Diskusia s redaktorom:Yaray

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Yaray. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 526 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Maros


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Vitaj! Začal si dobre. Chcem ťa však upozorniť, že zmena názvu článku je dosť invazívna zmena (ako ťa varovala stránka, kde si vykonal presun) a mal by si začať s jednoduchšími úpravami. Ak si myslíš, že treba zmeniť názov článku, mal by si sa najprv oboznámiť so zásadami Wikipédia:Konvencie_pre_názvoslovie. helix84 20:11, 27 marec 2006 (UTC)

Galielo a vedecke paradigmy...[upraviť zdroj]

Zdravim! Obavam sa, ze wikipédia nie je ten najlepší priestor ako presadiť exotické pohľady na vedu. Zvlášť v článkoch asi súkromným predstavám o svete veľmi ruže nepokvitnú. :) Liso@diskprís 06:30, 3 apríl 2006 (UTC)

Príspevky do Wikipédie[upraviť zdroj]

Milý redaktor. Vždy sme veľmi radi, keď sa niekto snaží prispievať do našej Wikipédie. Ešte radšej však sme, ak príspevky sledujú ducha a filozofiu tohto portálu. Preto sme tu umiestnili niekoľko stránok s popisom toho, čo Wikipédia je a ako chceme, aby vyzerala. Skús sa prosím, ako začínajúci prispievateľ, oboznámiť s odporúčanými článkami vymenovanými v horeuvedenej uvítacej správe, aby nedošlo k ďalším nedorozumeniam. Ďakujeme. --AtonX 15:26, 3 apríl 2006 (UTC)

Wikipediánom[upraviť zdroj]

Vážená redakčná rada wikipédie! Som rodeným demokratom.Slobodu slova považujem za vinikajúci spoločenský inštitút, ktorý umožňuje povznášať ducha človeka a ktorý dáva človeku konkrétný zmysel života. Sloboda slova, čiže sloboda beztrestne vyjadriť svoj osobný názor na javy a zákonitosti prebiehajúce v sociálnej oblasti, ako aj v materiálnej prírode, ale nemá žiadný zmysel, keď túto slobodu aplikujeme bez toho, aby sme súčasne uviedli aj tie argumenty o ktoré opierame svoje slobodné rozhodnutie. Slobodné rozhodnutie odborne nepríslušného redaktora, či laického - dojmového účastníka web. stránok Wikipédia v znení: žiadam článok vymazať pre nízku odbornú úroveň, (bez toho aby on uviedol, pre čiu nízku odbornú úroveň, respektíve v čom spočíva nizká úroveň článku) môže skutočných odborníkov iba odradiť podielať sa na úpravách článkov Wikipédii. Sloboda slova spočíva v slobode beztrestne prezentovať na verejnosti vecné, exaktné argumenty na podporu, či na kritiku prezentovanej témy. K tomu aby niekto súhlasil či nesúhlasil s Einsteinovými teoriami relativity, nemusí mať ani základné vzdelanie. Stačí aby vedel vysloviť dve slová a to áno, alebo nie. K tomu aby niekto vedel vysvetliť, že na základe akých exaktných kritérii on súhlasí či nesúhlasí s uvedenými teoriami, k tomu mu nestačí ani vysokoškolské vzdelanie. Nebolo by dobré, nebol by to v harmónii s prezentovaným poslaním Wikipédie, keby ju ovládli iba vecne prázdne, osobné názory - dojmy laikov.

Yaray, presúvam to zatiaľ sem, môžeš to napísať ku príslušnému stolu Krčmy. Na stránku Diskusia k Wikipédii:Vitajte vo Wikipédii patria iba diskusie k návodu Wikipédia:Vitajte vo Wikipédii. helix84 12:20, 4 apríl 2006 (UTC)
Reakcia k obsahu: Wikipédia je síce slobodná (sloboda slova), ale encyklopédia (en:Wikipedia:NOR, en:Wikipedia:Verifiability, en:Wikipedia:NPOV). Odporúčam prečítať a pochopiť pred ďalším prispievaním. Ďakujem. helix84 12:24, 4 apríl 2006 (UTC)

Diskusné príspevky[upraviť zdroj]

Yaray, chcem ťa len upozorniť, že Wikipédia nie je diskusné fórum. Diskusné stránky sú určené na komunikáciu s ohľadne článkov Wikipédie. Každý z nás ich občas použije aj na osobnú komunikáciu, len aby si vedel, že na to nie sú primárne určené, tak si s Lisom nájdi iný komunikačný kanál pre veci netýkajúce sa encyklopédie.

Čo sa týka tvojho príspevku Marosovi, dovolím si reagovať. Hneď zo začiatku ťa musím vyviesť z omylu: Wikipédia je encyklopédia, preto ak si sem prišiel "verejne prezetovať tie moje poznatky, respektíve objavy...", tak určite nepochodíš. Tu sa snažíme používať encyklopedické postupy a sumarizovať existujúce poznatky, nie prezentovať nové. Môžeš nás považovať za súčasť spomínanej vedecko-akademickej obce. helix84 14:47, 5 apríl 2006 (UTC)