Diskusia:Zoznam názvov farieb

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Tento článok je prekladom cs:Seznam barev Na slovenskej wiki je už článok:

aj ďalšie podobné:

Ja som však nenašiel zoznam slovenských názvov farieb (čo ma hnevá). Tu sú ešte ďalšie zdroje na ktoré som narazil..

Prosím teda o pomoc. --Starekolena (diskusia) 30. 9. 2016, 11:40 (UTC)

@Starekolena: Predovšetkým by to potrebovalo jednoznačný spoľahlivý zdroj pre tie slovenské názvy (a zodpovedajúce odtiene resp. ich RGB aproximácie). Takýto guláš prekladov a voľnej zbierky toho, čo sa kde našlo, nespĺňa požiadavky (priznám sa, zvažujem skôr urgent (odložené zmazanie) než {{na úpravu}}). --Teslaton (diskusia) 4. 10. 2016, 16:25 (UTC)
Prave som dokoncil tabulku prevodu ral html ale ako píšeš nemám dobrý zdroj. Teraz mám okolo 200 farieb so slovenskými názvami RAL ale neviem či http://www.stryx.sk/-slovenske-nazvy-odtienov je ozaj ten naj zdroj. Raz sa to však musí urobiť..--Starekolena (diskusia) 4. 10. 2016, 16:38 (UTC)
Teraz som prešiel RAL- Jediná zhodná farba je #FF0000 Žiarivá červená svetlá. Ako celkom schodné/jednoduché a nápomocné vidím preložiť cs:Vzorník barev RAL. Už to teda mám preložené ale ako tabuľku v exceli. --Starekolena (diskusia) 4. 10. 2016, 16:49 (UTC)
To by som ale preložil keď tak ako samostatný článok ("Zoznam farieb RAL", tiež by to ale chcelo zdroj pre ich SK názvy, voľný preklad z CS nie je ideálny), resp. najprv by to chcelo samotný článok o RAL. Nemieśal by som to dokopy s abecedným zoznamom slovenských názvov farieb. --Teslaton (diskusia) 4. 10. 2016, 17:04 (UTC)
Ešte včera som rozmýšľal práve nad tým či dať RAL do tohto alebo do samostatného článku. Predbehol si ma. Preklad nie je voľný. Je to nemecká norma ktorá bola (predpokladám) oficiálne preložená (tak to aspoň píšu na českej wiki). @Teslaton: prosím ťa, ako dostanem jednoducho Excel do wiki tabuľky? (Zložito to viem urobiť) Ďakujem. Snažím sa teda zachrániť tento článok argumentami:1. mne nie je známy žiaden poriadny slovenský zdroj (okrem RAL) a na Slovensku nie je oficiálny slovenský zoznam farieb, 2. wikipedia je práve v takýchto článkoch perfektná - nech sa teda hľadajú poriadne slovenské zdroje 3. nie je to guláš voľných prekladov (alebo teda nemusí byť): farby s poznámkou anglicky alebo angl. sú správne identifikované a bez poznámky môžem doplniť. 4. ostatné (problematické) farby sú z českého originálu - môžem ich dať do samostatnej tabuľky na konci napr. ako problematické farby.--Starekolena (diskusia) 5. 10. 2016, 08:21 (UTC)
Urobil som samostatný Vzorkovník farieb RAL. Oddelil som Názvy farieb, ktoré nie sú identifikované, Češi majú normu CSN. --Starekolena (diskusia) 9. 10. 2016, 16:44 (UTC)
Skontroloval som farby a nazvy so štandardom html: http://www.w3schools.com/colors/colors_hex.asp . Všetky farby čo majú v popise angl.: sa teda dajú považovať za overené (kde nie je iné hexa, čo sú asi dva prípady). --Starekolena (diskusia) 13. 10. 2016, 10:56 (UTC)