Zoznam častí seriálu Susedia (9. séria)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Nasledujúci zoznam je zoznam častí 9. série seriálu Susedia.

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
Slovensko
127 1 „Olé-namasté“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 1. marec 2021

Chlapci sú vyhodení zo spální. Zuzana má po nevydarenej návšteve šéfa v práci "peklo" a László nebude mať ťuťu-muťu, kým sa Gergely s Milkou nerozídu, lebo to tajil! Zúfalý László ich nahovorí, aby pred Ildikó zahrali scénku akože sa rozchádzajú. Zámienkou je údajná aféra Gergelya s Martou Sladkou. Fero v snahe pomôcť intervenuje u Farkašovej, ktorá sa vraj pozná so Zuzaniným šéfom. Ako to dopadne, keď Farkašová je jeho bývalou manželkou? A čo sa stane, keď sa začnú šíriť zvesti o Sladkej s Gergelyom a Marta stále randí súčasne so španielským učiteľom flamenca aj indickým masérom?

128 2 „Klimatizácia“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 8. marec 2021

Ildikó rieši domnelú Gergelyovu traumu, že musí bývať s Milkou aj po rozchode v jednom byte. Františkovi prídu montovať klimatizáciu, ale s majstrami nemá kto ostať. Zuzana je zúfalá z každodenného chodenia do práce a navyše jej sused Mrkvička vždy obsadí voľné parkovacie miesto pri dome. Ildikó požiada Františka o prednášku o životnom prostredí pre deti v škole. Fero ako protislužbu žiada, aby László, ktorý stráži Ágostona, postrážil aj ich byt s robotníkmi. Zuzana žiada od Lászla, aby jej pomohol s parkovacím miestom. László chce varovať Gergelya s Milkou, aby ich podvod s akože rozchodom nepraskol. František sa ponúkne, že situáciu vyrieši. László zistí, že Ágostona uspáva hluk pneumatickej zbíjačky a dohodne sa, že klimatizáciu budú mať spoločnú. Podarí sa pred Ildikó utajiť pravdu o Gergelyovi a Milke, keď sa pri tom dostane do chúlostivej situácie aj László? Ako dopadne Františkova prednáška pre deti v škole, keď sa tam s nimi ocitne bez dozoru a pomoci Ildikó?

129 3 „László, prečo?“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 15. marec 2021

Cez dieru v spoločnej stene počújú susedia všetko, čo sa deje vedľa. Zuzana chce od Lászla pomoc pri riešení parkovacieho miesta pred bytovkou, ktoré jej pravidelne obsadí Mrkvička. Ildi si nepraje, aby sa v tom László angažoval a navrhne Milke sobáš s Gergelyom, lebo nechce aby spolu žili len tak "nadivoko" a navyše by si priala aj vnuka z vlastnej krvi. To sa nepáči Milkinej starej mame, ktorá sa chce o vnučku starať sama a s Ildikó sa preteká, ktorá im lepšie navarí. Bufetár v parku by od Lászla tiež potreboval intervenciu kvôli nešťastnej inventúre, ktorá našla "pár" nezrovnalostí v papieroch jeho prevádzky. Za odmenu dá Lászlovi bonboniéru. Ako dopadne Zuzana pri pokuse zastrašiť Mrkvičku za pomoci Lászla z pozície mestského policajta? Dokončia majstri konečne spoločnú klimatizáciu pre oba byty? Ako dopadne Lászlov pokus uzmieriť si Zuzanu? A podarí sa dohodnúť všetkým zainteresovaným ohľadne Milka a Gergelya?

130 4 „Hodinový manžel“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 22. marec 2021

František bol odsúdený na verejnoprospešné práce - musí zorganizovať besiedku pre deti. Bude to divadlo o Janíčkovi a Marienke. Ildikó by chcela hrať hlavnú postavu, ale na tú si brúsi zuby aj Andrejka. František s Lászlom musia urobiť kasting. Záujem prejaví aj Milka. František však už má svoj tip a potrebuje Ildikó na postavu bosorky. Zuzana si objedná hodinového manžela na dokončenie klimatizácie. Marta Sladká je vo vzťahovej depke a zaujíma ju, čo všetko je náplňou práce takého remeselníka. So Zuzanou sa vymenia a bude na neho čakať namiesto nej. Ako dopadne moderná verzia klasickej rozprávky? Dostane hviezdna celebrita postavu Marienky? Podarí sa Marte zviesť hodinového manžela?

131 5 „Hokejový turnaj“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 29. marec 2021

Koná sa benefičný hokejový turnaj zamestnancov mestskej polície, poštárov, hasičov a lesnej správy. František aj László majú plné ruky práce so zostavovaním "svojich" tímov. Marta prosí Zuzanu o pomoc, lebo sa chce prihlásiť do internetovej zoznamky, ale omylom sa zaregistrovala do erotickej. Ildi sa bojí o Lászla, veď v živote nestál na korčuliach. Milke sa podarí Evana poslať s kamarátkou na celodennú detskú oslavu a teší sa na voľnú sobotu v posteli pred telkou spolu s Gergelyom. Jej plán prekazí Františkova mama, ktorá prišla vnučke a jej spolubývajúcemu navariť Gergelyove obľúbené vepřo-knedlo-zelo. Dorazí aj Ildikó s perkeltom a chce riešiť zásnuby. František prekvapí Lászla v rozhovore s Tomášom Kopeckým, dvojnásobným držiteľom Stanleyho pohára. Podarí sa Františkovi zohnať nejakú hokejovú hviezdu do tímu lesnej správy? Bude Marta úspešná v hľadaní partnera cez internet? Zbaví sa Milka s Gergelyom nechcených návštev? A za kým vlastne prišiel úspešný hokejový reprezentant, držiteľ dvoch medailí z majstrovstiev sveta, Branko Radivojevič?

132 6 „Zásnuby“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 5. apríl 2021

Ildi pečie tortu, do ktorej chce schovať snubný prsteň pre Milku - rodinné dedičstvo po "naďmame". Má to byť romantické prekvapenie. Lászlovi sa to vôbec nepáči, namiesto romantiky hrozí, že sa budúca nevesta zadusí. Navyše Milka s Gergelyom nechceli žiadne zásnuby, takže oslava musí byť pod zámienkou prvých Ágostonových narodenín. František so Zuzanou sa síce čudujú, ale pre pokoj vo vzťahoch zháňajú darček. Marta chce Zuzanu vytiahnuť niekam "kde sú chlapi", internetovým zoznamkám už neverí. Pre začiatok vyrazia do parku za domom. Mladí sa tiež chystajú na oslavu a Milka vyhlasuje, že v tento deň nechce počuť nič o svadbe a ani o zásnubách! Jediní chlapi v parku sú bufetár a bezdomovec Jožko, ktorý číta zaujímavú knihu. Označenie kúska torty, kde je prsteň sa stratí. Prizná sa ten, kto ho zjedol? Dostane sa prsteň z torty prirodzenou cestou až k snúbencom? Nájde si Marta spriaznenú dušu? Bude Milka súhlasiť so svadbou?

133 7 „Pravdomluv Kris Kros 2021“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 12. apríl 2021

Marta má problém. Jozef sa jej odcudzuje, dokonca niekam zmizol. Ildikó dala zväčšiť príliš malý snubný prsteň pre Milku. František žiada Lászla o diskrétne vyšetrenie prípadu série záhadných krádeží na Lesnej správe. Marta chce, aby sa chlapi porozprávali s Jozefom a zistili čo sa deje. Vyšetrovanie krádeží prináša nečakaný obrat, László označí za najpodozrivejšieho práve Františka. Urazený František Marte necitlivo odovzdá odkaz od Jozefa. László zostrojí svojpomocný detektor lži, ktorým chce dokázať, kto je zlodej. Prístroj testuje na Ildikó, tá však odmietne odpovedať na otázku, či má milenca. Podarí sa zachrániť vzťah Marty a Jozefa? Bude snubný prsteň Milke konečne dosť dobrý? Bude László úspešný ako vynálezca spoločného krížového výsluchu na detektore lži a ako moderný Sherlock Holmes? Je František naozaj nevinný?

134 8 „Haťa paťa“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 19. apríl 2021

Zuzana ide prvýkrát pracovne do terénu, ale Ildikó jej prinesie Ágostona, vraj sľúbila, že ho postráži. Ildikó má termín kvôli vybavovaniu koča a koňmi na svadbu. Milka donesie na stráženie aj Evana. Zuzana tvrdí, že ide o omyl v kalendári a utečie do práce. Deti zostanú na starosť Františkovi, ktorý však v práci začína na novej pozícii a chce, aby deti postrážil László. Ten to však má u šéfa dosť nahnuté a musí dokázať, že je platným členom mestského policajného zboru. Ostáva teda jediná možnosť. Ktorá zo susediek sa stane nečakanou opatrovateľkou a ako prežije túto životnú skúsenosť? Aký efekt bude mať Lászlovo zvýšené pracovné nasadenie na jeho kariéru? Bude Zuzana úspešná na svojej prvej predajnej akcii v teréne? A prečo mladá brigádnička na Lesnej správe príde práve za Františkom?

135 9 „Holuby, koč a 8 poschodová torta“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 26. apríl 2021

Susedia pripravujú svadbu. Zhodujú sa na tom, že má byť "malá", lenže malá pre Ildikó znamená niečo úplne iné ako pre Zuzanu. Ani rozdelenie úloh, kto čo vybaví nejde bez problémov. Aká je šanca Milky (a Gergelya), aby presadili svoje predstavy? Ildikó pozýva všetkých čo pozná, dokonca aj Zuzinu matku, ktorú Zuzana neznáša. Podarí sa usmerniť prehnané plány Ildikó na veľkolepú veselicu? Prečo Andrejka žiada Gergelya, aby povedal, že si ju tam nepraje? A prečo ich pri tom Zuzana prichytí v chúlostivej situácii? Prečo sa má bezdomovec Jozef nenápadne vplížiť na balkón Komáromovcov? Naozaj príde na svadbu otec Milkinho dieťaťa aj s inuitskou manželkou? A aký dar pre mladomanželov má Františkova mama?

136 10 „Bude svadba?“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 3. máj 2021

Nastal ten veľký deň. Tesne pred odchodom na obrad sa zistí, že miestnosť ani svadobná hostina nie je zabezpečená. Pri organizácii prišlo k nedorozumeniu. László, ktorý to mal na starosti si omylom myslel, že to vybavuje František. V panike takmer zmeškajú odchod na svadbu. Milka s Gergelyom musia hodnú chvíľu trúbiť v aute pod oknami a ani tak si ich nikto nevšíma. Na úrade sa zistí, že Ildikó zabudla obrúčky pre novomanželov. Ešteže Marta prišla na motorke a tak sa László a František stihnú pre ne vrátiť. Ale vrátia sa v zdraví aj späť? Navyše mešká Františkov otec, ktorý si pomýlil adresu a nakoniec skončil vo vlaku, ktorý ho nenávratne odváža mimo mesto. Ani netuší, že mal byť aj ženíchovým svedkom. Kto sa zhostí tejto úlohy takto narýchlo? Stihne sa v časovom limite vykonať obrad, keď už trpezlivosť dochádza aj samotnému oddávajúcemu? Ako dopadne vypustenie holubice, symbolu lásky? Kde nakoniec bude svadobná hostina? Bude naozaj Peter Cmorík hrať mladomanželom? A prečo nedorazil ani objednaný koč ťahaný bielymi koňmi?

137 11 „Svadobné fotografie“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 10. máj 2021

Ildikó sa vracia domov ráno v župane. László je zarazený a uvažuje, či má začať žiarliť. Viac ho ale prekvapia veľké svadobné fotografie Milky a Gergelya, ktoré dala Ildikó urobiť trojmo pre všetky rodiny. Jednu hneď odnesie susedom. Andrejka sa postupne so všetkými lúči, sťahuje sa do Viedne. František a László zháňajú celebritu na slávnostný výstrel v Deň svätého Huberta - zahájenie poľovníckej sezóny. Keď Ildi nesie fotografiu Gergelyovi, zastihne ho práve v objatí s Andrejkou. Ildi podozrieva Andrejku, že stále miluje Gergelya a chce ho získať späť. Jej podozrenie potvrdzuje aj to, že Andrejka vraj nechtiac zničí dve z troch svadobných fotografií... Poteší táto dekorácia všetkých tak ako chcela Ildikó? Kto je nový Andrejkin nápadník, ktorý si od nej požičiava peniaze a sľúbil jej byt vo Viedni? A kto sprostredkúva predaj jej starého bytu? Naozaj je Milkin život v ohrození, alebo je v nebezpečenstve niekto iný?

138 12 „Pánsky týždeň“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 17. máj 2021

Zuzana aj Ildikó odchádzajú z domu. Zuzana ide na služobnú cestu do Tatier a Ildi zas so žiakmi do školy v prírode. Doma neostávajú ani František a László, bytovka bude celý týždeň odpojená od vody a plynu po havárii potrubia. Marta bude tráviť romantický týždeň na stanovačke s Jozefom. V blízkom parku, v štýle bezdomovcov, zato so všetkým napchatým vo svojich kufroch. László a František sa nezávisle od seba stretnú v byte Milky a Gergelya. Našťastie tí sú aj s Evanom na svadobnej ceste. Je jasné, že pánsky týždeň Lászla a Františka podstatne poznačí prítomnosť Ágostona. László je ako-tak zvyknutý, ale Fero si týždeň bez manželky predstavoval určite ináč. Zvládne unavený a nevyspatý prednášku pre deti ku Dňu srnčej zveri? Zachráni situáciu nadmieru ochotná Farkašová? Nájde Marta Sladká svoje zmiznuté kufre? A podarí sa Ágostona uspať samotnej Panne Márii?

139 13 „Hlucháň“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 24. máj 2021

František a László idú na školenie o ochrane hlucháňa. Žiarlivá Ildikó má veľké pochybnosti, prečo tam ide aj László, keď je na lesnej správe údržbár. László ale nechce zahadzovať šancu na kariérny rast. Gergely dostal ponuku na záskok v sláčikovom kvartete - našli ho hrať vo Viedni na "Máriahilfeštráse". Ildikó chce opäť robiť oslavu, akoby ho prijali do Viedenskej filharmónie, s čím Milka zásadne nesúhlasí. Navyše Františkova mama Eleonóra sa tiež vkladá do veci a chce oslavu pre Gergelya organizovať spolu, alebo aj bez Ildikó a Milky... Ildikó síce upokojilo, že Farkašová na školenie nešla, ale je nervózna, lebo v lesoch okolo Muráňa nie je dobrý signál. Zuzana má svoju teóriu, ale nechce v susedke vyvolať paranoju. Ildi chce ostať spať u Zuzany aj s Ágostonom. Marta musí spracovať Jozefa, aby ako bezdomovec išiel na Gergelyovu oslavu. On si nemá čo obliecť a tak mu musí niečo slušné "vyžobrať", ako si to vyžaduje kódex bezdomovca, ktorý Jozef dodržiava. Ako dopadne oslava, ktorú "spoločne" organizuje Ildikó aj Františkova mamička? Koho videl poštár na výlete pri vodnej nádrži Buková na rybách? A prečo má László také nervy, že si nevie užiť dva dni bez manželky?

140 14 „Teroristi“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 31. máj 2021

Františka vyznamenala Nadácia na ochranu prírody. Slávnostné odovzdávanie je len na pozvánky a František ide samozrejme so Zuzanou. Milka je členom nadácie, Gergely bude súčasťou kultúrneho programu a Marta má pozvánky od ľudí, ktorým sa na akciu ísť nechce. László je veľmi urazený, lenže Ildikó si už kúpila nové šaty a nemieni sa vzdať. Andrejka má možnosť ísť spievať pápežovi, ale potrebuje odporúčanie dvoch patrónov, za ktorých si vyberie Lászla a Martu. Podarí sa Ildikó a Lászlovi preniknúť do sály bez pozvánok v prevleku za hudobníkov alebo čašníkov cateringovej spoločnosti? Podarí sa Marte presvedčiť Jozefa, aby sa ako bezdomovec zúčastnil nóbl akcie? Vyberú Andrejku do zboru kresťanskej mládeže? Ako dopadne odovzdávanie ocenení, keď akciu narušia teroristi usilujúci sa o život ministra životného prostredia? A čo skrývali atentátnici v cateringovom servírovacom stolíku?

141 15 „Svätý Hubert“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 7. jún 2021

Ágoston robí prvé kroky. Ildikó hneď organizuje oslavu, samozrejme s tortou v tvare nohy. Zuzana sa veľmi neteší, v poslednom čase sa oslavovalo každý víkend; či už prvý zúbok, alebo prvé "mama", alebo prvé "kaka" do nočníka. Tématické torty nadšenej Ildikó väčšinou všetci odtrpeli bolesťami brucha. Aby sa nemuseli zúčastniť, vymyslia si František so Zuzanou oslavu výročia svadby, hoci s niekoľkomesačným predstihom. Ildi im teda chce ísť kúpiť darček a poprosí Zuzana, aby jej postrážila Ágostonka. Na slávnosti sv. Huberta majú František s Lászlom na starosti celebritu, ktorá slávnostným výstrelom otvorí poľovnícku sezónu. Lenže pani Puškárová, pušku v rukách nikdy nedržala... Zuzana podcení schopnosti malého "chodca" a Ágoston sa stratí. Podarí sa niekomu nájsť mimoriadne pohyblivého potomka Ildi a Lászla? Podarí sa v tom zmätku Františkovi s Lászlom na Lesnej správe udržať celebritu a zbaviť ju fóbie zo zbraní? Zaobíde sa to bez zranení? A kde skončí Ágoston?

142 16 „Najkrajšia bytovka“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 7. jún 2021

Ildikó sa opäť ráno vracia rozžiarená v župane domov s veľkým balíkom. László začína vážne žiarliť. Neupokojí ho ani to, že Ildikó len opäť dala urobiť veľké svadobné fotografie Milky a Gergelya. Andrejka zapája všetkých do súťaže o najkrajšiu bytovku. Núti ich upratať a vyzdobiť kvetmi balkón, umyť okná, z trávnika okolo domu vyzbierať smeti a psie výkaly a dokonca si aj poumývať autá na parkovisku. Ildikó opäť prichytí Gergelya s Andrejkou takmer inflagranti! Susedia sa rozhodnú, že Andrejke musia nájsť partnera, aby správnym smerom usmernili jej energiu a zachránili Milke manželstvo. Ako zareaguje Milka na údajnú Gergelyovu neveru? Podarí sa všetkým spoločne získať diplom pre najkrajšiu bytovku? Prečo dala Ildi tentoraz svadobné fotografie zarámovať aj so sklom? Kto odvezie Lászla a Františka do nemocnice a bude ich obetavosť odmenená úspešným vyriešením tejto situácie?

143 17 „Výročník“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 14. jún 2021

Minulý týždeň dal László Františkovi darček. Podpivník z podniku kde sa pred 35 rokmi začalo ich priateľstvo. František mu na oplátku daroval pohár z piva, ktoré tam píjavali. Lenže na fotografii s čašníčkou Lucianou s bujným poprsím, z ktorej každý opatruje jednu polovicu, vidno že v krčme sa čapovala úplne iná značka! Pre Lászla je to koniec ich priateľstva. Ildikó aj Zuzane vadí, že Andrejkin nový frajer, doktor Vojtíšek, v snahe zapadnúť, je veľmi "vlezlý". Je ale veľmi slušný a takého človeka je ťažko vyhodiť. Zuzana chce z ich štvorice doplnenej o Martu vytvoriť silnú komunitu, aby pochopil, že tam nepatrí, a dal pokoj. Lenže najprv musia udobriť Lászla s Františkom. Uskutočnia happening, kde zrekonštruujú ich prvé stretnutie. Čo odhalia pri hľadaní dobových rekvizít vo Františkovej "škatuli na spomienky"? Čo spája Lászla a Františka s atraktívnou čašníčkou okrem spomienok? Podarí sa im ju po toľkých rokoch nájsť? Ako dopadne celé udobrovanie?

144 18 „Babský večer“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 14. jún 2021

Marta je frustrovaná, musí variť, aby si udržala chlapa. Zuzana má tiež všetkého po krk. Rozhodnú sa, že jeden deň v mesiaci bude "babský večer". Šampanské, vodná fajka a striptér! A najlepšie, ak sa to uskutoční ešte dnes. Andrejka musí zrušiť romantickú večeru s frajerom, a Ildikó, musí zorganizovať stráženie Ágostona Lászlom a Františkom u Milky, ktorá na nich dohliadne. Zuzana Milku na akciu nechce pozývať, lebo pred dcérou, by sa nedokázala uvoľniť. František s Lászlom pre Ágostona a Evana vymyslia program na Lesnej správe. László si pre istotu dá dvojnásobnú dávku nových piluliek na upokojenie. Ako dopadne detský deň na Lesnej správe? Podarí sa Marte zohnať náhradu za striptéra, ktorý ochorel? Aké vedľajšie účinky má predávkovanie sa Lászlovými tabletkami? Čo na babskej žúrke bez manželov a partnerov robí Martin frajer? A kto nepozvaný sa tam ešte objaví?

145 19 „Pytačky“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 21. jún 2021

Zuzana má problém - drobné poškodenie cudzieho auta na parkovisku pred domom. Aj Milka má problém: s Gergelyom si rozdelili náklady, ale energie a voda čo mal na starosti ostali nezaplatené. Prosí Františka aby sa porozprával s Lászlom a vyriešili to. Zuzana sa však "naštartuje" a ide to riešiť ona. Aj Ildi má problém, na parkovisku jej niekto oškrel auto. László sa chystá, že odhalí páchateľa. Keď príde Zuzana s Milkinou sťažnosťou, Ildi preberá iniciatívu a ide vysvetliť Milke, že to je nedorozumenie. Radšej by sa ona mala o Gergelya viac starať a najlepšie by bolo, keby počali spoločné dieťa. Inak si bude Andrejka stále brúsiť zuby na svojho bývalého frajera. Andrejkin nový priateľ - doktor Vojtíšek, nie je žiadna záruka. Andrejka však potrebuje poradiť. Spozorovala náznaky, že Bobík ju chce požiadať o ruku. Všetci sú opatrní a radia jej vyčkať. Len Ildikó ju chce okamžite presvedčiť, aby povedala áno! Lászla a Františka na lesnej správe prekvapí aj doktor, ktorý hľadá radu v rovnakej veci. Bude László proti vlastnému presvedčeniu tlačiť Andrejku a Bobíka do zásnub? Dozvie sa Ildikó, kto jej oškrel auto? Ako to dopadne, ak požiada Bobík Andrejku naozaj o ruku? A prečo sa u Františka koná ďalšie stretnutie o 3 dni neskôr?

146 20 „Dřevokot“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 21. jún 2021

František prináša domov výborné správy. Inžinier Králik, s ktorým ho zoznámil predseda, zistil v historických matrikách, že je príbuzný poľského šľachtica zo 17-teho storočia, Jeržiho Dřevokota. Pravdepodobne bude dediť lesy vo Vysokých Tatrách. László má iný problém, Ildikó sa asi snaží otehotnieť, zháňa predpisy na čaje a zaručené recepty, ako počať dieťa. László sa bojí, že by ďalšie dieťa nezvládol. Marta mu radí, aby išiel na vasektómiu a vyriešil svoj problém radikálne aj do budúcna. Na oplátku aj ona potrebuje radu, chce tip na oživenie svojho stagnujúceho vzťahu s Jozefom. Andrejka má tiež problém, Ildi chodí za jej manželom gynekológom aj trikrát do týždňa... Zuzana medzitým organizuje predaj dreva švédskej nábytkárskej firme, hoci nie je isté, či sa v lesoch chránenej krajinnej oblasti bude dať to drevo skutočne ťažiť. Naozaj sa Ildi snaží o ďalšie dieťa? Kto všetko ešte chodí do ambulancie doktora Vojtíška? S akým reštitučným nárokom a koho príbuzní sú Ildikó a László? Ako dopadne romantický pobyt Marty a Jozefa na posede v lese? A kto je vlastne Ing. Králik?

147 21 „Pes“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 28. jún 2021

László sa vráti domov so psom, ktorý nemá obojok a sleduje ho na každom kroku od vynesenia smetí. Presvedčí Ildikó, že psík by mohol byť reinkarnovaný Bundášik. Psík je evidentne v adolescentnom veku a všetko sa snaží rozhrýzť. Zuzana dostala tip na tovar z prevráteného poľského kamióna. Luxusné spodné prádlo svetovej značky, škoda, že pravopis mena je trochu iný ako u originálu. František je z toho na nervy, ale Zuzana si nedá pokaziť radosť z očakávaného zisku. László sa ide poradiť k Františkovi o výchove psíka a overení jeho rasy. Ildikó sa stále snaží ovplyvniť čo najskoršie počatie vnuka "z vlastnej krvi". Andrejka ju opäť vymákne u Bobíka v ambulancii. A rieši to aj s Lászlom, ktorého odvolá z Františkovho bytu, kde Bundášik ostáva sám s krabicami Zuzaninho tovaru... Milka chce Gergelyovi k narodeninám pripraviť prekvapenie ako z filmu. Pozve všetkých k nim a schovaní sa chystajú vyskočiť na nič netušiaceho Gergelya, keď príde domov do zdanlivo opusteného bytu. Podarí sa Zuzane predať niečo z luxusného tovaru, alebo si vynúti náhradu škody od Lászla a Ildikó za kusy zničené Bundášikom? Ako dopadne Milkin nápad na prekvapenie oslávenca? A prečo do ich bytu zavíta aj exkluzívny hosť Paľo Habera?

148 22 „Šeng fuj“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 5. júl 2021

Ildikó stále rieši počatie svojho vnuka. László je nešťastný, lebo má kanceláriu pod schodami, ktorá je naviac kumbál na upratovačkine veci. František je nešťastný, lebo za ním László chodí vyplakávať kvôli kancelárii a pritom ho ťaží svedomie. On vyhodil Lászla z kancelárie a nechce ho naspäť. Ildikó privedie do Milkinho bytu kamarátku Majku, ktorá sa zaoberá umením "Šeng fuj", aby vytvorila harmonickú auru na plodenie dieťaťa. Františkova mamička sa Zuzane ponúkne, že jej predá zvyšok "značkového" spodného prádla z prevráteného kamióna. Podarí sa vylepšiť auru bytu mladomanželov prvkami feng šuj tak, aby to Milka nezbadala? Ustojí František citové vydieranie Lászla, navyše usvedčený upratovačkou, pani Katkou z klamstva? Podarí sa mamičke predať Zuzine šmejdy? Naozaj chodí niekedy odviezť pani Katku domov z práce Filip Tůma? A kto je inžinier Brhlík?

149 23 „Plán“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 12. júl 2021

František má plán, ako sa dostať do vlastnej kancelárie aj s Lászlom. Musia skompromitovať Ing. Brhlíka. Do plánu je zapojená aj nič netušiaca Marta. Ildikó dostáva na poslednú chvíľu správu o tanečnej súťaži Ifjú Szívek. František dáva Zuzane ultimátum: môže sa vrátiť domov až vtedy, keď sama predá zvyšné "fejkové" spodné prádlo. Podarí sa Marte na Lesnej správe nájsť správneho referenta, keď viacerí majú "vtáčie mená"? Koho všetkého Zuzana zapojí do svojho kšeftu a hlavne zbavenia sa "šmejdového tovaru"? Koho zoženie Ildikó za tanečného partnera a ako dopadnú v nemilosrdnej súťaži? Podarí sa vyštvať Ing. Brhlíka z Lesnej správy? A podarí sa Františkovi zaraziť Zuzinu závislosť na predaji pochybného tovaru?

150 24 „Návrat Bobíka“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 19. júl 2021

László privedie domov opäť Haberovho psíka Bobíka. Ildikó si myslí, že jej ho kúpil, ale má ho iba 3 dni postrážiť. Problémom však je, že fakticky musí o stráženie poprosiť Františka, lebo Ildi ide do školy, on sám ide s Gergelyom na vyšetrenie k urológovi a doma sú hluční majstri, ktorí vymieňajú kuchynský drez. František vyčíta Zuzane nákup predražených zubných pást, ktoré sú príčinou, že budú musieť zrušiť plánovanú dovolenku na jachte v Chorvátsku. Zuzana sa vyhovára, že za všetko môže pes, ktorý jej urobil prvú škodu už na "luxusnom spodnom prádle". László pochopí, že v tejto domácnosti mu Bobíka nepostrážia. Navyše Marta by rada využila Františkov byt na nácvik divadelnej postavy z Gogoľovho revízora. Na Lesnej správe je teda László v práci aj so psom. Tvrdí, že je na výcviku za poľovníckeho psa. Žiaľ pes, ktorý sa ľaká hvízdania sokola, by ťažko obstál v tomto obore. František, ktorý by potreboval výdatne zrelaxovať, si nevie nájsť pokojné miesto. V jeho bývalej kancelárii bude ešte týždeň sedieť Ing. Brhlík, kým mu vyprší výpovedná lehota. Doma ho prepadne Marta s celým divadelným ansámblom, a kým je László u urológa, tak nakoniec stráži aj psa, ktorý sa zľakne Martinho smiechu. František nenájde pokoj ani v byte u Lászla, lebo majstri ešte nedokončili výmenu drezu a u Milky nachytá párik, ktorý usilovne pracuje na jeho ďalšom vnúčati. Podarí sa Lászlovi nájsť vyľakaného Bobíka, keď ho neplánovane musí vrátiť ešte v ten istý deň majiteľovi? Všimne si Zuzana doma rozbité okno aj obľúbenú vázu? Ako dopadne László, pri pokuse "jemne" zmanipulovať vrátenie psa? Nájde František konečne kľud aspoň v kutici pod schodami? A ako mu pomôže upratovačka, pani Katka?

151 25 „Dovolenka“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 26. júl 2021

František so Zuzanou stále tvrdia, že idú na dovolenku na luxusnú jachtu, László s Ildikó zas na veľtrh klobás do 5-hviezdičkového hotela v Debrecíne. Čo bude robiť vo Františkovom byte počas ich neprítomnosti Františkova mamička? Prečo v oboch bytoch pristihne Milku s Gergelyom v chúlostivých situáciách? Spoločnú bytovku Susedov navštívia nefalšovaní šmejdi, v Marte a mamičke však nájdu dôstojných protivníkov. Podarí sa Martin plán, aby sa najlepší kamaráti, ktorí tentoraz nešli na dovolenku spoločne, stretli na polceste medzi Debrecínom a chorvátskym pobrežím? A prečo Ildikó aj Zuzana podozrievajú svojich manželov z nevery? A čoho bude dôkazom fotka z policajného radaru v Bešeňovej?

152 26 „Vtípky“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 2. august 2021

František s Lászlom sa dohodnú, že urobia nachytávky na svoje manželky. László prinesie zo škôlky cudzie dieťa a bude tvrdiť, že to je ich vlastná dcéra. František vybaví pre Zuzanu falošného kupcu na zubné pasty. Milka s Gergelyom sa stále pokúšajú o dieťa. Gergely sa ráno ponáhľa do Viedne, ale Milka chce, aby spolu počkali na výsledok bejbytestu. Dohodnú sa, že ho schová a pozrú si ho spolu až večer. Ostane na stole v kuchyni. Zuzana sa vyberá na stretnutie s kupcom až do Brezna. Doktor Vojtíšek chce chlapom vynahradiť dovolenku, ktorú si s Andrejkou užili na Floride. Potrebuje nafukovací bazén, ktorý László s Františkom hľadajú v Milkinom byte. Budú mať chlapi odvahu dorobením druhej čiarky na bejbyteste nachytať aj Milku? Ako zamotá nachytávky krásna kuriérka? A podarí sa dievčatám pomstiť sa chlapom za pomoci spravodajstva Televíznych novín?

153 27 „Tobogány“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 9. august 2021

Marta pozýva všetkých na tobogány na nové kúpalisko, ktoré otvoril jej známy. Pôjde aj Milka s Evanom. Zuzana sa dá nahovoriť. Ildikó tiež, lebo v susedstve je aj samozber čerešní a potom bude môcť napiecť svoju obľúbenú bublaninu. František kúpi stánok v parku. Bola to neodolateľná ponuka a chce rozbehnúť vlastný biznis. László je opäť urazený, lebo František ho nechce do partie. Gergelyovi Marta vybavila kšeft, má zahrať na letisku hymnu na privítanie ruskej delegácie. Ako dopadne oberanie čerešní, keď Ildikó trpí závratmi? Aké zážitky si dievčatá prinesú z tobogánov? Akým problémom bude čeliť František v zadĺženom bufete? A prečo Gergelya zbalia policajti, ktorí si potom prídu aj pre Martu?

154 28 „Variant Kapa“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 16. august 2021

Františkovi sa nepáči projekt bufetu, ktorý mu nakreslil László, chýbajú tam totiž napríklad dvere. Zuzana mu navrhuje spoločný kšeft. Z Fínska nakúpila testy na variant Kapa a miesto bufetu nahovára Fera na MOM-ku. Marta dedila po jednom zo svojich ruských milencov. Výška dedičstva závisí od toho, ako dlho s ním chodila, ale to si nevie spomenúť. Ildikó má stres z blížiaceho sa školského roku, rozmýšľa, že skončí s učením. Lászlovi donesú vyrobený nápis pre bufet, "Feri a Laci". Andrejka zháňa na poslednú chvíľu kaderníka, lebo má ísť na benefičnú akciu nemocnice spolu s manželom. Ildi sa ponúka, veď kedysi pracovala v kamarátkinom kaderníctve. Martu to privedie na nápad investovať do salónu krásy - pedikúra, manikúra, vlasové štúdio. František oznámi Lászlovi, že stavba bufetu sa odkladá, idú podnikať s MOM-kou a Zuzana už zohnala kontajner. László síce ľutuje, že MOM-ka sa nemôže volať "Feri a Laci", ale upokojí sa, že je to len odklad a nie zrušenie projektu. Ildikó trochu prekvapí, že Marta zariadila salón krásy u nich v obývačke, ale Marta sľubuje, že podľa výšky dedičstva prenajme neskôr priestor. U Zuzany sa všetci testujú, aby otestovali testy. Poštár oslavuje narodeniny a dal si upiecť muffiny, ale chce, aby mu ich Ildikó schválila. Tá usúdi, že ich treba len trochu pocukrovať a všetci si s chuťou dajú, lebo poštár inú oslavu nechystá. Ako dopadne testovanie testov? Ako zvládne Ildikó Andrejkin slávnostný účes? Koľko peňazí vlastne Marta zdedila? A prečo doktor Vojtíšek nariadi všetkým návštevu nemocnice?

155 29 „Momka“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 23. august 2021

Ildi vadí, že László je doma, keď k nej do "vlasového salónu" prichádzajú ženy, ktoré by na Lászla mohli dostať chuť. László sa bráni, že salón bol úplne zlý nápad a ani mu nedovolila zapojiť sa; na opravu elektriky si zavolala cudzieho majstra. V pošte však našiel svoju výhru: zúčastnil sa kvízu o klobásach a správne určil ich zloženie, takže vyhral 1. cenu - welness pobyt o ktorom snívali, 3 dni v 5-hviezdičkovom hoteli v Debrecíne s plnou penziou. Ildikó však nemôže odísť, Marta jej zohnala exkluzívneho klienta, moderátorku TV Markíza, ktorá potrebuje večerný účes na párty. László sa nedá odradiť a ide hľadať parťáka na pobyt inde. László volá aj Zuzanu, ale tá má plnú hlavu starostí s rozbehnutím MOMky. František sa najprv poteší, že by mohli ísť na výlet s Lászlom bez manželiek a nechápe ako sa to Lászlovi podarilo vybaviť, lenže termín nástupu priamo v tento deň zaskočí aj jeho. S ľútosťou musí odmietnuť. László zháňa ďalej. Milka potrebuje Evana umiestniť u babičky, ale tá toho malého diablika opatrovať nechce. László by zobral Milku s Gergelyom a Evanom na pobyt, ale Milka sa sľúbila rodičom pomáhať s testovaním, navyše z Evanovho revu dostane migrénu a Gergely je vo Viedni. Mamička by do Debrecínu s Lászlom išla veľmi rada, ale v žiadnom prípade s Evanom. Andrejka schováva Bobíka pred Zuzanou a Františkom, ktorý ho chcú zapojiť ako lekára do odberu vzoriek. Nakoniec sa dohodnú s Martou. František pred spustením testovania ostáva pred MOMkou sám, Zuzana má neodolateľnú ponuku aj na vakcínu Sputnik, mohli by testovať aj očkovať. Marta je smutná, lebo ostala jediná, ktorú László nepozýval na 3-dňový welness pobyt. Ildikó by ho ale s Martou nikdy nepustila a tak odišiel s Ágostonom a Evanom. Okrem toho ho má Ildikó pod kontrolou, na recepcii pracuje jej kamarátka Anikó. Zvládne František nápor davu na testovanie, keď mu navyše silný vietor rozfúka kontrolné lístočky s číslami vzoriek? Ako zvládne László welness pobyt s malými deťmi? Ako zvládne Ildikó účes televíznej moderátorky a aké to bude mať následky? A aké hlásenie pošle Anikó z Debrecína?

156 30 „Rozvod“ Peter Marcin & Miloš Volný Andy Kraus 30. august 2021

Ildikó a Zuzana sa vyhrážajú rozvodom. Chlapi sú vyhodení z domu a musia prespať v MOMke. Za Ildikó prídu jej žiaci, aby ju presvedčili, nech sa vráti k učeniu a do školy. Gergelya prekvapí nečakaná návšteva z Ašchabadu. Podarí sa Lászlovi a Františkovi zachrániť svoje manželstvá? Ako sa rozhodne Ildikó? A aké tajomstvo zamotá život Gergelyovi?

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]