Diskusia s redaktorkou:Bubamara/Archív 2006/I

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

rammstein hraju heavy metal???[upraviť zdroj]

ahoj, bubamara, ja len taku malu otazocku... rammstein a heavy metal? samotna kapela sa definuje ako "tanz-metalova", kritici ich zase oznacuju za industrialovu, resp. industrial metalovu... --Dudo 16:09, 2 január 2006 (UTC)

Ulice Bratislavy[upraviť zdroj]

Ahoj Bubi, aj ja Ti prajem všetko len dobré v novom roku, hlavne zdravie, aby si to ešte dlho vydržala na Wiki.

Mám prosbu: Pri otvorení bratislavských ulíc natrafím napr. na OBCHODNÚ a ukážu sa mi všetky mestá, kde sa tento názov ulice vyskytuje. Keď kliknem na bratislavskú obchodnú, aby som sa dozvedel o nej v Bratislave, otvorí sa mi Bratislava, ale nie o ulici, ako je pri tých uliciach, ktoré sa v iných mestách nevyskytujú. Robím niekde chybu, alebo je to tak? Ak platí to druhé, mohla by si, prosím, niečo s tým urobiť? Ďakujem Ti vopred a prajem pekný deň.--miloš 07:39, 4 január 2006 (UTC)

  • Zatiaľ máme v článku o ulici spomenuté mestá v ktorých sa táto ulica nachádza, ale ak máš pripravený veľký článok o nej, tak kľudne vytvor rozlišovaciu stránku :) Aj tebe prajem pekný deň a celý rok, wiki je ako droga, nepustí, však? :o) --Bubamara 08:12, 4 január 2006 (UTC)

No toto! Keďže málo chodím na svoju stránku a nikde sa mi neobjavilo upozornenie, tak som až teraz zbadal prejav Tvojej veľkorysosti. Ďakujem za silvestrovský darček, som poctený.--miloš 14:06, 4 január 2006 (UTC)

  • Robiť ľuďom radosť maličkosťami –> sebauspokojovanie :)--Bubamara 21:25, 4 január 2006 (UTC)
    • Tak máme radosť dvaja. Nie je to fajn? Poznáš? "Hilarem datorem diligit Deus", ak si náhodou nemala latinu, tak preklad znie: "Veselého darcu miluje Boh." Tak vidíš čo Ťa čaká za Tvoju veselosť, s akou rozdávaš radosť?! Pokojnú noc--miloš 21:52, 4 január 2006 (UTC)

K Milošovej otázke: na túto tému prebehla prvá diskusia na Wikipédia:Krčma/Rôzne/Archív 2005#Ulice a myslím, že niekde je aj pokračovanie (momentálne ju neviem nájsť), ale pamätám si, že sa skončila tak, že články ulíc do WP nepatria pokiaľ nie sú obsiahlejšie ako tie, čo máme. Existujúce však ponecháme a nové (s takýmto biednym obsahom) vytvárať nebudeme. Ak niekto chce vytvoriť článok popisujúci ulicu komplexne, nikto mu samozrejme nebráni. helix84 01:17, 5 január 2006 (UTC)


Ahoj Evi, dal by som sa na preklad Mohameda, no nepoznám podmienky. Je to dajako termínované? Možno zachovať štruktúru článku? Ostatné (napr. obrázky) niekto (napr. Ty) upraví, keď to uložím? Prajem Ti príjemný deň.--miloš 09:54, 8 február 2006 (UTC)

  • Miloš žiadne podmienky, sme wiki :) Jedine ak to prekladáš z cs wiki, daj do zhrnutia úprav : Preklad z cs. Bratia Česi si na to potrpia ;) Vlastne ak keď je to z iných wiki, napíš to do zhrnutia, nech to je v histórii článku. Žiadne termínovanie, ak ten článok vydržal doteraz nepreložený, tých pár dní, či týždňov prekážať nebude vôbec. Urob ako najlepšie vieš, veď ak niečo nebude v poriadku, upraví sa to, obrázky samozrejme ak sú na commons prihodím. Tak veľa zdaru, som rada, že si niekto všíma tú šablónu Pomôž a kuvik Helix nemá pravdu, že je zbytočná:o) --Bubamara 10:31, 8 február 2006 (UTC)
  • Prekladaj, co ti ruky a hlava stacia. Ohladom terminov vsak Bubamara nema pravdu. Bez jasnych terminov sa nikdy nic poriadne nevytvori. Do vecera ocakavam, ze mi posles presny casovy plan tvorby (prekladov) aspon desiatich clankov s jasnymi terminmi! Osobne na budem dohliadat na plnenie planu. Hor sa do prace. --Maros 10:42, 8 február 2006 (UTC)
    • Maroš nestraš redaktorov,nech nám neujdú :o)) --Bubamara 10:47, 8 február 2006 (UTC)
      • A rovnaky plan ocakavam aj od teba :-)))) --Maros 10:51, 8 február 2006 (UTC)
        • Máš úplnú pravdu Maroško, dávam si záväzok, že "svoje články" so šablónou Pracuje sa dokončím do konca svojho plodného života a ak nie, prihodím aspoň ďalšie nové články s touto super šablónou :o)))))--Bubamara 11:01, 8 február 2006 (UTC)

Nálepky[upraviť zdroj]

Buď spokojná, je to úplná pravda. Keď je u vás 4:30 nad ránom, u nás je 10:30 večer a ja ešte nekončím. Predstav si, že som sa práve vybral nalepiť si tam tú žltú nálepku, keď som zistil, že ju tam už pár minút mám. Tomu sa hovorí telepatia. Vďaka.--Jano spoza mláky 03:37, 10 január 2006 (UTC)

  • Dobré ráno Ti prajem, vitaj zase vo wikipédii. Ja už končím, takže zároveň dobrú noc.--Jano spoza mláky 07:07, 10 január 2006 (UTC)
    • Dobrú noc, mňa v noci Helix zmordoval cez icq :), bude to ťažký deň. Tak sa vyspi, nech si zas večer tu :o)--Bubamara 07:10, 10 január 2006 (UTC)

dakujem za podporu, aj za tvoje nocno-uletove-kreativne prispevky =]]] ludia predsa nemusia byt zasadne konzervy ak citaju encyklopedie, tak preco im to nespestrit =] 5k 10:05, 10 január 2006 (UTC)

jeeej dik za ten odkaz na tie nalepky =]]]5k 10:10, 10 január 2006 (UTC)

wikiblahoželanie[upraviť zdroj]

Jééé, Bubamarka, vrelá vďaka za balóniky a prianie :-) --Prskavka@diskprís 06:46, 19 január 2006 (UTC)

Rado sa stalo Prski, inak dobrý komunitný nápad s wikinarodeninami :o) --Bubamara 06:50, 19 január 2006 (UTC)
Vieš, že som si myslela, že ťa tým poteším? A poviem ti, bol to úplne spontánny nápad. Ma len tak napadlo, že zistím, kedy a čím som do sk wiki prispela a zistila som, že je tomu presne rok. Tak som sa potešila, že mám vlastne narodeniny :-D a hneď na to som vyrobila nálepku, aby sme si mohli všetci blahoželať k wikinarodkám ;-) --Prskavka@diskprís 07:06, 19 január 2006 (UTC)

Výčapy-Opatovce[upraviť zdroj]

Bubi, prosím Ťa, pozri sa na uvedenú obec. Ja som ten vandalizmus odstránil, no Ty to vieš tuším urobiť tak, aby to úplne zmizlo aj z "histórie". Ďakujem a želám Ti pekný deň.--miloš 10:24, 21 január 2006 (UTC)

Komu zvonia ?[upraviť zdroj]

Tak to je teda dobré, oslovilo to dokonca aj moju pragmatickú dušu.--Jano spoza mláky 00:31, 26 január 2006 (UTC)

  • Však, aj na mňa to hneď zapôsobilo, keď som to našla. Dobre že si sa ozval, už sa mi chce spať, ráno skoro vstávam a ten sľúbený mail nestíham, ale nezabudla som naň, ozvem sa, dobrú noc :) --Bubamara 00:38, 26 január 2006 (UTC)

Priehradne jazero[upraviť zdroj]

Čo je to priehradne jazero? Prosím definíciu.--Lojzo 11:46, 30 január 2006 (UTC)

  • Domaša je priehradné jazero v horskom prostredí Nízkych Beskýd, severne od mesta Vranov nad Topľou, napájané vodami rieky Ondavy. Nie je to zrejme odborná definícia ale je to umelé jazero predpokladam. Viac k tomu nemám čo dodať. --Bubamara 12:08, 30 január 2006 (UTC)
  • Ak ma mať wikipedia vysoký kredit, je nutne použivať najma odborne definicie, nie ľudovú slovesnost.--Lojzo 12:51, 30 január 2006 (UTC)
    • OK., --- [1] -- Čo vraví o jazere SLEX.

jazero -a -zier s.

väčšia prirodzená stojatá vodná plocha; umelá vodná nádrž: Bajkalské jazero; Počúvadlianske jazero;

jazerný príd.: jazerné brehy

l expr.: posielať niekoho do jazerných pekiel;

jazierko -a -rok s. zdrob.

  • Neviem o žiadnej ľudovej slovesnosti použitej v článku Veľká Domaša. Ty áno? To je z mojej strany k tomuto článku ozaj všetko. --Bubamara 12:59, 30 január 2006 (UTC)

Zasady Wikipedie[upraviť zdroj]

Bubamara,

cital som si s tie pravidla. Verim, ze ziadne neporusujem, ale v kazdom pripade ocenim, ak mi ich pomozete lepsie pochopit konkretnu diskusiou and konkretnymi pripomienkami.

na zaklade vasej pripomienky usudzujem, ze sa Vam nepozdava moje nastranost. Aj napriek tomu, ze som mormonom snazim sa len dotykat faktografickych informacii a snazim sa vyhybat veci, ktore s temou nesuvisia a ktore nemaju ziadny faktogravicky zaklad.

Nechcem sa vyhybat ziadnym tematom, ktore sa tykaju cirkvi Jezisa Krista Svatych neskorsich dni at ide o cokolvek (napr. garmenty, mnohozenstvo, odlisnost ponimania Bozej Trojice atd). Vsetky tieto temy sa nejako dotykaju Cirkvi a zasluži si encyklopedicke vysvetlenie.

Co je encyklopedia[upraviť zdroj]

Bubamara,

paci sa mi cely koncept Wikipedie. Mam dokonca zaujem prispievat takovym zposobom, ktorym by tato encyclopedia fungovat. Momentalne som celkom zmeteny, lebo neviem, akym sposobom pisat ani akym zposobom sa podilat na nejakom konzensu, ak nikto nediskutuje, len veci prekopiruje clankami, z ktorych je zjavene, ze su zalozene minimalne na nedostatku informacii.

Podobnych clankov so cital vela a som pripraveny diskutova hocijake tema, ak je prijemne, alebo nie. Akym zposobom mozme diskutovat jednotlive temata?

Vitaj vo Wikipédii. O jednotlivých článkoch je možné diskutovať na jeho diskusnej stránke. Tiež buď smelý a ak je niečo nesprávne, rovno to oprav a podlož svoj údaj zdrojom. Nerob si nič z toho, ak je na teba toho naraz priveľa, všetko sa naučíš postupne. Veľa zdaru a ozvi sa ak ti niečo nebude jasné. helix84 20:30, 14 február 2006 (UTC)

včelička[upraviť zdroj]

Dikes za vcelicku, potesila. Ozaj, prajem pekny vikend. --Julo 13:49, 17 február 2006 (UTC)

  • Rado sa stalo :) Nemusíš tu byť 24 hodín denne, aby si ťa iní všimli. Aj tebe pohodový víkend. --Bubamara 13:54, 17 február 2006 (UTC)

Takisto vďaka za včeličku, potešila :-) --Rádiológ 07:31, 8 marec 2006 (UTC)

  • Vaše potešenie je mojím potešením :o)) --Bubamara 09:41, 8 marec 2006 (UTC)

Ja tiež ďakujem za preklepovú včeličku, ale tuším som našiel aj v tvojom venovaní malú gram. chybičku ;) Mo-Slimy 21:29, 8 marec 2006 (UTC)

Ďakujem a hádam vytrvám. Len keby tak od toho neboleli oči :-). Mikulášovi oznámim, že teda nie je sám. Rios 14:52, 7 júl 2006 (UTC)

  • Bolia, bolia, ale príjemne a ak sa ti začne časom snívať, že edituješ, bude to neklamný dôkaz, že vytrváš:)) --Bubamara 15:10, 7 júl 2006 (UTC)

Filmografia[upraviť zdroj]

Niekoľko poznámok k Bubamare alias Eve: 1. Podľa môjho názoru dôležitejšie je Wikipediu najprv nakrmiť množstvom dát a až potom sa postarať o formálnu stránku. 2. Nie som si istý, či hlasovanie 10 ľudí (väčšinou správcov) je až také dôležité, pretože pri hlasovaní napr. za správcov musí byť početnejšie a pri iných hlasovaniach stači to obmedziť dátumom. 3. Doteraz ma ešte nikto nepresvedčil prečo je potrebné dávať pri rokoch vždy odkaz - nemá to logiku. 4. Bubamara - nie si ty náhodou učiteľka? --Lucivjansky 15:28, 20 február 2006 (UTC)

  1. Wikipédia ako encyklopédia je tvorená priebežne, mala by mať vyvážený obsah aj formu, nerobíme ju pre seba (aj keď nám všetkým, iste aj tebe, editovanie prináša nepochopiteľné vnútorné sebauspokojenie), ale pre čitateľov, ktorí zablúdia na slovenskú wiki. Tých určite zaujíma konečný tvar, nie provizórium.
  2. Hlasovanie - slovenská Wikipédia nemá veľa aktívnych redaktorov a redaktorov nik nemôže nútiť, aby sa zúčastňovali konkretného hlasovania. Niektorí sú menej a niektorí viac komunikatívni a nie každého redaktora zaujíma práve filmová oblasť. Argumentácia správcami je viac ako divná (všimla som si, že si takto už argumentoval v inej diskusii). Administrátor - správca wikipédie má tie isté povinnosti a práva ako ostatní redaktori. Dostal dôveru komunity vykonávať navyše niektoré úkony, jeho úlohou je aj vstupovať do sporov a snažiť sa ich vhodným spôsobom riešiť. Viac si môžeš o správcoch prečítať tu - Wikipédia:Správcovia.
  3. Odôvodnenosť odkazov na roky ti už podrobne vysvetľoval Janko. Robím *kalendár pre literárny portál, preto ti môžem so 100% určitosťou potvrdiť, že tie wikiodkazy sú namieste. Preklikáš sa cez ne kde potrebuješ a "objavíš" články a rôzne zaujímavé termíny o ktorých si možno ani netušil, že existujú. Ako vraví jeden náš nemenovaný politik:Kde je vôľa, tam je cesta :).
  4. Posledný bod je irelevantný v spojitosti s encyklopédiou.

Sme z jedného regiónu, máme k sebe vzdušnou čiarou blízko, preto verím, že si k sebe nájdeme cestu aj na tomto mieste tu a ako kolegovia redaktori si porozumieme. Veľa zdaru v ďalšej práci ti prajem. --Bubamara 17:45, 20 február 2006 (UTC)

Ani mňa to už nebaví - odpovedať na tvoje pripomienky - ale skúsim to.

  1. Na Wikipedii je plno iných ktoré sú po formálnej a obsahovej stránke totálne slabé. Ich autorom nič neodkazuješ - zameraj sa na nich a mne daj pokoj. Čas možno ukáže, že je dôležitejší obsah stránok ako ich forma.
  2. Ja nekritizujem tvoje príspevky, ktoré len otrocky preložiš a potom necháš tak.
  3. Podľa môjho názoru, ak niečo preberieš a dáš tam filit tak to je nie správne, lebo to ma veľmi blízko ku copyvio. --Lucivjansky 19:54, 1 marec 2006 (UTC)
  • Prepáč, ale ja ťa nekritizujem, iba žiadam, aby si dodržiaval to, čo iní. Ak budú iní redaktori postupovať ako ty, tiež ich na to upozorním. Ak sme sa na niečom dohodli, mali by sme to rešpektovať. Ak by bol prešiel tvoj návrh, samozreme by sme ho ostatní rešpektovali. Nič viac, nič menej.
  • Preložiť článok z iných wikipédií je najjednoduchší spôsob, ako predísť porušovaniu autorských práv. Nie je na tom nič zlé.
  • Filit - pozri Wikipédia:Šablóny/Zdroje. Z tohto zdroja mame povolenie čerpať.

Nakoniec, tie wikiodkazy na roky pri filmografii prejdú onedlho aj tak botom, takže napriek tvojej tvrdohlavosti budú v podobe akej majú byť. --Bubamara 20:24, 1 marec 2006 (UTC)

  • Milý Laco. niekoľko poznámok k tvojim poznámkam:
    • Ak bude Wikipedia iba súhrn "množstva dát" bez starostlivosti o formálnu stránku, tak z toho bude iba guláš, v ktorom sa nikto nevyzná.
    • O filmografii hlasovali tí, ktorí to považovali za dôležité. Nie každý sa zaoberá všetkým, tak prečo by mal niekto hlasovať o oblasti o ktorú sa nezaujíma. Ja som tiež napríklad v prvom kole nehlasoval, pretože som nebol vnútorne presvedčený, ku ktorým alternatívam sa prikloniť. Hlasovanie však bolo platné podľa Wikipédia:Hlasovania/Pravidlá a každý redaktor by ho mal v záujme wikipédie rešpektovať, práve preto, aby sme tu nemali ten guláš.
    • To, že ťa doteraz nikto nepresvedčil o tom, že pri rokoch treba dávať odkaz, je možno tak trochu aj tvoj problém. Keď si pozrieš výsledky hlasovania, tak si tam jediný s takýmto názorom.
    • Nechápem, čo má Bubamarino povolanie spoločné s tým, že ty nerešpektuješ hlasovanie wikikomunity.
    • Nechápem v čom sú hodnotnejšie otrocky prepísané články od otrocky preložených.

Slovo na záver. Wikipédia je kolektívne dielo a preto aj jeho autori musia k nemu tak pristupovať ak im ide o výsledok a ak im ide o jeho kvalitu. Dúfam, že tebe o to ide. Pozdravujem Spišiakov, ktorí akosi nevedia nájsť spoločnú reč.--Jano spoza mláky 20:45, 1 marec 2006 (UTC)

Literarny index[upraviť zdroj]

Hotovo :) Atomique 14:08, 7 marec 2006 (UTC)

diky Bubamara, este sa len do toho dostavam, hlavne s obrazkami to chvilku potrva. Ale inac wiki je smacna droga! P


Semitské jazyky[upraviť zdroj]

Evi, prosím, pozri si históriu článku uvedeného v nadpise. Ďakujem.--miloš 17:27, 23 marec 2006 (UTC)

  • Pozrela som si to, ak myslíš Brontovu opravu, podľa publikacie "Jazyky sveta" Obzor, 1983, je to v poriadku:)--Bubamara 19:37, 23 marec 2006 (UTC)
  • Samozrejme, že to nebudem už viackrát prepisovať, ale pre Tvoju informáciu: Jazyková poradňa Jazykovedného ústavu Ľudovíta Štúra SAV uviedla Kanaán. Prajem Ti pekný deň.--miloš 07:45, 24 marec 2006 (UTC)

dobraa fotka:)[upraviť zdroj]

...

  • Vďaka, vždy som mala fotogenickú tvár:o)) --Bubamara 17:42, 29 marec 2006 (UTC)

problemik[upraviť zdroj]

rad by som sa zaregistroval ale uz som to dnes pisal redaktorovi palica za nevidim obrazok a tak mi to nejde co sa tyka toho dizajnu radiolog sa dal skutocne na tazku cestu je to pekne spracovane ale je to nad moje sucastne vedomosti :}} bohuzial musel by som sa to pracne naucit ak to prekaza nebudem to doplnat alebo to budem doplnat inak dakuejm za skoru odpoved

Neviem síce, o čo presne ide, ale ďakujem za pochvalu ;-) --Rádiológ 07:43, 13 apríl 2006 (UTC)

Tak ti ďakujem za udelenú včeličku, celkom ma potešila, aj moje detičky. Peko 9:15, 13 apríl 2006 (UTC)

Dakujem ti za uvytanie do wikipedii a ak by sa dalo tak by som si zobrat pod spravu zeleznicu Dakujem s pozdravom Juraj al. zelezniciar


Zdravím[upraviť zdroj]

tady je projekt, který by tě snad mohl zajímat: Wikipédia:WikiProjekt Preklady CS-SK. S pozdravem Cinik 20:31, 17 apríl 2006 (UTC)

Ahoj Bubamara! Som Theologus a ďakujem za privítanie! Chcel by som prispevať nejakýmio článkami, no ja som veľmi netechnický, tak sa bojím, či kvôli mne nespadne celá Wikipédia:) ! Veď uvidíme. Tento projekt je veľmi zaujímavý, ja sám som tu už našiel mnohé potrebné informácie.

                                      S pozdravom Theologus

Mimozemská civilizácia na 3588 Kirik[upraviť zdroj]

Ahoj Bubamara,

keďže si údržbárkou Kabinetu Kuriozít dovolím si Ti dať do pozornosti jednu prevratnú verziu článku o planétke 3588 Kirik, zdá sa že jeden z prispievaťeľov našiel, hoci len chabý ale predsa len dôkaz o existencii mimozemského života :)

Verzia zo dňa 12:26, 22 apríl 2006

--Mask 20:59, 22 apríl 2006 (UTC)

Veľmi pekne ďakujem za typ do kabinetu, ale nabudúce ak nájdeš podobného huncúta Mask, kľudne ho tam môžeš hodiť aj sám. Kabinet nie je môj privátny, aj keď sa to tak zdá:o))) --Bubamara 21:50, 22 apríl 2006 (UTC)
Veľmi rád pridám takéto zábavné časti, len som si nebol celkom istý, či je to dostatočne kuriózny článok :) ešte sa len začínam orientovať na Wikipédii, som tu viac-menej nový ... --Mask 21:54, 22 apríl 2006 (UTC)

Offline CD/DVD verzia wikipédie[upraviť zdroj]

Zaujímalo by ma, či sa neplánuje nejaké offline CD/DVD českej a slovenskej wikipédie.

Našiel som aj nejaké odkazy, ale ku konkrétnej odpovedi som sa zatiaľ nedostal.

Našiel som aj konkrétne slovenské súbory, napr. skwiki dump progress on 20060302.

Možno by som s tým vedel pomôcť po technickej stránke.

Pokial viem, nikto z sk.wiki nic taketo ZATIAL neplanuje... Asi na nejaku zmysluplnu distribuciu ani nemame dost KVALITNYCH clankov... Ja by som nebol proti, keby sme mali rozbehnutu technologiu, len treba zvazit ake prinosy by to mohlo mat...  :) Teda aby si sa nenamahal zbytocne s niecim, co by neprinieslo zelany efekt. Liso@diskprís 09:44, 24 apríl 2006 (UTC)
Existuje pokiaľ viem už aspoň druhé vydanie nemeckej Wikipédie na ?CD/DVD. Na to, aby bolo jednoduché priamo robiť CD z aktuálnych údajov encyklopédie sa začína vytvárať sytém (v rámci MediaWiki softvéru a v rámci štandardov, ako písať články). Prebieha to na anglickej Wikipédii. Vyzerá to, že si bude treba nejaký ten rok ešte počkať. Čo sa týka slovenskej Wikipédie, zatiaľ tu takéto štadardy nie sú a začne sa nad nimi uvažovať asi až potom, ako bude hotový technický systém. Spomínané prostriedky budú slúžiť na to, aby sa na disk dostal len výber overených a aktuálnych údajov. Samozrejme, nič Vám nebráni zobrať dump databázy aj dnes a šíriť ho za podmienok dodržiania GNU Free Documentation License, len upozorňujeme, že online verzia akejkoľvek Wikipédie je stále "work in progress". helix84 11:27, 24 apríl 2006 (UTC)
Pre zaujímavosť: Nemecká wiki bude od konca tohto roka, ak všetko pôjde po poriadku, vychádzať aj knižne (sto zväzkov po určitých úpravách). Zatiaľ sa predáva DVD, ktoré sa ale veľmi neoplatí, lebo obdobné tradičné encyklopédie v podobnej dĺžke nie sú oveľa drahšie. Bronto 16:02, 24 apríl 2006 (UTC)

Šecko najlepšie[upraviť zdroj]

Ďakujem za prianie, už je to nejaký piatok, a prajem dodatočne všetko najlepšie k wikinarodeninám :) Bebe@diskprís 17:43, 24 apríl 2006 (UTC)

Hej, nie všetky wikivýročia sú aktuálne, ale my sme flexibilní:) Aj ja ďakujem, je mi potešením strašiť medzi vami:o) --Bubamara 18:34, 24 apríl 2006 (UTC)

Článok Rudolf Zajac[upraviť zdroj]

Ahoj, Bubiina:-) Prečo si odstránila ten odkaz, čo tam Viliam Búr pridal? --Ondrejk 17:08, 11 máj 2006 (UTC)

  • Nuž nie preto, žeby mi Zajko bol nadmieru sympatický, ale jednoducho, sú takéto odkazy, či bola konkrétna osoba označená ako D, R, I, A, KB, PB aj pri ostatných huncútoch? Ak je ten odkaz v poriadku, vráť ho, neprotestujem:) --Bubamara 17:12, 11 máj 2006 (UTC)

Myslím, že informáciu o zázname u ŠtB vhodné pridať ku všetkým politikom (teoreticky ku každému, ale u politikov je to asi najviac relevantné). Zajac bol taký pokusný zajac. ;-) Tu je pár ďalších: Pavol Abrhan 40484 NO, Zoltán Balassa 14592 PO/KTS 20525 PO, Jozef Banáš 15537 TS 39641 TS (má o tom zmienku na stránke), Ján Benčat 10122 PO, Július Binder 32051 D, Ján Budaj 23214 PO/A 27295 S/NO 40093 NO, Martin Bútora 11094 PO/S/NO 40463 NO.

Otázka je, ako to na ich stránky doplniť. Či ako linku; to je najjednoduchšie. Alebo ako kategóriu (jednu? viac?) alebo šablónu; to by bolo systematickejšie. Asi by nebolo dobré hodiť do jednej kategórie agentov ŠtB spolu s tými, ktorých ŠtB sledovala ako nepriateľské osoby -- aj jedno aj druhé je záznam. To nechám na Vaše posúdenie, nech nevznikne editovacia vojna. Upravte niekto prosím Zajka do vzorového tvaru, a ja sa podľa toho zariadim pri ďalších. Ďakujem! --Viliam Búr 09:24, 12 máj 2006 (UTC)

  • Ak už, tak podľa mňa uviesť v článku, že podľa ÚPN bol to alebo hento. Len sa obávam, či každý rozlíši, kto bol škodca a komu škodili. Už len samotné označenie, že bol niekto na zozname ŠtB vyvoláva v mnohých dojem, že takto označený človek bol zajedno s nimi. --Bubamara 09:38, 12 máj 2006 (UTC)
    • Napríklad Martin Bútora, podľa ÚPN bol vo zväzkoch označený ako PO. Mal teda spis preverovanej osoby, ktorý bol zavedený s cieľom sústreďovať písomnosti previerkového charakteru na osoby z hľadiska ich využiteľnosti alebo nebezpečnosti. Len aby sme my z neho neurobili renegáta, to by si nezaslúžil:)--Bubamara 09:50, 12 máj 2006 (UTC)
    • Bubi, nemozes mysliet alebo mat dojem za citatelov wikipedie. Nech si kazdy mysli co chce, na to ma zdravy rozum. Ked je niekto v zoznamoch uvedeny, tak je tam uvedeny, to je fakt ktory podla mna stoji za zmienku vo Wikipedii. Uz ci tam bol uvedeny pravom, alebo nepravom alebo aky dojem to vyvolava, to je iny fakt. Externy odkaz patri medzi externe odkazy, ale podla mna staci ho uviest do Zhrnutia uprav ako zdroj. --AtonX 09:45, 12 máj 2006 (UTC)
      • Aton, nemyslím za nikoho! Iba treba byť opatrní, to je celé, to, že bol niekto v tom zozname, ešte neznamená že spolupracoval. Pozri si jednotlivé rozlíšenia, ktoré ŠtB používala prosím. Nemyslí si, že stačí uviesť bez vysvetlenia externý odkaz v tomto prípade. --Bubamara 09:50, 12 máj 2006 (UTC)
        • Ale nikto netvrdi predsa, ze spolupracoval. Ja hovorim o pripade, ked je niekto uvedeny v zozname. Ja si tiez nemyslim, ze sa ma jednoducho uviest externy odkaz bez vysvetlenia, ved v tom s tebou suhlasim. Hovorim len, ze fakt, ze je niekto uvedeny v zozname sa nemal vymazat, ak niekto v tom zozname naozaj uvedeny je. Nikto nebrani tomu, aby bolo uvedene aj s vysvetlenim, ze v akej kategorii ten clovek bol vedeny a co ta kategoria znamena. Uz vidim ake pekne sablonky by mohli byt, napr. {{stb-PO|1194|Echo}} :) --AtonX 10:32, 12 máj 2006 (UTC)
          • AtonX - šablónový maník /sprav si nálepku ;-)/ - myslím to v dobrom. Mne by sa tiež páčila šablónka...--Prskavka@diskprís 10:43, 12 máj 2006 (UTC)
            • Súhlasím, že by sa malo minimalizovať riziko, že si niekto informáciu vysvetlí nesprávne; napríklad že si poškodeného bude interpretovať ako škodcu. Ale informácia by tam byť mala. Asi by mala obsahovať linku na vysvetlenie pojmu "agent", "dôverník", "kandidát tajnej spolupráce", "nepriateľská osoba", atď. Tiež by nemala tvrdiť, že dotyčný bol napríklad agentom, len že je uvedený ako agent (kedže niektorí tieto údaje popierajú). Takže čo poviete na: "Rudolf Zajac je uvedený v záznamoch ŠtB pod registračným číslom 33515 ako dôverník, krycie meno "Zwerg"." "Martin Bútora je uvedený v záznamoch ŠtB pod registračným číslom 11094 ako preverovaná osoba, krycie meno "Echo"."? Ak nesúhlasíte, prosím skúste preformulovať. --Viliam Búr 11:00, 12 máj 2006 (UTC)
              • Presne taketo nieco som mal na mysli. --AtonX 11:07, 12 máj 2006 (UTC)
                • Tak posledná výzva -- keby ste náhodou niekto chceli urobiť tú šablónu, vaša práca nevyjde nazmar! Záznamy o vyše 60 kandidátoch v týchto voľbách nájdete tu [2], dúfam, že aspoň 15-20 z nich už má svoju stránku na Wikipédii. Dáta sú asi takéto: na jedného človeka sa môže vzťahovať niekoľko záznamov; záznam uvádza buď dátum narodenia alebo iba rok alebo nič; meno, priezvisko, krycie meno; v jednom zázname môže byť niekoľko kategórií. Jednotlivé kategórie rozlišuje UPN tak, že tučným písmom sú "agent", "tajný informátor" a ešte čosi (čiže jasní spolupracovníci), ostatné sú normálnym fontom (čiže potenciálne nevinní alebo jasne prenasledovaní). Graficky si predstavujem niečo podobné ako Wikipédia:Babylon, tie kategórie spolupracovníkov by mohli byť na červenom pozadí, ostatné na bielom. Prípadnému dobrovoľníkovi vopred ďakujem! --Viliam Búr 18:42, 20 jún 2006 (UTC)
                  • Vilko všimni si prosím pozorne, že na wikipédii, keďže prispievanie do nej je dobrovoľné, a okruh tém o ktorých redaktori píšu je na ich vôli, platí:„Čo si neurobím sam, to tu pravdepodobne tak skoro nebude.“ Veď to už máš všetko podchytené na svojom blogu, tak to realizuj aj tu:) --Bubamara 18:53, 20 jún 2006 (UTC)
                    • Čo dodať... ukecala si ma. ;-) Takže je tu provizórna šablóna Šablóna:ŠtB, ktorá by mala volať pomocné šablóny ako Šablóna:ŠtB-KTS, no a testovacím subjektom sa tentokrát nedobrovoľne stal Pavol Hrušovský. Tak si počkám na reakcie, a ak tú šablónu do pondelka nikto z článku nevyhodí, nahodím ju aj na stránky ďalších politikov. Apropos, nakoľko by bolo proti copyrightu skopírovať zo stránky UPN vysvetlivky jednotlivých kategórií (a dať na ne potom linky z týchto šablón)? -Viliam Búr 21:16, 20 jún 2006 (UTC)

invitation[upraviť zdroj]

Hello! I invite you to my site with word "sugar" in more than 300 languages (http://www.zucker.prv.pl). If you want, please register me to my guestbook (http://www.ksiegi-gosci.info/dodaj.php/cukier). Have you word "sugar" in language, which is not available on my site? Please write me it! Thank you very much! Vector (talk)

Charles Lyell[upraviť zdroj]

Ten obrázok, čo si tam zamenila som skúšal aj ja, ale nezobrazoval sa mi, iba keď som sa k nemu preklikal. Zasa mám stránku prázdnu :o(

Viktor 16:50, 21 máj 2006 (UTC)

  • Hm, nechápem, veď je normálne z commons? --Bubamara 16:54, 21 máj 2006 (UTC)

Politika na Slovensku[upraviť zdroj]

Náhodou som si prezrel Infobox Politika na Slovensku. Zdá sa mi, že prezidentské voľby u nás boli v roku 2004 a nie, ako je tam uvedené 2005. Možno sa mýlim, ak nie, prosím Ťa oprav to.

Viktor 17:12, 21 máj 2006 (UTC)

Monobook[upraviť zdroj]

Pokiaľ to nebude náročné na výkon môjho mozku (bunky pomaly, ale isto vekom odumierajú a už ich veľa nezostáva), tak Tvoju ponuku prijímam. :)

Viktor 17:46, 21 máj 2006 (UTC)

  • Keď to zvládol môj netechnický mozoček, zvládne to aj tvoj:o)) Len si vymaž vyrovnávaciu pamäť prehliadača, ktorý používaš, máš to vysvetlené v monobooku hore, a potom ti na vrchu stránky k tlačidlam stránka redaktora, článok, úprava atď. pribudnú ešte nejaké nové. Všimni si hlavne to Purge. Po kliknutí naňho, sa ti načíta najaktuálnejšia verzia stránky. Nech ma odborníci opravia, ak zavádzam:) Hej, a ak by si chcel, môžeš aj vítať, máš na to posledné tlačidlo, môžeš si ho vyskúšať napríklad na svojej diskusnej stránke:) Veľa zdaru, ak niečo nebudeš vedieť, pýtaj sa. --Bubamara 17:55, 21 máj 2006 (UTC)
  • Funguje to !!! :), ale Adrian mi z toho niečo vymazal. Ďakujem!Viktor 18:29, 21 máj 2006 (UTC)
    • Vítačku máš naspäť, Adrian to ešte určite skontroluje, keď sa odlepí od hokeja:) Možeš si ju vyskúšať, keď sa objaví niekto nový ak chceš. Jednoducho klikneš na diskusia pri novom redaktorovi a potom hore úplne vpravo na vitajte. Ak si dal meno, napíšeš do políčka, ktoré ti vyskočí áno, ak bude len pod IP, napíšeš nie, dáš enter, alebo ok, a uložíš. To je celé. Za tlačidlom úprava je 0, to ti otvorí len začiatok článku. --Bubamara 18:40, 21 máj 2006 (UTC)
  • Vďaka! Funguje aj to uvítanie, ale nebudem ho skúšať naostro. Dobrú noc! Viktor 18:55, 21 máj 2006 (UTC)
  • Rado sa stalo:) --Bubamara 18:57, 21 máj 2006 (UTC)

Dávidova hviezda[upraviť zdroj]

Prosím Ťa, kto mi dal do diskuzie ten oznam? Neviem komu mám odpovedať. A vyhrážkami sa nič nevyrieši. Som tu dobrovoľne.

Viktor 14:45, 23 máj 2006 (UTC)

  • Prepána, aké vyhrážky? Ide predsa o štandardný postup. Ak redaktor zistí, že je text niektorého článku zhodný s iným zdrojom, resp. že je z inej stránky skopírovaný, dá na článok vo Wikipédii šablónu {{copyvio}} a zároveň redaktorovi, ktorý tam ten text umiestnil, nechá na jeho stránke odkaz, aby bol informovaný. To je celé, bez vyhrážok:) --Bubamara 15:00, 23 máj 2006 (UTC)

Co si mi to tam na stranke prosim ta robila? --Rordor 20:39, 6 jún 2006 (UTC)

Pridala ta do kategorie redaktori. Kategorie sluzia na zhromazdovanie clankov s rovnakou temou. helix84 20:51, 6 jún 2006 (UTC)

Autorske prava na clanku Leopolda Horowitza[upraviť zdroj]

Viem ze sa nesmie nic pouzivat s ineho zdroja.. ale pisal som na stranku kde ten clanok je a suhlasil s tym ze ak tam bude zdroj skade to je tak to mozem pouzit... tak teraz neviem co robit dalej.. --Gioel 16:50, 12 jún 2006 (UTC)--Gioel 16:50, 12 jún 2006 (UTC)


Zdenko Mikula[upraviť zdroj]

Ahoj Evi, podľa vedomostí v Opere SND JE a teší sa dobrému zdraviu. Pekný deň.--miloš 10:20, 21 jún 2006 (UTC)


Ej veru teplo, priam horúco! Čo je Tebe na Spiši, ale my chúďatká v Bratislave.--miloš 12:58, 22 jún 2006 (UTC)

  • Hehe, máš pravdu Miloš, my na Spiši sme v pohode, pred chvíľou bolo na vonkajšom digitále 30°C, ale už to kleslo na prijateľných 28,2°C, fakt je nám tu lepšie ako vám v tej hnusnej horúčave:)))))--Bubamara 13:04, 22 jún 2006 (UTC)

presmerovanie[upraviť zdroj]

ahoj.este nejake rockovejsie fotky casom pridam :) chcem sa spytat ako mam spravit ked je odkaz napr "rockovej" ako to presmerovat na stranku "rock" ??? samozrejme vo wikipedie,diky

Tak aký browser používaš? Ja mám Firefox a tam ma to bez vyplnenia zhrnutia nepustí. --Wizzard 07:26, 28 jún 2006 (UTC)

Wizzi a vieš že neprezradím?:) Indície nájdeš na správnom mieste, tak použi to, čím ťa matka príroda iste tiež obdarila :)) --Bubamara 07:48, 28 jún 2006 (UTC)

Na redaktorskej stránke máš nálepku Firefox, preto mi to bolo divné, že ty to vypĺňať nemusíš a ja áno :D --Wizzard 07:58, 28 jún 2006 (UTC)

  • Možno mňa má Wikipánboh radšej ako teba, preto ma pustí aj bez kecov:)) --Bubamara 08:02, 28 jún 2006 (UTC)