Vanilla Club

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Vanilla club)
Vanilla Club
Základné informácie
Pôvod Slovensko Bratislava, Slovensko
Žáner(-re) Rock, Punk rock, Pop
Pôsobenie 2000 – súčasnosť
Vydavateľstvá Sony Music
Webstránka [1]
Členovia skupiny
Michal Jellinek
Michal Novák
Ludo Srnec
Bývalí členovia
Ján Rozbora
Patrik Zálešák
Miroslav Šimončič
Marek Žilinec
Mário Marcinek

Vanilla Club je slovenská punkrocková hudobná skupina, ktorá bola založená 1. mája 2000 v Bratislave. Zakladajúci členovia gitarista a spevák Michal Jellinek a bassgitarista Michal Novák vzali na post bubeníka talentovaného Jana Rozboru. Frontman kapely Michal Jellinek je známy aj z pôsobenia v slovenskej kapele Mortal Infected.

Biografia[upraviť | upraviť zdroj]

Skupina odohrala svoj prvý koncert v Bratislave v juli 2000. Prakticky okamžite sa chalani pustili do hrania živých koncertov. O pol roka vyrážajú na turné s kapelou Iné Kafe . Po nahratí skladby Na teba nemyslím a následnom uvedení singla v autorskej sútaži kapiel Košický zlatý poklad,prichádza ponuka nahrať dva single pre vydavateľstvo Sony Music/Bonton. Po úspešnom nasadení skladieb do rádii kapela dostáva ponuku nahrať hudobný album pod producentským dohľadom Radovana Vrabca Ortha. Popri častom koncertovaní a vystriedaní viacerých slovenských nahrávacích štúdií sa kapela rozhoduje nahrať svoje druhé CD, ktoré nakoniec vychádza v roku 2007 v podobe demosnímok. V tejto dobe teda roku 2004 a 2005 vznikajú aj piesňe Nočná Bratislava a Tisíc Ruží, ktoré si udržali celkom priaznivú hranosť v éteri slovenských rádií.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

  • 2002 – Superfantastic – CD
  • 2007 – Sexi Hot Lollipop – EP

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Kapela odohrala v roku 2000 turné s kapelou Iné Kafe, po celom území slovenska a na Ukrajine. V roku 2003 kapela Vanilla Club absolvovala ďalšie turné s kapelou Horkýže slíže. O rok na to ďalšie turné v rámci hudobných akcií Citrus Fernet Stock s kapelou Kryštof a kapelou No Name.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]