Kelly Reillyová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Kelly Reillyová
v roku 2013
Celé menoJessica Kelly Siobhán Reilly
Narodenie 18. júl 1977 (46 rokov)
Londýn, Anglicko, Spojené kráľovstvo
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1995 – súčasnosť
ManželKyle Baugher (od 2012)

Kelly Reillyová (angl. Jessica Kelly Siobhán Reilly; * 18. júl 1977, Londýn, Anglicko, Spojené kráľovstvo) je anglická herečka, známa z televíznych seriálov True Detective (2015), Britannia (2018 – 2021) a Yellowstone (2018 – 2023).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Reillyová sa narodila a vyrastala v Chessingtone, ako dcéra matky recepčnej v nemocnici a Jacka Reillyho, policajta. Navštevovala Tolworth Girls' School v Tolworthe, kde študovala drámu. Jej starí rodičia sú Íri.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Reillyová napísala producentom televízneho seriálu Prime Suspect, v ktorom účinkovala Helen Mirren v hlavnej úlohe a požiadal ich o jednu z úloh. O šesť mesiacov neskôr sa zúčastnila konkurzu na rolu v Prime Suspect 4: Inner Circle, ktorý bol odvysielaný v roku 1995.

V roku 2001 sa objavila v komédii Erasmus alebo Priatelia po španielsky a objavila sa aj v druhej časti, s názvom Erasmus 2 – Priatelia sú späť. Za svoj herecký výkon vo filme Erasmus 2 – Priatelia sú späť, bola nominovaná na francúzske filmové ocenenie César Awards.

Pripojila sa k hereckému obsadeniu ako Keira Knightley, Rosamund Pike, Carey Mulligan a Donald Sutherland do filmovej adaptácie Pýcha a predsudok, z roku 2005. V roku 2008 si zahrala spoločne s Michaelom Fassebenderom v dráme Jazero smrti. O rok neskôr, účinkovala vo filme Sherlock Holmes, pričom si svoju postavu zopakovala aj v druhej časti, Sherlock Holmes: Hra tieňov, z roku 2011.

V roku 2015 sa pripojila k druhej sérii televízneho seriálu True Detective. Od roku 2018 účinkuje v televíznom seriály Yellowstone. V roku 2023 si zahrala vo filme Prízrak v Benátkách.

Reillyová účinkuje aj v divadlách.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2012 sa vydala za finančníka Kylea Baughera.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Kelly Reilly na anglickej Wikipédii.