Diskusia s redaktorom:Mausino112

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Mausino112. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 578 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Wizzard


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).

Lekárske články[upraviť zdroj]

Dobrý večer, vidím že ste pripadli viacero nových článkov. Poprosím vás, dávajte pozor na štýl formátovania (s tým viem pomôcť) a najmä udávajte článkom zdroj. Wikipédia je terciárny zdroj a musí byť teda prísne zdrojovaná. Najlepšie je pridávať ich ako in-text citácie. Vasiľ 23:10, 16. január 2010 (UTC)[odpovedať]
Zdravím, poprosil by som odpoveď na moju otázku. Vasiľ 20:18, 22. január 2010 (UTC)[odpovedať]

Z mojej strany som znemil štyl formátovania a pridávam k článkom zdroj. Nechápem čo je in-text citácie. [[redaktor:|]]@[[Diskusia s redaktorom:|disk]]prís 20:26, 22. január 2010 (UTC) Mausino112

Vďaka. In-text citácia je napr. toto. Vasiľ 23:53, 22. január 2010 (UTC)[odpovedať]

Akrocyanóza[upraviť zdroj]

Oznam!
Do článku Akrocyanóza si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

--peko 16:47, 2. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Absces prsníka[upraviť zdroj]

Oznam!
Do článku Absces prsníka si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

--peko 16:52, 2. február 2010 (UTC)[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

Nekopíruj texty z iných webov. peko 16:52, 2. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Môžem zmazať tvoje príspevky v mojej diskusii ak sú už neaktuálne ????? "Miky" 01:59, 4. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Presuvaju (cut&paste) sa do archivu (napr Diskusia s redaktorom:Mausino112/Archív), co je podstranka tvojej diskusie. Robi sa to rucne, raz za cas, aby sa dali stale jednoducho citat, keby niekto potrebuje vediet, co sa dialo. Podobne upozornenia sa stupnuju az do stavu zablokovania, ked si niekto neda povedat ;). Prosim, vsimni si tipy a otazky nizsie v diskusii. V ziadnom pripade ta tu nema nic demotivovat, ci oznacovat za nejakeho previnilca.. len tomu daj prosim, chvilku casu, potom zaarchivujeme. Mazu sa len vandalizmy, osobne utoky apod. --Bonnifac 14:10, 7. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Skopírované?[upraviť zdroj]

Normálne by som predpokladal, že nové články, ktoré ste dnes vytvorili nie sú z kopírované zo zdroja, ktorý v článkoch uvádzate, ale vzhľadom na históriu tejto diskusnej stránky mám pochybnosti. Takže, skopírované alebo neskopírované?--MichalT 20:39, 3. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Moje články, ktoré uvádzam pochádzajú zo zdroja, ktorý uvádzam. Keďže sa pripravujem na skúšky na VŠ, vo voľnom čase prispejem zo zdroja z ktorého sa učím. Priznávam, že som mal incident s kopírovaním, ale to bolo nedorozumenie, ktoré nastalo z mojej strany, keďže som pod mnohými zdrojmi článkov z medicíny videl odkaz FLIT a presmerovalo ma na stránku z ktorej to bolo cele skopirovane, tak som to skúsil napodobniť a bol som vyzvaný aby som to nechal a moje články boli zmazané. S touto aktivitou som prestal a prispievam výhradne zo zdroja, ktorý uvádzam. Môžte si to skontrolovať pomocou ISBN kódu.

Na prípadne ďalšie otázky rád odpoviem :) Redaktor:Mausino112 20:53, 3. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Chápem to tak, že text nie je z knihy kopírovaný (doslova opisovaný). Ak je to tak, som rád a nech sa darí.:-)--MichalT 21:03, 3. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Zdravim, chcel by som upresnit ten FILIT. Pouzit doslovne kopie textu bolo vyslovne dovolene a pomohlo vzniku 23 tisic clankov, viac tu. Toto sa neda zovseobecnit, ospravedlnujem sa, ak bol vzbudeny mylny dojem. Vseobecne plati, ze prestylizovanie a uvadzanie odbornych zdrojov je spravny postup kvoli overitelnosti informacii. V clankoch by sa nemala vyskytovat ziadna domnienka a jednotlive zasadne tvrdenia, ci negativne opisy musia byt priamo ozdrojovane. Tzv intext citaciou/referenciou, pomocou znaciek <ref></ref>, ako to bolo tu. Je to presne priklad toho, ze treba informacie ozdrojovat v texte, co zrejme z knihy nevyplyvalo, kedze sa to zmazalo :) --Bonnifac 00:12, 4. február 2010 (UTC)[odpovedať]

A ja upozorňujem, že text nesmie byť zo zdroja (až na malé odôvodnené výnimky - presná definícia, citát, presné číselné či faktografické údaje) opísaný doslovne. Má slúžiť len ako zdroj, z ktorého autor článok vlastnou štylistickou úpravou a spojením viacerých zdrojov vytvára. Teda podobne, ako sa napríklad robí seminárna práca či článok do odborného časopisu. S pozdravom --Rádiológ 16:06, 4. február 2010 (UTC)[odpovedať]
Oznam!
Do článku Novorodenec si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

--–Bubamara 15:53, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Do článku Polinóza si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

--–Bubamara 15:58, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Do článku Brachyterapia si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

--–Bubamara 16:01, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Do článku Hyperaktívny močový mechúr si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

Vasiľ 16:55, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Do článku Retencia moču si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

Vasiľ 16:58, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Do článku Píšťala (anatómia) si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

cVasiľ 17:01, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Do článku Nosohltan si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

Vasiľ 17:02, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Do článku Urolitiáza si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

Vasiľ 17:10, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Oznam!
Do článku Ischemická choroba srdca si pridal(a) materiál, ktorý je zrejmou kópiou z iného zdroja. Wikipédia neumožňuje na svojich stránkach umiestňovať materiály chránené autorskými právami, ktoré nemajú výslovné povolenie od držiteľa autorských práv. Je to potenciálne porušenie aplikovateľného práva a našich zásad. Text bol odstránený, prípadne nahradený inštrukciami, ako nedostatok napraviť a ďalšie informácie nájdeš aj na stránke Wikipédia:VRTS. Ďakujeme.

Vasiľ 17:17, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Rozsiahne copyvio[upraviť zdroj]

Zdravím. Vyššie som uviedol zoznam skopírovaných článkov. Bol si viackrát upozornený na podržiavanie autorských práv na Wikipédií. Pre umiestenie článku tu je potrebné explicitné povolenie autora daného textu. Máš 7 dní na vybavenie týchto záležitostí, inak budú tieto články zmazané. Vasiľ 17:40, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Ja len dodám, že som sklamaný. Človek sa zdal byť z diskusie rozumným. Čo to je, ťahanie za nos?--MichalT 18:40, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Upozornenie[upraviť zdroj]

Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Polinóza, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

--Rádiológ 22:20, 12. február 2010 (UTC)[odpovedať]

Otázka/upozornenie[upraviť zdroj]

Zdravím. Vidím, že si pridal viacero nových článkov: opäť bez zdroja. Vzhľadom na predchádzajúce skúsenosti mám podozrenie, že ide o vcelku rozsiahle porušenie autorských práv. Zdroje je potrebné a nevyhnutné uvádzať. Vasiľ 18:34, 10. júl 2010 (UTC)[odpovedať]

Svoje články som doplnil o zdroj, z ktorého som čerpal. Je to v podstate zhrnutie vedomosti do určitého celku. "Mausino112" 23:06, 10. júl 2010 (UTC)[odpovedať]

Zdravím. Skontroloval som tvoje posledné príspevky: opäť šlo o doslovne skopírové články a teda o porušenie autorských práv. Zmazal som tieto príspevky. Prosím, buď zanechaj prispievanie do Wikipédie alebo začni zdroje seriózne udávať a nekopírovať. Vasiľ 11:10, 12. júl 2010 (UTC)[odpovedať]