Glee: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Synthebot (diskusia | príspevky)
ZéroBot (diskusia | príspevky)
d r2.7.1) (robot Pridal: bn:গ্লি
Riadok 44: Riadok 44:
[[be:Хор, тэлесерыял]]
[[be:Хор, тэлесерыял]]
[[bg:Клуб Веселие]]
[[bg:Клуб Веселие]]
[[bn:গ্লি]]
[[ca:Glee]]
[[ca:Glee]]
[[cs:Glee]]
[[cs:Glee]]

Verzia z 20:58, 15. január 2013

Glee
Slovenský názov Glee
Originálny názov Glee
Scenár Joe Leonard, Bradley Buecker, Doc Crotzer, John L. Roberts, Nathan Allen, Fabienne Bouville

žáner=Komédia, dráma, muzikál

Titulná pieseň James S. Levine

námet=Ryan Murphy, Brad Falchuk, Ian Brennan

Krajina USA
Pôvodný jazyk anglický
Počet sérií 4
Počet častí 75
Produkcia
Dĺžka časti 40-48 minút
Vysielanie
Pôvodné 19. máj 2009 - súčasnosť
Fox
Slovenské 2011 - súčasnosť
TV JOJ
Obsadenie

Glee je muzikálový televízny seriál, ktorý produkuje americká filmová spoločnosť 20th Century Fox pre televíznu stanicu Fox. Hlavnou témou seriálu je stredoškolský spevácky zbor, ktorý sa zúčastňuje na súťažiach školských zborov, tzv. glee klubov. Zároveň seriál ukazuje, ako sa členovia zboru musia vyrovnávať s problémami okolo vzťahov, sexuality a so sociálnymi otázkami.

Na Slovensku seriál vysiela TV JOJ.

Dej

Will Schuester (Matthew Morrison) je učiteľ španielčiny na fiktívnej William McKinley High School v Lime v štáte Ohio. Keď je prepustený učiteľ hudby a doterajší vedúci hudobného súboru, rozhodne sa, že prevezme jeho vedenie. Ako žiak bol sám členom vtedy významného a úspešného zboru, a teraz by chcel nadviazať na jeho dávne úspechy. Pritom sa musí potýkať s rôznymi ťažkosťami, ako je napätý rozpočet a predovšetkým Sue Sylvesterová (Jane Lynch), trénerkou miestnych roztlieskavačiek, ktorá sa obáva o svoje prednostné postavenie v škole a neustále sa pokúša sabotovať klub. Ďalšie problémy mu spôsobuje jeho manželka Terri (Jessalyn Gilsig).

Ďalšou hlavnou postavou seriálu je výchovná poradkyňa Emma Pilsbury (Jayma Mays) a tiež osem členov zboru, ktorých stvárnili Dianna Agron, Chris Colfer, Kevin McHale, Lea Michele, Cory Monteith, Amber Riley, Mark Salling a Jenna Ushkowitz. Rachel Berryová (Lea Michele) by sa chcela stať hviezdou, Kurt (Chris Colfer) je gay a bojí sa, ako otec prijme jeho homosexualitu, medzi futbalistami Finnom (Cory Monteith) a Puckom (Mark Salling) a roztlieskavačkou Quinn (Dianna Agron) vznikne výbušný milostný trojuholník. V druhej sérii sa hlavnými postavami stali ďalšie dve členky zboru a otec jedného z členov zboru, ktoré hrajú Naya Rivera, Heather Morris a Mike O'Malley.

Iné projekty

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Glee

Šablóna:Link GA Šablóna:Link GA