Zoznam najvyšších budov v Calgary

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Skyline Calgary

Toto je zoznam najvyšších budov v Calgary.

Zoznam[upraviť | upraviť kód]

Poradie Obrázok Názov Výška Počet poschodí Rok dokončenia
[1] BowAug25 2011.jpg The Bow 236 m 58 2012
[2] PetroCanadaCenter.JPG Suncor Energy Centre West 215 m 53 1984
[3] Eighth Avenue Place, Calgary, Crop, June 2013.jpg Eighth Avenue Place I 212 m 49 2011
[4] Bankers-Hall-Szmurlo.jpg Bankers Hall West 197 m 52 2000
[5] Bankers-Hall-Szmurlo.jpg Bankers Hall East 197 m 52 1989
Calgary Tower 1.jpg Calgary Tower[1] 191 m - 1968
[6] Centennial Place 2010.jpg Centennial Place East 182 m 41 2010
[7] Eighth Avenue Place, Calgary, Crop, June 2013.jpg Eighth Avenue Place II 177 m 41 2014
[8] Canterra tower1.jpg Canterra Tower 177 m 45 1988
[9] TransCanapr20.JPG TransCanada Tower 177 m 38 2001
[10] Jamieson Place Eau Claire.JPG Jamieson Place 172 m 38 2009
[11] First Canadian Centre, Calgary, May 2013.jpg First Canadian Centre 167 m 41 1982
[12] Western Canadian Place - North, cropped.jpg Western Canadian Place North 164 m 41 1983
[13] TD Trust Tower, Calgary, June 2013.jpg TD Canada Trust Tower 162 m 40 1991
[14] Scotia tower 1 calgary.JPG Scotia Centre 155 m 41 1976
[15] Nexten-building-Calgry.JPG Nexen Building 153 m 37 1982

Časová os[upraviť | upraviť kód]

Od - do Obrázok Názov Výška Počet poschodí
1910 – 1914 Glenbow Na-1370-3.jpg Grain Exchange Building ? 6
1912 – 1914 Burns Building 2.jpg Burns Building ~26 m[2] 7
1914 – 1960 Fairmont Palliser Hotel 1.jpg Fairmont Palliser Hotel 60 m 12
1960 – 1968 Elveden-Szmurlo.jpg Elveden House 80 m 20
1968 – 1973 One Calgary Place, Calgary, June 2013.jpg One Calgary Place 110 m 30
1973 – 1974 Altius Centre Calgary, June 2013.jpg Altius Centre 126 m 32
1974 – 1976 Bow Valley Square 2, Calgary, June 2013.jpg Bow Valley Square II 143 m 39
1976 – 1982 Scotia tower 1 calgary.JPG Scotia Centre 155 m 41
1982 – 1984 First Canadian Centre, Calgary, May 2013.jpg First Canadian Centre 167 m 41
1984 – 2011 PetroCanadaCenter.JPG Suncor Energy Centre West 215 m 58
2011 – dnes BowAug25 2011.jpg The Bow 236 m 58

Referencie/Poznámky[upraviť | upraviť kód]

  1. Nezaraďuje sa medzi budovy, v zozname je uvedená len pre porovnanie výšky.
  2. Burns Building [online]. Emporis. Dostupné online. (po anglicky)

Zdroj[upraviť | upraviť kód]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku List of tallest buildings in Calgary na anglickej Wikipédii.