KOMUNÁLNA poisťovňa

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
KOMUNÁLNA posťovňa, a.s. Vienna Insurance Group
Právna formaAkciová spoločnosť
OdvetviePoisťovníctvo
Založená1994
SídloBratislava, Slovensko
VedenieHartwig Georg Löger, predseda dozornej rady

Ing. Slávka Miklošová, predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka
JUDr. Zuzana Brožek Mihóková, členka predstavenstva
RNDr. Milan Fleischhacker, člen predstavenstva
Ing. Igor Saxa, člen predstavenstva
Mag. Ulrich Prangl, člen predstavenstva
Územný rozsahSlovensko
Člen skupinyVienna Insurance Group
Zamestnancov466 zamestnancov, 558 externých spolupracovníkov
VlastníkVienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe – 100 %
Webkpas.sk

KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group je univerzálna poisťovňa.[1][2] Patrí do rakúskej poisťovacej skupiny Vienna Insurance Group. Svoje služby poskytuje mestám a obciam na Slovensku a ich obyvateľom. Zabezpečuje komplexnú poistnú ochranu občanov a podnikateľských subjektov na základe ich individuálnych požiadaviek.

Dejiny[upraviť | upraviť zdroj]

KOMUNÁLNA poisťovňa bola založená zakladateľskou listinou zo dňa 19. októbra 1993 a svoju činnosť oficiálne začala 1. januára 1994. Jej poslaním je poskytovať klientom produkty a služby v oblasti životného poistenia, poistenia motorových vozidiel a majetku občanov, zodpovednostného poistenia, poistenia priemyselných rizík a bankopoisťovníctva. Jedným zo základných kameňov jej podnikania je orientácia na komunálnu sféru. KOMUNÁLNA poisťovňa je partner Združenia miest a obcí Slovenska.

Významným partnerom KOMUNÁLNEJ poisťovne je Slovenská sporiteľňa, s ktorou spolupracuje pri predaji bankových produktov – úvery zabezpečené záložným právom k nehnuteľnosti (úver na bývanie, hypotekárny úver pre mladých), spotrebný úver na čokoľvek a služby bezhotovostného platobného styku, súhlas s inkasom – ako aj v oblasti investmentu a správy aktív.

K výraznej zmene v spoločnosti došlo po akvizícii v roku 2001, kedy sa poisťovňa stala súčasťou silnej medzinárodnej finančnej a poisťovacej skupiny Vienna Insurance Group (VIG).

Produkty[upraviť | upraviť zdroj]

KOMUNÁLNA poisťovňa ponúka životné poistenie (vrátane investičného), poistenie pre deti a mládež, poistenie pohrebných nákladov, poistenie úveru a úrazové poistenie. V rámci neživotného poistenia poskytuje povinné zmluvné poistenie, havarijné poistenie či poistenie majetku; to zahŕňa poistenie miest a obcí, občanov, podnikateľov, výstav, stavebno-montážnych prác, strojov, ako aj zodpovednosť za škodu. Výsledkom spolupráce KOMUNÁLNEJ poisťovne s komunálnou sférou je aj poisťovanie projektov revitalizácie miest a obcí z eurofondov vrátane revitalizácie infraštruktúry (ciest, chodníkov, kanalizácií, vodovodov a pod.), obecných parkov, “mŕtvych” skládok odpadu a pod.

KOMUNÁLNA poisťovňa ponúka v rámci svojho portfólia všetkým klientom aj poradenstvo, vďaka ktorému si môžu nastaviť poistenie podľa individuálnych požiadaviek.

Zaujímavosti a aktivity[upraviť | upraviť zdroj]

KOMUNÁLNA poisťovňa je strategickým partnerom miest a obcí nielen v oblasti poistenia, ale tiež podpory života v regiónoch. Každoročne prispieva na desiatky športových, kultúrnych a spoločenských podujatí, ktoré mestské a obecné zastupiteľstvá organizujú pre svoje komunity. Spoločnosť tiež realizuje interný dobrovoľnícky projekt Social Active Day, v rámci ktorého pomáhajú zamestnanci zveľaďovať vzhľad a priestory v materských školách, obciach, nadáciách a sociálnych zariadeniach.

V centre aktivít v oblasti spoločenskej zodpovednosti je podpora detí a mladých ľudí, ako aj sociálne znevýhodnených skupín obyvateľov. KOMUNÁLNA poisťovňa je od roku 2013 partnerom programu Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom, ktorý realizuje v spolupráci so ZMOS a Nadáciou pre deti Slovenska. Cieľom programu je budovanie takých komunít, ktoré zohľadňujú potreby detí a mladých ľudí a umožňujú im spolupodieľať sa na plánovaní a realizácii aktivít v komunite.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Výpis z obchodného registra SR [online]. orsr.sk, [cit. 2018-04-22]. Dostupné online.
  2. info@finstat.sk. KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group (Historický názov: Komunálna poisťovňa a.s.) - Obchodný register [online]. finstat.sk, [cit. 2018-04-24]. Dostupné online.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]