Zoznam NGC objektov 5751-6000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 5501-5750 | Zoznam NGC objektov 5751-6000 | Zoznam NGC objektov 6001-6250 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 5751 galaxia 14h 43m 49,1s +53° 24' 2" 13,2 Pastier 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5752 galaxia 14h 45m 14,2s +38° 43' 45" 14,1 Pastier 1. apríl 1878 Lawrence Parsons
NGC 5753 galaxia 14h 45m 18,8s +38° 48' 23" 15 Pastier 1. apríl 1878 Lawrence Parsons
NGC 5754 galaxia 14h 45m 19,6s +38° 43' 58" 13,1 Pastier 16. máj 1787 William Herschel
NGC 5755 galaxia 14h 45m 24,5s +38° 46' 49" 13,5 Pastier 1. apríl 1878 Lawrence Parsons
NGC 5756 galaxia 14h 47m 33,7s -14° 51' 12" 12,3 Váhy 5. jún 1836 John Herschel
NGC 5757 galaxia 14h 47m 46,3s -19° 4' 40" 12 Váhy 19. máj 1787 William Herschel
NGC 5758 galaxia 14h 47m 2,1s +13° 40' 4" 14 Pastier 6. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 5759 galaxia 14h 47m 14,9s +13° 27' 22" 14,3 Pastier 7. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5760 galaxia 14h 47m 42,2s +18° 30' 6" 13,3 Pastier 24. máj 1791 William Herschel
NGC 5761 galaxia 14h 49m 8,2s -20° 22' 32" 12,4 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5762 galaxia 14h 48m 42,6s +12° 27' 26" 13,1 Pastier 22. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 5763 galaxia 14h 48m 58,7s +12° 29' 26" 14,2 Pastier 22. máj 1886 Lewis A. Swift
NGC 5764 otvorená hviezdokopa 14h 53m 32,1s -52° 40' 14" 12,6 Vlk 8. júl 1834 John Herschel
NGC 5765 galaxia 14h 50m 51,6s +5° 6' 53" 14,6 Panna 24. apríl 1830 John Herschel
NGC 5766 galaxia 14h 53m 9,5s -21° 23' 36" 13,4 Váhy 1886 Ormond Stone
NGC 5767 galaxia 14h 49m 34,3s +47° 22' 34" 14,2 Pastier 14. máj 1885 Lewis A. Swift
NGC 5768 galaxia 14h 52m 7,9s -2° 31' 49" 12,8 Váhy 14. apríl 1785 William Herschel
NGC 5769 galaxia 14h 52m 41,5s +7° 55' 57" 14,4 Pastier 27. apríl 1881 Edward Singleton Holden
NGC 5770 galaxia 14h 53m 14,9s +3° 57' 39" 12,2 Panna 29. apríl 1786 William Herschel
NGC 5771 galaxia 14h 52m 14,2s +29° 50' 45" 13,6 Pastier 16. máj 1784 William Herschel
NGC 5772 galaxia 14h 51m 38,9s +40° 35' 58" 12,9 Pastier 12. máj 1828 John Herschel
NGC 5773 galaxia 14h 52m 30,3s +29° 48' 29" 13,5 Pastier 16. máj 1784 William Herschel
NGC 5774 galaxia 14h 53m 42,4s +3° 34' 58" 12,3 Panna 26. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5775 galaxia 14h 53m 57,4s +3° 32' 42" 11,8 Panna 20. september 1786 William Herschel
NGC 5776 galaxia 14h 54m 32,7s +2° 58' 1" 14,1 Panna 27. apríl 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5777 galaxia 14h 51m 17,8s +58° 58' 40" 13,3 Drak 17. apríl 1789 William Herschel
NGC 5778 galaxia 14h 54m 31,4s +18° 38' 34" 14,3 Pastier 20. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 5779 galaxia 14h 52m 9,4s +55° 54' 0" 15,2 Drak 9. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 5780 galaxia 14h 54m 22,6s +28° 56' 24" 14,1 Pastier 30. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 5781 galaxia 14h 56m 41,1s -17° 14' 39" 13,7 Váhy 11. máj 1831 John Herschel
NGC 5782 galaxia 14h 55m 55,3s +11° 51' 42" 13,7 Pastier 19. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5783 galaxia 14h 53m 28,3s +52° 4' 36" 12,9 Pastier 1887 Lewis A. Swift
NGC 5784 galaxia 14h 54m 16,4s +42° 33' 31" 12,4 Pastier 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5785 galaxia 14h 53m 28,3s +52° 4' 36" 12,9 Pastier 21. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5786 galaxia 14h 58m 56,4s -42° 0' 52" 11,2 Kentaur 5. jún 1834 John Herschel
NGC 5787 galaxia 14h 55m 15,4s +42° 30' 26" 13,2 Pastier 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5788 galaxia 14h 53m 16,8s +52° 2' 41" 14,9 Pastier 21. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5789 galaxia 14h 56m 35,7s +30° 14' 0" 13,4 Pastier 21. máj 1802 William Herschel
NGC 5790 galaxia 14h 57m 35,9s +8° 17' 7" 14 Pastier 16. máj 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5791 galaxia 14h 58m 46s -19° 16' 1" 11,7 Váhy 19. máj 1787 William Herschel
NGC 5792 galaxia 14h 58m 22,6s -1° 5' 25" 11,3 Váhy 11. apríl 1787 William Herschel
NGC 5793 galaxia 14h 59m 24,7s -16° 41' 36" 13,5 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5794 galaxia 14h 55m 53,6s +49° 43' 33" 13,6 Pastier 13. máj 1830 John Herschel
NGC 5795 galaxia 14h 56m 19s +49° 23' 55" 14 Pastier 24. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 5796 galaxia 14h 59m 24s -16° 37' 25" 11,6 Váhy 23. máj 1884 Wilhelm Tempel
NGC 5797 galaxia 14h 56m 23,9s +49° 41' 44" 12,8 Pastier 15. máj 1787 William Herschel
NGC 5798 galaxia 14h 57m 37,9s +29° 58' 5" 13 Pastier 16. máj 1784 William Herschel
NGC 5799 galaxia 15h 5m 35,5s -72° 25' 58" 13,4 Rajka 4. apríl 1835 John Herschel
NGC 5800 otvorená hviezdokopa 15h 1m 47,8s -51° 55' 6" - Vlk 8. júl 1834 John Herschel
NGC 5801 galaxia 15h 0m 25,9s -13° 54' 13" 14,7 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5802 galaxia 15h 0m 29,9s -13° 55' 6" 14,2 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5803 galaxia 15h 0m 34,4s -13° 53' 38" 14,8 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5804 galaxia 14h 57m 6,6s +49° 40' 7" 13,1 Pastier 15. máj 1787 William Herschel
NGC 5805 galaxia 14h 57m 11,7s +49° 37' 43" 15 Pastier 3. apríl 1854 William Parsons Rosse
NGC 5806 galaxia 15h 0m 0,2s +1° 53' 27" 11,7 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5807 galaxia 14h 55m 48,4s +63° 54' 14" 14,2 Drak 14. september 1866 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5808 galaxia 14h 54m 2,7s +73° 7' 55" 13,5 Malá medvedica 16. marec 1785 William Herschel
NGC 5809 galaxia 15h 0m 52,2s -14° 9' 55" 13,6 Váhy 30. marec 1827 John Herschel
NGC 5810 galaxia 15h 2m 42,5s -17° 52' 6" 13,2 Váhy 1886 Ormond Stone
NGC 5811 galaxia 15h 0m 27,2s +1° 37' 24" 14,1 Panna 12. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5812 galaxia 15h 0m 55,7s -7° 27' 27" 11,2 Váhy 5. marec 1785 William Herschel
NGC 5813 galaxia 15h 1m 11,1s +1° 42' 7" 10,5 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5814 galaxia 15h 1m 21,1s +1° 38' 14" 13,9 Panna 13. apríl 1828 John Herschel
NGC 5815 galaxia 15h 0m 29,1s -16° 50' 2" 14,3 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5816 galaxia 15h 0m 4,8s -16° 5' 37" 14,8 Váhy 1886 Ormond Stone
NGC 5817 galaxia 14h 59m 40,8s -16° 10' 50" 14,2 Váhy 1886 Ormond Stone
NGC 5818 galaxia 14h 58m 58,3s +49° 49' 19" 13,8 Pastier 23. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5819 galaxia 14h 54m 2,7s +73° 7' 55" 13,5 Malá medvedica 6. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5820 galaxia 14h 58m 39,9s +53° 53' 9" 12,3 Pastier 5. máj 1788 William Herschel
NGC 5821 galaxia 14h 58m 59,8s +53° 55' 24" 13,7 Pastier 24. apríl 1789 William Herschel
NGC 5822 otvorená hviezdokopa 15h 4m 21s -54° 23' 48" 6,5 Vlk 3. júl 1836 John Herschel
NGC 5823 otvorená hviezdokopa 15h 5m 30,5s -55° 36' 13" 7,9 Kružidlo 8. máj 1826 James Dunlop
NGC 5824 guľová hviezdokopa 15h 3m 58,5s -33° 4' 2" 9,1 Vlk 29. jún 1886 Edward Emerson Barnard
NGC 5825 galaxia 14h 54m 31,4s +18° 38' 34" 14,3 Pastier 20. jún 1886 Lewis A. Swift
NGC 5826 galaxia 15h 6m 33,7s +55° 28' 45" 14,4 Drak 9. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 5827 galaxia 15h 1m 53,5s +25° 57' 51" 12,9 Pastier 8. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5828 galaxia 15h 0m 45,9s +49° 59' 36" 13,6 Pastier 24. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 5829 galaxia 15h 2m 42s +23° 20' 0" 13,1 Pastier 11. máj 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5830 galaxia 15h 1m 51s +47° 52' 33" 14,3 Pastier 23. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5831 galaxia 15h 4m 6,8s +1° 13' 12" 11,5 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5832 galaxia 14h 57m 45,7s +71° 40' 53" 12,2 Malá medvedica 16. marec 1785 William Herschel
NGC 5833 galaxia 15h 11m 54,1s -72° 51' 32" 12 Rajka 4. apríl 1835 John Herschel
NGC 5834 guľová hviezdokopa 15h 3m 58,5s -33° 4' 2" 9,1 Vlk 14. máj 1826 James Dunlop
NGC 5835 galaxia 15h 2m 25,3s +48° 52' 41" 14,4 Pastier 23. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5836 galaxia 14h 59m 31,1s +73° 53' 35" 13,9 Malá medvedica 16. marec 1785 William Herschel
NGC 5837 galaxia 15h 4m 40,6s +12° 38' 2" 13,7 Pastier 19. jún 1887 Lewis A. Swift
NGC 5838 galaxia 15h 5m 26s +2° 5' 56" 10,9 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5839 galaxia 15h 5m 27,4s +1° 38' 4" 12,7 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5840 neexistujúci objekt 15h 4m 20,5s +29° 30' 22" - Pastier 22. júl 1886 Lewis A. Swift
NGC 5841 galaxia 15h 6m 34,8s +2° 0' 18" 13,9 Panna 12. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5842 galaxia 15h 4m 52,1s +21° 4' 13" 14,3 Pastier 11. máj 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5843 galaxia 15h 7m 27,8s -36° 19' 42" 12,3 Vlk 3. máj 1834 John Herschel
NGC 5844 planetárna hmlovina 15h 10m 40,7s -64° 40' 22" - Južný trojuholník 2. máj 1835 John Herschel
NGC 5845 galaxia 15h 6m 0,6s +1° 38' 1" 12,5 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5846 galaxia 15h 6m 29s +1° 36' 19" 10,1 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5847 galaxia 15h 6m 22,2s +6° 22' 47" 14,9 Panna 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 5848 galaxia 15h 6m 34,8s +2° 0' 18" 13,9 Panna 6. máj 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5849 galaxia 15h 6m 50,6s -14° 34' 16" 13,9 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5850 galaxia 15h 7m 7,5s +1° 32' 39" 10,8 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5851 galaxia 15h 6m 53,3s +12° 51' 29" 14,3 Pastier 26. máj 1791 William Herschel
NGC 5852 galaxia 15h 6m 56,3s +12° 50' 51" 13,7 Pastier 26. máj 1791 William Herschel
NGC 5853 galaxia 15h 5m 53,2s +39° 31' 22" 13,7 Pastier 19. máj 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5854 galaxia 15h 7m 47,6s +2° 34' 7" 11,9 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5855 galaxia 15h 7m 48,9s +3° 59' 5" 14,2 Panna 30. máj 1887 Lewis A. Swift
NGC 5856 hviezda 15h 7m 20,3s +18° 26' 32" - Pastier 24. máj 1791 William Herschel
NGC 5857 galaxia 15h 7m 27,3s +19° 35' 54" 13 Pastier 27. apríl 1788 William Herschel
NGC 5858 galaxia 15h 8m 49,1s -11° 12' 29" 12,8 Váhy 14. máj 1882 Edward Singleton Holden
NGC 5859 galaxia 15h 7m 34,9s +19° 34' 55" 12,5 Pastier 27. apríl 1788 William Herschel
NGC 5860 galaxia 15h 6m 33,7s +42° 38' 31" 13,2 Pastier 17. apríl 1830 John Herschel
NGC 5861 galaxia 15h 9m 16,2s -11° 19' 20" 11,6 Váhy 9. máj 1784 William Herschel
NGC 5862 galaxia 15h 6m 3,2s +55° 34' 28" 14,9 Drak 11. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 5863 galaxia 15h 10m 48,3s -18° 25' 52" 12,6 Váhy 1886 Ormond Stone
NGC 5864 galaxia 15h 9m 33,5s +3° 3' 12" 11,9 Panna 27. máj 1786 William Herschel
NGC 5865 galaxia 15h 9m 49,1s +0° 31' 49" 14,1 Panna 11. apríl 1787 William Herschel
NGC 5866 galaxia 15h 6m 29,4s +55° 45' 49" 9,9 Drak 11. apríl 1781 Pierre Méchain ?
NGC 5867 galaxia 15h 6m 24,3s +55° 43' 54" 15,5 Drak 25. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5868 galaxia 15h 9m 49,1s +0° 31' 49" 14,1 Panna 27. apríl 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5869 galaxia 15h 9m 49,4s +0° 28' 13" 11,9 Panna 24. február 1786 William Herschel
NGC 5870 galaxia 15h 6m 33,7s +55° 28' 45" 14,4 Drak 11. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 5871 hviezda 15h 10m 4,8s +0° 29' 51" - Panna 1882 Wilhelm Tempel
NGC 5872 galaxia 15h 10m 55,6s -11° 28' 46" 13,8 Váhy 30. júl 1867 Joseph Winlock
NGC 5873 planetárna hmlovina 15h 12m 50,7s -38° 7' 31" 11 Vlk 2. máj 1883 Ralph Copeland
NGC 5874 galaxia 15h 7m 51,9s +54° 45' 10" 12,5 Pastier 11. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 5875 galaxia 15h 9m 13,1s +52° 31' 41" 12,5 Pastier 1. máj 1788 William Herschel
NGC 5876 galaxia 15h 9m 31,4s +54° 30' 23" 12,9 Pastier 11. jún 1885 Lewis A. Swift
NGC 5877 trojhviezda 15h 12m 53,1s -4° 55' 27" - Váhy 24. máj 1867 Julius Schmidt
NGC 5878 galaxia 15h 13m 45,7s -14° 16' 13" 11,7 Váhy 30. apríl 1788 William Herschel
NGC 5879 galaxia 15h 9m 46,8s +57° 0' 2" 11,4 Drak 5. máj 1788 William Herschel
NGC 5880 galaxia 15h 15m 1s -14° 34' 42" 14,3 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5881 galaxia 15h 6m 20,6s +62° 58' 50" 13,3 Drak 26. apríl 1789 William Herschel
NGC 5882 planetárna hmlovina 15h 16m 50s -45° 38' 56" 9,4 Vlk 27. september 1834 John Herschel
NGC 5883 galaxia 15h 15m 10,1s -14° 36' 59" 13,6 Váhy 30. júl 1867 Joseph Winlock
NGC 5884 dvojhviezda 15h 13m 9,2s +31° 51' 44" - Pastier 1886 Gerhard Lohse
NGC 5885 galaxia 15h 15m 4,2s -10° 5' 9" 11,8 Váhy 9. máj 1784 William Herschel
NGC 5886 galaxia 15h 12m 45,4s +41° 14' 2" 14 Pastier 13. máj 1828 John Herschel
NGC 5887 galaxia 15h 14m 43,9s +1° 9' 17" 13,9 Had 9. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5888 galaxia 15h 13m 7,4s +41° 15' 52" 13,4 Pastier 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5889 galaxia 15h 13m 15,7s +41° 19' 40" 15,4 Pastier 25. apríl 1851 William Parsons Rosse
NGC 5890 galaxia 15h 17m 51,1s -17° 35' 19" 12,8 Váhy 1886 Ormond Stone
NGC 5891 galaxia 15h 16m 13,2s -11° 29' 38" 14,2 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5892 galaxia 15h 13m 48,1s -15° 27' 51" 12 Váhy 1886 Ormond Stone
NGC 5893 galaxia 15h 13m 34,3s +41° 57' 33" 13,2 Pastier 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5894 galaxia 15h 11m 40,9s +59° 48' 31" 12,7 Drak 25. máj 1788 William Herschel
NGC 5895 galaxia 15h 13m 50,1s +42° 0' 28" 14,3 Pastier 23. máj 1854 William Parsons Rosse
NGC 5896 galaxia 15h 13m 50,6s +42° 1' 30" 15 Pastier 23. máj 1854 William Parsons Rosse
NGC 5897 guľová hviezdokopa 15h 17m 24,5s -21° 0' 35" 8,4 Váhy 10. marec 1785 William Herschel
NGC 5898 galaxia 15h 18m 13,6s -24° 5' 51" 11,4 Váhy 21. máj 1784 William Herschel
NGC 5899 galaxia 15h 15m 3,3s +42° 2' 59" 11,8 Pastier 18. marec 1787 William Herschel
NGC 5900 galaxia 15h 15m 5,2s +42° 12' 34" 14,1 Pastier 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5901 hviezda 15h 15m 2,3s +42° 13' 44" - Pastier 23. máj 1854 William Parsons Rosse
NGC 5902 galaxia 15h 14m 22,3s +50° 19' 49" 13,2 Pastier 1. máj 1788 William Herschel
NGC 5903 galaxia 15h 18m 36,5s -24° 4' 6" 11,2 Váhy 21. máj 1784 William Herschel
NGC 5904 guľová hviezdokopa 15h 18m 33,8s +2° 5' 0" 5,7 Had 5. máj 1702 Gottfried Kirch
NGC 5905 galaxia 15h 15m 23,3s +55° 31' 4" 12,1 Drak 5. máj 1788 William Herschel
NGC 5906 hviezdna asociácia 15h 15m 52,1s +56° 19' 50" - Drak 23. apríl 1860 William Parsons Rosse
NGC 5907 galaxia 15h 15m 53,8s +56° 19' 49" 10,4 Drak 5. máj 1788 William Herschel
NGC 5908 galaxia 15h 16m 43,1s +55° 24' 34" 12 Drak 5. máj 1788 William Herschel
NGC 5909 galaxia 15h 11m 27,9s +75° 23' 4" 14 Malá medvedica 12. december 1797 William Herschel
NGC 5910 galaxia 15h 19m 24,7s +20° 53' 46" 13,6 Had 13. apríl 1785 William Herschel
NGC 5911 galaxia 15h 20m 18,1s +3° 31' 8" 14 Had 5. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5912 galaxia 15h 11m 40,5s +75° 23' 5" 13,8 Malá medvedica 12. december 1797 William Herschel
NGC 5913 galaxia 15h 20m 55,5s -2° 34' 42" 13,5 Had 14. apríl 1785 William Herschel
NGC 5914 galaxia 15h 18m 43,7s +41° 51' 55" 14,4 Pastier 16. máj 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5915 galaxia 15h 21m 33s -13° 5' 30" 12,3 Váhy 5. jún 1836 John Herschel
NGC 5916 galaxia 15h 21m 37,8s -13° 10' 9" 13,2 Váhy 5. jún 1836 John Herschel
NGC 5917 galaxia 15h 21m 32,5s -7° 22' 39" 13,2 Váhy 16. júl 1835 John Herschel
NGC 5918 galaxia 15h 19m 25,1s +45° 52' 49" 13,2 Pastier 26. apríl 1830 John Herschel
NGC 5919 galaxia 15h 21m 36,8s +7° 43' 11" 15,9 Had 30. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 5920 galaxia 15h 21m 51,8s +7° 42' 32" 13,7 Had 30. marec 1887 Lewis A. Swift
NGC 5921 galaxia 15h 21m 56,3s +5° 4' 13" 10,7 Had 1. máj 1786 William Herschel
NGC 5922 dvojhviezda 15h 21m 9,1s +41° 40' 23" - Pastier 9. apríl 1787 William Herschel
NGC 5923 galaxia 15h 21m 14,1s +41° 43' 35" 12,9 Pastier 9. máj 1828 John Herschel
NGC 5924 galaxia 15h 22m 2s +31° 13' 57" 14,6 Severná koruna 10. jún 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5925 otvorená hviezdokopa 15h 27m 26s -54° 31' 42" 8,4 Pravítko 28. júl 1826 James Dunlop
NGC 5926 galaxia 15h 23m 25s +12° 42' 57" 13,8 Had 15. jún 1884 Lewis A. Swift
NGC 5927 guľová hviezdokopa 15h 28m 0,5s -50° 40' 20" 8 Vlk 8. máj 1826 James Dunlop
NGC 5928 galaxia 15h 26m 2,8s +18° 4' 25" 12,5 Had 24. máj 1791 William Herschel
NGC 5929 galaxia 15h 26m 6,1s +41° 40' 16" 13,3 Pastier 13. máj 1828 John Herschel
NGC 5930 galaxia 15h 26m 8s +41° 40' 33" 12,2 Pastier 18. marec 1787 William Herschel
NGC 5931 galaxia 15h 29m 29,6s +7° 34' 23" 14 Had 19. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5932 galaxia 15h 26m 48,2s +48° 36' 54" 14,5 Pastier 21. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5933 galaxia 15h 27m 1,5s +48° 36' 50" 14,8 Pastier 21. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5934 galaxia 15h 28m 12,6s +42° 55' 47" 13,8 Pastier 12. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5935 galaxia 15h 28m 16,6s +42° 56' 41" 14,8 Pastier 12. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5936 galaxia 15h 30m 0,8s +12° 59' 20" 12,3 Had 12. apríl 1784 William Herschel
NGC 5937 galaxia 15h 30m 46,2s -2° 49' 45" 12,3 Had 14. apríl 1785 William Herschel
NGC 5938 galaxia 15h 36m 26,1s -66° 51' 33" 10,9 Južný trojuholník 9. jún 1836 John Herschel
NGC 5939 galaxia 15h 24m 45,8s +68° 43' 47" 13,1 Malá medvedica 11. júl 1883 Lewis A. Swift
NGC 5940 galaxia 15h 31m 18,2s +7° 27' 27" 13,7 Had 19. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5941 galaxia 15h 31m 40,3s +7° 20' 20" 13,9 Had 19. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5942 galaxia 15h 31m 36,8s +7° 18' 44" 14,3 Had 19. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5943 galaxia 15h 29m 44s +42° 46' 43" 13,8 Pastier 18. jún 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5944 galaxia 15h 31m 47,6s +7° 18' 29" 15 Had 19. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5945 galaxia 15h 29m 44,9s +42° 55' 9" 13 Pastier 12. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5946 guľová hviezdokopa 15h 35m 28,5s -50° 39' 32" 8,4 Pravítko 8. máj 1826 James Dunlop
NGC 5947 galaxia 15h 30m 36,6s +42° 43' 3" 13,7 Pastier 18. jún 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5948 dvojhviezda 15h 32m 58,6s +3° 59' 0" - Had 14. jún 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5949 galaxia 15h 28m 0,7s +64° 45' 47" 12,1 Drak 28. november 1801 William Herschel
NGC 5950 galaxia 15h 31m 30,6s +40° 25' 50" 13,8 Pastier 21. jún 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5951 galaxia 15h 33m 43,1s +15° 0' 27" 12,9 Had 19. marec 1787 William Herschel
NGC 5952 galaxia 15h 34m 56,3s +4° 57' 34" 14,2 Had 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 5953 galaxia 15h 34m 32,3s +15° 11' 39" 12 Had 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 5954 galaxia 15h 34m 34,9s +15° 12' 4" 12,2 Had 17. apríl 1784 William Herschel
NGC 5955 galaxia 15h 35m 12,4s +5° 3' 48" 14,9 Had 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 5956 galaxia 15h 34m 58,5s +11° 45' 1" 12,5 Had 29. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5957 galaxia 15h 35m 23,1s +12° 2' 52" 12,1 Had 29. apríl 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 5958 galaxia 15h 34m 49,1s +28° 39' 19" 12,7 Severná koruna 11. apríl 1785 William Herschel
NGC 5959 galaxia 15h 37m 22,3s -16° 35' 46" 13,6 Váhy 1886 Ormond Stone
NGC 5960 galaxia 15h 36m 18,4s +5° 39' 57" 14,3 Had 12. apríl 1864 Albert Marth
NGC 5961 galaxia 15h 35m 16,2s +30° 51' 51" 13,6 Severná koruna 8. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5962 galaxia 15h 36m 31,6s +16° 36' 28" 11,3 Had 21. marec 1784 William Herschel
NGC 5963 galaxia 15h 33m 27,8s +56° 33' 36" 12,3 Drak 5. máj 1788 William Herschel
NGC 5964 galaxia 15h 37m 36,2s +5° 58' 25" 12,2 Had 24. apríl 1830 John Herschel
NGC 5965 galaxia 15h 34m 2s +56° 41' 8" 11,9 Drak 5. máj 1788 William Herschel
NGC 5966 galaxia 15h 35m 52,2s +39° 46' 9" 12,3 Pastier 18. marec 1787 William Herschel
NGC 5967 galaxia 15h 48m 16s -75° 40' 23" 12 Rajka 7. jún 1836 John Herschel
NGC 5968 galaxia 15h 39m 57s -30° 33' 11" 12,3 Vlk 3. jún 1834 John Herschel
NGC 5969 galaxia 15h 34m 50,9s +56° 27' 5" 14,6 Drak 5. august 1885 Lewis A. Swift
NGC 5970 galaxia 15h 38m 30s +12° 11' 11" 11,5 Had 15. marec 1784 William Herschel
NGC 5971 galaxia 15h 35m 36,9s +56° 27' 43" 13,8 Drak 5. august 1885 Lewis A. Swift
NGC 5972 galaxia 15h 38m 54,1s +17° 1' 34" 13,8 Had 29. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5973 galaxia 15h 40m 15,6s -8° 36' 3" 14,4 Váhy 26. máj 1864 Albert Marth
NGC 5974 galaxia 15h 39m 2,3s +31° 45' 35" 14 Severná koruna 29. apríl 1827 John Herschel
NGC 5975 galaxia 15h 39m 58s +21° 28' 14" 14,1 Had 19. jún 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5976 galaxia 15h 36m 47,8s +59° 23' 54" 14,8 Drak 6. máj 1850 William Parsons Rosse
NGC 5977 galaxia 15h 40m 33,4s +17° 7' 43" 13,9 Had 29. jún 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5978 galaxia 15h 42m 27,1s -13° 14' 2" 14 Váhy 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 5979 planetárna hmlovina 15h 47m 41,1s -61° 13' 2" 11,5 Južný trojuholník 24. apríl 1835 John Herschel
NGC 5980 galaxia 15h 41m 30,5s +15° 47' 15" 12,7 Had 19. marec 1787 William Herschel
NGC 5981 galaxia 15h 37m 53,4s +59° 23' 29" 13,2 Drak 6. máj 1850 William Parsons Rosse
NGC 5982 galaxia 15h 38m 40s +59° 21' 22" 11 Drak 25. máj 1788 William Herschel
NGC 5983 galaxia 15h 42m 45,5s +8° 14' 30" 13,9 Had 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 5984 galaxia 15h 42m 53,1s +14° 13' 56" 12,6 Had 19. marec 1787 William Herschel
NGC 5985 galaxia 15h 39m 37,1s +59° 19' 55" 11,1 Drak 25. máj 1788 William Herschel
NGC 5986 guľová hviezdokopa 15h 46m 3,5s -37° 47' 8" 7,6 Vlk 10. máj 1826 James Dunlop
NGC 5987 galaxia 15h 39m 56,9s +58° 4' 47" 11,9 Drak 25. máj 1788 William Herschel
NGC 5988 galaxia 15h 44m 33,8s +10° 17' 35" 14,2 Had 17. apríl 1887 Lewis A. Swift
NGC 5989 galaxia 15h 41m 32,4s +59° 45' 18" 13 Drak 25. máj 1788 William Herschel
NGC 5990 galaxia 15h 46m 16,4s +2° 24' 56" 12,3 Had 5. máj 1785 William Herschel
NGC 5991 galaxia 15h 45m 16,7s +24° 37' 52" 14 Had 13. jún 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 5992 galaxia 15h 44m 21,5s +41° 5' 9" 13,5 Pastier 18. marec 1787 William Herschel
NGC 5993 galaxia 15h 44m 27,6s +41° 7' 15" 13,2 Pastier 18. marec 1787 William Herschel
NGC 5994 galaxia 15h 46m 53,2s +17° 52' 23" 14,8 Had 9. marec 1851 William Parsons Rosse
NGC 5995 galaxia 15h 48m 24,9s -13° 45' 26" 13,6 Váhy 5. jún 1836 John Herschel
NGC 5996 galaxia 15h 46m 58,9s +17° 53' 2" 12,5 Had 21. marec 1784 William Herschel
NGC 5997 galaxia 15h 47m 27,6s +8° 19' 18" 14,2 Had 25. marec 1865 Albert Marth
NGC 5998 otvorená hviezdokopa 15h 49m 38,1s -28° 34' 39" - Škorpión 30. apríl 1786 William Herschel
NGC 5999 otvorená hviezdokopa 15h 52m 8,5s -56° 28' 22" 9 Pravítko 8. máj 1826 James Dunlop
NGC 6000 galaxia 15h 49m 49,4s -29° 23' 13" 12,2 Škorpión 8. máj 1834 John Herschel