Zoznam kultúrnych pamiatok v obci Červeník

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Tento zoznam je súčasťou slovenských zoznamov kultúrnych pamiatok, ktoré sú v štádiu vytvárania.

Toto je zoznam kultúrnych pamiatok v obci Červeník v okrese Hlohovec.

Zoznam bol vytvorený na základe zoznamu, ktorý bol zverejnený na webe Pamiatkového úradu Slovenskej republiky (PÚSR)[1].

V súčasnosti je na webovej stránke PÚSR dostupné vyhľadávanie podľa jednotlivých obcí.[2]

Fotografia[1]   Názov pamiatky Adresa / súradnice ID[2] Poznámka
Kostol Nahrať súbor Kostol
č. 470
KÚ: Červeník

Poloha
203-789/1 Unifikovaný názov PO: kostol

Bližšie určenie; zaužívaný názov: r.k.Obetovania P.M.;filiálny kostol Panny Márie

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník i.
KÚ: Červeník

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
203-789/2 Unifikovaný názov PO: náhrobník i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník ii.
KÚ: Červeník

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
203-789/3 Unifikovaný názov PO: náhrobník ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Náhrobník iii.
KÚ: Červeník

Chýbajú súradnice! Pomôžte.
203-789/4 Unifikovaný názov PO: náhrobník iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: kameň;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pilier s podstavcom
KÚ: Červeník

Poloha
203-2047/1 Unifikovaný názov PO: pilier s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v I.sv.v.;Pomník padlým v I.sv.v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha
KÚ: Červeník

Poloha
203-2047/2 Unifikovaný názov PO: socha

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Kristus Zmŕtvychvstalý;socha Víťazného Krista

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Reliéf figurálny i.
KÚ: Červeník

Poloha
203-2047/3 Unifikovaný názov PO: reliéf figurálny i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Lúčenie;reliéf "Lúčenia"

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Reliéf figurálny ii.
KÚ: Červeník

Poloha
203-2047/4 Unifikovaný názov PO: reliéf figurálny ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Zomierajúci vojak;reliéf "Zomierajúci vojak"

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Reliéf figurálny iii.
KÚ: Červeník

Poloha
203-2047/5 Unifikovaný názov PO: reliéf figurálny iii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Márne čakanie;reliéf "Márne čakanie"

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Tabuľa pamätná
KÚ: Červeník

Poloha
203-2047/6 Unifikovaný názov PO: tabuľa pamätná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: padlí v II.sv.v.;pam.tabuľa padlým v II.sv.v.

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Mreža ohradná
KÚ: Červeník

Poloha
203-2047/7 Unifikovaný názov PO: mreža ohradná

Bližšie určenie; zaužívaný názov: železná;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Pilier s podstavcom
KÚ: Červeník

Poloha
203-2066/1 Unifikovaný názov PO: pilier s podstavcom

Bližšie určenie; zaužívaný názov: hranolový;

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Súsošie
KÚ: Červeník

Poloha
203-2066/2 Unifikovaný názov PO: súsošie

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Trojica;súsošie sv.Trojice

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha i.
KÚ: Červeník

Poloha
203-2066/3 Unifikovaný názov PO: socha i.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: sv.Ján Krstiteľ;socha sv.Jána Krstiteľa

Fotka tohto objektu chýba.
Môžete ju nahrať
kliknutím na ikonu fotoaparátu.
Nahrať súbor Socha ii.
KÚ: Červeník

Poloha
203-2066/4 Unifikovaný názov PO: socha ii.

Bližšie určenie; zaužívaný názov: Mária Magdaléna;socha Márie Magdalény?

Vysvetlivky

  1. ^  Fotografia objektu. Kliknutím na obrázok sa zobrazí zväčšený náhľad. Nahratím obrázku na Wikimedia Commons sa tento zoznam nijako nezmení, takže v prípade potreby treba upraviť tento zoznam tak, aby sa nahratý obrázok zobrazil aj tu.
    • Ďalšie obrázky na Wikimedia Commons – Tu sa nachádzajú ďalšie obrázky objektu na Wikimedia Commons.
    • nahrať vlastný súbor – Odkaz na nahratie nového obrázku, pričom určité parametre sú vopred vyplnené.
  2. ^  Identifikačné číslo objektu, prvú časť tvorí číslo okresu, druhú časť tvorí číslo, pod ktorým je pamiatka evidovaná v ÚZPF.
  3. ^  Označenie pamiatky prebraté z databázy PÚSR. Použité skratky:
Gnome-globe.svg Mapa so všetkými súradnicami: OSM alebo Bing (Crystal Project Download.pngKML)

Referencie

  1. Register nehnuteľných NKP 8. február 2012
  2. Pamiatkový úrad Slovenskej republiky. www.pamiatky.sk [online]. [Cit. 2012-10-19]. Dostupné online.