Diskusia s redaktorom:Somo8

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie


Ahoj, Somo8. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 588 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Wizzard


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Ďakujem za uvítanie.--Somo8 15:13, 18. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Letnice a turíce[upraviť zdroj]

Vážim si tvoj redaktorský elán, ale prosim skôr než budeš prepisovať letnice na turice, prosím prečítaj si diskusie u Bronta: Letnice versus Pentecoste a Je správne pomenovanie Sviatok Letníc?. Ďakujem. --Arpad 21:34, 25. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Lenže vy s tou vytrvalou prerábkou slova Turíce na Letnice ste si nevšimol ako je to tam napísané.

V článku Duch Svätý

  • 1. ...a pri viacerých osobách počas židovského sviatku Letníc
  • 2. Dôrazom na osobu Svätého Ducha sa vyznačuje najmä letničné a charizmatické hnutie.

a potom čo som opravil

  • 3. zoslaný na apoštolov vo sviatok turíc. - vy ste opravil na letníc.

To posledné som opravil, neopravoval som všetky tri iba toto jedno slovíčko a to v súvislosti vetami, ktoré sú tam uvedené. Ak si prečítate a opravíte tento 3. príklad na letnice tak po kliknutí na odakaz letnice nebude vyjadrovať to čo je v tých vetách. Ato:

  • Skutky apoštolov popisujú vo svojej 2. kapitole, ako bol Duch Svätý, označovaný tiež ako Pomocník (grécky παράκλητος paraklétos, obhájca, pomocník[2]), zoslaný na apoštolov vo sviatok turíc (letníc).
    • Pretože ak niekto klikne na odkaz letnice, tak tento článok nehovorí rozsiahlejšie o Zoslaní Ducha Svätého, Svätodušných sviatkoch. A nie je tam ani postupnosť s liturgickým rokom.

Nuž, keby si pozorne prečítal ten diskusný príspevok dočítal bys sa, že pomenovanie Turíce sa zaviedlo až o 300 rokov neskôr po udalosti o ktorej je v článku Duch Svätý reč a v súvislosti so zmeneným (pokresťaštenie+pohanštenie) sviatkom. To o čom sa tam píše je v hebrejčine sviatok Šavu’ot, ktorý sa v slovenčine nazýva sviatok Letníc, skrátene Letnice. Turíce nie je synonymum pre Letnice, alebo naopak. --Arpad 22:24, 25. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Tá zmena tam bola urobená v kontexte odkazu, ktorým je článok turíce. V článku som nezmenil letnice - 1. a 2. slovo ale tretie - 3. (viď vyšie v tejto diskusii) a to vzhľadom na tú vetu aj na článok kde odkazuje. Potom to môže byť takto:
to čo hovoríte a čo ste napísal do diskusie Brontovi by ste mohol encyklopedicky napísať aj do obidvoch článkov. Letnice, Turíce.
OK, len Letnice aj Turíce sú s veľkým začiatočým. V tých článkoch to spomenuté je, ale asi by to chcelo podrobnejšie, jasnejšie, s odkazmi. Ja dnes už niee. --Arpad 22:48, 25. august 2008 (UTC)[odpovedať]
Samozrejme že nie dnes, ale v budúcnosti ak chcete. Fakt by to chcelo podrobnejšie rozpísanie.--Somo8 22:51, 25. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Upozornenie[upraviť zdroj]

Ďakujem Vám za informácie v článku Zoznam interpretov kresťanskej hudby. Bohužiaľ jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokúste sa prosím text článku upraviť alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme sa zaňho ako encyklopédia nemuseli hanbiť. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude Vaše dielo vzhľadom k snahe o udržanie kvality z Wikipédie odstránené. Ďakujem za pochopenie. Najmä zredukovať zoznam o encyklopedicky nevýznamné kapely a interpretov. --Rádiológ 09:26, 1. júl 2009 (UTC)[odpovedať]

Určite s tým bola robota tak som to zálohoval predtým než to zmazali tu je to: