Diskusia s redaktorom:85.237.234.118

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Nepriznaný preklad[upraviť zdroj]

Dobrý den, pokud tvoříte článek na základě překladu z jiné Wikipedie, je toto vždycky nutné uvést. Slouží k tomu šablona {{Preklad}}. Z podobnosti textu článku Tornádo v Hodonínsku a Břeclavsku je zjevné, že jste ho nenapsal sám, jak se to dosud jevilo (neuvedl jste žádný zdroj ve shrnutí editace ani v textu článku), nýbrž že jste vycházel z překladu článku Tornádo na Břeclavsku a Hodonínsku na české Wikipedii. Aby byla dodržena pravidla Wikipedie a licencí Creative Commons, ale i už prostě z respektu k práci desítky českých wikipedistů, kteří o tématu jako první začali tvořit, není možné si takto cizí práci (byť to snad bylo jen neúmyslné) přivlastňovat, nýbrž je potřeba uvedeným způsobem svůj zdroj uvést. To je ostatně na Wikipedii nutné ve všech případech, jen při přebírání odjinud z Wikipedie (resp. z jiného zdroje pod svobodnou licencí) je možné přebírat doslovněji, protože to licence umožňuje – ale uvedení zdroje je dál nutné i v takových případech (i na Wikipedii je součástí licence pravidlo „Uveďte autora“). Někteří lidé se též mylně domnívají, že při překladu se autorská práva autorů původního textu ztrácejí, což není pravda – překlad je odvozené dílo, tj. podíl na výsledku máte vy, ale i všichni tvůrci původního textu, z něhož jste vycházel. Do článku jsem doplnil šablonu Preklad s odhadnutým čísla verze, ze které jste mohl vycházet. Budu rád, když budete i nadále ve slovenské Wikipedii zužitkovávat výsledky práce nás českých kolegů, ovšem za dodržení pravidel, která napomáhají transparentnosti. S pozdravem --Blahma (diskusia) 07:54, 25. jún 2021 (UTC)[odpovedať]


Varovanie!
Prestaň, prosím, pridávať do Wikipédie nezmysly, považujeme to za vandalizmus. Úpravy si môžeš vyskúšať na pieskovisku. Ak neprestaneš poškodzovať Wikipédiu, zablokujeme Ti možnosť úprav. Ďakujeme za pochopenie.

--Pe3kZA 11:52, 30. marec 2022 (UTC)[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

--Teslaton (diskusia) 07:18, 29. september 2023 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol dočasne zablokovaný z dôvodu poškodzovania integrity encyklopédie, ktorý nazývame vandalizmus. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

---OJJ 07:30, 29. september 2023 (UTC)[odpovedať]


Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Dorian Gray, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

--Fillos X. (diskusia) 17:00, 6. január 2024 (UTC)[odpovedať]