Termotechna

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Súradnice: 48°11′28″S 17°09′58″V / 48,191103°S 17,16624°V / 48.191103; 17.16624

Termotechna
Právna formaakciová spoločnosť
Odvetviestrojársky a stavebný priemysel
Založená1992
SídloBratislava, Slovensko
Pôvodštátny podnik
Územný rozsahSlovensko, EU
Priemyselstavebný a strojársky priemysel
Produkciazateplenie, oplechovanie
Zamestnancovpribližne 100 kmeňových zamestnancov
Slogan spoločnostiTepelné a chladové izolácie na mieru
Webwww.termotechna.sk
Sídlo na Staviteľskej ulici v Bratislave

TERMOTECHNA a.s. Bratislava, založená v roku 1992, je následnou organizáciou š.p. Termostav. Pôvodne bol š.p. Termostav založený ako účastnícka spoločnosť v roku 1926. Spoločnosť pôsobí prevažne na Slovensku, v Česku, Maďarsku, Rakúsku, Nemecku, ale aj v ostatných krajinách Európy.

Hlavnou činnosťou spoločnosti TERMOTECHNA a.s. sú izolácie tepla a chladu technologických zariadení a stavieb, protipožiarne a protihlukové izolácie, stavebné zatepľovanie obvodových a strešných plášťov a strešné konštrukcie, izolácie turbín a likvidácie azbestov.

Spoločnosť Termotechna a.s. sa zaoberá analýzou a vývojom tkanivových komponentov na izolačné prvky, ako aj na výrobu kompenzátorov. Spoločnosť Termotechna a.s. ešte ako Termostav š.p. realizovala izolácie Atómovej Elektrárne EBO a prvých dvoch blokov Atómovej Elektrárne EMO. Spoločnosť Termotechna a.s. spĺňa najprísnejšie kritériá na špeciálne izolácie vyhovujúce pre jadrovú energetiku. Plánovaná realizácia izolácií dostavby druhých dvoch blokov Atómovej elektrárne Mochovce bude taktiež spoločnosťou Termotechna a.s.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

  • www.termotechna.sk - oficiálna stránka spoločnosti (po slovensky) (po anglicky) (po nemecky)