Camille Lepageová: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d fix.
→‎Biografia: gramatika
Riadok 10: Riadok 10:
Ona pôsobila v africkom regióne od roku 2012 ([[Egypt]], [[Južný Sudán]], a od októbra 2013 [[Stredoafrická republika|SAR]]).
Ona pôsobila v africkom regióne od roku 2012 ([[Egypt]], [[Južný Sudán]], a od októbra 2013 [[Stredoafrická republika|SAR]]).


13. mája 2014 jej telo bolo nájdené francúzskymi mierových jednotiek hliadkujúci v oblasti Bouar v západnej časti krajiny vo vozidle vedený proti Balaka rebelmi. Otec Jean Maruis Zoumaldé, riaditeľ rozhlasu SIRIRI v regióne, povedal že ona bola v oblasti, kde boli intenzívne boje medzi oboma stranami. Ona údajne cestovali neďaleko hraníc CAR s [[Kamerun]]om, keď ona stala sa zapletie do bojov.
13. mája 2014 jej telo bolo nájdené francúzskymi mierových jednotiek hliadkujúci v oblasti Bouar v západnej časti krajiny vo vozidle vedený rebelmi "proti balaka". Otec Jean Maruis Zoumaldé, riaditeľ rozhlasu SIRIRI v regióne, povedal že ona bola v oblasti, kde boli intenzívne boje medzi oboma stranami. Ona údajne cestovali neďaleko hraníc CAR s [[Kamerun]]om, keď ona stala sa zapletie do bojov.


== Referencie ==
== Referencie ==

Verzia z 11:32, 22. máj 2014

Camille Lepageová (* 28. január 1988, Angers - † 11. máj 2014) bola francúzska fotoreportérka, ktorá bola zabitá počas konfliktu v Stredoafrickej republike v roku 2014[1].

Jej smrť bola opísaná ako "vražda" od francúzskeho prezidenta François Hollande[2].

Je prvá západná novinárka, ktorú zabili v SAR v konflikte.

Biografia

Camille Lepageová študovala politológiu a žurnalistiku vo Francúzsku, Anglicku a Holandsku.

Ona pôsobila v africkom regióne od roku 2012 (Egypt, Južný Sudán, a od októbra 2013 SAR).

13. mája 2014 jej telo bolo nájdené francúzskymi mierových jednotiek hliadkujúci v oblasti Bouar v západnej časti krajiny vo vozidle vedený rebelmi "proti balaka". Otec Jean Maruis Zoumaldé, riaditeľ rozhlasu SIRIRI v regióne, povedal že ona bola v oblasti, kde boli intenzívne boje medzi oboma stranami. Ona údajne cestovali neďaleko hraníc CAR s Kamerunom, keď ona stala sa zapletie do bojov.

Referencie

  1. http://www.teraz.sk/zahranicie/francuzsko-sar-novinarka-smrt/84283-clanok.html
  2. http://www.sme.sk/c/7201323/v-stredoafrickej-republike-zavrazdili-francuzsku-novinarku.html