Diskusia s redaktorom:83.168.148.29

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, 83.168.148.29. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 570 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne. Ak si si ešte nezaregistroval/a svoje meno, odporúčame Ti to, aj keď upravovať a prispievať anonymne je fajn. Anonymní redaktori niekedy nezažijú radosť zo spoločného úspechu Wikipédie. Po registrácii používateľského mena získaš identitu na Wikipédii, tá Ti umožní robiť veci, ktoré anonymným prispievateľom nie sú umožnené, napríklad hlasovať, meniť nastavenia a pridávať obrázky.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Wizzard


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Zdravím, len pre vysvetlenie:

Spoločný štát Čechov a Slovákov sa podľa súčasného pravopisu nazýva Česko-Slovensko, nie Československo. --Wizzard 11:23, 12. október 2006 (UTC)[odpovedať]

Československo[upraviť zdroj]

Ahoj, kolega, som rád, že sa našiel niekto, kto sa vyzná v Bratislave a pomôže nám vylepšiť článok o tomto meste. Súčasne ťa chcem informovať, že Československo sa podľa v súčasnosti platného zákona píše "Česko-Slovensko", aj pre štát, ktorý existoval do roku 1989. Ďakujeme za pochopenie! --Wizzard 18:39, 14. október 2006 (UTC)[odpovedať]


Wizzard, tento istý text som Ti zaslal do Tvojho diskusného fóra, či sa mi to však podarilo technicky správne neviem, preto tak činím aj tu:

Zdravím. Pred dvomi dňami mi bola zablokovaná možnosť úpravy článkov vo Wikipedii z dôvodu údajneho vandalstva. Faktom je, že pre to, čo som robil, sa žiadna z Vašich definícií vandalstva nehodí a ani ja sám som nemal pocit, že by som robil niečo, čo by sa dalo týmto termínom označiť.

Hlavným problémom bola zmena Vami uvádzaných názvov Česko-Slovensko na Československo a argumentom pre zrušenie mojich zmien je vám gramatika, resp. zákon. Možno označenie "Česko-Slovensko" pre štát existujúci od roku 1918 je správny gramaticky, nie však logicky. Štát, o ktorom hovoríme, bol v roku 1918 založený pod názvom "Republíka Československá", resp. "Československo". Malo to vyjadrovať vtedajšiu ideu jedného - československého národa. Proti tomu sa časť slovenských kruhov viac krát ohradila, napríklad aj autonómia a následný vznik samostatného Slovenského štátu, bol čiastočne dôledkom nespokojnosti s ideou československého národa. To však nič nemení na veci, že medzinárodne uznaný a plne akceptovaný štát mal názov (všetkými štátmi bezvýhradne akceptovaný) Československo. Súčasné presadenie názvu Česko-Slovensko je len kopaním do mŕtvoly a zbytočným vybíjaním si komplexov úzkej skupiny ľudí. Je preto škoda, že tvorcovia SLOBODNEJ, zdôrazňujem SLOBODNEJ encyklopédie uprednostňujú tento tlak pred historickými faktami.

P.S. Skutočné Česko-Slovensko vzniklo až začiatkom deväťdesiatych rokov, kedy bol presadený nový oficiálny názov dovtedajšej Československej socialistickej republiky (skrátene Československo) a to - Česká a Slovenská federatívna republika (skrátene Česko-Slovensko). Treba si uvedomiť, že pojmom Československo sa všeobecne označuje štát existujúci v rokov 1918-1938/9 a 1945-1990, zatiaľ čo pojmom Česko-Slovensko sa označuje štát existujúci v rokoch 1990-1992

P.P.S. nie som čechoslovakista, len človek, ktorý má rád vo veciach jasno

Uvažuješ správne, ale pomery na slovenskej wikipédii bohužiaľ nie sú celkom štandardné. Viac sa o týchto anomáliách dočítaš napr. tu. Existuje názor, že hlavnými aktérmi tohoto marazmu sú redaktori Bronto, Bubamara a Wizard. Postupne pochopíš, že obskúrnosti ako je tá s dopĺňaním pomlčky (a niektoré ďaľšie) majú vlastne vykonávať kontraselekciu prispievateľov a odstrašiť potenciálnych redaktorov, ktorí by narušili status quo... Nenechaj sa odradiť, veď poznáš ono Havlovo "Pravda a Láska..." S pozdravom s:cs:User:Joseliani.
V poriadku, už som odpísal na mojej diskusii. Teda budeme radi, ak si založiš konto a pomôžeš nám v oblastiach, v ktorých uznáš za vhodné :D --Wizzard 19:11, 14. október 2006 (UTC)[odpovedať]
Ahoj, ja som redaktor, ktorý ťa zablokoval. Ak to bolo neprávom, je mi to ľúto. Na túto tému sme tu už mali niekoľko tzv. revertovacích vojen. Nerozumiem tomu, čo je správne, bola to len prevencia pred ďalšou vojnou. Jedna z predchádzajúcich diskusií na túto tému je Diskusia_k_šablóne:Cs-timeline. Skús si to pred zmenou vyjasniť s redaktorom redaktor:Bronto. Ďakujem za pochopenie. helix84 19:15, 14. október 2006 (UTC)[odpovedať]