Komárnický potok: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
d pridaná Kategória:Vodné toky v okrese Svidník pomocou použitia HotCat
Akul59 (diskusia | príspevky)
d wikilinky
Riadok 11: Riadok 11:
}}
}}


'''Komárnický potok''' je [[potok]] v hornom [[Šariš (región)|Šariši]], v severovýchodnej časti [[okres Svidník|okresu Svidník]]. Je to pravostranný prítok [[Šivarná|Šivarnej]], meria 2,8 km a je tokom VII. rádu.
'''Komárnický potok''' je [[potok]] v hornom [[Šariš (región)|Šariši]], v severovýchodnej časti [[Svidník (okres)|okresu Svidník]]. Je to pravostranný prítok [[Šivarná|Šivarnej]], meria 2,8 km a je tokom VII. rádu.


== Prameň ==
== Prameň ==
Riadok 19: Riadok 19:
== Opis toku ==
== Opis toku ==


V pramennej oblasti tečie smerom na západ v blízkosti [[Národná prírodná rezervácia Komárnická jedlina|národnej prírodnej rezervácie Komárnická jedlina]] na ľavom brehu, ďalej preteká Komárnickou dolinou a sprava priberá krátky prítok prameniaci juhovýchodne od kóty 583,4 m. Ďalej sa stáča smerom na ZJZ a následne východne od vrchu [[Dranec]] (583,3 m n. m.) na juh. Pri horárni v Šivarnej doline, východne od obce [[Nižný Komárnik]], sa v nadmorskej výške cca 378 m n. m. vlieva do [[Šivarná|Šivarnej]].
V pramennej oblasti tečie smerom na západ v blízkosti národnej prírodnej rezervácie [[Komárnická jedlina]] na ľavom brehu, ďalej preteká Komárnickou dolinou a sprava priberá krátky prítok prameniaci juhovýchodne od kóty 583,4 m. Ďalej sa stáča smerom na ZJZ a následne východne od vrchu [[Dranec]] (583,3 m n. m.) na juh. Pri horárni v Šivarnej doline, východne od obce [[Nižný Komárnik]], sa v nadmorskej výške cca 378 m n. m. vlieva do [[Šivarná|Šivarnej]].


{{Vodné toky v povodí Ladomirky}}
{{Vodné toky v povodí Ladomirky}}

Verzia z 07:54, 24. február 2021

Komárnický potok
potok
Zdrojnica Laborecká vrchovina
Ústie Šivarná
Dĺžka 2,8 km
Povodie Ondava
Rád toku VII.
Hydrologické poradie 4-30-08-018
Číslo recipienta 4-30-08-4174
Portál, ktorého súčasťou je táto stránka:

Komárnický potok je potok v hornom Šariši, v severovýchodnej časti okresu Svidník. Je to pravostranný prítok Šivarnej, meria 2,8 km a je tokom VII. rádu.

Prameň

Tečie v severozápadnom výbežku Laboreckej vrchoviny, pramení neďaleko štátnej hranice s Poľskom v nadmorskej výške približne 495 m n. m.

Opis toku

V pramennej oblasti tečie smerom na západ v blízkosti národnej prírodnej rezervácie Komárnická jedlina na ľavom brehu, ďalej preteká Komárnickou dolinou a sprava priberá krátky prítok prameniaci juhovýchodne od kóty 583,4 m. Ďalej sa stáča smerom na ZJZ a následne východne od vrchu Dranec (583,3 m n. m.) na juh. Pri horárni v Šivarnej doline, východne od obce Nižný Komárnik, sa v nadmorskej výške cca 378 m n. m. vlieva do Šivarnej.