Zoznam NGC objektov 751-1000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jump to navigation Jump to search


… | Zoznam NGC objektov 501-750 | Zoznam NGC objektov 751-1000 | Zoznam NGC objektov 1001-1250 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 751 galaxia 1h 57m 33,1s +33° 12' 9" 12,2 Trojuholník 11. október 1850 William Parsons Rosse
NGC 752 otvorená hviezdokopa 1h 57m 42s +37° 47' 0" 5,7 Androméda 1654 Giovanni Battista Hodierna
NGC 753 galaxia 1h 57m 42,4s +35° 54' 57" 12,2 Androméda 16. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 754 galaxia 1h 54m 20,8s -56° 45' 40" 14,2 Eridanus 27. október 1834 John Herschel
NGC 755 galaxia 1h 56m 22,6s -9° 3' 45" 12,6 Veľryba 10. január 1785 William Herschel
NGC 756 galaxia 1h 54m 29s -16° 42' 27" 14,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 757 galaxia 1h 54m 55,9s -9° 0' 41" 12,1 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 758 galaxia 1h 55m 42,1s -3° 3' 58" 14,4 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 759 galaxia 1h 57m 50,3s +36° 20' 35" 12,8 Androméda 17. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 760 dvojhviezda 1h 57m 47,3s +33° 21' 19" - Trojuholník 19. december 1873 Ralph Copeland
NGC 761 galaxia 1h 57m 49,6s +33° 22' 35" 13,6 Trojuholník 11. október 1850 William Parsons Rosse
NGC 762 galaxia 1h 56m 57,9s -5° 24' 8" 13 Veľryba 22. november 1785 William Herschel
NGC 763 galaxia 1h 56m 22,6s -9° 3' 45" 12,6 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 764 dvojhviezda 1h 57m 3,3s -16° 3' 41" - Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 765 galaxia 1h 58m 48,1s +24° 53' 32" 13 Baran 8. október 1864 Albert Marth
NGC 766 galaxia 1h 58m 42s +8° 20' 50" 12,9 Ryby 8. január 1828 John Herschel
NGC 767 galaxia 1h 58m 50,8s -9° 35' 14" 14,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 768 galaxia 1h 58m 40,8s +0° 31' 44" 13,3 Veľryba 2. december 1885 Lewis A. Swift
NGC 769 galaxia 1h 59m 35,8s +30° 54' 35" 12,9 Trojuholník 5. november 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 770 galaxia 1h 59m 13,5s +18° 57' 18" 13 Baran 3. november 1855 William Parsons Rosse
NGC 771 hviezda 2h 3m 26s +72° 25' 19" - Kasiopeja 29. október 1831 John Herschel
NGC 772 galaxia 1h 59m 19,5s +19° 0' 27" 10,3 Baran 29. november 1785 William Herschel
NGC 773 galaxia 1h 58m 51,9s -11° 30' 55" 13,1 Veľryba 27. november 1785 William Herschel
NGC 774 galaxia 1h 59m 34,7s +14° 0' 30" 13,1 Baran 16. október 1784 William Herschel
NGC 775 galaxia 1h 58m 32,5s -26° 17' 38" 12,7 Pec 14. november 1835 John Herschel
NGC 776 galaxia 1h 59m 54,6s +23° 38' 39" 12,5 Baran 2. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 777 galaxia 2h 0m 14,8s +31° 25' 47" 11,5 Trojuholník 12. september 1784 William Herschel
NGC 778 galaxia 2h 0m 19,4s +31° 18' 47" 13,2 Trojuholník 17. november 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 779 galaxia 1h 59m 42,6s -5° 57' 51" 11,2 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 780 galaxia 2h 0m 35,1s +28° 13' 33" 14 Trojuholník 26. október 1786 William Herschel
NGC 781 galaxia 2h 0m 8,8s +12° 39' 20" 13,3 Baran 16. október 1784 William Herschel
NGC 782 galaxia 1h 57m 40,1s -57° 47' 27" 11,7 Eridanus 27. október 1834 John Herschel
NGC 783 galaxia 2h 1m 6,6s +31° 52' 55" 12,2 Trojuholník 22. september 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 784 galaxia 2h 1m 17,1s +28° 50' 17" 11,5 Trojuholník 20. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 785 galaxia 2h 1m 40s +31° 49' 36" 12,8 Trojuholník 25. október 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 786 galaxia 2h 1m 24,6s +15° 38' 46" 13,5 Baran 26. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 787 galaxia 2h 0m 48,6s -9° 0' 9" 12,9 Veľryba 27. február 1865 Christian Heinrich Friedrich Peters
NGC 788 galaxia 2h 1m 6,4s -6° 48' 56" 12,1 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 789 galaxia 2h 2m 26s +32° 4' 20" 13,6 Trojuholník 24. august 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 790 galaxia 2h 1m 21,6s -5° 22' 14" 13 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 791 galaxia 2h 1m 44,2s +8° 29' 59" 13,3 Ryby 3. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 792 galaxia 2h 2m 15,3s +15° 42' 44" 13,2 Baran 3. september 1828 John Herschel
NGC 793 dvojhviezda 2h 2m 54,5s +31° 58' 53" - Trojuholník 1886 Gerhard Lohse
NGC 794 galaxia 2h 2m 29,4s +18° 22' 22" 12,8 Baran 15. október 1784 William Herschel
NGC 795 galaxia 1h 59m 49,3s -55° 49' 28" 13,2 Eridanus 27. október 1834 John Herschel
NGC 796 otvorená hviezdokopa 1h 56m 43,8s -74° 13' 12" - Vodný had 18. september 1835 John Herschel
NGC 797 galaxia 2h 3m 27,9s +38° 7' 3" 12,7 Androméda 21. september 1786 William Herschel
NGC 798 galaxia 2h 3m 19,6s +32° 4' 39" 13,6 Trojuholník 10. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 799 galaxia 2h 2m 12,2s -0° 6' 1" 13,4 Veľryba 9. október 1885 Lewis A. Swift
NGC 800 galaxia 2h 2m 11,8s -0° 7' 51" 13,1 Veľryba 9. október 1885 Lewis A. Swift
NGC 801 galaxia 2h 3m 44,9s +38° 15' 34" 13,2 Androméda 20. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 802 galaxia 1h 59m 6,1s -67° 52' 13" 12,8 Vodný had 2. november 1834 John Herschel
NGC 803 galaxia 2h 3m 44,8s +16° 1' 52" 12,5 Baran 15. október 1784 William Herschel
NGC 804 galaxia 2h 4m 2,2s +30° 49' 57" 13,7 Trojuholník 7. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 805 galaxia 2h 4m 29,5s +28° 48' 46" 14,3 Trojuholník 26. september 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 806 galaxia 2h 3m 31,2s -9° 55' 58" 14,1 Veľryba 1. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 807 galaxia 2h 4m 55,5s +28° 59' 16" 12,5 Trojuholník 11. september 1784 William Herschel
NGC 808 galaxia 2h 3m 56,5s -23° 18' 44" 13,3 Veľryba 14. október 1830 John Herschel
NGC 809 galaxia 2h 4m 18,9s -8° 44' 6" 13,8 Veľryba 1. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 810 galaxia 2h 5m 28,6s +13° 15' 4" 13,9 Baran 11. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 811 galaxia 2h 4m 0s -9° 6' 21" 14,3 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 812 galaxia 2h 6m 51,7s +44° 34' 21" 11,6 Androméda 11. december 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 813 galaxia 2h 1m 36,1s -68° 26' 21" 12,9 Vodný had 24. november 1834 John Herschel
NGC 814 galaxia 2h 10m 37,6s -15° 46' 24" 13,8 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 815 galaxia 2h 10m 39,4s -15° 48' 46" 15,5 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 816 galaxia 2h 8m 8,8s +29° 15' 23" 14,2 Trojuholník 15. september 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 817 galaxia 2h 7m 33,6s +17° 12' 7" 13,2 Baran 2. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 818 galaxia 2h 8m 44,4s +38° 46' 38" 12,4 Androméda 18. október 1786 William Herschel
NGC 819 galaxia 2h 8m 34,5s +29° 14' 5" 13,4 Trojuholník 20. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 820 galaxia 2h 8m 24,9s +14° 20' 59" 12,9 Baran 20. september 1828 John Herschel
NGC 821 galaxia 2h 8m 21s +10° 59' 39" 10,8 Baran 4. september 1786 William Herschel
NGC 822 galaxia 2h 6m 39,2s -41° 9' 25" 13,1 Fénix 5. september 1834 John Herschel
NGC 823 galaxia 2h 7m 20s -25° 26' 30" 12,8 Pec 14. október 1830 John Herschel
NGC 824 galaxia 2h 6m 53,2s -36° 27' 12" 13,3 Pec 29. november 1837 John Herschel
NGC 825 galaxia 2h 8m 32,4s +6° 19' 24" 13,3 Veľryba 18. november 1863 Albert Marth
NGC 826 galaxia 2h 9m 25,1s +30° 44' 22" 14,6 Trojuholník 18. september 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 827 galaxia 2h 8m 56,3s +7° 58' 18" 13 Veľryba 7. november 1784 William Herschel
NGC 828 galaxia 2h 10m 9,5s +39° 11' 28" 12,2 Androméda 18. október 1786 William Herschel
NGC 829 galaxia 2h 8m 42,2s -7° 47' 25" 13,7 Veľryba 23. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 830 galaxia 2h 8m 58,7s -7° 46' 3" 13,3 Veľryba 23. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 831 galaxia 2h 9m 34,5s +6° 5' 48" 14,4 Veľryba 18. november 1863 Albert Marth
NGC 832 dvojhviezda 2h 11m 0,7s +35° 32' 30" - Trojuholník 17. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 833 galaxia 2h 9m 20,8s -10° 7' 58" 12,8 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 834 galaxia 2h 11m 1,2s +37° 39' 58" 13 Androméda 21. september 1786 William Herschel
NGC 835 galaxia 2h 9m 24,6s -10° 8' 7" 12,2 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 836 galaxia 2h 10m 24,8s -22° 3' 18" 13,5 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 837 galaxia 2h 10m 16,1s -22° 25' 53" 14 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 838 galaxia 2h 9m 38,4s -10° 8' 45" 13 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 839 galaxia 2h 9m 42,9s -10° 11' 0" 13,1 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 840 galaxia 2h 10m 16,1s +7° 50' 45" 13,5 Veľryba 2. september 1864 Albert Marth
NGC 841 galaxia 2h 11m 17,4s +37° 29' 51" 12,6 Androméda 24. november 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 842 galaxia 2h 9m 50,7s -7° 45' 45" 12,7 Veľryba 8. január 1831 John Herschel
NGC 843 trojhviezda 2h 11m 8,2s +32° 5' 54" - Trojuholník 16. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 844 galaxia 2h 10m 14,3s +6° 3' 0" 14 Veľryba 18. november 1863 Albert Marth
NGC 845 galaxia 2h 12m 19,7s +37° 28' 39" 13,6 Androméda 17. január 1787 William Herschel
NGC 846 galaxia 2h 12m 12,1s +44° 34' 5" 12,3 Androméda 22. november 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 847 galaxia 2h 12m 12,1s +44° 34' 5" 12,3 Androméda 30. november 1885 Lewis A. Swift
NGC 848 galaxia 2h 10m 17,4s -10° 19' 14" 13 Veľryba 1. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 849 galaxia 2h 10m 11,2s -22° 19' 23" 14,8 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 850 galaxia 2h 11m 13,5s -1° 29' 6" 13 Veľryba 6. január 1785 William Herschel
NGC 851 galaxia 2h 11m 12,2s +3° 46' 47" 13,7 Veľryba 30. november 1885 Edward D. Swift
NGC 852 galaxia 2h 8m 55,2s -56° 44' 12" 13,4 Eridanus 27. október 1834 John Herschel
NGC 853 galaxia 2h 11m 41s -9° 18' 19" 12,9 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 854 galaxia 2h 11m 30,6s -35° 50' 8" 13,1 Pec 1. september 1834 John Herschel
NGC 855 galaxia 2h 14m 3,7s +27° 52' 40" 12,3 Trojuholník 26. október 1786 William Herschel
NGC 856 galaxia 2h 13m 38,4s -0° 43' 0" 13,3 Veľryba 31. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 857 galaxia 2h 12m 37s -31° 56' 40" 12,4 Pec 18. november 1835 John Herschel
NGC 858 galaxia 2h 12m 30,2s -22° 28' 17" 13,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 859 galaxia 2h 13m 38,4s -0° 43' 0" 13,3 Veľryba 3. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 860 galaxia 2h 15m 0,1s +30° 46' 46" 14,2 Trojuholník 18. september 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 861 galaxia 2h 15m 51,1s +35° 54' 50" 13,9 Trojuholník 18. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 862 galaxia 2h 13m 2,8s -42° 2' 1" 11,9 Fénix 5. september 1834 John Herschel
NGC 863 galaxia 2h 14m 33,5s -0° 45' 58" 13 Veľryba 6. január 1785 William Herschel
NGC 864 galaxia 2h 15m 27,5s +6° 0' 7" 11 Veľryba 25. október 1785 William Herschel
NGC 865 galaxia 2h 16m 15,1s +28° 36' 3" 13,2 Trojuholník 9. september 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 866 galaxia 2h 14m 33,5s -0° 45' 58" 13 Veľryba 3. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 867 galaxia 2h 17m 4,8s +1° 14' 41" 13,1 Veľryba 21. december 1783 William Herschel
NGC 868 galaxia 2h 15m 58,5s -0° 42' 46" 14,1 Veľryba 3. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 869 otvorená hviezdokopa 2h 19m 0s +57° 7' 42" 5,3 Perzeus 130 pred Kr. Hipparchos
NGC 870 galaxia 2h 17m 9,1s +14° 31' 22" 15,5 Baran 22. november 1854 William Parsons Rosse
NGC 871 galaxia 2h 17m 10,6s +14° 32' 51" 13,4 Baran 14. október 1784 William Herschel
NGC 872 galaxia 2h 15m 25,2s -17° 46' 55" 13,8 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 873 galaxia 2h 16m 32,3s -11° 20' 55" 12,6 Veľryba 27. november 1785 William Herschel
NGC 874 galaxia 2h 16m 2,1s -23° 18' 21" 14,3 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 875 galaxia 2h 17m 4,8s +1° 14' 41" 13,1 Veľryba 26. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 876 galaxia 2h 17m 53,2s +14° 31' 16" 13,8 Baran 22. november 1854 William Parsons Rosse
NGC 877 galaxia 2h 17m 59,7s +14° 32' 38" 11,8 Baran 14. október 1784 William Herschel
NGC 878 galaxia 2h 17m 54,2s -23° 23' 4" 13,7 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 879 galaxia 2h 16m 51,3s -8° 57' 49" 14,7 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 880 galaxia 2h 18m 27,2s -4° 12' 19" 14,6 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 881 galaxia 2h 18m 45,3s -6° 38' 22" 12,5 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 882 galaxia 2h 19m 39,8s +15° 48' 53" 13,9 Baran 11. január 1831 John Herschel
NGC 883 galaxia 2h 19m 5,2s -6° 47' 26" 12,6 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 884 otvorená hviezdokopa 2h 22m 18s +57° 8' 0" 6,1 Perzeus 130 pred Kr. Hipparchos
NGC 885 galaxia 2h 14m 33,5s -0° 45' 58" 13 Veľryba 31. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 886 otvorená hviezdokopa 2h 23m 11,7s +63° 46' 40" - Kasiopeja 30. október 1829 John Herschel
NGC 887 galaxia 2h 19m 32,6s -16° 4' 9" 12,7 Veľryba 30. december 1785 William Herschel
NGC 888 galaxia 2h 17m 27,1s -59° 51' 38" 13,5 Hodiny 6. október 1834 John Herschel
NGC 889 galaxia 2h 19m 6,8s -41° 44' 57" 13,4 Fénix 5. september 1834 John Herschel
NGC 890 galaxia 2h 22m 1s +33° 15' 59" 11,3 Trojuholník 13. september 1784 William Herschel
NGC 891 galaxia 2h 22m 33s +42° 20' 50" 10,1 Androméda 27. august 1783 Caroline Herschelová
NGC 892 galaxia 2h 20m 52s -23° 6' 49" 14,9 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 893 galaxia 2h 19m 58,1s -41° 24' 10" 12,9 Fénix 23. október 1835 John Herschel
NGC 894 hviezdna asociácia 2h 21m 34,5s -5° 30' 35" - Veľryba 28. november 1856 William Parsons Rosse
NGC 895 galaxia 2h 21m 36,5s -5° 31' 16" 11,7 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 896 emisná hmlovina 2h 25m 27,8s +62° 1' 10" - Kasiopeja 3. november 1787 William Herschel
NGC 897 galaxia 2h 21m 6,4s -33° 43' 15" 12 Pec 19. október 1835 John Herschel
NGC 898 galaxia 2h 23m 20,2s +41° 57' 6" 13,1 Androméda 17. október 1786 William Herschel
NGC 899 galaxia 2h 21m 53,1s -20° 49' 23" 12,5 Veľryba 13. november 1835 John Herschel
NGC 900 galaxia 2h 23m 32,1s +26° 30' 43" 14,1 Baran 5. september 1864 Albert Marth
NGC 901 galaxia 2h 23m 34s +26° 33' 24" 14,8 Baran 5. september 1864 Albert Marth
NGC 902 galaxia 2h 22m 21,8s -16° 40' 44" 14 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 903 galaxia 2h 24m 0,8s +27° 21' 25" 15,7 Baran 13. december 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 904 galaxia 2h 24m 5,5s +27° 20' 35" 14,1 Baran 13. december 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 905 galaxia 2h 22m 43,5s -8° 43' 7" 15,1 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 906 galaxia 2h 25m 16,2s +42° 5' 25" 13 Androméda 30. október 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 907 galaxia 2h 23m 1,7s -20° 42' 41" 12,6 Veľryba 20. október 1784 William Herschel
NGC 908 galaxia 2h 23m 4,6s -21° 14' 0" 10,2 Veľryba 20. september 1786 William Herschel
NGC 909 galaxia 2h 25m 22,7s +42° 2' 10" 13,7 Androméda 30. október 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 910 galaxia 2h 25m 26,8s +41° 49' 27" 12,2 Androméda 17. október 1786 William Herschel
NGC 911 galaxia 2h 25m 42,4s +41° 57' 24" 12,8 Androméda 30. október 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 912 galaxia 2h 25m 42,7s +41° 46' 41" 14,1 Androméda 30. november 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 913 galaxia 2h 25m 44,8s +41° 47' 57" 15 Androméda 30. november 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 914 galaxia 2h 26m 5,1s +42° 8' 41" 13 Androméda 30. november 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 915 galaxia 2h 25m 45,5s +27° 13' 18" 14,2 Baran 5. september 1864 Albert Marth
NGC 916 galaxia 2h 25m 47,6s +27° 14' 35" 15,3 Baran 5. september 1864 Albert Marth
NGC 917 galaxia 2h 26m 7,7s +31° 54' 44" 13,7 Trojuholník 22. november 1827 John Herschel
NGC 918 galaxia 2h 25m 50,8s +18° 29' 45" 12,4 Baran 11. január 1831 John Herschel
NGC 919 galaxia 2h 26m 16,6s +27° 12' 41" 14,6 Baran 5. september 1864 Albert Marth
NGC 920 galaxia 2h 27m 51,9s +45° 56' 49" 14,4 Androméda 11. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 921 galaxia 2h 26m 33,5s -15° 50' 51" 14,3 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 922 galaxia 2h 25m 3,5s -24° 47' 21" 11,8 Pec 17. november 1784 William Herschel
NGC 923 galaxia 2h 27m 34,6s +41° 58' 41" 13,7 Androméda 30. október 1878 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 924 galaxia 2h 26m 46,7s +20° 29' 50" 12,5 Baran 29. november 1785 William Herschel
NGC 925 galaxia 2h 27m 16,8s +33° 34' 44" 9,9 Trojuholník 13. september 1784 William Herschel
NGC 926 galaxia 2h 26m 6,6s -0° 19' 57" 13,2 Veľryba 1877 Wilhelm Tempel
NGC 927 galaxia 2h 26m 37,3s +12° 9' 19" 13,5 Baran 18. január 1885 Johann Palisa
NGC 928 galaxia 2h 27m 40,8s +27° 13' 15" 14 Baran 5. september 1864 Albert Marth
NGC 929 galaxia 2h 27m 18,1s -12° 5' 14" 14,2 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 930 neexistujúci objekt 2h 27m 51,4s +20° 20' 30" - Baran 26. október 1872 Ralph Copeland
NGC 931 galaxia 2h 28m 14,5s +31° 18' 40" 13,5 Trojuholník 26. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 932 galaxia 2h 27m 54,6s +20° 19' 59" 12,5 Baran 29. november 1785 William Herschel
NGC 933 galaxia 2h 29m 17,4s +45° 54' 43" 14,3 Androméda 11. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 934 galaxia 2h 27m 32,9s -0° 14' 39" 13,1 Veľryba 1877 Wilhelm Tempel
NGC 935 galaxia 2h 28m 11,2s +19° 35' 57" 13 Baran 18. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 936 galaxia 2h 27m 37,5s -1° 9' 23" 10,2 Veľryba 6. január 1785 William Herschel
NGC 937 galaxia 2h 29m 28,1s +42° 14' 59" 14,2 Androméda 12. december 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 938 galaxia 2h 28m 33,5s +20° 17' 2" 12,5 Baran 30. december 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 939 galaxia 2h 26m 21,4s -44° 26' 47" 13,1 Eridanus 18. október 1835 John Herschel
NGC 940 galaxia 2h 29m 27,4s +31° 38' 29" 12,5 Trojuholník 26. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 941 galaxia 2h 28m 27,8s -1° 9' 4" 12,2 Veľryba 6. január 1785 William Herschel
NGC 942 galaxia 2h 29m 10,2s -10° 50' 8" 13 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 943 galaxia 2h 29m 9,5s -10° 49' 41" 12,9 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 944 galaxia 2h 26m 41,6s -14° 30' 57" 14 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 945 galaxia 2h 28m 37,2s -10° 32' 20" 12,1 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 946 galaxia 2h 30m 38,4s +42° 13' 59" 13,7 Androméda 12. december 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 947 galaxia 2h 28m 33,3s -19° 2' 32" 12,6 Veľryba 10. november 1835 John Herschel
NGC 948 galaxia 2h 28m 45,4s -10° 30' 50" 13,7 Veľryba 1. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 949 galaxia 2h 30m 48,8s +37° 8' 9" 11,6 Trojuholník 21. september 1786 William Herschel
NGC 950 galaxia 2h 29m 11,6s -11° 1' 30" 13,8 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 951 galaxia 2h 28m 56,9s -22° 20' 57" 14,7 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 952 neexistujúci objekt 2h 31m 18s +34° 44' 54" - Trojuholník 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 953 galaxia 2h 31m 9,8s +29° 35' 20" 13,5 Trojuholník 26. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 954 galaxia 2h 28m 51,6s -41° 24' 9" 13 Eridanus 5. september 1834 John Herschel
NGC 955 galaxia 2h 30m 33,1s -1° 6' 30" 12,1 Veľryba 6. január 1785 William Herschel
NGC 956 otvorená hviezdokopa 2h 32m 30,4s +44° 35' 37" - Androméda 23. december 1831 John Herschel
NGC 957 otvorená hviezdokopa 2h 33m 21s +57° 33' 36" 7,6 Perzeus 9. december 1831 John Herschel
NGC 958 galaxia 2h 30m 42,5s -2° 56' 27" 12,2 Veľryba 20. september 1784 William Herschel
NGC 959 galaxia 2h 32m 24s +35° 29' 42" 12,3 Trojuholník 9. november 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 960 galaxia 2h 31m 41,3s -9° 18' 1" 14,2 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 961 galaxia 2h 41m 2,2s -6° 56' 8" 12,8 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 962 galaxia 2h 32m 39,9s +28° 4' 15" 13 Baran 13. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 963 galaxia 2h 30m 31,1s -4° 12' 56" 13,9 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 964 galaxia 2h 31m 5,7s -36° 2' 5" 12,7 Pec 1. september 1834 John Herschel
NGC 965 galaxia 2h 32m 25,1s -18° 38' 25" 14,2 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 966 galaxia 2h 31m 47,1s -19° 52' 54" 13,3 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 967 galaxia 2h 32m 12,8s -17° 12' 59" 12,6 Veľryba 10. november 1835 John Herschel
NGC 968 galaxia 2h 34m 6,1s +34° 28' 50" 12,6 Trojuholník 5. december 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 969 galaxia 2h 34m 8s +32° 56' 47" 12,3 Trojuholník 22. november 1827 John Herschel
NGC 970 galaxia 2h 34m 11,7s +32° 58' 35" 14,9 Trojuholník 14. september 1850 William Parsons Rosse
NGC 971 hviezda 2h 34m 15,7s +32° 58' 45" - Trojuholník 14. september 1850 William Parsons Rosse
NGC 972 galaxia 2h 34m 13,3s +29° 18' 37" 11,3 Baran 11. september 1784 William Herschel
NGC 973 galaxia 2h 34m 20,1s +32° 30' 20" 12,8 Trojuholník 30. október 1885 Lewis A. Swift
NGC 974 galaxia 2h 34m 25,7s +32° 57' 18" 12,8 Trojuholník 22. november 1827 John Herschel
NGC 975 galaxia 2h 33m 22,7s +9° 36' 7" 13,2 Veľryba 9. november 1884 Lewis A. Swift
NGC 976 galaxia 2h 33m 59,9s +20° 58' 38" 12,5 Baran 1877 Wilhelm Tempel
NGC 977 galaxia 2h 33m 3,4s -10° 45' 34" 13,5 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 978 galaxia 2h 34m 47s +32° 50' 42" 12,2 Trojuholník 22. november 1827 John Herschel
NGC 979 galaxia 2h 31m 38,7s -44° 31' 27" 12,8 Eridanus 18. október 1835 John Herschel
NGC 980 galaxia 2h 35m 18,5s +40° 55' 37" 13,1 Androméda 17. október 1786 William Herschel
NGC 981 galaxia 2h 32m 59,8s -10° 58' 25" 14 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 982 galaxia 2h 35m 24,8s +40° 52' 10" 12,5 Androméda 17. október 1786 William Herschel
NGC 983 galaxia 2h 38m 55,7s +34° 37' 19" 13,2 Trojuholník 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 984 galaxia 2h 34m 43s +23° 24' 49" 13,6 Baran 13. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 985 galaxia 2h 34m 37,4s -8° 47' 6" 13,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 986 galaxia 2h 33m 34,1s -39° 2' 45" 10,8 Pec 5. august 1826 James Dunlop
NGC 987 galaxia 2h 36m 49,5s +33° 19' 38" 12,5 Trojuholník 12. september 1784 William Herschel
NGC 988 galaxia 2h 35m 27,3s -9° 21' 18" 11 Veľryba 1879 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 989 galaxia 2h 33m 46s -16° 30' 41" 14,1 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 990 galaxia 2h 36m 18,1s +11° 38' 32" 12,5 Baran 21. september 1786 William Herschel
NGC 991 galaxia 2h 35m 32,6s -7° 9' 18" 11,7 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 992 galaxia 2h 37m 25,5s +21° 6' 1" 14,2 Baran 6. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 993 galaxia 2h 36m 46s +2° 3' 1" 13,7 Veľryba 15. január 1865 Albert Marth
NGC 994 galaxia 2h 36m 46s +2° 3' 1" 13,7 Veľryba 17. október 1885 Lewis A. Swift
NGC 995 galaxia 2h 38m 31,9s +41° 31' 44" 13,5 Androméda 8. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 996 galaxia 2h 38m 39,6s +41° 38' 50" 13,1 Androméda 7. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 997 galaxia 2h 37m 14,4s +7° 18' 22" 13,4 Veľryba 10. november 1863 Albert Marth
NGC 998 galaxia 2h 37m 16,5s +7° 20' 9" 14,8 Veľryba 10. november 1863 Albert Marth
NGC 999 galaxia 2h 38m 47,4s +41° 40' 16" 13,6 Androméda 8. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 1000 galaxia 2h 38m 49,7s +41° 27' 37" 14,6 Androméda 9. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan