Príkranský potok: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d pridaná Kategória:Vodné toky v okrese Svidník pomocou použitia HotCat
Akul59 (diskusia | príspevky)
wikilinky, iné projekty
Riadok 1: Riadok 1:
[[Súbor:Prikrianka v zime.JPG|thumb|Zamrznutá Prikrianka v zimnom období má spravidla nízke prietoky]]
[[Súbor:Prikrianka v zime.JPG|thumb|Zamrznutá Prikrianka v zimnom období má spravidla nízke prietoky]]
'''Príkranský potok''' alebo '''Prikrianka''' je 5,5 km dlhý pravostranný prítok Bodružalíka, ktorý preteká obcou [[Príkra]]. Potok pramení na území [[CHKO Východné Karpaty]], juhovýchodným smerom od obce v bukovom poraste, 1 km od hranice s [[Poľsko|Poľskou republikou]], severovýchodne pod kótou 619,4 m, v nadmorskej výške 580 m. Východne z druhej strany kopca, za horizontom, vo vzdialenosti asi 500 m vyviera Chotčianka. Od obce Príkra tečie južným smerom a v Bodružale vo výške 389 m n. m. ústi do Bodružalíka.
'''Príkranský potok''' alebo '''Prikrianka''' je 5,5 km dlhý pravostranný prítok [[Bodružalík]]a, ktorý preteká obcou [[Príkra]]. Potok pramení na území [[CHKO Východné Karpaty]], juhovýchodným smerom od obce v bukovom poraste, 1 km od hranice s [[Poľsko|Poľskou republikou]], severovýchodne pod kótou 619,4 m, v nadmorskej výške 580 m. Východne z druhej strany kopca, za horizontom, vo vzdialenosti asi 500 m vyviera [[Chotčianka]]. Od obce Príkra tečie južným smerom a v [[Bodružal]]e vo výške 389 m n. m. ústi do Bodružalíka.

== Iné projekty ==
{{Projekt}}


{{Vodné toky v povodí Ladomirky}}
{{Vodné toky v povodí Ladomirky}}

Verzia z 12:28, 21. február 2021

Zamrznutá Prikrianka v zimnom období má spravidla nízke prietoky

Príkranský potok alebo Prikrianka je 5,5 km dlhý pravostranný prítok Bodružalíka, ktorý preteká obcou Príkra. Potok pramení na území CHKO Východné Karpaty, juhovýchodným smerom od obce v bukovom poraste, 1 km od hranice s Poľskou republikou, severovýchodne pod kótou 619,4 m, v nadmorskej výške 580 m. Východne z druhej strany kopca, za horizontom, vo vzdialenosti asi 500 m vyviera Chotčianka. Od obce Príkra tečie južným smerom a v Bodružale vo výške 389 m n. m. ústi do Bodružalíka.

Iné projekty