Zoznam minerálov U

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

UeUchUkUlUmUnUpUrUsUtUvUyUy

Slovenský názov Anglický názov Chemický vzorec Trieda Sústava
Ue
Uedait-(Ce) Uedaite-(Ce) Mn2+CeAl2Fe2+(Si2O7)(SiO4)O(OH) Monoklinická sústava
Uch
Uchucchacuait Uchucchacuaite AgMnPb3Sb5S12 II/E.23-10 Rombická sústava
Uk
Uklonskovit Uklonskovite NaMg(SO4)(OH)·2H2O VI/D.18-20 Monoklinická sústava
Ul
Ulexit Ulexite NaCaB5O6(OH)6·5H2O V/H.14-10 Triklinická sústava
Ullmannit Ullmannite NiSbS II/D.18-40 Kubická sústava
Ulrichit Ulrichite CaCu(UO2)(PO4)2·4H2O VII/E.02-190 Monoklinická sústava
Ulvöspinel Ulvöspinel Fe2+2TiO4 IV/B.04-40 Kubická sústava
Um
Umangit Umangite Cu3Se2 II/B.03-50 Tetragonálna sústava
Umbit Umbite K2ZrSi3O9·H2O VIII/F.20-10 Rombická sústava
Umbozerit Umbozerite Na3Sr4ThSi8(O,OH)24 VIII/A.10-10 -
Umbrianit Umbrianite K7Na2Ca2[Al3Si10O29]F2Cl2 Rombická sústava
Umohoit Umohoite (UO2)(MoO4)·2H2O VI/G.05-20 Triklinická sústava
Un
Ungavait Ungavaite Pd4Sb3 Tetragonálna sústava
Ungemachit Ungemachite K3Na8Fe (SO4)6(NO3)2·6H2O VI/D.16-20 Trigonálna sústava
Up
Upalit Upalite Al(UO2)3(PO4)2O(OH)·7H2O VII/E.05-30 Monoklinická sústava
Ur
Uralborit Uralborite CaB2O2(OH)4 V/H.08-10 Monoklinická sústava
Uralolit Uralolite Ca2Be4(PO4)3(OH)3·5H2O VII/D.01-40 Monoklinická sústava
Uramarsit Uramarsite (NH4)(UO2)(AsO4)·3H2O VII/E.02-165 Tetragonálna sústava
Uramphit Uramphite (NH4)(UO2)(PO4)·3H2O VII/E.02-160 Tetragonálna sústava
Urancalcarit Urancalcarite Ca(UO2)3(CO3)(OH)6·3H2O V/F.04-10 Rombická sústava
Uraninit Uraninite UO2 IV/D.31-60 Kubická sústava
Uranocircit-II Uranocircite-II Ba(UO2)2(PO4)2·10H2O 7/E.01-110 Tetragonálna sústava
Uranophan Uranophane Ca(UO2)2(SiO3OH)2·5H2O 8/B.34-40 Monoklinická sústava
Uranopilit Uranopilite (UO2)6(SO4)O2(OH)6·14H2O 6/D.20-10 Monoklinická sústava
Uranopolycras Uranopolycrase (U,Y)(Ti,Nb,Ta)2(O,OH)6 4/D.19-15 Rombická sústava
Uranosilit Uranosilite (UO2)Si7O15 8/B.35-10v Rombická sústava
Uranospathit Uranospathite (Al,☐)(UO2)2F(PO4)2·20H2O 7/E.04-10 Rombická sústava
Uranosphaerit Uranosphaerite Bi(UO2)O2(OH) 4/H.08-10 Monoklinická sústava
Uranospinit Uranospinite Ca(UO2)2(AsO4)2·10H2O 7/E.01-100 Tetragonálna sústava
Uranotungstit Uranotungstite Fe(UO2)2(WO4)(OH)4·12H2O 6/G.07-10 Rombická sústava
Urea Urea CO(NH2)2 9/D.01-10 Tetragonálna sústava
Uricit Uricite C5H4N4O3 9/D.01-40 Monoklinická sústava
Ursilit Ursilite Mg4(UO2)2(Si2O5)5.5(OH)5·13H2O 8/B.37-10 Rombická sústava
Urusovit Urusovite CuAlO(AsO4) Monoklinická sústava
Urvantsevit Urvantsevite Pd(Bi,Pb)2 2/D.21-20 Tetragonálna sústava
Us
Ushkovit Ushkovite MgFe3+2(PO4)2(OH)2·8H2O 7/D.10-20 Triklinická sústava
Usovit Usovite Ba2CaMgAl2F14 3/C.03-40 Monoklinická sústava
Ussingit Ussingite Na2AlSI3O8(OH) 8/J.14-10 Triklinická sústava
Usturit Usturite Ca3SbZrFe3O12 Kubická sústava
Ut
Utahit Utahite Cu5Zn3(Te6+O4)4(OH)8·7H2O 4/K.15-19 Triklinická sústava
Uv
Uvarovit Uvarovite Ca3Cr2(SiO4)3 8/A.08-130 Kubická sústava
Ue
Uvit (OH-dominant end-member) Uvite (OH-dominant end-member) CaMg3(Al5Mg)(Si6O18)(BO3)3(OH)3(OH Trigonálna sústava
Uy
Uytenbogaardtit Uytenbogaardtite Ag3AuS2 2/B.07-20 Tetragonálna sústava
Uz
Uzonit Uzonite As4S5 2/F.02-60 Monoklinická sústava


Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]