Zoznam NGC objektov 501-750

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání


… | Zoznam NGC objektov 251-500 | Zoznam NGC objektov 501-750 | Zoznam NGC objektov 751-1000 | …


Označenie Typ objektu Rektascenzia Deklinácia Zdanlivá jasnosť Súhvezdie Dátum objavu Objaviteľ
NGC 501 galaxia 1h 23m 22,4s +33° 26' 1" 14,5 Ryby 28. október 1856 William Parsons Rosse
NGC 502 galaxia 1h 22m 55,6s +9° 2' 58" 12,7 Ryby 25. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 503 galaxia 1h 23m 28,4s +33° 19' 56" 14,1 Ryby 13. august 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 504 galaxia 1h 23m 28,1s +33° 12' 14" 13 Ryby 22. november 1827 John Herschel
NGC 505 galaxia 1h 22m 57,1s +9° 28' 8" 14 Ryby 1. október 1864 Albert Marth
NGC 506 hviezda 1h 23m 35,5s +33° 14' 38" - Ryby 7. november 1874 Lawrence Parsons
NGC 507 galaxia 1h 23m 40s +33° 15' 24" 11,3 Ryby 12. september 1784 William Herschel
NGC 508 galaxia 1h 23m 40,7s +33° 16' 49" 13,1 Ryby 12. september 1784 William Herschel
NGC 509 galaxia 1h 23m 24,1s +9° 26' 0" 13,7 Ryby 1. október 1864 Albert Marth
NGC 510 dvojhviezda 1h 23m 55,5s +33° 29' 51" - Ryby 11. november 1867 Herman Schultz
NGC 511 galaxia 1h 23m 30,7s +11° 17' 27" 13,9 Ryby 26. október 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 512 galaxia 1h 23m 59,8s +33° 54' 26" 13,3 Androméda 26. november 1827 John Herschel
NGC 513 galaxia 1h 24m 26,9s +33° 47' 56" 12,9 Androméda 13. september 1784 William Herschel
NGC 514 galaxia 1h 24m 3,9s +12° 55' 2" 11,6 Ryby 16. október 1784 William Herschel
NGC 515 galaxia 1h 24m 38,7s +33° 28' 20" 13,1 Ryby 13. september 1784 William Herschel
NGC 516 galaxia 1h 24m 8s +9° 33' 7" 13,3 Ryby 25. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 517 galaxia 1h 24m 43,8s +33° 25' 44" 12,5 Ryby 13. september 1784 William Herschel
NGC 518 galaxia 1h 24m 17,7s +9° 19' 51" 13,4 Ryby 17. december 1864 Albert Marth
NGC 519 galaxia 1h 24m 28,7s -1° 38' 29" 14,4 Veľryba 20. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 520 galaxia 1h 24m 34,7s +3° 47' 39" 11,3 Ryby 13. december 1784 William Herschel
NGC 521 galaxia 1h 24m 33,6s +1° 43' 53" 11,7 Veľryba 8. október 1785 William Herschel
NGC 522 galaxia 1h 24m 45,9s +9° 59' 42" 13,2 Ryby 25. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 523 galaxia 1h 25m 20,7s +34° 1' 31" 12,7 Androméda 23. august 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 524 galaxia 1h 24m 47,8s +9° 32' 19" 10,4 Ryby 4. september 1786 William Herschel
NGC 525 galaxia 1h 24m 52,8s +9° 42' 14" 13,3 Ryby 25. september 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 526 galaxia 1h 23m 56,9s -35° 4' 9" 13 Sochár 1. september 1834 John Herschel
NGC 527 galaxia 1h 23m 58s -35° 6' 55" 13,2 Sochár 1. september 1834 John Herschel
NGC 528 galaxia 1h 25m 33,6s +33° 40' 14" 12,6 Androméda 22. august 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 529 galaxia 1h 25m 40,2s +34° 42' 47" 12,2 Androméda 22. november 1827 John Herschel
NGC 530 galaxia 1h 24m 41,7s -1° 35' 13" 13,1 Veľryba 20. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 531 galaxia 1h 26m 18,8s +34° 45' 15" 14 Androméda 16. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 532 galaxia 1h 25m 17,1s +9° 15' 51" 13,1 Ryby 21. september 1786 William Herschel
NGC 533 galaxia 1h 25m 31,4s +1° 45' 33" 11,4 Veľryba 8. október 1785 William Herschel
NGC 534 galaxia 1h 24m 44,5s -38° 7' 44" 13,4 Sochár 23. október 1835 John Herschel
NGC 535 galaxia 1h 25m 31s -1° 24' 32" 14 Veľryba 31. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 536 galaxia 1h 26m 21,6s +34° 42' 12" 12,4 Androméda 13. september 1784 William Herschel
NGC 537 galaxia 1h 25m 20,7s +34° 1' 31" 12,7 Androméda 13. september 1784 William Herschel
NGC 538 galaxia 1h 25m 26,1s -1° 33' 3" 13,8 Veľryba 20. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 539 galaxia 1h 25m 21,7s -18° 9' 52" 13,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 540 galaxia 1h 27m 8,8s -20° 2' 12" 14,8 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 541 galaxia 1h 25m 44,3s -1° 22' 46" 12,2 Veľryba 30. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 542 galaxia 1h 26m 30,9s +34° 40' 34" 14,8 Androméda 16. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 543 galaxia 1h 25m 50s -1° 17' 33" 13,3 Veľryba 31. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 544 galaxia 1h 25m 11,8s -38° 5' 40" 13,4 Sochár 23. október 1835 John Herschel
NGC 545 galaxia 1h 25m 59s -1° 20' 26" 12,3 Veľryba 1. október 1785 William Herschel
NGC 546 galaxia 1h 25m 12,6s -38° 4' 9" 13,7 Sochár 23. október 1835 John Herschel
NGC 547 galaxia 1h 26m 0,7s -1° 20' 42" 12,3 Veľryba 1. október 1785 William Herschel
NGC 548 galaxia 1h 26m 2,5s -1° 13' 31" 13,7 Veľryba 2. november 1867 George Mary Searle
NGC 549 galaxia 1h 25m 7s -38° 0' 26" 14,6 Sochár 29. november 1837 John Herschel
NGC 550 galaxia 1h 26m 42,4s +2° 1' 20" 12,7 Veľryba 8. október 1785 William Herschel
NGC 551 galaxia 1h 27m 40,6s +37° 10' 59" 12,7 Androméda 21. september 1786 William Herschel
NGC 552 hviezda 1h 26m 10s +33° 24' 23" - Ryby 13. september 1784 William Herschel
NGC 553 galaxia 1h 26m 12,5s +33° 24' 17" 14,1 Ryby 13. september 1784 William Herschel
NGC 554 galaxia 1h 27m 9,6s -22° 43' 32" 13,8 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 555 galaxia 1h 27m 11,7s -22° 45' 42" 14,4 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 556 galaxia 1h 27m 12,5s -22° 41' 50" 14,9 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 557 galaxia 1h 26m 25,1s -1° 38' 18" 13,7 Veľryba 20. november 1886 Lewis A. Swift
NGC 558 galaxia 1h 27m 16,1s -1° 58' 14" 14 Veľryba 1. február 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 559 otvorená hviezdokopa 1h 29m 31s +63° 18' 24" 9,5 Kasiopeja 9. november 1787 William Herschel
NGC 560 galaxia 1h 27m 25,3s -1° 54' 45" 12,9 Veľryba 1. október 1785 William Herschel
NGC 561 galaxia 1h 28m 18,7s +34° 18' 30" 13 Androméda 23. august 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 562 galaxia 1h 28m 29,3s +48° 23' 13" 13,6 Androméda 30. november 1885 Lewis A. Swift
NGC 563 galaxia 1h 25m 21,7s -18° 9' 52" 13,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 564 galaxia 1h 27m 48,2s -1° 52' 43" 12,5 Veľryba 1. október 1785 William Herschel
NGC 565 galaxia 1h 28m 10s -1° 18' 21" 13,6 Veľryba 2. november 1867 George Mary Searle
NGC 566 galaxia 1h 29m 2,9s +32° 19' 56" 13,5 Ryby 22. november 1827 John Herschel
NGC 567 galaxia 1h 27m 2,3s -10° 15' 53" 14,2 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 568 galaxia 1h 27m 56,9s -35° 43' 3" 12,6 Sochár 29. november 1837 John Herschel
NGC 569 galaxia 1h 29m 7,1s +11° 7' 54" 13,9 Ryby 1. október 1864 Albert Marth
NGC 570 galaxia 1h 28m 58,5s -0° 56' 55" 12,8 Veľryba 31. október 1867 George Mary Searle
NGC 571 galaxia 1h 29m 56,1s +32° 30' 3" 13,8 Ryby 1. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 572 galaxia 1h 28m 36,4s -39° 18' 26" 14,2 Sochár 4. september 1834 John Herschel
NGC 573 galaxia 1h 30m 49,3s +41° 15' 26" 12,8 Androméda 21. október 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 574 galaxia 1h 29m 3,1s -35° 35' 55" 13,4 Sochár 1. september 1834 John Herschel
NGC 575 galaxia 1h 30m 46,4s +21° 26' 25" 12,9 Ryby 17. október 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 576 galaxia 1h 28m 57,4s -51° 35' 53" 13,5 Fénix 3. október 1834 John Herschel
NGC 577 galaxia 1h 30m 40,6s -1° 59' 39" 13 Veľryba 14. august 1877 Wilhelm Tempel
NGC 578 galaxia 1h 30m 28,9s -22° 40' 0" 10,8 Veľryba 11. november 1835 John Herschel
NGC 579 galaxia 1h 31m 46,7s +33° 36' 52" 13,2 Trojuholník 22. november 1827 John Herschel
NGC 580 galaxia 1h 30m 40,6s -1° 59' 39" 13 Veľryba 1877 Wilhelm Tempel
NGC 581 otvorená hviezdokopa 1h 33m 23s +60° 39' 0" 7,4 Kasiopeja 22. apríl 1781 Pierre Méchain
NGC 582 galaxia 1h 31m 58,2s +33° 28' 32" 13,3 Trojuholník 9. august 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 583 galaxia 1h 29m 44,1s -18° 20' 22" 14,2 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 584 galaxia 1h 31m 20,5s -6° 52' 2" 10,5 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 585 galaxia 1h 31m 42,2s -0° 55' 58" 13,2 Veľryba 20. december 1827 John Herschel
NGC 586 galaxia 1h 31m 36,8s -6° 53' 35" 13,2 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 587 galaxia 1h 32m 33,3s +35° 21' 30" 12,8 Trojuholník 27. august 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 588 hviezdna asociácia 1h 32m 45,7s +30° 38' 56" 13,5 Trojuholník 2. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 589 galaxia 1h 32m 39,9s -12° 2' 32" 14,1 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 590 galaxia 1h 33m 40,7s +44° 55' 45" 13 Androméda 22. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 591 galaxia 1h 33m 31,1s +35° 40' 6" 13 Androméda 30. november 1885 Lewis A. Swift
NGC 592 hviezdna asociácia 1h 33m 12s +30° 38' 47" 13 Trojuholník 2. október 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 593 galaxia 1h 32m 20,6s -12° 21' 16" 14,6 Veľryba 2. november 1882 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 594 galaxia 1h 32m 57s -16° 32' 7" 13,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 595 hviezdna asociácia 1h 33m 34s +30° 41' 32" 13,5 Trojuholník 1. október 1864 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 596 galaxia 1h 32m 52s -7° 1' 55" 10,9 Veľryba 13. december 1783 William Herschel
NGC 597 galaxia 1h 32m 14,9s -33° 29' 49" 13,2 Sochár 25. september 1834 John Herschel
NGC 598 galaxia 1h 33m 51,9s +30° 39' 29" 5,5 Trojuholník 1654 Giovanni Battista Hodierna
NGC 599 galaxia 1h 32m 53,7s -12° 11' 27" 13,5 Veľryba 27. november 1785 William Herschel
NGC 600 galaxia 1h 33m 5,4s -7° 18' 44" 12,4 Veľryba 10. september 1785 William Herschel
NGC 601 galaxia 1h 33m 6,5s -12° 12' 30" 15,1 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 602 emisná hmlovina s otvorenou hviezdokopou 1h 29m 26,4s -73° 33' 26" - Vodný had 1. august 1826 James Dunlop
NGC 603 trojhviezda 1h 34m 44,2s +30° 13' 57" - Trojuholník 16. november 1850 William Parsons Rosse
NGC 604 hviezdna asociácia 1h 34m 32,6s +30° 47' 4" 12 Trojuholník 11. september 1784 William Herschel
NGC 605 galaxia 1h 35m 2,3s +41° 14' 52" 13 Androméda 21. október 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 606 galaxia 1h 34m 50,3s +21° 25' 5" 13,5 Ryby 18. október 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 607 dvojhviezda 1h 34m 16,4s -7° 24' 41" - Veľryba 23. august 1855 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 608 galaxia 1h 35m 28,1s +33° 39' 23" 13,4 Trojuholník 22. november 1827 John Herschel
NGC 609 otvorená hviezdokopa 1h 36m 23,7s +64° 32' 12" 11 Kasiopeja 9. august 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 610 neexistujúci objekt 1h 33m 33s -20° 8' 38" - Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 611 neexistujúci objekt 1h 33m 33s -20° 7' 38" - Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 612 galaxia 1h 33m 57,7s -36° 29' 35" 13 Sochár 29. november 1837 John Herschel
NGC 613 galaxia 1h 34m 18,4s -29° 25' 7" 9,9 Sochár 9. december 1798 William Herschel
NGC 614 galaxia 1h 35m 52,2s +33° 40' 55" 12,7 Trojuholník 13. september 1784 William Herschel
NGC 615 galaxia 1h 35m 5,7s -7° 20' 25" 11,7 Veľryba 10. január 1785 William Herschel
NGC 616 dvojhviezda 1h 36m 4,2s +33° 46' 15" - Trojuholník 14. august 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 617 galaxia 1h 34m 2,5s -9° 46' 25" 14,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 618 galaxia 1h 35m 52,2s +33° 40' 55" 12,7 Trojuholník 16. november 1827 John Herschel
NGC 619 galaxia 1h 34m 51,7s -36° 29' 22" 13,5 Sochár 30. november 1837 John Herschel
NGC 620 galaxia 1h 36m 59,6s +42° 19' 22" 12,9 Androméda 14. december 1871 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 621 galaxia 1h 36m 48,9s +35° 30' 45" 12,8 Trojuholník 24. november 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 622 galaxia 1h 36m 0,1s +0° 39' 49" 13 Veľryba 9. október 1785 William Herschel
NGC 623 galaxia 1h 35m 6,5s -36° 29' 24" 12,6 Sochár 30. november 1837 John Herschel
NGC 624 galaxia 1h 35m 51,2s -10° 0' 11" 13,3 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 625 galaxia 1h 35m 4,4s -41° 26' 15" 11,1 Fénix 2. september 1826 James Dunlop
NGC 626 galaxia 1h 35m 11,9s -39° 8' 46" 12,7 Sochár 4. september 1834 John Herschel
NGC 627 galaxia 1h 35m 52,2s +33° 40' 55" 12,7 Trojuholník 11. november 1827 John Herschel
NGC 628 galaxia 1h 36m 41,7s +15° 47' 0" 9,1 Ryby 11. september 1780 Pierre Méchain
NGC 629 otvorená hviezdokopa 1h 38m 58,5s +72° 52' 3" - Kasiopeja 1825 Friedrich Georg Wilhelm von Struve
NGC 630 galaxia 1h 35m 36,6s -39° 21' 28" 11,9 Sochár 23. október 1835 John Herschel
NGC 631 galaxia 1h 36m 47s +5° 50' 9" 14 Ryby 27. október 1864 Albert Marth
NGC 632 galaxia 1h 37m 17,5s +5° 52' 38" 12,4 Ryby 24. september 1830 John Herschel
NGC 633 galaxia 1h 36m 23,3s -37° 19' 15" 12,7 Sochár 1. september 1834 John Herschel
NGC 634 galaxia 1h 38m 18,6s +35° 21' 53" 13 Trojuholník 26. október 1876 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 635 galaxia 1h 38m 17,9s -22° 55' 44" 14,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 636 galaxia 1h 39m 6,5s -7° 30' 44" 11,5 Veľryba 10. január 1785 William Herschel
NGC 637 otvorená hviezdokopa 1h 43m 3s +64° 2' 12" 8,2 Kasiopeja 9. november 1787 William Herschel
NGC 638 galaxia 1h 39m 37,8s +7° 14' 14" 13,7 Ryby 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 639 galaxia 1h 38m 59,1s -29° 55' 30" 13,8 Sochár 27. september 1834 John Herschel
NGC 640 galaxia 1h 39m 24,9s -9° 24' 4" 15 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 641 galaxia 1h 38m 39s -42° 31' 39" 12,1 Fénix 5. september 1834 John Herschel
NGC 642 galaxia 1h 39m 6,2s -29° 54' 55" 12,3 Sochár 27. september 1834 John Herschel
NGC 643 otvorená hviezdokopa 1h 35m 0,7s -75° 33' 24" - Vodný had 18. september 1835 John Herschel
NGC 644 galaxia 1h 38m 52,8s -42° 35' 8" 14,1 Fénix 5. september 1834 John Herschel
NGC 645 galaxia 1h 40m 8,8s +5° 43' 34" 12,7 Ryby 27. október 1864 Albert Marth
NGC 646 galaxia 1h 37m 21,1s -64° 53' 43" 13,5 Vodný had 2. november 1834 John Herschel
NGC 647 galaxia 1h 39m 56,1s -9° 14' 31" 13,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 648 galaxia 1h 38m 39,8s -17° 49' 52" 14,4 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 649 galaxia 1h 40m 7,5s -9° 16' 18" 14,3 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 650 planetárna hmlovina 1h 42m 18,1s +51° 34' 17" 10,1 Perzeus 5. september 1780 Pierre Méchain
NGC 651 planetárna hmlovina 1h 42m 22s +51° 34' 50" 10,1 Perzeus 12. november 1787 William Herschel
NGC 652 galaxia 1h 40m 43,2s +7° 59' 0" 13,8 Ryby 22. október 1886 Lewis A. Swift
NGC 653 galaxia 1h 42m 25,6s +35° 38' 19" 13,5 Trojuholník 29. november 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 654 otvorená hviezdokopa 1h 43m 59,4s +61° 52' 58" 6,5 Kasiopeja 3. november 1787 William Herschel
NGC 655 galaxia 1h 41m 55,1s -13° 4' 57" 14 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 656 galaxia 1h 42m 27,3s +26° 8' 36" 12,4 Ryby 20. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 657 otvorená hviezdokopa 1h 43m 20s +55° 50' 0" - Kasiopeja 28. november 1831 John Herschel
NGC 658 galaxia 1h 42m 9,8s +12° 36' 5" 12,3 Ryby 27. november 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 659 otvorená hviezdokopa 1h 44m 24s +60° 40' 24" 7,9 Kasiopeja 1783 Caroline Herschelová
NGC 660 galaxia 1h 43m 1,8s +13° 38' 37" 10,7 Ryby 16. október 1784 William Herschel
NGC 661 galaxia 1h 44m 14,6s +28° 42' 24" 12,2 Trojuholník 26. október 1786 William Herschel
NGC 662 galaxia 1h 44m 35,5s +37° 41' 47" 13,7 Androméda 22. november 1884 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 663 otvorená hviezdokopa 1h 46m 9s +61° 14' 0" 7,1 Kasiopeja 3. november 1787 William Herschel
NGC 664 galaxia 1h 43m 45,9s +4° 13' 21" 12,9 Ryby 24. september 1830 John Herschel
NGC 665 galaxia 1h 44m 56s +10° 25' 23" 12,2 Ryby 4. september 1786 William Herschel
NGC 666 galaxia 1h 46m 6s +34° 22' 29" 13,3 Trojuholník 22. november 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 667 galaxia 1h 44m 56,6s -22° 55' 9" 14,2 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 668 galaxia 1h 46m 22,6s +36° 27' 36" 12,9 Androméda 4. december 1880 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 669 galaxia 1h 47m 16s +35° 33' 47" 12,5 Trojuholník 28. november 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 670 galaxia 1h 47m 24,9s +27° 53' 10" 12,6 Trojuholník 26. október 1786 William Herschel
NGC 671 galaxia 1h 46m 59,1s +13° 7' 31" 13,3 Baran 17. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 672 galaxia 1h 47m 54s +27° 25' 58" 10,7 Trojuholník 26. október 1786 William Herschel
NGC 673 galaxia 1h 48m 22,4s +11° 31' 17" 12,5 Baran 4. september 1786 William Herschel
NGC 674 galaxia 1h 51m 17,5s +22° 21' 27" 12 Baran 2. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 675 galaxia 1h 49m 8,5s +13° 3' 35" 14,4 Baran 25. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 676 galaxia 1h 48m 57,2s +5° 54' 22" 11,9 Ryby 30. september 1786 William Herschel
NGC 677 galaxia 1h 49m 14s +13° 3' 21" 12,2 Baran 25. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 678 galaxia 1h 49m 24,8s +21° 59' 49" 12,5 Baran 15. september 1784 William Herschel
NGC 679 galaxia 1h 49m 43,7s +35° 47' 10" 12,3 Androméda 13. september 1784 William Herschel
NGC 680 galaxia 1h 49m 47,3s +21° 58' 16" 11,9 Baran 15. september 1784 William Herschel
NGC 681 galaxia 1h 49m 10,8s -10° 25' 38" 12 Veľryba 28. november 1785 William Herschel
NGC 682 galaxia 1h 49m 4,4s -14° 58' 28" 13,4 Veľryba 30. december 1785 William Herschel
NGC 683 galaxia 1h 49m 46,6s +11° 42' 7" 13,7 Baran 17. október 1825 John Herschel
NGC 684 galaxia 1h 50m 14,1s +27° 38' 46" 12,5 Trojuholník 26. október 1786 William Herschel
NGC 685 galaxia 1h 47m 42,8s -52° 45' 43" 11,2 Eridanus 3. október 1834 John Herschel
NGC 686 galaxia 1h 48m 56s -23° 47' 53" 12,4 Pec 26. október 1785 William Herschel
NGC 687 galaxia 1h 50m 33,2s +36° 22' 15" 12,3 Androméda 21. september 1786 William Herschel
NGC 688 galaxia 1h 50m 44,1s +35° 17' 5" 12,5 Trojuholník 16. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 689 galaxia 1h 49m 51,5s -27° 27' 59" 13,8 Pec 1886 Ormond Stone
NGC 690 galaxia 1h 47m 48s -16° 43' 17" 14,5 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 691 galaxia 1h 50m 41,7s +21° 45' 37" 11,5 Baran 13. november 1786 William Herschel
NGC 692 galaxia 1h 48m 42,2s -48° 38' 53" 12,3 Fénix 2. október 1834 John Herschel
NGC 693 galaxia 1h 50m 30,9s +6° 8' 41" 12,3 Ryby 25. december 1790 William Herschel
NGC 694 galaxia 1h 50m 58,4s +21° 59' 49" 13,3 Baran 2. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 695 galaxia 1h 51m 14,2s +22° 34' 58" 12,9 Baran 13. november 1786 William Herschel
NGC 696 galaxia 1h 49m 31,2s -34° 54' 18" 13,5 Pec 29. november 1837 John Herschel
NGC 697 galaxia 1h 51m 17,5s +22° 21' 27" 12 Baran 15. september 1784 William Herschel
NGC 698 galaxia 1h 49m 43,6s -34° 49' 53" 14 Pec 29. november 1837 John Herschel
NGC 699 galaxia 1h 50m 43,6s -12° 2' 8" 14,1 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 700 galaxia 1h 52m 16,8s +36° 2' 12" 14,6 Androméda 12. október 1855 William Parsons Rosse
NGC 701 galaxia 1h 51m 3,8s -9° 42' 12" 12,2 Veľryba 10. január 1785 William Herschel
NGC 702 galaxia 1h 51m 19,2s -4° 3' 20" 13,1 Veľryba 20. september 1784 William Herschel
NGC 703 galaxia 1h 52m 39,6s +36° 10' 20" 13,3 Androméda 21. september 1786 William Herschel
NGC 704 galaxia 1h 52m 37,7s +36° 7' 37" 13 Androméda 21. september 1786 William Herschel
NGC 705 galaxia 1h 52m 41,6s +36° 8' 40" 13,7 Androméda 21. september 1786 William Herschel
NGC 706 galaxia 1h 51m 50,7s +6° 17' 46" 12,5 Ryby 30. september 1786 William Herschel
NGC 707 galaxia 1h 51m 27s -8° 30' 22" 13,6 Veľryba 13. november 1879 Wilhelm Tempel
NGC 708 galaxia 1h 52m 46,4s +36° 9' 8" 11,9 Androméda 21. september 1786 William Herschel
NGC 709 galaxia 1h 52m 50,6s +36° 13' 23" 14,2 Androméda 18. november 1877 John Dreyer
NGC 710 galaxia 1h 52m 54s +36° 3' 12" 13,5 Androméda 12. august 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 711 galaxia 1h 52m 27,7s +17° 30' 47" 13,3 Baran 4. november 1881 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 712 galaxia 1h 53m 8,4s +36° 49' 11" 12,8 Androméda 4. október 1828 John Herschel
NGC 713 galaxia 1h 55m 21,6s -9° 5' 0" 14,4 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 714 galaxia 1h 53m 29,6s +36° 13' 17" 13,2 Androméda 2. december 1863 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 715 galaxia 1h 53m 12,4s -12° 52' 24" 14 Veľryba 1886 Ormond Stone
NGC 716 galaxia 1h 52m 59,5s +12° 42' 30" 13 Baran 1. september 1886 Lewis A. Swift
NGC 717 galaxia 1h 53m 55s +36° 13' 47" 14 Androméda 16. september 1865 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 718 galaxia 1h 53m 13s +4° 11' 44" 11,7 Ryby 13. december 1784 William Herschel
NGC 719 galaxia 1h 53m 38,8s +19° 50' 27" 13,5 Baran 24. november 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 720 galaxia 1h 53m 0,4s -13° 44' 19" 10,2 Veľryba 3. október 1785 William Herschel
NGC 721 galaxia 1h 54m 45,4s +39° 22' 59" 13,3 Androméda 27. august 1862 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 722 galaxia 1h 54m 46,9s +20° 41' 54" 13,6 Baran 2. december 1861 Heinrich Louis d’Arrest
NGC 723 galaxia 1h 53m 45,6s -23° 45' 26" 12,5 Pec 26. október 1785 William Herschel
NGC 724 galaxia 1h 53m 45,6s -23° 45' 26" 12,5 Pec 14. september 1830 John Herschel
NGC 725 galaxia 1h 52m 35,3s -16° 31' 3" 14,3 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 726 galaxia 1h 55m 31,9s -10° 47' 58" 14,3 Veľryba 1886 Frank Muller
NGC 727 galaxia 1h 53m 49,3s -35° 51' 21" 14,1 Pec 1. september 1834 John Herschel
NGC 728 trojhviezda 1h 55m 1,5s +4° 13' 22" - Ryby 16. október 1827 John Herschel
NGC 729 galaxia 1h 53m 49,3s -35° 51' 21" 14,1 Pec 30. november 1837 John Herschel
NGC 730 hviezda 1h 55m 18s +5° 38' 9" - Ryby 7. november 1885 Guillaume Bigourdan
NGC 731 galaxia 1h 54m 55,9s -9° 0' 41" 12,1 Veľryba 10. január 1785 William Herschel
NGC 732 galaxia 1h 56m 27,7s +36° 48' 8" 13,6 Androméda 5. december 1883 Édouard Jean-Marie Stephan
NGC 733 hviezda 1h 56m 33,8s +33° 3' 21" - Trojuholník 11. október 1850 William Parsons Rosse
NGC 734 galaxia 1h 54m 57,2s -17° 4' 47" 15,9 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 735 galaxia 1h 56m 38,2s +34° 10' 39" 13,3 Trojuholník 13. september 1784 William Herschel
NGC 736 galaxia 1h 56m 41s +33° 2' 40" 12,2 Trojuholník 12. september 1784 William Herschel
NGC 737 trojhviezda 1h 56m 40,8s +33° 2' 59" - Trojuholník 11. október 1850 William Parsons Rosse
NGC 738 galaxia 1h 56m 45,6s +33° 3' 32" 15 Trojuholník 11. október 1850 William Parsons Rosse
NGC 739 galaxia 1h 56m 54,6s +33° 16' 2" 14,1 Trojuholník 9. január 1874 Ralph Copeland
NGC 740 galaxia 1h 56m 55s +33° 0' 56" 14,1 Trojuholník 11. október 1850 William Parsons Rosse
NGC 741 galaxia 1h 56m 20,9s +5° 37' 43" 11,3 Ryby 13. december 1784 William Herschel
NGC 742 galaxia 1h 56m 24,1s +5° 37' 33" 14,3 Ryby 13. december 1784 William Herschel
NGC 743 otvorená hviezdokopa 1h 58m 37s +60° 9' 18" - Kasiopeja 29. september 1829 John Herschel
NGC 744 otvorená hviezdokopa 1h 58m 33s +55° 28' 24" 7,9 Perzeus 28. november 1831 John Herschel
NGC 745 galaxia 1h 54m 7,8s -56° 41' 37" 12,4 Eridanus 27. október 1834 John Herschel
NGC 746 galaxia 1h 57m 51s +44° 55' 6" 13 Androméda 12. september 1885 Lewis A. Swift
NGC 747 galaxia 1h 57m 30,4s -9° 27' 46" 14 Veľryba 1886 Francis Preserved Leavenworth
NGC 748 galaxia 1h 56m 21,8s -4° 28' 2" 12,6 Veľryba 20. september 1784 William Herschel
NGC 749 galaxia 1h 55m 40,9s -29° 55' 20" 12,5 Pec 27. september 1834 John Herschel
NGC 750 galaxia 1h 57m 32,6s +33° 12' 35" 12 Trojuholník 12. september 1784 William Herschel