Kane

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Kane
Kane
Rodné menoGlenn Thomas Jacobs
Výška2,13 m
Váha147 kg
Narodenie26. apríl 1967 (57 rokov)
Torrejón de Ardoz, Madrid, Španielsko
BydliskoJefferson City, Tennessee, USA
TréneriDean Malenko

Jeff Bradley

Paul Bearer
Debut1992
Odkazy
Spolupracuj na CommonsKane
(multimediálne súbory na commons)

Glenn Thomas Jacobs (* 26. apríl 1967, Madrid, Španielsko), je bývalý americký profesionálny wrestler, známy ako Kane.Do roku 2020 pôsobil v spoločnosti WWE.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Narodil sa v Španielsku. Skôr než začal pôsobiť ako profesionálny wrestler v menších spoločnostiach ako Smoky Mountain Wrestling či United States Wrestling Association v roku 1992, Jacobs absolvoval Northeast Missouri State University. V roku 1995 sa podpísal zmluvu s World Wrestling Federation (WWF), ktorá dnes pokračuje pod menom WWE. Jacobs mal v WWF niekoľko postáv až do roku 1997, keď bol predstavený ako Kane, maskovaný polo-brat The Undertakera. Jacobs s ním predstavoval tím ale aj protivníkov pod menom Brothers of Destruction.

Počas svojej kariéry v WWF a neskôr v WWE, bol Jacobs držiteľom 18 titulov, vrátane troch svetových titulov (WWF Championship, ECW Championship a World Heavyweight Championship). Je taktiež 12-násobným tag teamovým šampiónom, keď držal WWF/World Tag Team Championship, WCW Tag Team Championship a WWE Tag Team Championship s viacerými partnermi (Mankindom, The Undertakerom, The Hurricaneom, Robom Van Damom, Big Showom či Danielom Bryanom). V roku 2010 sa stal víťazom Money in the Bank zápasu.

Je taktiež držiteľom troch rekordov v rámci Royal Rumble zápasu, najviac eliminácií súperov v jednom zápase (11), najviac zápasov (16) ako aj najrýchlejšia eliminácia súpera.

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Kane

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]