Jaroslav Vojtechovský

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Ing. Jaroslav Vojtechovský, PhD. (*27.4.1979, Námestovo) je vysokoškolský učiteľ na Fakulte Manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave,[1] certifikovaný life coach, zakladateľ Digital Marketing Clubu[2] a Digitálnej Univerzity[3].

Jaroslav Vojtechovský
Narodenie27.4.1979
Námestovo
Národnosťslovenská
RodičiaAnna Vojtechovská, Jozef Vojtechovský
SúrodenciJozef Vojtechovský, Peter Vojtechovský

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Jaroslav študoval hospodársku informatiku na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Po ukončení štúdia pracoval v IT oblasti a neskôr na projektovo manažérskych pozíciách v herných spoločnostiach na Slovensku a v Česku.

Od roku 2008 prednáša na Fakulte Managementu Univerzity Komenského v Bratislave [1]. Učí predmety zamerané na online hry a online marketing. Ich lepšie prepojenie s reálnou praxou a bohaté skúsenosti z praxe ho motivovali k založeniu Digital Marketing Clubu[2] a Digitálnej Univerzity[3].

Súčasnosť[upraviť | upraviť zdroj]

V súčasnosti sa Jaroslav venuje vzdelávaniu a príprave marketérov pre trh práce. V Digital Marketing Clube združuje študentov a nadšencov online marketingu, ktorým zabezpečuje aktívny a praktický systém odborného vzdelávania. Na ich konte je množstvo zorganizovaných konferencií, prednášok, či najväčších networkingových akcií pre marketérov[4]. Jedným z úspešných projektov sú aj Digitálni anjeli, ktorí prepájajú dobrovoľníkov s neziskovými organizáciami, a tak im pomáhajú rásť vo svete online marketingu. Jaroslav však nezostal len pri vzdelávaní žiakov a s cieľom komplexného vzdelávania ľudí v oblasti digitálneho marketingu založil Digitálnu Univerzitu[3] Naplnil už niekoľko ročníkov a neustále pokračuje v napredovaní a vylepšovaní štúdia.

Okrem oblasti online marketingu sa Jaroslav venuje štúdiu alternatívnej medicíny, terapeutickým smerom, spiritualite a meditáciam. Je tvorcom myšlienky TAO Academy, vyštudoval v Prahe Univerzitu novej doby pod vedením Milana Calábka v oblasti zdravého životného štýlu a osobnostného rozvoja a je certifikovaný Chi Kung inštruktor školy Universal Healing Tao, pod vedením majstra Mantak Chia. Taktiež je certifikovaný kouč a Google Certified Trainer pre oblasť osobného rozvoja[5].

Pre študentov vysokých škôl založil tiež Positive Leadership Academy - ročný bezplatný vzdelávací projekt, zameraný na rozvoj zručností, ktoré by žiadnemu dobrému lídrovi nemali chýbať [6].

Bibliografia[upraviť | upraviť zdroj]

2016 - Meditačné techniky (audiokniha)

  1. a b Katedra informačných systémov [online]. www.fm.uniba.sk, [cit. 2021-04-13]. Dostupné online. Archivované 2021-04-13 z originálu.
  2. a b DMC [online]. www.fm.uniba.sk, [cit. 2021-04-13]. Dostupné online.
  3. a b c Digitálna Univerzita - Polročné komplexné štúdium [online]. Digitálna Univerzita, [cit. 2021-04-13]. Dostupné online.
  4. ADMA [online]. 2019-03-09, [cit. 2021-04-13]. Dostupné online.
  5. Vzdelávaj slovenský trh spolu s Googlom! - Google Certified Trainers 2021 [online]. events.withgoogle.com, [cit. 2021-04-13]. Dostupné online. Archivované 2021-04-13 z originálu.
  6. Positive Leadership Academy [online]. positiveleadership.sk, [cit. 2021-04-13]. Dostupné online. (po anglicky)