Diskusia s redaktorom:Atomique/Iné

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

ustipacnost[upraviť zdroj]

Mily Bronto! Tiez som mal podobny pocit ako Atomique, a aj som zvazoval ci nemam slusne a opatrne vyjadrit tento svoj pocit... Nakoniec som sa rozhodol, ze vlastne neviem kto z vas je "citlivejsi" a ci viac nasej komunite neuskodim ked Ty pochopis moje pocity ako "perovanie" :)

Co sa tyka tej buducnosti a konfliktov, pokial ma teda wiki bude bavit, budem sa snazit prispievat k tomu aby neboli a ak budu aby boli maximalne "tvorive"... Moj nazor teda je (ked uz sa to ventiluje), ze si mohol formulovat svoje nazory jemnejsie, ale ber to len ako moje vyjadrenie pocitov (musim si zvlast davat pozor na vyjadrenia ako admin, pretoze by to mohlo byt chapane z tejto pozicie (Tentokrat to urcite nie je z tej pozicie))

Velmi rad vas tu oboch vidim a dufam, ze to pozenieme cim skor k dalsiemu milniku (10 000 clankov :) avsak nech aj ma nejaku cenu citat tie nase clanky! :)))

Liso 17:56, 9 Sep 2004 (UTC)

Aj ja som bol spociatku taky slusny, nemysli si ze som nejaky hulvat alebo co. Ale nakoniec zistis aj sam, ze ked mas rozpracovanych viac clankov (a tiez musis aj z niecoho zit), nemas cas ku kazdej teme rozmyslat, ako by si to formuloval, keby si pisal nejakemu uradu (napriklad: Dovolujem si vyslovit nesuhlas, namiesto nesuhlasim alebo jednoducho blbost - pricom v skutocnosti si myslis to posledne). A uprimne povedane sa mi najma na anglickej a nemeckej wiki paci, ze ludia jednoducho napisu blbost (co nie je urazka!) a nepretvaruju sa. Velmi casto sa dokonca vyjadruju aj citislovce v Zhrnuti uprav a podobne. A tiez je zaujimave sledovat ako dokonca profesori-wikipediani, ktori sa tiez z pochopitelnich dovodov vyjadruju diplomaticky, skor ci neskor vybuchnu a skoro az zacnu nadavat...A k tym konfliktom nevyhnutne dojde aj tu, lebo nepoznam jedinu wiki, kde by to tak nebolo...A este konkretne k mojmu pripadu (zabudol som to napisat hore)- mozem to "diplomaticky" vysvetlit:.. tak im to nekaz znamena jednoducho 'tak im to nekaz' bez akehokolvek podtonu , od institucie v ktorej zrejme pracujes... znamena 'vsimol som si ze asi pracujes v SAV, takze by si mal Pravidlam slov. pravopisu doverovat' a nic ine , kvoli ludom ako ty (a nie 'kvoli ludom ako TY')znamena 'patris medzi ludi, ktori uprednostnuju dlhy tvar z nevedomosti a presne pre takych bolo to zasadanie senatu explicitne urcene'. Dufam, ze teraz je trocha jasnejsie, preco uprednostnujem kratsie formulacie :) a vobec by mi nevadilo, keby ich pouzivali aj ostatni ...Bronto 11:47, 10 Sep 2004 (UTC)

Mily Bronto, myslim, ze si sa rovnako v skratke a bez obalu vyjadroval aj k mojim textom a ja pokial si pamatam som sa ani slovom neohradil :) Aj ja mam radsej strucnost a priamost. Len by som predsa len uprednostnoval najprv toho druheho spoznat, najprv mu dat sancu pochopit, ze je prijaty, akceptovany a ze ... Na druhej strane ta forma proste mohla byt lepsia (z mojho pohladu! Opakujem ide o moj pohlad a nic viac!!! Nevyvysujem sa, neapelujem na Tvoje svedomie, nechcem Ta menit na svoj obraz, ...) aj vtedy ked by si zostal strucny Ja myslim, ze "kauzu" mozeme ukoncit. :) Liso 13:36, 10 Sep 2004 (UTC)

Zvedavec[upraviť zdroj]

Vďaka za dnešnú pomoc. :-)--zvedavec 19:54, 26 Okt 2004 (UTC)

Rado sa stalo :) Atomique 21:56, 26 Okt 2004 (UTC)

Šablóny[upraviť zdroj]

Čau, môžeš pridať šablóny, ktoré si vytvoril na stránku Templates (napr. tam nie sú: Template:Južná Ázia, Template:Štáty EÚ)? Nech sú na jednom mieste evidované - niečo ako index. Máš nápad, kde dať odkaz na túto spránku, abysa na ňu ľudia ľahko dostali pri vytváraní šablón? Díky. --Valasek 12:14, 9 Sep 2004 (UTC)

  • OK, ziadny problem, uz som ich tam pridal a pridam tam aj dalsie ked este povyrabam. Kam dat odkaz netusim, ale mozno by bolo vhodne spravit nejaku stranku o sablonach (nejaky tutorial alebo faq) a tam niekde by sa mohol pichnut aj tento link. Alebo mozno nejake "redaktorske okienko", kde by bola tato stranka a pripadne aj ine stale po ruke.. aby to clovek nemusel vzdy tazko hladat :)
  • Inak vsimol som si, ze niektore klucove slova su prelozene - Obrazok, Redaktor,... a niektore nie - Template, Category,... Je to tak naschval a uz to tak zostane alebo sa to este bude menit a prekladat zvysok? Pytam sa preto, lebo v dost vela clankoch uz je napr. to Category pouzite a keby sa to zmenilo, tak by to bolo dost roboty poprepisovat vsetko naspat.. Ake su plany? Atomique 12:34, 9 Sep 2004 (UTC)

Dakujem za upozornenie - sablona k vrchom. Vlastne az teraz vdaka Tebe som pochopil, ako sablona funguje. Povodne som si myslel, ze sablona je len vzorovy kod, ktory clovek prekopiruje a pozmeni. Takto vidim, ze v clanku, ktory pouziva sablonu, ide vlastne len o "premenne", ktorych hodnoty sa doplnia. Formatovanie (tabulky, farby, ...) sa prevezme zo sablony. Upravim to este takto. Este raz vdaka za upozornenie. Ivan B. 07:45, 23 Nov 2004 (UTC)

Este pre uzrejmenie - k tym vrchom. Vychadzam zo zoznamu vyskovych bodov Slovenska. V podstate ide o nazov, vysku a jeho umiestnenie na Slovensku. Zacal som pridavat vrchy od najvyssich k najnizsim. Vzor pre strukturu clanku som prevzal z de-wiki. Nie som geograf a neviem, ci mozem vsetko oznacovat ako vrchy, alebo ci sa to este nema dalej delit (kategorizovat) na vrcholy, kopce a podobne. Ivan B. 07:49, 23 Nov 2004 (UTC)
Už som pripravil Template:Infobox vrch a vyskúšal ho na Lomnickom štíte. Ešte raz vďaka za tip. Už sa tu pomaly začínam zorientovávať. :-) Ivan B. 00:43, 24 Nov 2004 (UTC)


Trocha som si to premyslel a prekopal som Wikipédia:Templates.

"Bočné" tabuľky v článku - to sú v podstate infoboxy. Tento termín sa používa myslím aj v en-wiki či cs-wiki. Myslím, že termín infobox lepšie vystihuje podstatu veci, ako bočná tabuľka. Bočná tabuľka sa asociuje so spodnou tabuľkou, pritom spodné tabuľky väčšinou nie sú parametrizovateľné. Takže pre obec, mesto, vrch, ... pripravím postupne infoboxy. Infoboxy budú parametrizovateľné, t.j. s premennými, ktoré sa pri ich použití doplnia. Tie premenné sú super vec, pred chvíľou som si to vyskúšal.

Infobox + predom pripravený obsah = FormatTemplate. Tento termín som si sám vymyslel, neviem ako by som to lepšie nazval. V de-wiki to volajú FormatVorlage. Stadiaľ ten "preklad". V de-wiki som sa tým aj inšpiroval. V en-wiki som nenašiel niečo obdobné. Sú tam styles, ale to asi nie je to isté.

FormatTemplate vytvorím zatiaľ pre obec, mesto, vrch. Všetko sa to deje v rámci projektu Wikipédia:WikiProjekt Geografia. Aby sa to ale všetko neplietlo, tak vytvorím stránky podprojektov Wikipédia:WikiProjekt Geografia (obce), Wikipédia:WikiProjekt Geografia (mestá), Wikipédia:WikiProjekt Geografia (vrchy). Tam to bude zosumarizované a aj odkaz na príslušný FormatTemplate. Odkazy na podprojekty pridám do hlavného projektu Geografia. Ivan B. 22:20, 23 Nov 2004 (UTC)


Kategorie[upraviť zdroj]

Vitaj Atomique! :) Tesi ma hlavne Tvoj zaujem o geografiu! To sme tu dost potrebovali :) Skus sa pozriet na pouzivanie kategorii! Pozri pripadne u mna Redaktor:Liso#wiki_helpy. Skusim Ti to doplnit do Bratislavskych stranok (pozri Kategória:Bratislava. Je to dobre kvoli neskorsiemu prehladavaniu a doplnaniu :) Liso 20:00, 8 Sep 2004 (UTC)

Este sa doplnim! Je dobre trochu si kategorizaciu premysliet! Ja som najprv vsetko co sa tykalo filozofie hadzal do Kategória:filozofia, ale neskor zistil, ze je lepsie to clenit (a teraz to asi budem pracne prehadzovat (na druhej strane o tom co este nie je prehodene viem, ze este mam skontrolovat :) )... Takze ak sa chces napr. venovat filmu, hercov by som dal do kategorie hercov, kategoriu hercov do kategorie film atd. Vhodna struktura kategorii a podkategorii je dobra vec :)

Mozno napriklad veci, ktore su vyhonky je rozumne rovno davat do kategorie [[Kategória:filmovy vyhonok]] :) Ale to su len take moje sucasne nahlady, niekto to mozno rozpracuje, premysli lepsie :) Liso 20:07, 8 Sep 2004 (UTC)

OK. Vidim, ze rychlejsie pisem ako citam :) Tesi ma, ze uz si doma aj v kategorizacii! :) Liso 20:35, 8 Sep 2004 (UTC)

Vdaka za cenne rady Liso! Inak na tu kategorizaciu som prisiel akurat chvilku predtym nez si mi o tom napisal :) Je to naozaj velmi uzitocna vec, hlavne aj tym ze sa to kategorizuje "samo". Narazil som akurat na problem s diakritickym triedenim, co vyzera dost nepekne, ked Č da az za Z a pod.. Je do buducna sanca, ze engine wikipedie bude podporovat aj narodne triedenia ako napr. nase slovenske? Ozaj a este som narazil na problem, ked som sa sekol v nazve pri vytvarani a presun nie je idealne riesenie. Je mozne takto zle nazvany prazdny clanok nejak vymazat (alebo aspon schovat)? Atomique 01:04, 9 Sep 2004 (UTC)
To som rad, ze si cenis moje rady :)
Mazanie. Samozrejme kedykolvek budes s niecim potrebovat pomoc alebo radu, obrat sa na nas asi najlepsie v krcme. Co sa tyka roznych veci, je asi dobre pozriet na Hlavnu stranku a tam napr najdes Wikipédia:Stránky na zmazanie . Tam zarad co si myslis, ze treba zmazat a preco... Admini (momentalne sme dvaja) by sme po case a nejakych hlasovaniach (ak su nutne) mali stranku zmazat (tak je to zauzivane v en a ma to asi svoje dovody)
Radenie kategorii. Neviem co s tym bude. Bolo by super, keby sa niekto z nas vedel "infiltrovat" ;) medzi developerov. Ja na to momentalne nemam ani cas ani energiu... Ak pozries Krcmu, bolo by dobre keby sme mali aj ambasadora...
Preklad klucovych slov. V. Z. (admin ceskej a redaktor slovenskej) odporucal neprekladat tie slova (tusim tiez v Krcme) a ja mam tiez rad klucove/odborne slova v nebeznom jazyku (nech je to trebars sanskrt, ci cinstina, alebo latina :) ja sa vsak priklanam k prehodnoteniu klucoveho slova Category. Totiz ked clovek klikne na kategoriu, ma to teraz "blby" neslovensky nadpis (teda najradsej by som bol, keby bolo prelozene iba zobrazenie, ale prisposobim sa ak aj klucove slovo :) ...
Liso 18:12, 9 Sep 2004 (UTC)

wiki projekty[upraviť zdroj]

prosim pozri Krčmu! Liso 14:59, 15 Sep 2004 (UTC)

Kategórie[upraviť zdroj]

Prosim Ta, ked vytvaras kategorie, snaz sa vzdy utvorit aj "elementarne" nadkategorie (t.j. jednak tematicky: hudba, ekonomika, geografia atd., jednak staty t.j. Slovensko etc.) , aby sa k danej kategorii dalo stromovite dostat az dole. Tie genericke nadkategorie su potrebne aj vtedy, ked uz sa pisu detailne clanky a autor sa nevie rozhodnut kam to "supnut", tak jednoducho napise ekonomika, Slovensko a pod. a potom to neskor niekto "kompetentny" zaradi kam to presne patri ...Bronto 23:10, 25 Sep 2004 (UTC)

OK Atomique 23:16, 25 Sep 2004 (UTC)

Komentár[upraviť zdroj]

Ahoj!

Dakujem za mile privitanie!

Pouzivam dost casto nemecku Wikipediu, konkretne rozne udaje o rakuskych obciach a mestach. Tam to maju super spracovane. Vid napr. obec Hörsching.

Nieco podobne by som chcel mat aj v nasej slovenskej verzii. Preto som zacal najprv s doplnanim okresov a obci. Potom by som chcel pre obec vytvorit taku "sablonu" (zhruba podla nemeckej verzie), no a zacat tam doplnat dostupne udaje. Aj s orientacnymi mapkami (geograficke podklady mam).

Robim to vsetko prvykrat - dufam, ze korektne. Zatial pouzivam len normalny text, odkazy a kategorie. Ivan

Velmi dobre - a ber si vzdy priklad z nemeckej wikipédie - tá je teraz kvalitatívne (aj co sa týka Slovenska) zo vsetkých najlepsia... Bronto 17:27, 10 Nov 2004 (UTC)

Vobec som netusil, ze v nemeckej wikipedii je Slovensko tak perfektne spracovane. Nenapadlo mi doteraz dat si tam vyhladat nejaku nasu obec. Dakujem za tip, odteraz to budem vsetko linkovat aj na de:, mozno viac synchronizovat pracu aj s tym, co urobil Martin v nemeckej verzii. Ked vidim jeho (takmer) kompletny zoznam obci, okresov, ... - aspon mam este vacsiu motivaciu to aj u nas dotiahnut do konca. :-) Na to nase male Slovensko mame tych obci nejako privela. :-) Ivan B. 21:03, 10 Nov 2004 (UTC)

Ja neviem ... podľa mňa by sme ten stub nemali dávať hore, lebo to otrasne vyzerá a niak to vyrazne ruší pri prvom pohlade na clanok... Bronto 02:17, 16 Nov 2004 (UTC)

Historik[upraviť zdroj]

Súhlasím s tým, že tam nemá byž kategória Historici, ale nejako tam daj odkaz na ňu, lebo v nej bude zoznam všetkých historikov!!! Porovnaj s en verziou. --Metju12 15:18, 15 Dec 2004 (UTC)

blba kategoria[upraviť zdroj]

Pises -> kedy uz bude fungovat kategoria Narodenia v 1920? radsej to tam zatial nedavam...

Odpovedam: Neviem. :-( nezalezi to do mna... Mozno zmazem celeho Bradburyho a vytvorim az o den, ked snad prebehne nejaka nocna udrzba databazy (a teda aj refresh obsahov kategorii), ci co a potom nanovo vyrobim... Zatial o tom len uvazujem, ale potom sa nezlaknite! :) Ale zda sa mi, ze tam kdesi budu aj tak blbe zaznamy... A bez pomoci nejakeho developera to nepojde... :( Liso 05:50, 17 Feb 2005 (UTC)

Precitaj si prosim Pomoc:Obrázok a dopln potrebne nalezitosti na popisnu stranku Obrázok:Ato_rovniankova_spoza_luky.jpg, pripadne ostatne tvoje obrazky ak nejake boli. Helix84 22:10, 8 máj 2005 (UTC)

cool, len prosim uved aj popis. cim viac veci tam das, tym lespie. nech vieme z ktoreho je to mesta ;) Helix84 22:37, 8 máj 2005 (UTC)

  • OK :)
Atomique 05:19, 9 máj 2005 (UTC)
    • Preco sa tie obrazky volaju ato...? Akoze atomique? :) Este doplnim, ze je to super, co robis a ze presne o comsi podobnom snivam, ze budem robit, ked budem velky! :) Liso@diskprís 06:58, 9 máj 2005 (UTC)
      • Hej, ta predpona je tam kvoli tomu, aby som v tom nemal chaos :) Ja totiz podobnych obrazkov planujem navyrabat omnoho viac :) Toto bol len taky zaciatocny pokus. A potom chcem este ku kazdej fotke hodit vzdy aj presne suradnice, z ktorej polohy bola robena. Mozno by stalo za to k tomu vytvorit nejaky WikiProjekt, napr. Fotky ulic alebo nieco podobne.
Atomique 11:03, 9 máj 2005 (UTC)
        • Mimochodom, vidim, ze mas rad Petrzalku! :) (Momentalne tam skusam najst podnajom, nevies o niecom? :)) A este ta chcem poprosit, nemohol by si tam (a vobec v Blave) cvakat aj kostoly? Mam tak nejak v strednodobom horizonte v plane skusit spracovat kostoly... V sucasnosti cakam napr. na reakciu tu aby som mohol zacat nejako systematickejsie spristupnit dalsi zdroj pre nasu wiki... Ale tie fotky by bodli uz aj v predstihu! :) Liso@diskprís 09:13, 10 máj 2005 (UTC))
          • Velmi rad ich pocvakam, ale zajtra akurat odchadzam na 2 tyzdne do Egypta, takze az potom ked sa vratim, ak ti to bude stacit :) O podnajme zial neviem, ale ked ho tu najdes, tak sa potom ozvi a skocime na pivo :)
Atomique 07:11, 11 máj 2005 (UTC)
            • No super! Konecne bude aj Bratislavske wikistretko! :))) Liso@diskprís 08:41, 11 máj 2005 (UTC)

Cau Atomique, dakujem za pomoc. Nemas na seba nejaky lepsi kontakt? Som teraz napr. na nasom IRC kanaly (#sk.wikipedia) na irc.freenode.net alebo mozes ma (samozrejme iba ak chce kontaktnut na ICQ vid moja redaktorska stranka). --Palica 19:41, 9 máj 2005 (UTC)

ProgRock[upraviť zdroj]

Atomique, ani nevieš ako si ma potešil. Už som si myslela, že takéto starinky nikoho neoslovujú. Odo mňa sa tu asi ťažko dočkáte niečoho ako "dnes som hviezda, zajtra po mne ani pes neštekne". Keď tu už trávim čas, tak len s mojími favoritmi, aj keď musím priznať, že niektoré veci poznám iba okrajovo (Focus - Hocus Pocus napr.). Nedávno sa ma frajer mojej dcéry pýtal, či si myslím, že takúto hudbu okrem mňa ešte niekto počúva. Verím, že nie som sama.Bubamara 09:03, 11 máj 2005 (UTC)

  • Pocuva, pocuva. Frajer tvojej dcery vobec nevie o co dobre prichadza! :)
Atomique 07:14, 11 máj 2005 (UTC)
  • Rock is dead. Nove veci malokedy za nieco stoja. Neboj, nie si sama :) Helix84 11:06, 11 máj 2005 (UTC)

vytvaranie kategorii pre roky narodenia ...[upraviť zdroj]

Vidim, ze z casu na cas vytvoris par kategorii pre roky narodenia atd. Momentalne sa snazim vyrobit bota na ich vytvaranie, takze sa s tym nateraz netrap. Nemam teraz vela casu, ale predpokladam, ze do tyzdna - dvoch to dokoncim. Co mozes ale spravit, je urobit review na Category:Narodenia v XXXX, Category:Úmrtia v XXXX (najskor vytvorim tie dve) a ked mas pripomienky, tak daj vediet a upravim to. Dik Maros 17:56, 11 máj 2005 (UTC)

Tvoj podpis[upraviť zdroj]

Ahoj, z dovodu znizenia zatazenia na server som si upravil svoju signaturu, mal by si urobit to iste a v Special:Preferences si to zmenit na [[Image:radioactive.png|15px]] [[user:Atomique|Atomique]], bude to vyzerat rovnako. helix84 11:42, 23 máj 2005 (UTC)

  • Hotovo, vdaka za ideu! Atomique 14:31, 25 máj 2005 (UTC)

Egypťan[upraviť zdroj]

Výtaj doma na rodnej hrudke. Bubamara 14:18, 25 máj 2005 (UTC)

  • Jej, ty si rychla :) Dakujem! :) Atomique 14:29, 25 máj 2005 (UTC)
  • Tvoja dlhodoba absencia sa da ospravedlnit iba par perfektnymi clankami ohladom tvojej dovolenky (Egypt, Káhira, ...) doplnenymi kvalitnym fotomaterialom :)))--Maros 14:34, 25 máj 2005 (UTC)
  • Mne napadlo to isté...:))Bronto 14:39, 25 máj 2005 (UTC)

Kategórie[upraviť zdroj]

Čau Atomique! Vytvoril si pred chvíľou kategórie Fonetika, Ľudský hlas a ešte nejakú. Máš ich poponárané jednu pod druhou. Je to tak neprehľadné a nič v tom v budúcnosti nenájdeme. Podľa mňa radšej menej kategorizovať a viac článkov na kategóriu. --Metju12@diskprís 10:29, 30 máj 2005 (UTC)

Je to presne podla anglickej wiki. Atomique 10:33, 30 máj 2005 (UTC)

Cau atomi, tiez sa to tyka kategorii, vsimol som si, ze menis Category na Kategoria. Ak v takom clanku uz nic viac neopravujes je to podla mna prace pre robota, ktory presne toto dokaze. Poprosim Marosa nech to urobi a ty sa mozes venovat inym veciam. Co ty na to? --Palica 09:08, 10 jún 2005 (UTC)

  • Skvele, prave som to aj chcel navrhnut, len som si to najskor (pred masovou vymenou) chcel este na par clankoch otestovat. Takze smelo do toho, nech to uz mame vsetko zjednotene :) Atomique 09:44, 10 jún 2005 (UTC)

Len taký detail -- keď iba doplňuješ kategórie alebo upresňuješ typ sybu a pod., je to drobná zmena a mal by si používať "Toto je drobná úprava". Posledné zmeny potom budú prehľadnejšie pre tých, ktorí si vypnú zobrazovanie drobných zmien. helix84 10:26, 10 jún 2005 (UTC)

  • To je pravda :) Atomique 10:33, 10 jún 2005 (UTC)

Ahoj, myslím, že by si mohol chcieť niečím prispieť sem: en:Wikipedia:WikiProject_Geographical_coordinates ;) helix84 01:37, 12 jún 2005 (UTC)

  • Ty hudobný ignorant, nesleduješ Live 8? :o)) Bubamara 13:16, 2 júl 2005 (UTC)
    • No Bono Vox si prave nieco spieva a medzi pesnickami strasne filozofuje a rozdava rozumy, je tam toho :)) Atomique 13:19, 2 júl 2005 (UTC)
      • Sledujem, upratujem, periem a čakám na Pink Floyd. Bono je aj tak v pohode, aj Campino ujde.  :) Bubamara 13:53, 2 júl 2005 (UTC)
        • O kolkej bude Pink Floyd? Atomique 13:57, 2 júl 2005 (UTC)
  • To neviem, ale ak ich máš rád, na [1] hrajú dnes a zajtra do ôsmej večer Floydov. Super radijko, nepočúvaš ho niekedy? Bubamara 14:05, 2 júl 2005 (UTC)

Atomique, ty nereaguješ na svoju diskusiu? Ja som sa ťa včera niečo totiž na nej spýtal?Bronto 15:56, 26 júl 2005 (UTC)

Storočná vojna[upraviť zdroj]

Ďakujem Atomique že si ma upozornil na túto závažnú chybu v mojom článku, už si presne nepamätám v akom stave som písal tú vetu ale určite som nebol pri plnom vedomí. :-) Ešte raz ďakujem.


Vydieť :)[upraviť zdroj]

Atomi, to je umelecké vyjadrenie, ja vydím, nevidím :o)))) --Bubamara 10:22, 13 február 2006 (UTC)

Odhaľ sa aj ty[upraviť zdroj]

  • Neviem čo ma s Wikipediou spoločné moja politická a spoločenská aktivita? Ja sa za svoje skutky a politické postoje od roku 1990 ale ani pred ním nehanbím. Počas svojej politickej činnosti som vždy objahoval demokraciu a aj preto som si vybral stranu, ktorá to slovo nosí v názve (DS). Zo svojich politických aktivít som nezbohatol ani inať neprofitoval.
  • Máš zlé politologické chápanie voľby poslancov v obecnom, resp. mestskom zastupiteľstve - tu ľudia najprv pozerajú na človeka a až potom na značku (to vy v anonymnej Petržalke nepoznáte).
  • Nikdy som svoju politickú orientáciu neprezentoval v článkoch!!!!!!!
  • Nikomu som nenadával do šovinistov a p.
  • Nikoho som nikdy nevyháňal z Wkikipédie.
  • Moje reakcie boli ostrejšie len vtedy ak ma niekto neprimerane poučoval alebo dirigoval.
  • Bol by som rád aby aj tí, ktorí ma kritizujú prezradili niečo o sebe.
  • Nechápem, prečo sa miešaš do rôznych diskusií, ktoré ťa priamo nezasahujú, to si hovoriš inkluzionista.

--Lucivjansky 19:29, 18 marec 2006 (UTC)

  • Ak sa nenahnevas, toto bude moja posledna reakcia k tvojej veci, pretoze chcem radsej tvorit obsah Wikipedie nez minat energiu na nic neprinasajuce diskusie.
  • Ja som sa uz davno odhalil, ale to by si musel vediet kam sa pozriet, toto ti ulahcovat nebudem.
  • Co sa tyka tvojej politickej aktivity, ak si si dobre vsimol, nikde som nikdy netvrdil (a pokial viem ani nikto iny), ze na Wikipediu posobis akokolvek politicky a to som si aj na tebe cenil. Naviac som mal k tebe od zaciatku pozitivny postoj, pretoze si sa zacal venovat mojej oblubenej teme - filmom a posobis v strane, ktoru v sucasnosti povazujem za jednu z mala dobrych na Slovensku.
  • Moja reakcia k tvojej osobe a tvojim volicom je dosledkom tvojho chovania tu. Nechovas sa totiz ako dospely clovek, ale ako male dieta. A toboz nie ako politik - diplomat. Musis sa naucit lepsie jednat s ludmi a lepsie, voci ostatnym menej urazlivo, prezentovat svoje nazory. Preto by som ta ako svojho predstavitela nevolil, pretoze ak takto vybuchujes a chovas sa takto tu, ako potom dokazes znasat skutocne realne problematicke situacie, kde moze ist o vela? Mohol by som ti ako svojmu reprezentantovi verit? Poviem ti uprimne, moja dovera by bola velmi nastrbena.
  • Takisto nesuhlasim s tvojim bodom ohladom tvojich ostrych reakcii. Viacero ludi ti pisalo s niekolkymi slovami "prosim" vramci jedneho prispevku, aby si si pozrel komentare komunity (ktorej si aj ty sucastou a nikto ta z nej v tom case nevyhanal) ohladom tematiky, ktorej si sa aktivne venoval. Uplne si na to kaslal a na tieto reakcie si odpovedal velmi drzym sposobom, kde si, ak to mam nazvat mierne, znevazoval pracu ostatnych. Co ta viedlo k takemuto spravaniu, to skutocne doteraz nechapem.
  • Preco stale trpis pocitom, ze ak je niekto anonymny, tak je menejcenny? Niekedy to plati, niekedy nie. Preber sa uz z tohto dojmu konecne a vsimaj si co ludia okolo teba robia a podla toho ich posudzuj. Posudzovat ostatnych podla mien, titulov, hodnosti, certifikatov a vyznamenani tam, kde to nema ziadny zmysel, je len obycajna forma snobizmu.
  • Som rad, ze si si vsimol, ze moje presvedcenie ohladom stavania Wikipedie je inkluzionisticke. Co to ma ale spolocne s tym, ze ty v jednom z tvojich prispevkov urazis ostatnych redaktorov Wikipedie (kde by som sa mohol napriklad vidiet aj ja) a ja na to zareagujem, pretoze mam pocit, ze to bolo neadekvatne a ze si to riadne prehnal? (to je samozrejme recnicka otazka, neocakavam reakciu, pretoze uz na nu ani odpovedat nebudem). Atomique 20:34, 18 marec 2006 (UTC)

Reakcia (nechcem odpoveď): Nepresvedčil si ma, pretože hovoriš od veci. Ľudia s ktorými ja prichádzam do styku nie sú anonymní. Sú to ľudia, ktorí majú svoje svoje meno, nežijú vo virtualnom svete ako je wikipedia. Majú svoje problémy, ktoré im pomáham riešiť (ak môžem). Wikipedia je slobodná encyklopedia preto ma zaráža, že to čo mnohí tolerujete jednému so správcov (pretože je taký, aký je) ostatným vyčitate. --Lucivjansky 07:44, 19 marec 2006 (UTC)

Fauto Coppi[upraviť zdroj]

Dik za úpravy článku "Fauto Coppi" - som tu nový, ešte sa len zoznamujem s miestnou úpravou a štylistickými zvyklosťami. Len jednu pripomienku by som mal: neviem či je vhodné zakladať kategóriu "Taliansky cyklisti". Po Faustovi tam pribudne už len Gino Bartali, Mario Cippolini, Marco Pantani.. a to je asi tak všetko. Nebolo by lepšie nechať iba "Cyklisti" kde by boli všetky národnosti? Takto budeme mať kopec národných podkategórii kde bude len jedno-dve mená (taliani sú na tom asi najlepšie - tých je pomerne dosť.. :-)) Peter Krsko 09:45, 3 apríl 2006 (UTC)

Ahoj Peter, vdaka za velmi dobry potreh. Mas pravdu, ze zatial to moze vyzerat zbytocne, ale napr. na anglickej wikipedii maju len talianskych cyklistov 67 :) - ved pozri sam - en:Category:Italian cyclists, takze urcita perspektiva rastu kategorii tu je. Ale inak mi to je jedno a mozme to kludne zredukovat, aj ked asi by som preferoval to hlbsie delenie podla narodnosti. Atomique 10:36, 3 apríl 2006 (UTC)
Tak teraz si mi zas ty nasadil chrobáka do hlavy.. :-) Možno sa do toho pustím, a bude tých cyklistov viac. Teraz Ťa zasypem niekoľkými otázkami nováčika: môžem zobrať z anglickej verzie článok, preložiť ho a dať na slovenskú verziu? Ak áno, musím to uviesť? Mal som problém s obrázkom (na nete som našiel peknú fotku Fausta Coppiho, som ju stiahol a dal sem, ale zabudol som na autorské práva). Tak som pohľadal na Commons a dal odtiaľ - ale tam je len Faustov pamätník. Na anglickej stránke je Faustova fotka - dá sa nejako dať na slovenkú Wiki? Peterko 10:48, 3 apríl 2006 (UTC)
:) Z anglickej verzie mozes zobrat ktorykolvek clanok, prelozit ho a dat ho sem, dokonca aj bez toho, aby si to kdekolvek uvadzal. Ak to niekedy uvadzame, tak skor kvoli prehladnosti, aby sme vedeli, ze to bolo prelozene odtial (v pripade "en") alebo kvoli zdvorilosti (v pripade "cs"). Ked uz ale nejaky clanok beries z en (alebo inej jazykovej vetvy), nezabudni tam vzdy na koniec pridat tzv. "interwiki odkaz", to je take nieco v tvare [[en:nazov_clanku_na_anglickej_wiki]]. Staci dat len jeden, ostatne jazyky sa doplnia neskor automaticky robotmi. S fotkami je problem. Najjednoduchsie pravidlo je pouzivat proste len fotky z Commons alebo vlastne. A ked nie su ani take ani take, tak nedat radsej ziadnu ako dat zlu. Ak je fotka iba na anglickej a nie na Commons, tak to nevesti nic dobre :) Radsej sa tomu zatial vyhnut. Atomique 10:55, 3 apríl 2006 (UTC)
Specialne to Taliansko sa zda byt zaujimavy pripad. Pozri obr. z Commons Image:Fausto_Coppi.jpg. Lenze u nas v PD nie su. helix84 12:21, 3 apríl 2006 (UTC)
Aj tak som z toho čo sa týka tých obrázkov z toho pako. Mám dávať obrázky z Commons, helix mi jeden ukáže že tam je, tak ja ho tam akože dám, a o chvíľu ho Helix vyhodí, že akože nie sú u nás naň autorské práva. Nehápem. Taliani ich prečo majú a my nie? --Peterko 20:19, 4 apríl 2006 (UTC)
Je mi ľúto, ale toto je prvý prípad, kedy nemôžeme použiť obrázok z Commons :) Možno by ho mali odtiaľ vyhodiť (a možno nie). Keď si prečítaš, čo je napísané na šablóne, ktorá špecifikuje, za akých podmienok je možné ho používať, tak je tam napísané, že sa naň nevzťahuje talianske aut. právo. Aut. právo v USA a na Slovensku však áno. Sorry, že ťa mätiem. helix84 20:34, 4 apríl 2006 (UTC)
Mňa mätie hlavne totok: "Tento súbor je zdieľaný zdroj a môže byť použitý v iných wiki." To čo je písané podtým je v angličtine, ktorá žiaľ nieje mojim rodným jazykom - moc sa s ňou nekamarátim. Dokážem si preložiť bežné veci, ale tu sú výrazy ktoré mi nie sú jasné. Ok, teraz si mi to preložil, dobre. Ale taká jedna naivná otázka ma stále páli na jazyku: čo by sa stalo keby tam ten obrázok zostal? Očakávaš že nás tu bude poťahovať autor tej viac ako 50 rokov starej fotky? Neberiete to tu príliš vážne? --213.215.86.79 21:45, 4 apríl 2006 (UTC)
Aj ja som z toho zmateny Helix, kde je tam napisane ze na sk to neplati? Vved je tam This applies worldwide. Možno som niečo prehliadol... --matros 21:56, 4 apríl 2006 (UTC)
Ty by si to mal vedieť lepšie ako ja. U nás predsa platí naše právo a to autorstvo uznáva, to, že talianske právo autorstvo po 20 rokoch neuznáva s nami predsa nemá nič spoločné. Alebo sa mýlim? helix84 22:35, 4 apríl 2006 (UTC)
Treba si polozit otazku ze podla akeho prava k tomu obrazku nadobudol pravo? No podla talianskeho. Takze ich podla talianskeho aj straca... To sa zhoduje aj s tym This applies worldwide... Tot moj pravny nazor:) --matros 14:59, 5 apríl 2006 (UTC)
DOPLNENENIE> 618/2003 Z.z. §2 ods 4: Trvanie autorského práva pri diele občana iného štátu nemôže byť dlhšie ako v krajine pôvodu diela.
Bezbolestne si ma presvedcil. helix84 15:09, 5 apríl 2006 (UTC)

pred Kr.[upraviť zdroj]

Preco prepisujete (admini) p.n.l. na pred. Kr.? Chodil som do skoly 17 rokov, a stale sme sa ucili p.n.l. Pred Kristom sa predsa v historickej literature pouziva len velmi ale velmi zriedka, ci nie?

Pred nasim letopoctom je vo verejnosti zazite, oproti novo zavadzanemu pred Kristom. Myslim, ze vsetci pochopia, co sa tym mysli. Osobne by som spojenie pred Kristom nerad pouzival, pretoze doteraz sa historici nevedia zhodnut, kedy sa vlastne narodil. I cirkev pripusta nezrovnalosti v datume narodenia.

Nie sme anglosaska krajina, kde je toto spojenie (BC) vzite historicky.

--Kresadlo 14:08, 24. január 2007 (UTC)