Zoznam častí seriálu Susedia (10. séria)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Nasledujúci zoznam je zoznam častí 10. série seriálu Susedia.

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
Slovensko
157 1 „Deti“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 12. január 2022

Ildikó je v strese, má aplikovať vodičku na podporu rastu vlasov Jankovi Ďurovčíkovi. Bude novou tvárou vlasovej kozmetiky, ktorú distribuuje Zuzana a Ildikó s ňou začala spolupracovať. Zuzana sa háda s Františkom, kto má lepší biznisplán na prevádzkovanie stánku v parku. František tam bude požičiavať kolobežky a nenechá si do toho od Zuzany rozprávať, ona aj tak musí strážiť ich vnuka Evana, ktorý zle znáša škôlku. Byť starou mamou zatiaľ zle znáša Zuzana. František presviedča Lászla na spoločné podnikanie - požičovňu kolobežiek, ale prvé dieťa čo si u Františka požičia elektrickú kolobežku havaruje. Našťastie sa mu nič nestane, čo sa však nedá povedať o Františkovi, ktorý je konfrontovaný s naštvaným oteckom. Milka a Gergely sa budú musieť zodpovedať rodinnej rade na veľkom spoločnom stretnutí, prečo sa im rodičia musia starať o ich deti a ako tento problém vyriešiť. Marta radí Františkovi ako sa zbaviť stánku. Andrejka s Bobíkom sa snažia o dieťa, majú záujem aj o adopciu malej Márie, ak by sa potvrdila Gergelyova neplodnosť negatívnym testom otcovstva. Podarí sa Františkovi zbaviť sa stánku, keď mu pri tom pomáha László? Je malá Mária Gergelyovou dcérou? Ako dopadne testovanie vlasovej vodičky na Jankovi Ďurovčíkovi, keď ho Ildikó obliala aj na miestach kde vlasový porast nie je žiadúci a majstrova cholerická povaha je povestná?

158 2 „Kosti“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 19. január 2022

Po pokuse zinscenovať poistnú udalosť v parku bol Františkovi s Lászlom uložený trest všeobecne prospešných prác. Musia vysadiť stromy a vyčistiť park. Pomáha im aj malý Evan, ale pri kopaní jám narazia na kosti, dokonca aj amulet. László hneď spriada teórie o pochovanom slovanskom náčelníkovi. Zatiaľ si Zuzana urobila z bufetu v parku sklad odkiaľ rozvážajú tovar na kolobežkách jej pekné asistentky. Ildikó má nový nápad na podnikanie, otvorí si súkromnú škôlku. Všetko má prepočítané a základ budú tvoriť deti z rodiny. Fero to nechce priznať, ale z prenájmu parku a stánku je už zúfalý, dokonca hľadá exorcistu. Kostrový nález v parku sa nepáči Zuzane, nechce aby niekto rušil jej podnikanie, čo určite hrozí zo strany úradov a archeológov. Našťastie doktor Vojtíšek identifikuje, že kosť nie je ľudská. František si ráta za požičovné kolobežiek na Zuzanino podnikanie vysoký "nájom". Ildikó potrebuje na naplnenie kvóty na súkromné jasle a škôlku ešte viac detí, tak sa upína na snaženie Andrejky a doktora o potomka a núti do ďalšieho dieťaťa aj Milku s Gergelyom. Andrejka potrebuje darcu spermií a Marta niekoho vhodného pozná. Ako to dopadne s potencionálnym "oteckom" pre Andrejkino dieťa? Podarí sa odhovoriť Ildikó od samovražednej misie rozbehnúť škôlku, ktorá by mohla ohroziť život Lászla a ich manželstvo? Dohodnú sa František so Zuzanou na vzájomne výhodnej spolupráci? A naozaj je v parku pochovaný Svätopluk?

159 3 „Marta žije“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 26. január 2022

Na bytovke prebieha oprava strechy, lebo Mrkvičkovi zateká. Zuzana si chce napriek tomu užiť príjemný deň. K Milke a Gergelyovi sa nasťahovala Anastázia a stará sa o svoju dcéru Máriu, ale zároveň aj o Milkinho Evana a tým odbremeňuje starých rodičov. František však pochybuje, či sa Milka cíti dobre, keď býva v jednom byte s matkou nemanželského dieťaťa svojho muža. Navyše Anastázia je sexi a a Františkovi dokonca pripomína Zuzanu za "skorších čias". Zuzana oznámi Ferovi, že na mesiac si môže v parku podnikať ako chce, lebo až potom jej príde nový tovar. František ju upozorní, aby radšej so stánkom nepočítala, lebo je možné, že už nebude k dispozícii. Marta je v depresii zo svojho ľúbostného života, lebo nenašla pravú lásku a nad vodou ju drží len prevádzkovanie kaderníckeho salónu spolu s Ildikó. Búchanie zo strechy ruší aj Lászla, ktorý si až príliš zvykol na prítomnosť vnučky Márie. Ildikó je tiež na nervy, lebo kadernícky salón ju už nebaví, ale bojí sa to Marte povedať, lebo vie ako veľmi jej na tom záleží. László tvrdí, že Marta to určite pochopí a jeho monológ vzbudí v Ildikó vášeň, lenže László musí najprv vybaviť niečo dôležité s Františkom v parku. Milka chce Anastáziu z vlastnej spálne čím skôr odsťahovať. Podarí sa Ildikó s Lászlom stihnúť "ťuťu-muťu" pred odchodom do školy? Kde bude nakoniec spať Anastázia? A ako to dopadne s Františkovým stánkom, keď zhodou okolností vyhorel stánok v susednom parku? A čo Marta, na ktorú sa všetci vykašľali? Naozaj hrozí, že vyskočí z okna?

160 4 „Krst Márie“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus N/A

František sa teší na športový deň, ráno má byť v televízii Vlhová, potom futbal a večer hokej. Ildikó a László však na tento deň naplánovali trojitú oslavu: Ágostonove meniny, Evanove narodeniny a krst Márie. František nakoniec súhlasí, že si Vlhovú pozrie zo záznamu, ale nikto mu nesmie prezradiť skôr, ako to dopadlo. Lenže z rôznych dôvodov bude oslava rozdelená na viac častí a zaberie vlastne celý deň. František, ktorý sa najskôr zmieri aj s futbalom zo záznamu nakoniec iba prispeje na darček Márii a nahnevaný odíde preč. Ildikó rozoberá s Lászlom, prečo budú krstiť Máriu tajne bez vedomia jej otca a odchádza odniesť Milke obed. U Milky sa stretnú za sporákom aj s Anastáziou a Františkovou mamou, ktorá vždy v sobotu svojej vnučke navarí. Podarí sa pokrstiť Máriu tak, aby sa to Gergely nedozvedel? Podarí sa Františkovi užiť si nerušene priamy prenos z futbalu? Prečo sa László pri hľadaní Fera na Lesnej správe hrá na Columba? A prečo spoločne hľadajú Františka v nemocnici?

161 5 „Mačka“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus N/A

László je smutný lebo Anastázii prišli kufre a on sa musí rozlúčiť s Máriou. Andrejka s doktorom idú na svadobnú cestu do Bruselu. Andrejka potrebuje na pár dní opatrovanie pre svoju novú mačičku. Doktor je nešťastný, lebo jeho manželka zle porozumela pozvaniu na konferenciu do Bruselu. Anastázii síce prišli kufre, ale nemá kde bývať. Milka sa rozhodne situáciu riešiť rázne. František si chce v kľude vychutnať aspoň chvíľu pokoja pri káve a lúštení krížovky. Zuzana mu vyčíta, že toho zatiaľ dosť nezarobil, aby mohol žiť ako dôchodca. Marta potrebuje predať prebytky z kaderníctva a poprosí Zuzanu, aby jej pomohla. László je zúfalý. Ildikó inšpirovaná Andrejkou sa rozhodla zopakovať si svadobnú cestu. Potrebovali by postrážiť Ágostona, aby mohli mať nerušenú romantiku. Na dverách niektorých bytov sa objaví podozrivá značka, naozaj súvisí s vlamačmi? Pomôže Ildikó vyriešiť Milke situáciu s neželanou podnájomníčkou? Nájdu Andrejkinu mačičku, ktorá sa znenazdajky objaví pred Františkovými dverami? Kam zmizol Gergely? A kto pomôže vyriešiť situáciu so strážením detí?

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]