Ano, šéfe!

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Toto je článok o českej relácii. O slovenskej relácii pozri Áno, šéfe!.
Ano, šéfe!
Typ relácie náučno-zábavná relácia
Krajina Česko
Vysielanie
TV
TV Prima

Ano, šéfe! je televízny, zábavno-gastronomický program, ktorý vysiela Prima TV (na Slovensku tento program prebrala a vysiela od 3. júla 2010 TV JOJ). Jeho hlavným účinkujúcim je Zdeněk Pohlreich, uznávaný odborník v odbore gastronómie a vedení reštaurácie. Námetom je britský program Ramsay’s kitchen nightmares ocenený cenou BAFTA a Grammy.

Kvalifikácia a prax pána Pohlreicha sa vo vysielaní kríži s jeho používaným slovníkom hanlivých výrazov. Cieľom každej epizódy je pomoc rôznym reštauráciám zlepšiť kuchyňu, obsluhu hostí, celkový dojem podniku i prístup jeho zamestnancov a vedenia a docieliť tak lepšie zisky.

Moderátor[upraviť | upraviť zdroj]

Zdeněk Pohlreich sa vyučil za kuchára proti svojej vôli a varenie ho najskôr vôbec nebavilo.[1] Zmenu v tom priniesla prax, ktorú absolvoval pri pôsobení ako šéfkuchár v reštaurácii La Guillotine v Adelaide. Po návrate z emigrácie postupne pracoval na rovnakej pozícii v Prahe v hoteli Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS a Marriott. V súčasnosti prevádzkuje Café Imperial a taliansku reštauráciu Divinis.[2][3]

Program je tiež známy tým, že moderátor si nedáva pred „ústa servítku“. Väčšinou je prvá časť programu cenzurovaná formou pípania a časť druhá, ktorá je vysielaná po 22. hodine je bez cenzúry.

Série[upraviť | upraviť zdroj]

Séria Časti Pôvodne vysielané Stanica
Premiéra série Česko Finále série Česko
1 12 - - Prima
2 12 - -
3 12 - -
4 11 - -
5 12 10. september 2012 - Prima family
6 17 - -
7 13 - -

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Ano, šéfe! na českej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).