20h 45m 3s -11° 6' 15" 13,8 Vodnár 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 6986 galaxia 20h 56m 30,6s -18° 33' 58" 13,7 Kozorožec 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 6987 galaxia 20h 58m 10,4s -48° 37' 48" 12,5 Indián 30. september 1834 John Herschel
NGC 6988 galaxia 20h 55m 48,9s +10° 30' 30" 13,9 Delfín 15. august 1863 Albert Marth
NGC 6989 otvorená hviezdokopa 20h 54m 6s +45° 14' 26" - Labuť 11. september 1790 William Herschel
NGC 6990 galaxia 20h 59m 57s -55° 33' 43" 13,1 Indián 9. júl 1834 John Herschel
NGC 6991 otvorená hviezdokopa 20h 55m 39s +47° 26' 54" - Labuť 27. september 1788 William Herschel
NGC 6992 emisná hmlovina 20h 56m 18s +31° 44' 30" - Labuť 5. september 1784 William Herschel
NGC 6993 galaxia 20h 53m 54s -25° 28' 20" 13,1 Kozorožec 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 6994 otvorená hviezdokopa 20h 58m 56s -12° 38' 7" 8,9 Vodnár 4. október 1780 Messier
NGC 6995 emisná hmlovina 20h 57m 10s +31° 14' 0" - Labuť 7. september 1825 John Herschel
NGC 6996 otvorená hviezdokopa 20h 56m 30s +45° 28' 24" 10 Labuť 28. október 1828 John Herschel
NGC 6997 otvorená hviezdokopa 20h 56m 39s +44° 37' 37" 10 Labuť 24. október 1786 William Herschel
NGC 6998 galaxia 21h 1m 37,7s -28° 1' 54" 14,2 Mikroskop 19. október 1864 Albert Marth
NGC 6999 galaxia 21h 1m 59,6s -28° 3' 32" 14 Mikroskop 19. október 1864 Albert Marth
NGC 7000 emisná hmlovina 20h 59m 18s +44° 31' 0" - Labuť 24. október 1786 William Herschel