Zoznam pilotovaných vesmírnych letov, 2010 – 2019

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání
Pre poznámky, súhrn a externé odkazy, pozri nadradený článok: Zoznam pilotovaných vesmírnych letov.

Toto je podrobný zoznam pilotovaných vesmírnych letov od roku 2010 do roku 2019, zahrňujúci lety k ISS.

Pokračovanie zo Zoznamu pilotovaných vesmírnych letov, 2000-2009
# Posádka Štart
Kozmická loď
Pobyt Pristátie
Kozmická loď
Zhrnutie misie
Štarty v roku 2010
278 USA George D. Zamka
USA Terry W. Virts
USA Kathryn P. Hire
USA Stephen K. Robinson
USA Nicolas J.M. Patrick
USA Robert L. Behnken
8. február 2010
USA STS-130, Endeavour
ISS 22. február 2010
USA STS-130, Endeavour
Výstavba ISS
Pripojenie modulov Tranquility a Cupola
279 Rusko Alexandr Skvorcov
Rusko Michail Kornijenko
USA Tracy Caldwellová Dysonová
2. apríl 2010
Rusko Sojuz TMA-18
ISS
(posádka 23/24)
25. september 2010
Rusko Sojuz TMA-18
Výmena základnej posádky ISS.
280 USA Alan G. Poindexter
USA James P. Dutton
USA Richard A. Mastracchio
USA Clayton C. Anderson
USA Dorothy M. Metcalfová-Lindenburgerová
USA Stephanie D. Wilsonová
Japonsko Naoko Jamazakiová
5. apríl 2010
USA STS-131, Discovery
ISS 20. apríl 2010
USA STS-131, Discovery
Výstavba ISS
Nainštalovanie experimentov a logistiky
281 USA Kenneth T. Ham
USA Dominic A. Antonelli
USA Garrett E. Reisman
USA Michael T. Good
USA Stephen G. Bowen
USA Piers J. Sellers
14. máj 2010
USA STS-132, Atlantis
ISS 26. máj 2010
USA STS-132, Atlantis
Nainštalovanie experimentov
Pripojenie modulu Rassvet
282 Rusko Fiodor Jurčichin
USA Shannon Walkerová
USA Douglas H. Wheelock
15. jún 2010
Rusko Sojuz TMA-19
ISS
(posádka 24/25)
26. november 2010
Rusko Sojuz TMA-19
Výmena základnej posádky ISS
283 Rusko Alexander Kaleri
Rusko Oleg Skripochka
USA Scott Kelly
7. október 2010
Rusko Sojuz TMA-01M
ISS
(posádka 25/26)
14. marec 2011
Rusko Sojuz TMA-01M
Výmena základnej posádky ISS
284 Rusko Dmitrij Kondratyev
USA Catherine G. Colemanová
Taliansko Paolo Nespoli
15. december 2010
Rusko Sojuz TMA-20
ISS
(posádka 26/27)
24. máj 2011
Rusko Sojuz TMA-20
Výmena základnej posádky ISS
Štarty v roku 2011
285 USA Steven Lindsey
USA Eric A. Boe
USA Nicole P. Stottová
USA Benjamin A. Drew
USA Stephen G. Bowen
USA Michael R. Barrat
24. február 2011
USA STS-133, Discovery
ISS 9. marec 2011
USA STS-133, Discovery
Nainštalovanie modulu PMM Leonardo a palety ELC-4 na ISS
posledný let raketoplánu Discovery
286 Rusko Alexander Samokutyayev
Rusko Andrej Borisenko
Rusko Ronald J. Garan
4. apríl 2011
Rusko Sojuz TMA-21
ISS
(posádka 27/28)
na obežnej dráhe Výmena základnej posádky ISS
287 USA Mark Kelly
USA Gregory H. Johnson
USA Michael Fincke
USA Gregory E. Chamitoff
USA Anderw J. Feustel
Taliansko Roberto Vittori
16. máj 2011
USA STS-134, Endeavour
ISS 1. jún 2011
USA STS-134, Endeavour
Doprava prístroja AMS-02 a palety ELC-3 na ISS
posledný let raketoplánu Endeavour
288 Rusko Sergej Volkov
USA Michael E. Fossum
Japonsko Satoshi Furukawa
7. jún 2011
Rusko Sojuz TMA-02M
ISS
(posádka 28/30)
na obežnej dráhe Výmena základnej posádky ISS
289 USA Christopher Ferguson
USA Douglas G. Hurley
USA Sandra Magnusová
USA Rex J.Walheim
8. júl 2011
USA STS-135, Atlantis
ISS 21. júl 2011
USA STS-135, Atlantis
Zásobovanie ISS
celkovo posledný let v programe Space Shuttle
Pokračovanie na Zoznam pilotovaných vesmírnych letov, 2020-2029